Video: met 322 km/u in je Ferrari over de Autobahn

Auteur: , 69 Reacties

Want als ik eens een keer geen snelheidslimiet heb, zal ik daar ^*^)(&* gebruik van maken ook!

Terwijl wij hier in Nederland lopen te bakkeleien over een paar lousy kilometers per uur meer, hebben ze in Duitsland al sinds de eerste meter Autobahn is gelegd schijt. Door de jaren heen zijn er wel veel meer beperkte stukken bij gekomen, maar in de basis mag je nog gewoon net zo hard doorjakkeren als jouw eigen auto toelaat.

De Ferrari 458-bestuurder in onderstaande video maakt hier dankbaar gebruik van, en geeft zijn auto de sporen. Hij doet dit wel op een nette manier, maar toch ben ik het niet helemaal eens met zijn keuze van lokatie en tijdstip. Het is gewoonweg wat te druk om met 300+ over de linkerbaan te blaffen. Je kunt zelf nog zo’n koning zijn, maar je bent ook afhankelijk van het blik dat om je heen rijdt. Dergelijke strapatsen zou ik toch voor een wat rustiger tijdstip bewaren.

Dat neemt niet we dat het best lekker is om de 570 pk sterke Ferrari met een flink snelheidsverschil en eigenlijk constant minimaal 7.000 toeren op de klok door het normale verkeer te zien klossen. Volgens de uploader zijn het GPS-kilometers, en geen teller-kilometers. Mocht de video je bekend voorkomen: collega Alwood schreef al eerder over deze pipo, die zich ook buiten de snelweg prima weet te vermaken:69 reacties

Lekkere weg om zo hard te rijden, maar het is nu wel iets te druk. Als je 300+ wil rijden, moet er eigenlijk helemaal geen verkeer zijn.
Lekker knallen, alleen jammer dat de verzekering moeilijk doet boven de 130……
Hij durft het wel aan in de ”drukte”, er hoeft maar één keer een Nederlander te rijden en hij rijdt ‘m zo de kofferbak in.
@opgooier: ja de meest vreselijke mensen in Duitsland zijn altijd Nederlanders. Dat is gewoon zo. Het gros van de mensen hier kan echt niet rijden. Je wordt er bijna agressief van :(
@burninrubber:
Duitsers zijn zelf éém van de slechtste rijders die ik ken.
Totaal geen idee van de grote van hun voertuig.
Trekken veel te langzaam op en rijden te langzaam.
Over het algemeen rijden ze als NL bejaarden.
Zodra ze op een rechte autobahn komen kunnen ze in één keer wel door rijden.
Bij Nederlanders is het precies andersom.
@GOD: ze weten hun auto’s wel keurig netjes te houden. nou jij weer.
@burninrubber: Nou ik ben al een aantal keer in duitsland geweest en op een a twee hollanders na, zijn het allemaal duitsers die onnodig op de linkerbaan rijden. Dewoon naar links gaan terwijl jij veel harder aan komt rijden.
Volgens mij komt dat omdat de nl’ers die er niet vaak/nooit komen denken dat ze opeens beter moeten opletten omdat daar iedereen voorbij komt vlammen..
@opgooier: Precies. Heel veel gevaarlijke situaties die ik in Duitsland heb zien ontstaan werden veroorzaakt door Nederlanders. Het onvermogen zich te kunnen aanpassen aan het overige verkeer en het complete gebrek aan gebruik van de spiegels en richtingaanwijzers is echt opvallend.
@erwh: Ben jij ooit eens ingehaald met 320 km/h? De snelheid waarmee dat gebeurt is zo snel dat je er nauwelijks adequaat op kunt reageren, en vooral als iedereen in Nederland hoogstens 140 km/h rijdt.
@opgooier: nl. Nur links
@Soulmaster: De bestuurder in dit filmpje doet niet veel anders ;)
the-budel-guy
@opgooier: Nederlanders met een MPV en een caravan dat zijn de ergste op de autobahn. als we in Duitsland rijden en er is iets dat onnodig naar links komt is het 9 vd 10 keer een Nederlander met een MPV en/of caravan
Locatie*

Lekker filmpje hoor.
Ongeloveloos!, Er zal maar een kind op straat lopen :S
@faalhaas: op een autosnelweg spelen er inderdaad veel kinderen, waar zijn die ouders toch!!?
@faalhaas:

ja .. of aliens landen ..
@faalhaas: :lol: !!!
Waw da is rap maar hij let wel op het verkeer.
Valt me op dat vrijwel niemand op de linkerbaan rijd, hier rijden zoveel mensen onnodig links!
@rubenpriest: Het verschil zit hem ook wel in de manier waarop we hier inhalen. Daar kan je inhalen met 50km/u verschil, zonder dat je meteen twintig prenten op je deurmat krijgt. Daar ben je wat sneller van de linkerbaan af.
Ik snap ook niet waarom hij zoiets niet doet nuchter en vroeg in de morgen ? Zie wel, dat mijn ogen die snelheid niet meer aankunnen. Tenminste niet lang.
@willemseles: Zet hem eens op fullscreen en kijk zoals de bestuurder kijkt. Je moet zo ver mogelijk vooruit kijken. Is je baan vrij, dan kijk je alleen maar naar de horizon. Met deze snelheid is het niet van belang wat dichterbij gebeurt. Voordat daar veranderingen in zijn ben je er al voorbij, of kun je er toch niets meer aan doen. Bovendien is de kans dat je je auto uit een slip trekt groter als je blijft kijken naar daar waar je naartoe wilt.
Jezus wat heeft ie de 300 snel bereikt. Weet iemand waar het linkervakje voor is, met die pijltjes?
@Sonnyvd: afwijking, helling en g-kracht lijkt me
@Sonnyvd: Dat zijn de G krachten. Het linkergetal is het aantal G krachten dat dwars op de auto werkt (bijvoorbeeld als hij langs een vrachtwagen gaat zie je de slinger als het ware). Het rechter getal zijn de G krachten in lijn met de auto (remmen, optrekken).
@lemster:
Bedankt voor je uitleg, ik snap het! :)
Wees nou eens eerlijk, hebben jullie het idee dat dit compleet onverantwoord is en achterlijk, van de zotte etc?

Ik rij namelijk ook in Nederland met de motor regelmatig 250+ en ik heb geen moment het gevoel dat ik op de grens tussen leven en dood balanceer. Ook in dit filmpje zie je hoe enorm veel overzicht de bestuurder heeft. Helemaal geen tunneleffect of niet ver genoeg vooruit kunnen kijken.
Wat mij betreft blijkt uit dit soort filmpjes maar weer hoeveel meer snelheid we als mensen kunnen hebben, maar hoe ver we worden teruggeschroeft door de overheid die puur naar cijfertjes kijkt.
@lemster: oei 250 is wel erg snel. Daar is de rest niet op berekend en ik durf er zelfs vergif op in te nemen dat wanneer jij consequent die snelheid blijft rijden, jij erg veel mensen laat schrikken. Maar an sich geloof ik best dat onze wegen, auto’s en ‘ons verkeer’ prima 140 à 150 km/u op de snelweg aankan.
Duitsers zijn een heel sociaal volk op de weg, kijk maar eens hoe weinig mensen er links blijven plakken. Toch zou ik ook een rustiger tijdstip uitzoeken! Vanmorgen toevallig naar Düsseldorf mensen weg moeten brengen, echt geen kip op straat daar. Ik de cruisecontrol op 150, wordt je aan alle kanten nog steeds vol voorbij gevlogen, maar wel op een nette manier.
@magetwan:

“aan alle kanten voorbij” ? Dan reed je toch niet rechts genoeg lijkt me ;)
@Endlezz: Excuus, alleen links voorbijgevlogen uiteraard ;) Ik ben wel zo sociaal om naar rechts te gaan als er iets heel snel groter wordt in mijn spiegels!
@magetwan: je hebt helemaal gelijk, vind naar dusseldorf rijden ook zo leuk, (me vader rijd natuurlijk) gewoon even de pedaal tot de grond!
@magetwan:
JaJA,de snelweg naar Dusseldorf,en langs alle kanten zeg je? Als je ééns de snelweg neemt naar Dusseldorf moet je ééns kijken en dan ééns nadenken over wat je hier allemaal verteld hebt.
@Imom: Ik snap je niet helemaal? Ik verbeter mezelf toch ook al… Ik weet dat de snelweg naar DD een tweebaansweg is. Aan alle kanten voorbijgevlogen is een uitdrukking hier in Brabant, maar daarmee bedoel ik uiteraard dat ik gewoon werd ingehaald.
@magetwan: je hebt em wel geraakt hee.. xD
groot gelijk, lekker blazen daar!

vorig jaar om deze tijd was ik ook naar Duitsland, vakantie.. en toen was er sneeuw, maar mannen in een BMW X5 vliegen je dan nog met 200 voorbij, waar wij rustig 120 rijden :lol:
Als ‘ie een noodstop had moeten maken waren zn wielkasten in de fik gevlogen..
@mariodv: gister zeker Top Gear gekeken? ;-)
130 wordt als adviessnelheid gegeven , een prachtig juridisch instrument voor de Duisers om op terug te vallen met zoveel verkeer.
@alfamannetje:

In theorie heb je gelijk. In praktijk reed ik ooit met gelijkaardige verkeersdrukte 230 op het derde vak van een viervakssnelweg en kwam er in het vierde vak een Mercedes van de Polizei nog veel sneller voorbijgeknald (zonder zwaailichten of sirene). Ik denk dat je het daar al héél bont moet maken om enkel door snel rijden in de problemen te komen. Bij zaken als overdreven bumperkleefgedrag en rechts inhalen zullen ze eerder ingrijpen.
Gaan met die banaan :D

Lekker cruisen op de snelweg. Ik moet wel zeggen dat de Duitsers hier wel rekening mee houden. Je moet er maar eens op letten maar er is op een limietloze snelweg bijna nooit iemand op het linkerrijvak om het verkeer te blokkeren. Ze rijden daar allemaal heel keurig 180-200km/u en de rest blijft mooi rechts rijden. En mocht er dan toch een of ander powerhouse afkomen dan gaan de mensen veel gemakkelijker opzij dan in België….
Het is en blijft wel een enorm groot verschil met 322km/u.
@xilver: ”Ze rijden daar allemaal heel keurig 180-200km/u en de rest blijft mooi rechts rijden”

Wordt te vaak gedacht, bijna niemand rijdt er hard nog tegenwoordig. Denk je dat de auto verbruikt bij die snelheid ?
@alfamannetje: Ik zit toch redelijk vaak in Duitsland en daar wordt toch wel rekening mee gehouden hoor. Ik heb overigens wel nooit gezegd dat alle Duitsers daar zo snel rijden en het is effectief maar een kleine groep die het doet. Maar voor hen is de linkerrijstrook meestal vrijgehouden.
@alfamannetje: En tbh… het interesseert mij geen reet wat mijn wagen verbruikt bij 120 of bij 200km/u, zolang ik maar op bestemming geraak.
Vraag me weleens af hoe relaxed zit je nog achter het stuur bij 300+ ?
Bij 240/250 heb ik eerlijk gezegd geen lekker controle gevoel meer hoor. Er hoeft maar iets te gebeuren (al is het maar olie op de weg) en je hebt een enkeltje hemelpoort te pakken.
@VeniVidiVici: Hij heeft toch braaf zijn twee handjes op het stuur vast ;-). En veel hangt ook af van wat voor wagen je hebt. Ik heb eens 200km/u in een VW Golf van een vriend gedaan en achteraf heb ik 215km/u gedaan in een Range Rover. Dat is dag en nacht verschil. In die tweede wagen rij je precies een stuk trager als in die Golf.
@xilver: Ja alleen die handjes is prima, maar bij m’n E91 met M-pakketje krijg ik toch bij 240/250 een zweverig gevoel. Met meer downforce is dat weg te halen, maar daar is het de auto niet naar.
@VeniVidiVici: De grotere cruisers, 5 serie en E klasses liggen nog aardig strak op de weg als je 200+ rijd. Zonder begrenzer zou ik hem tot 270 kunnen trappen, alleen zo hard kan die dus niet, maar op 230-250 voelt het nog aardig stabiel.

@lemster: Klopt, een auto hard de bocht omgooien voelt eerst ook ‘gevaarlijk’. Het is enigszins ook wel gevaarlijk, echter ligt de grens van een lastige situatie nog best vrij ver. Ik heb mijn auto leren kennen door steeds een klein beetje verder te gaan. Op een gegeven moment voel je hem uitbreken, dan heb je inderdaad teveel gepusht. Echter ligt deze grens inderdaad erg ver in vergelijking met wat je bij je eerste keer ‘eng’ vind. Zo ook in mijn oude rammelbak, toen ik daar net in zat, voelde 120 alsof hij ging opstijgen. Bochten met 100 voelde heel zweverig aan, veel rollen, maar nu gaat het wel aardig, omdat je er gewend aan bent geraakt.
@VeniVidiVici: Is een kwestie van gewenning. Ik rij regelmatig boven de 250 op de motor en het is in het begin alsof je niets kan. Dat je alleen maar achter je ruitje kan liggen en je kan laten meevoeren. Zo begint het met alles. In de auto lijkt voor het eerst 100 ook heel hard. Ik durfde m’n eerste rijles amper de snelweg op. Met de motor zat ik met knikkende knieën met 80. Dan merk je gaandeweg hoeveel controle je nog hebt.

Zeker deze persoon, in een Ferrari. Er is een verschil tussen een Passat die 250 gaat en een Ferrari of een racemotor.


Eerlijk is eerlijk, het is niet de veiligste snelheid, maar het is veiliger dan veel mensen denken.
@lemster: op een motor gaat het toch beter op hoge snelheid ? of is dat en fabeltje dat ik me heb laten vertellen :P
@dennisr: Je voelt de snelheid meer. Je nek houdt het niet lang vol boven je ruitje op die snelheid. Je motor wordt ook zwaarder om van richting te laten veranderen. Je moet er meer voor werken. Het voordeel is dat als je ineens snel moet afremmen je als het ware jezelf als luchtrem kan gebruiken. Knieën uitsteken, rechtop zitten en ankers er op. Je voelt je ook veiliger omdat je in het geval van nood (inhalende auto’s) er altijd nog tussendoor kan.
Het voordeel van een motor is daarnaast dat je tig keer zo snel optrekt. 3 a 4 naar de honderd, 7 naar de 200 en een 12 naar de 300. Een auto is snel, maar op acceleratie verliezen ze het altijd van een motor. Daarom wil ik ook een Ariel Atom. Die komt qua acceleratie heel dicht bij een motor.

Maar de meeste mensen die zo motor rijden zullen je zeggen dat ze zich veiliger voelen boven de 200 dan daaronder. Als je boven de 200 valt weet je meestal zeker dat het klaar is, als je daaronder valt lig je gewoon heel erg in de kreukels. Dat is geen stoere praat, zo ervaar je het echt.
@lemster: nu je het zegt! mijn nek deed zeer toen ik achter op bij me vader zat met 210km/h. krijg je echt last van pff
@lemster: Helemaal waar. Kan dat ook nog herinneren toen ik nog mijn “motorervaring” aan het opbouwen was. Reed toen in Duitsland (even bij Boxmeer de grens over) 220 km/h op mijn CBR. “Vergat” even de snelheid.. (het was daar muisstil op de weg..), voelde mijn rug en richtte mij daarom op.. WOW.. die dreun van de winddruk.. ik vloog er bijna af.. wist niet hoe snel weer omlaag te duiken.

Allemaal van die leermomenten. Vond de CBR 600 trouwens geen fijne motor om zo hard te rijden. Boven de 210 krijgt hij erg veel lift op het voorwiel.. dan wordt hij erg licht.. niet fijn.

Bovendien topsnelheid vind ik de minste sensatie op een motor.. die hele kakofonie van lawaai, winddruk, hang-on gevoel.. nee.. de sensatie zit hem in het genieten van de enorme acceleratie die overal paraat staat.

Gas tegen de stuit en je zit in 3,5 seconde op 100. Je kop slaat achterover. Gas tegen de stuit bij 140 en je kop slaat achterover, gas tegen de stuit bij 180 en je kop slaat achterover, etc. Dat is de kick!
@VeniVidiVici: Bij 250 is het natuurlijk niet zo relaxed rijden als met 100, waar ik nog af en toe weleens 1 hand aan het stuur houd om te relaxen. Echter, 2 handen aan het stuur, goed concentreren en het gaat prima. Beetje inhouden als je langs anderen mensen blaast (doet hij niet, maar goed) en weer gas erop als je er langs bent.
@jzaero: Heb je gelijk in heb op m’n E91 ook direct front steering en 2 handjes aan het M stuurtje… O, dat rijdt echt zo strak als een kart :) het is bij mij met 250 alleen het angst idee in je hoofd dat ALS er wat fout gaat het meteen je laatste ritje is geweest!
Gevaarlijke boel hoor, te veel auto’s op de baan…
Heb zelf ook al twee maal 250 km/h gereden, maar die auto was er qua remmerij en ophanging totaal niet op voorzien, was mijn 480 turbo met grotere turbo en injectoren, ding woog maar 1000 kg en dik 200 pk.
Maar ik deed dat wel op een lege autostrade, zo bracht ik enkel mezelf in gevaar…
Die 458 haalt het op zn sloffen ;D Mooi ding blijft het ook
Ik reed vorig jaar in een Ferrari (als bijrijder) 230. Die man zat gewoon rustig met het raam open en zijn hand uit het raam te rijden met 230 :D
Snelheid is relatief. Als ik in de smart cdi van mijn moeder top rij. 135 km/h ( volgens de teller) is dat eigelijk hard zat.

Maar als ik in mijn getunede Audi RS6 rij. Rij ik top 341 km/h. Dat rij je zo makkelijk. En met zo veel getrouwe. Dat je regelmatig 300 aan tikt.

Dus met wat voor auto je rijd. Of het verantwoord is of niet. Tenminste als het verkeer het toelaat natuurlijk.
@jpbeuk: …waarom rij je eigenlijk in de smart van je mams dan ? :lol:
the-budel-guy
@Megakix: inderdaad dan heb je een RS6 en dan ga je in een smart CDI rijden.

dat is het zelfde als dat je een vila koopt en dan in het vogelhuisje gaat slapen
@jpbeuk: hey koel, dat doe ik ook wel eens met mijn Prius!!

http://static.autoblog.nl/images/wp2010/prius_powerrr.jpg
@jpbeuk: ach ja, heb ik ook als ik met de brommobiel van men moeder rijd en daarna in men veyron stap. 350 km/h tik je echt veel te snel aan…. *zoekt rollende-ogen-smiley*
Hij rijdt zeer geconcentreerd (gek hae…), maar doet het eigenlijk zonder dat ik me erover zorgen maak tijdens het kijken..kortom, goegedaaaaan jochie !
@Megakix: Nuf said. Dat gevoel gaf het mij ook. Ja, het gaat hard, ja het was druk, maar TE hard, TE druk, TE gevaarlijk? Nee, ik had die sensatie ook niet. Dit lijkt op geen enkele manier op de “gouden m5” filmpjes. ;)
wel raar hij blijft hoog in de versnellingen
maar wel lekker hoor
eeeeeeven afremmen naar 240…
:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).