Video: Monster Tajima’s elektrische Pikes Peak run

Auteur: , 23 Reacties

Als een Pikes Peak legende elektrisch gaat racen doet die dat goed. Nobuhiro 'Monster' Tajima in ieder geval. Elektrisch geweld kan best bruut zijn, deze buggy op Pikes Peak is dat zeker. Helaas haalde hij de top niet.

De versnelling, het geluid en vooral de mate waarin het toerental maar blijft stijgen. Elektrisch racen is toch een apart iets en zeker niet zomaar ‘slecht’. Aan de buitenkant lijkt er niet veel herrie vanaf te komen, het piepen van de banden overstemt af en toe de motor, janken hoor je hem zeker. Dit was het eerste jaar waarin Tajima met de elektrische ‘buggy’ omhoog racet. Helaas heeft hij de race door elektrische problemen niet gehaald.

Geen problemen bij de ‘oefenrondjes’. De video’s laten zien dat het een (aantal ?) keer goed gelukt is omhoog te rijden.



23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zo voelt het dus om op een rc wagentje te zitten.
Voor de mensen die wel tegen EV’s kunnen Toyota werd 6de algemeen in 10.15.380.
Niet dat de indruk ontstaat dat het niet kan op batterijen.
Best een gaaf geluid zeg. Klinkt als een turbine :)
@voytekbe:
Het geluid heeft ook wel wat weg van een wankel, al mis je dan wel de klappen en de vlammen met terugschakelen.
Ik vind het wel een gaaf ding.
wat een kicken geluid
Wat een lelijk geluid!!! gaat niets maar dan ook niets boven het geluid en de geur van benzine!! Oprotten met je elektrische meuk!!
@yajouri: Wauw… Jij hebt echt de beste bijdrage van de dag :)

Elektrisch aangedreven auto’s zijn de toekomst. Of de energie nu uit een accu, brandstofcel of een range extender komt.
Klinkt als een opgefokte heftruck.
Nu dat hele stuk geasfalteerd is kun je toch net zo goed met een oude F1 auto die berg opjekkeren? Weg record! De charme van Pikes Peak is weggeasfalteerd…

On topic: vreemd om die elektrische bak te horen, je zou op een gegeven moment zeggen dat het prettig is om via versnellingen wat meer koppel te kunnen gebruiken.
Binnen 3 jaar wordt de beste tijd neergezet door een elektrische auto!

Mark my words
die gast heeft ballen
@rsvbf1:
Dat is wel te hopen voor hem…
@rsvbf1: http://www.youtube.com/watch?v=EWBOKD6fGu0

die vind ik iets indrukwekkender.
Alle elektrische auto`s zijn een zonde.
@CL65:

dood aan de vooruitgang ..
iedereen een burka ..
en de aarde gewoon weer plat ..
@lincoln: was er een tijd waarin iedereen een burka droeg?
@CL65: In het zuiden van de VS waren (witte) burka’s lange tijd populair ;-) maar “iedereen” is wat overdreven.

On topic: Races winnen deed men heel lang geleden ook al met elektrische auto’s en we zijn de cirkel bijna rond. Gewicht kun je extreem laag plaatsen, weinig draaiende delen, minder warmte productie en als de energieopwekking “groen” wordt gedaan dan is er eigenlijk bijna niets rationeels over om er tegenin te brengen. Accu capaciteit en gebruiksduur wordt verbeterd door racen dus daarom: goede zaak. Als de energieproductie nog wat verder doorontwikkeld wordt en de fosielen uit de weg zijn (de mensen met belangen in de olieindustrie en die geld verdienen aan de gruwelijk complexe meuk waarmee wijj op dit moment rondrijden) dan zullen algen, alcohol uit natuurlijke afvalproducten en zon- en windenergie ruimschoots genoeg zijn.

We moeten alleen nog even naar de rand van die platte aarde varen om vast te stellen dat we er niet af vallen en datg de andere kant eigenlijk ook wel veel moois te bieden heeft. En nu ga ik even opschieten en zo puur voor de lol wat benzine verbranden bij meer dan 5000 toeren. Gewoon omdat het nog kan/mag en omdat ik dat leuk vind.
@w0o0dy: Niet dat ik jou stelling wil bagatelliseren hoor maar gelukkig waren die ‘witte burka`s’ in minderheid.

OT: Er zijn mensen die beweren dat bijv. een prius (laat staan toekomstige modellen) maken 2 tot 3 keer meer ‘kost’ als we het hebben over toyota`s ecologische voetafdruk. Wat opzicht niet eens héél raar klinkt in mijn ogen.
@w0o0dy:

een beetje respect voor minderheden ..
@lincoln: Tsja, als ’t wederzijds zou zijn. Die kloof zal nooit verdwijnen, dat is al sinds de oertijd zo en wordt alleen maar groter.
op pikes peak zullen elektrische auto’s al snel de beste zijn. Iets met verbrandingsmotoren en minder zuurstof op hoogtes enzo…
@breakingpoint: iets met 3x meer koppel na elke hairpin. En zeker geen zuurstof nodig ja

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).