Video: Monte Carlo in een Boxster S met W. Röhrl

Auteur: , 23 Reacties

Als je iemand niet hoeft te leren hoe je moet (rally)rijden, dan is het Walter Röhrl wel. De sympathieke Beier won begin jaren '80 vier keer de rally van Monte Carlo, en nu keert de oldtimer terug om het parcours eens in wat moderns af te leggen: de nieuwe Porsche Boxster S.

Röhrl zou je wellicht nog het meest aan Audi verbinden, maar sinds Audi en Porsche steeds inniger samenwerken is het niet zo verbazingwekkend dat de Duitser in een Porsche-video komt opdraven. Bovendien rijdt hij al jaren in nieuwe Porsches. De internationale pers is zeer te spreken over de nieuwe Boxster, Chris Harris prees hem al de lucht in (maar dat doet hij met alles waar een Porsche-logo op zit, no surprises there), maar ook anderen loven de lichtvoetigheid van de tweezitter.

Enfin, Walter Röhrl dus. Deze man, waarvan de verhalen willen dat hij het dit jaar ook weer op Pikes Peak wil proberen (25 jaar na zijn koningssessie in een Audi Sport Quattro S1, Tajima schijnt het dit jaar elektrisch te gaan doen. Ze doen het nog prima, de oudjes), temt het hem zo bekende rallyparcours van Monte Carlo nogmaals, dit keer in een knalgele Boxster. Bekijk de video op autojunk!

Sofort klicken!!23 reacties

Ach als de oudjes hem goed vinden dan zal het wel een goede auto zijn….
Nice! Glibberen en glijden :-)
Beetje off topic maar er is een geweldige Docu over Group B Rally met o.a deze Whalter Rohrl op BBC4 bezig nu.
Is hij niet gewipt bij Audi omdat hij de “misstanden” ronde de eerste generatie TT naar buiten gebracht heeft (losse kont bij hoge snelheden)?
@pjotr:
Toen WR zijn racehelm aan de wilgen hing begin jaren ’90 (toen nog in Audi-dienst) kreeg hij meteen een voorstel om testpiloot voor het merk te worden, voor een meer dan riant loon. Hij bedankte meteen om enkele dagen later ja tegen Porsche te zeggen, terwijl er nog zelfs niet over loon gesproken is geweest…
Zijn hart heeft steeds bij Porsche gelegen. Zijn rallycarrière heeft hij eind jaren ’70 geherlanceerd met private Porsche’s (de fabrieksteams het vuur aan de schenen leggen, dwingen om hem opnieuw een contract te geven) en in ’81 nam hij zelfs deel aan Le Mans met 924 GTR/GTP wat leidde tot een 7de plek algemeen…
http://www.lemans-models.nl/1981/1981LM01_car.JPG
@pjotr:

Klopt wel degelijk. Zijn opmerking “als Audi de klachten over het weggedrag van de TT niet serieus neemt, is dat het begon van het einde van het merk” werd niet gewaardeerd.
@topless:
Ja, maar toen werkte hij er al lang niet meer voor…
prachtig ding ..
werkelijk geweldig mooi ding ..

nu nog effe sparen voor een bodywarmer zonder pasvorm en een stel flap-oren ..
Alleen jammer van de elektrische stuurbekrachtiging. Schijnt een stuk minder lekker aan te voelen.
Wij van wc eend…
@Benjamin1:
…vinden een gele Boxster geil?
Wat een heerlijk geluid heeft dit apparaat zeg!
Wat een slap gelul en hij rijd tegenwoordig als een echte oude vent zo te zien.
Ik had eigenlijk wel iets meer spektakel verwacht. Wel een kekke wagen.
De laatste jaren rijdt hij vaker in nieuwe Porsche’s?? Hij is daar al sinds 1993 testrijder! En hij heeft in die hoedanigheid nooit voor Audi gewerkt dus is ook nooit gewipt bij Audi.

De Boxster is geen poor man’s Porsche meer, voor zover deze dat ooit geweest is.
@Original_Arnoud: wat zei ik dan?
@sir_smokalot:

Dat over gewipt zijn bij Audi was niet aan jou gericht, sir smoke. ;) Maar vond je opmerking over nieuwe Porsche’s rijden nogal een understatement, vandaar.
Walter Röhrl = Koning
Röhrl for president!
Één van de helden uit mijn jeugd, deze man ! En blijkt maar weer dat hij nog steeds een ‘fijn potje kan sturen’ als ik hem lekker zie boenderen met die Boxter.
De nieuwe Boxster ziet er zeer goed uit! Geen goedkope vrouwen wagen meer. Echt een grote verbetering…
@drivingpleasure:

Echt goedkoop is hij nooit geweest ondanks z’n “poor man’s porsche” imago.
Ik ben benieuwd naar die boxster, ik vind de huidige al zo leuk. Ik hoop wel dat ze hem niet te ‘playstationachtig’ gemaakt hebbena.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).