Video: Mustang Cobra Jet-wheelie loopt spaak

Auteur: , 21 Reacties

From hero to zero in under 3 seconds.

Elk jaar sleutelt Fords Special Vehicle Team (SVT) een B-E-E-S-T van een Mustang in elkaar, alleen voor op de dragstrip. Dit ding heet de Cobra Jet, en de huidige versie doet met behulp van (onder andere) een dikke Supercharger de 0-96 km/u in 1,5 tel (de volgende krijgt turbo’s, maar genoeg van dat).

Met zo veel power op je achteras (en zonder wheelie bar) is het heel goed mogelijk een dikke wheelie te trekken, en sinds The Fast & The Furious is dit ook helemaal de bomb-diggy om te doen, en bovendien denken alle chicks dan dat je swans zo groot is als een vliegdekschip.

Daarom bedenkt de man in de volgende video zich geen moment, en trekt een fraaie wheelie, dat moet gezegd worden. Dit begint goed, maar wie A zegt, moet ook B zeggen (what comes up….), en aan de afwerking ontbreekt het nog een beetje…

Check de video op autojunk! (via Carscoop)

Klik!

En hier van binnenuit de auto:

Klik!21 reacties

Hij zet hem met gedraaide voorwielen neer. Dan is het vanzelfsprekend dat je met zoveel power gaat spinnen richting de muur.
@RippiN: inderdaad – duidelijke stuurfout bij de tweede bounce – het lijkt bijna met opzet hoeveel hij aan dat stuur draait zonder dat het nodig lijkt om maar een beetje te draaien. Misschien had hij de bounce niet verwacht en met het schakelen en het wegvallen van de weerstand had hij niet door wat zijn hand aan het doen was.
Sodeknetters. Wat een power _O_
@arnoldh: Bijna even snel als een Hyundai i30!
Da’s knap lullig ja. Dit is de reden dat ik een groot fan ben van wheelie bars. Een wheelie is leuk, maar ook zinloos in de zin van snelheid. Als ik naar dragracing kijk wil ik auto’s zien die vanuit stilstand zonder wielspin hun vermogen neerzetten op de strip. Hand in hand met het sissen (en uiteindelijk afblazen) van turbo’s uiteraard.
@ej20g: Ik vind dit leuker…
Maar hoeveel vermogen heeft ie nu op de achteras?
Wat een vermogen :o
Zoals men voeger verteld heeft, gaat dat vandaag de dag niet helemaal meer op.
Beter een kleine die steigert dan een grote die weigert BAM!!!!!
Je bedoelt:”wie A zegt moet ook nus zeggen”.
Ik ken ook iemand die met zijn mustang drag racet…
Niet zo extreem hard uiteraard, maar toch. Hij zegt ook dat het erg lastig is om goed weg te komen, en dat is nog maar een gekietelde 5.0 BOSS…
Waarom is die gozer in godsnaam druk aan het sturen terwijl de voorwielen anderhalve meter boven de grond hangen….?
Stuurde hij nou naar rechts, Amerikanen hebben toch een afwijking naar links
@rsvbf1: dat wist hij en probeerde hij juist te compenseren ;)!!
@niex: goed gelukt zie ik
Engelse maat van me dragracete op Santa Pod met een jaren ’80 Mustang(zo’n uitgerekte Ford Escort, zeg maar) met n’n supercharger, rond de 550 pk, korte bak en dragslicks. Die ging al van 0 naar 100 in iets meer dan 1,5 seconde…
Pfffff…
Vin Diesel was nog aan het sturen én schakelen toen hij dit deed!
Niet dat ik veel ervaring heb met stijgerende auto’s, maar als hij nou bij het neerkomen z’n stuur gewoon recht had gehouden en gasje los was het misschien een stuk beter geweest. Weet ik dat ook weer.
Sturen met je voorwielen in de lucht…………
Geen bandenmuur, zandbak of andere speling… gewoon wat betonblokken en spectakel gegarandeerd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).