Video: naar alle uithoeken van het Porsche Museum

Auteur: , 37 Reacties

Japanners met permanent een camera in de hand op toeristische locaties, dat is eigenlijk ontzettend handig. Zeker als de ze beelden in een fraaie HD-video zetten, en het met de wereld delen.

Het Porsche Museum in Stuttgart opende begin 2009 haar deuren en wie de trip waagt kan een dag, of dagen lang naar ongeveer 150 verschillende Porsches staren met kwijlsporen in de mondhoek. Dit museum is een fijne herinnering aan het feit dat het automerk meer is dan een SUV-bakker voor PC Hooft-figuren. Kijk een tijdje naar een 908 Bergspyder, 917K of een 356 American Roadster en je vergeet dat ze tegenwoordig gezinsvriendelijke Audi-derivaten met zelfontbranders aan de man willen brengen.

De heren van het Japanse MotorHead gingen op bezoek en maakten een fijne, rustige, maar drie-keer-kijken-om-alle-modellen-te-onthouden-video van het museum waar 100 miljoen euro in is geïnvesteerd. Bekijk het verslag (doen!) op Vimeo.37 reacties

Mooi smaakmakertje om daarna zelf irl te gaan. Kom er sinds de opening jaarlijks, en steeds met evenveel plezier. Maakt van Stuttgart een leuke citytrip, zeker in combinatie met het (eveneens) uitstekende museum van Mercedes!
Dat is een beste video, nu hoef ik tenminste zelf niet meer naar Stuttgart.
Dit museum staat al jaren lang op mijn verlanglijstje om eens te bezoeken. Maar vanwege de afstand komt het er niet zo snel van met een simpel dagtochtje
@bullgod76:
Gewoon een goed maar goedkoop, zoals Abacco, in de buurt boeken en enkele dagen blijven. Kan je ook het Mercedes museum eens bezoeken!
@StijnB: Ja, Golden Leaf hotel in Zuffenhausen is er ideaal voor, zit op loopafstand. Vorig jaar (2012) hebben wij het ook zo gedaan, paar nachtjes dat hotel genomen en van daaruit Porsche Museum, Mercedes Museum, BMW Museum (München is vanaf daar een dagtripje) en het Technik-Museum in Zinsheim gedaan. Vervolgens nog een dagje naar Parijs geweest voor de Paris Motorshow, maar dat zou je achterwege kunnen laten ;)
@griffendahl:
Vaak ga ik in september en kom ik (om de twee jaar) langs het salon van Frankfurt af. Sinsheim is inderdaad een aanrader, net als het broertje (dat in de buurt ligt): Speyer Technikmuseum.
@bullgod76: valt best mee uurtje of 7 rijden. Mercedes zit om de hoek, dat is ook een bezoek waard.

Tip ga niet in de zomervakantie want dan mag je de fabriek niet in, zoals ik deed afgelopen zomervakantie.
@xiran:
Zo’n gratis fabrieksbezoek moet je steeds (enkele maanden) op voorhand aanvragen. Is best wel een zekere wachtlijst voor…
@StijnB: aaah ik vond het al vreemd dat ik niet naar binnen kon, paar jaar terug bij lamborghini was geen probleem.
Prachtig! Moet ik ooit in m’n leven nog doen
Ik ben er vorig jaar geweest. Zeker de moeite waard voor de autoliefhebber. En als je 2 dagen blijft, zoals ik heb gedaan, kun je het makkelijk combineren met het Mercedes museum, wat helemaal prachtig is!
Scheelt weer een ritje Zuffenhause en 8 euro entree.
Ik ben er al geweest. Staan wel een hoop andere auto’s zo te zien weer.
Voor mensen die een weekendje Stuttgart doen om naar de Mercedes en Porsche museum te gaan. Dan moet je zeker een keer gaan eten bij de Weinstube Zur Kiste. Aanradertje.
Ik ben in 2010 naar het Audi,Bmw,Porsche en Mercedes museum geweest,echt een aanrader.
Prachtig museum idd. Je wordt echter wel met je neus op het feit gedrukt dat ze hun heritage te grabbel aan het gooien zijn….
@jrk68:
Ja dat is wel waar, maar als dat bestaans recht betekent, vind ik het best.
Zal never nooit zo’n moderne Panamera of Cayenne kopen, maar als dat de boel laat draaien.
@desjonnies: Inderdaad, het is moeilijk om tegenwoordig authentiek te blijven. Je kan het jammer vinden maar zo gaat dat nou eenmaal.

“De een zijn dood is de ander zijn brood”
Dit voorjaar staat het Porsche en Mercedes museum op de planning :)
Mijn beste jeugd kameraad werkt als ingenieur bij Mercedes.
Ik heb er zin in !!
@bofkont: met recht een bofkont!
@MARS: Thx :)
Zelf geweest! Echt een prachtig museum
daar wil ik absoluut een keer naar toe..
Ik ga er volgende week heen, leuk dat het nu wordt uitgelicht..
Ik mag er nooit meer komen.
Er waren vier dikke Duitsers nodig om me bij de 917’s weg te krijgen.
Ik wilde die van van Lennep meenemen, onder mijn jas.
@desjonnies: Grote jas heb jij,volgende keer gewoon starten en wegrijden…
@norge:
Da’s nou juist het probleem met die Martini 917.
Een van de weinigen met een buizenframe van magnesium, dat broos wordt als het te lang aan de atmosfeer wordt blootgesteld.
Met dat ding kun je eenvoudig weg nooit meer rijden.
@desjonnies: hahaha
Wat een lelijk gebouw zeg,en die tractor is megalol.
Verder natuurlijk prachtige auto’s die er staan.
Mooi zeg! Hier wil ik nog wel een keer naar toe. Niet alleen voor de collectie, ook de architectuur is de moeite waard om te bezichtigen. Is wel even wat anders dan het Porsche Centrum Gelderland hier in het dorp, al is het zo af en toe ook wel leuk om daar te kijken (kopen zit er helaas niet in).
Echt een prachtig musuem. Inmiddels 2 of 3x geweest en het blijft gewoon prachtig. Zeer zeker de moeite waard als je iets hebt met auto’s of architectuur.
Elk blog, elk automagazine, heeft het over het Porsche museum. En nu weer het magazijn van het museum. Ik kan het niet meer horen of zien. Gek gebouw vol met kevertjes en mislukte kevertjes. End of story.
Jep. Harde plasser
Mooi filmpje!

Zo ben ik een paar jaar geleden ook naar Duitsland geweest voor een museumtrip:
Audi
Porsche
Mercedes

Alleen BMW moet ik nog steeds heen…

Bij Porsche had ik toen ook gelijk deelgenomen aan de (gratis) rondleiding door de fabriek (productie motoren & productie 911), erg leuk.

Voor de liefhebbers, ik heb diverse foto’s online gezet:
http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=80834

http://www.volksforum.com/albums/files/3/5/9/7/DSC_3531_original.jpg
http://www.volksforum.com/albums/files/3/5/9/7/DSC_3764_original.jpg
http://www.volksforum.com/albums/files/3/5/9/7/DSC_3846_original.jpg
http://www.volksforum.com/albums/files/3/5/9/7/DSC_4065_small_original.jpg
Weer eens wat anders, als je in Italië bent, bezoek dan ook eens het Automobiel museum in Turijn niet alleen de auto’s, maar ook het fantastische gebouw zijn de moeite waard. Idem het FIAT Lignotto museum dat laat zien dat FIAT een prachtige historie heeft, met veel mooie modellen en het gebouw is natuurlijk legendarisch. Helaas is het prachtige Alfa Museum al veels te lang gesloten. Ik geloof dat Lancia, ondanks dat het zo een mooi merk is nooit een museum heeft gehad, zelfs het oude hoofdkantoor is/wordt gesloopt ondanks dat het iets heel bijzonders was. Wat dat betreft hebben die Duitsers sinds kort hun verleden beter geëxploiteerd.
Kan iemand me wat meer vertellen over een bezoekje aan het museum? M’n vader is porscheliefhebber in hart en nieren, ik wil hem dit cadeau doen voor zijn verjaardag. Hoe kan ik museum en fabriek combineren, wat is een goed hotel in de buurt?
In 2012 zowel het Mercedes-Benz als het Porsche Museum bezocht. Allebei zeer de moeite waard.
Het Porsche Museum is echter een stuk kleiner dan die van zijn grote Benz broer.

Trek voor het Benz museum een volle dag uit. Het Porsche museum is in een halve goed te doen.
http://1.bp.blogspot.com/-M9Em5TjaQDA/T6fGC0nxgFI/AAAAAAAACQc/XEmLD0S2uwk/s1600/P1040865.JPG

PS.
dit is trouwens ook een Porsche ;)
http://3.bp.blogspot.com/-JKr03mXB2k0/T6fI-6GF20I/AAAAAAAACRc/lZcnMJWuJxE/s1600/P1040906.JPG

Die 754 van hierboven had ik ook gekiekt toen.
Prachtige auto.
http://1.bp.blogspot.com/-rZR7kB6iW5g/T6fI1mTyclI/AAAAAAAACQ8/h5Ju-vLGp9w/s1600/P1040891.JPG
Aangezien ik in de buurt van Stuttgart studeer, heb ik de twee musea vorige maand bezocht. Het Mercedes-Museum is een echte aanrader (ook voor niet-Mercedesfans). De opstelling is zo goed en omvattend dat ook diegene die niet in auto’s geïnteresseerd zijn, zich in het museum kunnen vermaken. Het Porsche Museum vond ik minder. De opstelling gaf niet goed de chronologische evolutie van het merk weer. Zo ontbrak er, volgens mij, een uitleg over het uitbrengen van de eerste 911. Toch de mijlpaal in de Porsche geschiedenis. Toch vond ik het een aangenaam bezoek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).