Video: Nat wegdek + Ferrari F40 = Dikke schade

Auteur: , 93 Reacties

Auw, dat doet pijn! Een Ferrari F40 die in de poeier ligt is nooit fijn om te zien. Achterkant aan gort, vloeistoffen die eruit lekken. Zonde, zonde, zonde.

Na een autoshow in Vancouver reed deze F40 naar huis en toen ging er iets niet helemaal goed. We weten in elk geval dat het regende, maar of dat de oorzaak is van deze crash kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen. Al blijft het natuurlijk wel gevaarlijk om met zo’n old school supercar in de regen te rijden.

Eventjes een moment van onoplettendheid en je staat achterstevoren. Laten we in elk geval hopen dat de inzittenden ongedeerd zijn gebleven (daar lijkt het wel op) en dat de F40 weer wordt opgelapt. (via: jalopnik.com)

Beelden van het crash kan je (als je het aan kan) hier bekijken:

Ferrari F40 crash @ Vancouver

Meer foto’s van het wrak kan je op razzi.me zien.93 reacties

:( …. dude .. wtf … booehoeheoheoheehhhhh :( snik … :(
Een enorme deuk in een iemands ego en een berg kapot tupperware….
Niks aan de hand, die kitcar knappen ze weer netjes op.
@jrk68: Kitcar?
@norge:
Yep, buizenframe….check, tupperware body…..check.
Dat in de jaren 80, ja dan is het een kitcar.

Maar Norge wees gerust die zijn relatief makkelijk weer te herstellen. Jammer dat de onderdelen een beetje duur zijn….
@jrk68: een F40 een kitcar noemen is gewoon zielig. F40=LEGENDARY
@slipstreamer:
Relax knul, ze hadden belooft er niet meer dan 485 van te bouwen en dat zijn er 1339 geworden.
Dus zo bijzonder is hij nu ook weer niet.

Technisch was hij ook niet echt baanbrekend vergeleken met de Porsche 959 uit zijn tijd.
Ik heb die dingen nog zien racen voordat jij geboren werd….
@jrk68: das echt heel leuk allemaal en ja een 959 is ook mooi en leuk en alles maar qua gewicht veel zwaarder dan een f40 en de f40 is in mijn ogen een volwaardige sportauto en dus geen kitcar… tenzij jij een kitcar kan vinden voor die prijs met die passie met het paard van ferrari enz. Een ferrari is speciaal.
@slipstreamer:
Als poster boven je bedje vast wel….
Je was hopelijk op de hoogte van het feit dat de F40 van origine geen werkende portierruiten heeft en dat je de deur met een touwtje open trekt….?

Bovendien dat “legendarische” is hoofdzakelijk een hype.
Echt veel aansprekende resultaten waren er in de racerij ook niet.
Op Le Mans hadden ze nog moeite met een Venturi….
De 959 heeft Dakar gewonnen en als 961 zijn klasse op Le Mans.
Begin jaren 90 reden er een stuk of 5 F40’s in de Ferrari/Porsche Challenge met wisselend succes maar meestal won er een Porsche.
Dat je een Fan bent vind ik prima, maar een “echte” Fan verdiept zich in zijn merk….
@jrk68: Volgens mij heb je een beetje last van selectief geheugen. In GT-racing in de jaren 90 wisten ze met die bejaarde F40 de McLaren F1 soms nog aardig partij te geven.
Maar goed, je opzet om in het topic te zieken is aardig geslaagd, chapeau ;)
@jrk68: Je was hopelijk op de hoogte van het feit dat de F40 van origine geen werkende portierruiten heeft en dat je de deur met een touwtje open trekt….?

Dat maakt de auto alleen maar mooier! Dat maakt het een compromisloze circuitauto. Deze auto is niet bedoeld als woon- werkverkeer auto. Ik hoef op mijn circuitauto geen extra gewicht door elektrische ramen, automatische deurvergrendeling, achterbank, geluidsisolatie, vloerbekleding en weet ik het wat voor overbodige rommel.
@slipstreamer: well that escalated quickly
@jrk68: Je vergeet de belangrijkste kitcar factor ;motor van andere fabrikant.En volgens mij zit hier toch echt een Fiat eh Ferrari motor in.Een Pagini kan je voor mij wel een kitcar noemen .
@jrk68: kit car = bouwpakket kopen en thuis in elkaar zetten. Sinds wanneer kon je een F40 of welke Ferrari dan ook als bouwpakket kopen? Wellicht ben je in de war met modelletjes van deze auto.
@midasracer:
Buiten het feit dat je een kitcar ook turnkey kan kopen.
Misschien had ik kitcar tussen haakjes moeten zetten.

Ik noem het een “kitcar” omdat hij op dezelfde wijze opgebouwd is en niet of nauwelijks beter afgewerkt is….

Ik vind het knap dat ze er 1339 van hebben verkocht voor destijds 750000 oude hollandse guldens, iets wat louter komt door dat stijgerende paardje op de neus.
@jrk68: Natuurlijk zijn Ferrari’s over het algemeen overgehypte rotzooi. En dat kun je inderdaad met de kwaliteit van veel zelfbouwprojectjes vergelijken. Maar een kitcar is het naar de letter der wet niet. Zolang een fabrikant alleen maar complete auto’s aflevert, is het geen kitcar fabrikant. Overigens zijn kitcars tegenwoordig beter ge-engineerde auto’s dan veel kant en klaar auto’s. Want kitcars worden door techneuten in elkaar gezet en daarom moeten alle onderdelen er netjes inpassen, op een logische maniier en veelal geschroefd. Fabrieksauto’s zijn modulair en alles is klik klak inelkaar geramd. Daar kwam een kennis van me achter toen hij de radiateur van zijn New Mini wilde vervangen. De halve voorkant t/m motorsteunen moest los!
@norge: dat jij hier op reageert..
Want een Pagani Zonda 765 rs is ook een kitcar toch?
@jrk68: kitcar…geloof je het zelf???
@rufctr01:
Verdiep je gerust eens dieper in de constructie van een F40, misschien begrijp je dan wat ik bedoel….
@jrk68: Dan snap jij niet de definitie van een kitcar. Een kitcar is een auto die zowel door de klant in zijn geheel gekocht kan worden, maar de klant kan er ook voor kiezen hem zelf in elkaar te zetten. Daar heeft een buizenframe niks mee te maken. Al geef je het een spaceframe, met alle bijhorende onderdelen in een bouwpakket aan de klant, dan is het ook een kitcar.
@jzaero: Kitcarfabrikanten bieden hun kitcars veelal in diverse stadia van afbouw aan of geheel turn-key (kant-en-klaar).
Neem de definitie die je wilt…
Qua bouw samenstelling heeft hij wel een punt.
@awesome:
Juist, jij snapt de context van mijn redenatie.
@jrk68: Snap wel waar je heen wil …
@awesome: een F40 met een kitcar vergelijken…ik vind het vergezocht. Een F40 is een icoon, ontwikkeld om heel hard te gaan met een zo laag mogelijk gewicht. Deze auto’s zijn met passie gebouwd, exclusief en na 25 jaar nog steeds mooi.
@rufctr01: Veel van de door jou genoemde punten gelden ook voor een Kitcar.
Uiteraard ben ik me echt wel bewust van de geschiedenis van de F40. Ik vraag me echter wel af wat er van geworden zou zijn als er geen steigerend paard op de neus stond…
@awesome:
Het is weer goed visweer.
Een keer het woordje kitcar gebruiken en je krijgt meteen half autoblog over je heen.
@Hubert: Nee hoor, ging mij niet om het woord kitcar zelf. Daar las ik overheen, totdat hij beweerde dat de definitie kitcar te maken zou hebben met de constructieve bouw van de auto. Daar ging het mij om, van mij mag je de F40 een kitcar vinden, maar dan moet de definitie natuurlijk wel kloppen.
@jzaero:
Lieve schat, waar gebruik ik het woord “defenitie”????
@jrk68: Lieve schat, waar beweer ik dat je definitie hebt gebruikt? Ik beweer nergens dat je het woord definitie gebruikt. Zal ik eens de definitie van definitie uitleggen? Betekenisomschrijving van een woord. In feite gebruik je altijd definities als je woorden gebruikt. Ik zeg dan ook dat je de definitie ‘kitcar’ probeert te gebruiken voor je standpunt, niet de definitie definitie. Je gebruikt het echter in een verkeerd perspectief. Een kitcar heeft niet altijd een buizenframe, zoals jij dat beweert. Einde verhaal lijkt mij.
@jzaero:
Weer jammer, je verwijst 2 keer naar “definitie van..”.
En ook ik weet dat niet elke kit op een buizenchassis rust.
Voordat je los gaat in het vervolg eerst eens goed begrijpend lezen voorkomt je een hoop irritatie….
@jrk68: Of je leert zelf begrijpend lezen en leest nog een keer wat IK eens bedoel.
@jzaero:
Humor, je snapt je eigen comments niet eens.
Ik geef toe, dat is een gave die ik niet bezit….
@jrk68: jeetje, mijn neefje van 2.5 snapt nog eerder dingen dan jij man.

Kitcar =/= buizenframe zoals jij dat eerst hebt beweerd
Kitcar = auto die zowel als bouwpakket geleverd wordt als in een geheel

Simpeler kan het niet. Als je dit niet snapt dan kan je beter verhuizen naar een land waar je de taal wel snapt. Hierin is het woord definitie dus niet aan te pas gekomen, maar in feite is die nu dus in kinder stijl uitgelegd. Cheers.

Enne:

“En ook ik weet dat niet elke kit op een buizenchassis rust.”

Wat beweer je hier dan?
“Yep, buizenframe….check, tupperware body…..check.
Dat in de jaren 80, ja dan is het een kitcar.”
@Hubert: ging mij niet om het woord kitcar icm de F40*
@awesome: Dat is dus niet zo, want de Ferrari is niet als een bouwpakket geleverd voor zover ik weet. Daar moet een auto aan voldoen om een kitcar te zijn lijkt mij. De bouw terzijde gelaten. Dan is zelfs een Pagani Zonda van paar mil een kitcar. Daar zit immers ook maar wat plaatwerk op en een buizenframe icm een monocoque
@awesome: Jij begrijpt het ook niet. Een Midas en een GTM was een kit car, een Ferrari echt niet. Hoewel een Midas en GTM natuurlijk in die tijd veel geavanceerder was dan een Ferrari.
@jrk68: Schaam je!!!!!!!! ;)
valt waarschijnlijk wel te repareren, maar gaat wel wat kosten denk ik
@Bert: o hell yes it Will !!!
Tja, leuke bonus voor het schade herstelbedrijf zullen we maar zeggen .Zonde is het pas als het onherstelbaar is.
Hallo, met Univé, uw verzekering zonder winst ookmerk -_-
@Reggie-Boy Rood:

Bel jij altijd met twee telefoons te gelijk?
Hallo, met Univé, uw verzekering zonder winst oogmerk -_- *
@Reggie-Boy Rood:

Bel jij altijd met 2 telefoons te gelijk op?
Altijd oppassen met zulke wagens. Zet bij bijv een XKR-S in de regen tc uit en geef een klein beetje gas. voor je het weet sta je achterstevoren.
@rubenpriest: en vergeet bij de f40 niet dat die turbo’s er ineens in komen!
Das pech, jaarsalaris weg!
Volgende keer maar niet met één hand sturen en de andere hand sms’en?

Wacht eens even. Even kijken, is het mogelijk… mmmmmmmmmm ja, die Sjoerd deed de Ferrari F12Berli om 16:00 uur en dit is gebeurd om 20:02 uur. Dus het theoretisch mogelijk dat Sjoerd hier mede verantwoordelijk voor is door te zeggen van één hand sturen en één hans sms’en.
Beelden van het crash??

Beelden van de al gecrashde auto zijn het… Jammer
@sel777: Hoezo? Je gaat me toch niet zeggen dat je ook nog graag wil zien hoe die gecrasht is?
Neeeeeeeeee!!!! *huilt*
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! WHY :'( Dit doet pas pijn :(
@slipstreamer:

Hoezo? Zat jij in de auto?
Beetje bijtippen de lak en hij is weer als nieuw toch?
Lijkt wel of er slicks onder zitten…
@garp: Kan het net niet duidelijk genoeg zien. Maar als het slicks zijn, zal z’n verzekeringsmaatschappij leuk vinden……
@garp:
Net ook ff de video bekeken en je hebt gelijk, nu zijn de standaard Pirelli P-zero banden ook kut in de regen kan ik je zeggen.
Die zaten vroeger ook standaard op mijn Elise.
Echt na 3 spatten regen werd dat al russisch roulette….
@jrk68: Pirelli’s zijn sowieso kut… Dus wat dat betreft vind ik dit geen verrassing.
@jrk68: een elise is ook mooi!
Zitten idd slicks onder! Niet gek dat regen je dan fataal word…

Maakt het niet minder pijnlijk in iedergeval damm.
@1981rs6: Dat zijn geen slicks, wijsneus. Check de foto’s maar eens: http://razzi.me/albums/18798-wrecked-ferrari-f40

Profiel lijkt trouwens wel minimaal te zijn. Fulda anyone?
ongelofelijke zonde! En dan nog al die wannabe-grappige reacties daaronder.
@spotu2: Waarom zonde? Auto’s kunnen gerepareerd worden vandaag de dag hoor.
Wel jammer van zo’n vooruitstrevende auto, het was immers al een vroege vorm van downsizing
Er valt veel te repareren.

http://www.forzaservice.nl/f40-schade-project?lang=en

@undifined1:
Hij is uiteindelijk gebaseerd op de 308. Ze hebben het vermogen verhoogd door 2 turbo’s te monteren. Dat heeft niets met downsizing te maken. Een 208 was wel downsizing. 1000 cc eraf, turbo ter compensatie erbij.
:(
ff 40 x na denken volgende x, pak die boom dan van voren..
Relax…er zijn er nog genoeg..
http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/FcgnERRrX7WnPW2wycwXvw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NTt3PTYzMA--/http://l.yimg.com/os/423/2012/07/23/ferraris-silverstone-jpg_143624.jpg
http://media.autozine.com.br/0806/11-f40/f40-9.jpg http://www.motorward.com/wp-content/images/2012/02/Record-Ferrari-F40-Gathering-2.jpg
@w211: apart dat ze bijna allemaal rood zijn, op de zwarte na..
@eduardovich: dus een goede reden om voor een andere kleur te gaan indien je serieus naar een F40 aan het kijken bent. Persoonlijk vind ik een F40 in Blu Pozzi het mooist, maar de witte F40 van Kato-san (achternaam weet ik zo niet) vind ik ook een fantastisch stukje supercar met hier en daar wat Japanse aanpassingen.
@ej20g:
Chris Evans heeft trouwens ook een witte.
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Divers/Ferrari_Verzameling_Chris_Evans/Chris_Evans_Ferrari_25.jpg
Op zijn 250 california na zijn al zijn Ferrari’s trouwens wit.
@jrk68: ook dat is een mooi exemplaar. Wat mij echter aantrekt in de F40 van Kato-san (de “Liberty Walk F40”) is dat die enkele (typisch) Japanse aanpassingen heeft. Voorbeelden: Roberuta ophangsysteem rondom, Enkei Sport velgen, Ferrari Enzo remmerij rondom en een volledig verstelbare custom achterspoiler (die veel lijkt op die van de F40 LM). Deze F40 was ooit rood, zoals de meeste exemplaren. Overigens heeft hij nóg een F40 in zijn garage staan, een rode, met de kentekenplaat “…2”. Dit omdat de witte F40 als de nummer 1 gezien wordt, ondanks dat de kentekenplaat van dat exemplaar “..40” leest.
@eduardovich:

Serieus? Ze zijn allemaal rood, op die zwarte na… Serieus?
@w211:

Klopt, 1338 stuks.
Zal wel vn 1 of andere olie sjeik zijn denk… lag zat onder..
Zonde van de F40
Woow cool Autojunk gaat ook de chinese kant op:
Bovenstaande reactie is niet bedoeld om te tarten he maar zie hier eens…

http://youtu.be/8QqrcLFqz0A
@schuifmuis: Je punt is…?
Fout bericht.

De F40 reed niet naar huis, maar iemand reed met een F40 naar huis. Die F40 kon er niets aan doen weet je.
Vast een vent achter het stuur.
Het crash??? De crash …
Er zijn maar weinig autos die mij echt droevig maken als ik ze kapot zie. De F40 is er zo eentje.

Ik ben kwaad op degene die dit gedaan heeft.
Gecrasht en niet afgebrand, vreemd!
@maurits123: tja, ’t was aan ’t regenen hé…
Gaat nog steeds belachelijk snel en kost nog steeds vele malen duurder dan het leukste auto-kit bouwpakketje wat een man met een beschaafd IQ zich kan wensen, wel leuk om te zien dat er gewoon pappa’s helemaal een discussie aangaan om een kitauto, blijft voor mij gewoon een prachtige wagen!
Ik huil mee met de eigenaar
Auch, erg jammer!
Regen is NOOIT de oorzaak van een crash.
Ik heb in de jaren 90 in Zandvoort een Ferrari-Porsche challenge bijgewoond (nou ja vaak 50 porsches en 1 of 2 ferrari’s), Cor Euser moest met een Ferrari F40 achteraan starten i.v.m. een wedstrijdregeling, voor de eerste bocht (Tarzanbocht)had hij al de helft van de porsches ingehaald. Magistraal!!!
integralechubasco
@grandmasterb: daar was ik ook bij… met cor euser, kan me nog de fluitende turbo’s en het superlaat remmmen voor de tarzan herinneren… :) goeie tijden waren dat…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).