Video: Niki Lauda crasht opnieuw voor de film ‘Rush’

Auteur: , 25 Reacties

Regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind) is bezig met een film over Niki Lauda en diens bijna-fatale crash op de Nürburgring. En aangezien ongeveer elke strekkende meter van het boscircuit tegenwoordig in de gaten gehouden wordt door camera's van spotters en liefhebbers, is ook de verfilming van de klapper op video vastgelegd.

Aan het begin van de GP van Duitsland in 1976 spinde Niki Lauda door een defect aan zijn Ferrari 312B2 tegen de vangrail en kwam terecht in een vlammenzee waar hij niet zelf aan kon ontsnappen. Het is dat de heren coureurs Arturo Merzario, Brett Lunger, Guy Edwards en Harald Ertl hem uit het brandende wrak trokken, anders was hij met zijn Ferrari ten onder gegaan. Hij hield er beschadigde longen en verbrande lichaamsdelen aan over- waaronder zijn gezicht – maar voelde zich na een aantal maanden weer fit genoeg om te racen.

Zijn rivaliteit met de Britse coureur James Hunt is één van de onderwerpen in de film Rush. De rol van Lauda wordt trouwens vertolkt door Daniel Brühl. Na SENNA krijgen we dus hopelijk wederom een gave verfilming van autosport te zien. Ook voor non-autosportliefhebbers zal het prima te pruimen zijn, aangezien Olivia Wilde op de acteurslijst staat.

Check hoe misschien wel de meest bekende F1-crash ooit wordt nagespeeld.

En HIER beelden van de originele crash uit ’76. Mind you, af en toe wordt het enigszins bloederig.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooi! Een film met bakkebaarden en dikke snorren!
@Rick-dos: Echt? Dat zou vette shit zijn!
Mannen met dikke snorren en bakkebaarden uit de 70s waren echt cool!
Net als rocksterren en mannen met lang gekruld haar uit de 80s en vroege 90s.
En ja, dat zeg ik als een 18-jarige man ;)

OT: Klinkt als een goede aankomende film! Benieuwd :)
@toyotafortuner: haha kijk naar de leden van Led Zeppelin :P vooral Robert Plant :P
dat ‘em maar oppast voor z’n ander oor !
Toen racen nog door echte mannen werd gedaan. Die ook nog wat voor anderen over hadden.
@f650csrider:

Dat is wel een brute uitspraak, vandaag de dag is er gewoon nog geen nood geweest voor een rijder om een andere rijder uit de nood te helpen.
Als je een ongeval ziet en er zijn al 10tallen mensen bezig met iemand te helpen moet je je daar nietmeer gaan bemoeien.
@Hupke: Dat geldt voor autoracen inderdaad in de meeste gevallen, ook te gevaarlijk bovendien om zomaar uit te stappen in een Formule 1 race. Veel belangrijker is echter het miljoenen verlies dat een team tegenwoordig lijdt wanneer een coureur ‘onnodig’ uitstapt ofzo tijdens een race. Ja, geld daar gaat het tegenwoordig om en niet meer om de sport. Dat is denk ik een beetje wat er word bedoeld.
@Hupke: Je neemt me de woorden uit de mond. Er lopen in deze tijd zo veel medisch opgeleide mensen rond op een circuit dat je beter in je auto blijft en rustig naar de pits terugkeert.
Je kan hoogstens helpen door andere rijders te waarschuwen voor het gevaar ofzo, voor zover de vlaggen langs de kant dat niet doen, want om de 5 meter staat er wel een marchall met vlaggen.
Ik kan niet wachten tot deze film klaar is. Ben een grote liefhebber van dit soort verfilmingen. Hopen dat het a la ‘Le Mans’ wordt en wat minder a la ‘Driven’.
Je moet niet het filmpje kijken zonder te weten waar het nu eigenlijk over gaat :P Ik dacht echt ff wtf waarom steekt die dude die auto in de fik?!
Ik ga binnenkort voor de zoveelste keer naar de Nordschleife maar weet nou niet precies waar het gebeurd is. Dit is toch na Breidscheid en dan de flauwe bocht naar links richting ingang Bergwerk? Iemand een google mapsje?
@audir8v10:

precies
@towi1989:
http://maps.google.nl/maps?saddr=Onbekende+weg&daddr=Onbekende+weg&hl=nl&sll=50.376822,6.956341&sspn=0.011686,0.01296&geocode=FSu7AAMdWSVqAA%3BFeS9AAMdGC5qAA&t=h&mra=dme&mrsp=0&sz=16&z=16
@towi1989: ik dacht eerst dat het in 1 van die kombochten was gebeurd. Die zitten er volgens mij 2 in de ring. Weet ff niet hoe die bochten heten. Mar bedankt voor de maps.
@jordy14: Grote en kleine karoussell!
@towi1989: het is trouwens wel een stuk waar je het niet zou verwachten.. Net als laatst die CRV op de Eiskurve…
@towi1989: Top! Thanks, ga 13 mei weer dus zal er extra op letten als ik er voorbij kom ;-) En ik heb een Ringtaxi ticket weten te bemachtigen dus zal de coureur vragen daar GAS BEI ZU GEBEN!
Volg @RealRonHoward dan krijg je elke dag een of meer foto’s van regisseur/producent Ron Howard die momenteel aan de film werkt
@autoblog Lauda is gecrashed in de 312 T2 niet in de B2…
Deze of Senna’s ongeluk meest historisch?
@norge: Voor mij deze, einde tijdperk in de F1 op de Nordschleife. Dan Senna en dan Bellof maar dat is mijn bescheiden mening…
@audir8v10: Het race weekend waar Senna en nog 1 racer in om kwam leide tot de overbeveiligde racertjes waar ze vandaag in ronddtuffen.Als Senna nog geleefd had was die schoenmaker uit Duitsland nooit zo succesvol geweest.Denk dat Senna zijn dood meer bekend is bij de hedendaagse racefan als dat ongelukje van Lauda ooit lang geleden.
@norge: Eens, zeker meer bekend.
@Norge: die andere coureur was Roland Ratzenberger uit volgens mij Oostenrijk. Tijdens het ongeluk van Senna en Ratzenberger zat ik live te kijken maar het ongeluk van Lauda maakt net zoveel indruk op mij als raceliefhebber. Het verschil zit enkel in de dodelijke afloop maar maakt het zeker niet minder erg.
@login: Ik heb beide ongelukken “live” op tv gezien,maar het ongeluk van Senna maakte toen meer indruk op mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).