Video: Nissan DeltaWing crasht spectaculair [updated]

Auteur: , 52 Reacties

Het zit de DeltaWing ook niet mee! Tijdens de 24 uur van Le Mans werden ze bruut door een stoute Toyota van de baan gebeukt en tijdens een testsessie voor Petit Le Mans op Road Atlanta zorgde een Porsche ervoor dat de Deltawing letterlijk(!) van de baan vloog. Fly away!

De DeltaWing was lekker onderweg op Road Atlanta en had zelfs de 5e tijd genoteerd tijdens de trainingen toen een onoplettende (of jaloerse?) coureur in een Porsche 911 GT3 Cup (GTC klasse) de DeltaWing hard van het circuit beukte. Met als gevolg dat de auto ondersteboven terecht kwam en de coureur de schrik van zijn leven kreeg.

Het gevolg? Een zwaar gehavende DeltaWing. Gelukkig is team Highcroft Racing niet zomaar uit het veld te slaan. En dus zijn ze begonnen met het oplappen van de auto zodat ze komend weekend gewoon aan de start kunnen verschijnen van Petit Le Mans. Bekijk de video HIER!

PS De impact die coureur Gunnar Jeannette te verduren kreeg was maar liefst 7G!

Nissan DeltaWing ondersteboven

Update – De Deltawing heeft de race uitgereden! Hij startte achteraan, maar finishte als vijfde. Gefeliciflapstaart, Nissan!52 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zijn ze tikkertje aan het spelen ?
Sjonge jonge , wat een blunder van die Porsche !!
@Dreumeltje: Sja als je al een lange tijd, hard pace aan het rijden bent om het uiterste eruit te halen dan is een glijpartijdje zo gemaakt! Je ziet hem ook iets te ver uitkomen met zn kont en toen hield ie hem al niet meer..
@Dreumeltje: Idd! Wel episch hoe hij met de handen reageert naar die Porsche.
De klappen die het hoofd krijgt!!! WTF!! En hij is niet eens bewusteloos. Lijkt mij fakking sick, over de kop in een open top racer. Die Porsche lijkt wel te vergeten dat de achterkant 2x zo breed is als de voorkant bij zo’n Deltawing. Zo zie je maar weer hoe sterk zo’n helm is.
@E34M5Touring: Volgens mij raakt dat hoofd niet het asfalt?
En anders zijn het idd wel krankzinnig sterke helmen……
@kaasboerin: Nee maar in het gras krijgt ie wel een paar tikken te verduren zo te zien. Lijkt me zo crazy, met zo’n ding over de kop. Dan is een dak ineens wel prettig….
@E34M5Touring:

Heeft gewoon rolbeugels hoor.
@GOD: Ja dat weet ik. Alleen raakt hij toch echt het gras met z’n hoofd. En bovendien, die beugels werken een stuk slechter op gras. Ze hebben nogal de neiging om in te graven. Kijk maar naar Hammond’s crash. Die rolbeugel groef zich in de grond tezamen met zijn hoofd. Ik dacht dat daar ook het gros van zijn verwondingen van kwam. Er zijn dragsters die met dezelfde snelheid crashen en waarbij de coureur zelf uit het wrak klimt.
@E34M5Touring: Ooit van een rolbeugel gehoord?
@notsobig: Uiteraard maar die beugel heeft zich misschien een beetje ‘ingegraven’ in het gras/aarde.
@notsobig:
Zeker!: Een beugel zorgt ervoor dat je rechte tanden hebt, een rolbeugel dat je nog tanden hebt…
@E34M5Touring: no way dat ie met zijn helm ’t gras raakt!
Check de foto maar even, http://www.autoguide.com/auto-news/2012/10/nissan-delta-wing-crashes-during-petit-le-mans-testing.html
@MARS: Ja overduidelijk bewijs. Want hij landde recht op en niet onder een hoek. Bovendien is deze man identiek aan lengte met de coureur en heeft hij ook een helm op die zijn lengte nog iets laat toenemen……. Maar goed, het zal wel aan mij liggen.
@MARS: In mijn ogen raakt hij duidelijk het gras. Heb het nu 3x teruggekeken. Dit is mijn perceptie en geenzins feitelijk of berust op enig wetenschappelijk onderzoek. No Way vind ik erg kort door de bocht op basis van je foto.
@E34M5Touring: Kijk ook eens naar de beschadigingen op de helm, die zijn er bijna niet. Lijkt mus sterk dat de helm over de grond heeft geschuurd…

Je ziet het hoofd wel redelijk heen en weer slingeren, maar als het goed is wordt dat opgevangen door de nek kussen en hoofdsteun.

Ik denk dat het er erger uit ziet als dat het is…
@notsobig: *mus = me dus
@E34M5Touring: kijk eens naar de bovenkant van ’t bodywork, die gele stukken steken toch wel heel ver boven de cockpit uit. Het bewegen van de helm, wat je ziet in de video is dat de auto over ’t gras hobbelt.
Ze gaan de Badmobiel opknappen,maar hoe gaat het nu met Badman?
@bsxc2: Of het zo’n slechte auto is weet ik niet, volgens mij meer pech. Of het zo’n Badman is….. Ik ken hem niet persoonlijk dus daar laat ik me niet over uit. Of bedoelde je de BaTmobile van BaTman.
@E34M5Touring: taalnazi
@bsxc2: Hahahahah mij een taalnazi noemen…. Ik denk dat er wat van de stoel vallen van het lachen op dit moment.
Misschien toch maar geel schilderen?
@Pieter-Jan Catteeuw: Je bent me net voor..
Vandaag niet schat, ik heb hoofdpijn…
Sodeju wat een klapper, die gast is de verf van zijn helm kwijt. En alweer keihard van de weg geramd. Wat een kift op zo’n mooi innovatief autootje.
wat een raar stuk is dat? hij knalt er net tegen aan en opeens zit je met de bestuurder mee tekijken die de ‘slachtoffer’ is.
Wat ligt dat ding snaarstrak op de weg! Blijft mooi om te zien.

Overigens erg veel geluk die coureur.
Wordt toch blijkbaar erg snel uit balans gebracht. Het elfje had waarschijnlijk inderdaad geen rekening gehouden met het bredere achterwerk van de Deltawing…
Die Deltawing had vast liever door de kont van Kim Kardashian weg gedrukt, dat had het toch al gave beeldmateriaal nog mooier gemaakt!
naam van de coureur was Gunnar Jeanette???HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH(enkel grappig voor belgen)
@qashqow: Ja ik hoorde zoiets, dat alle Belgen Jeanetten zijn ofzo? Geen idee, ’t zal wel.
@Jochempie: haha…ha..hm.
@Jochempie: Ik ken geen Belgen, maar wel wat Vlaamse dames, en die zijn i.d.d. allemaal als een Madame Jeanette.
@bungabungastig: aha, culihumor, daar houden wij van. :)
Porsche voorbijgevlogen door Nissan
’t zal hem leren zo in de weg te rijden van die Porsche!
Net als bij Le Mans na de herstart in de laatste bochten vind ik meer dat dit ding al door zijn vorm in de weg rijdt want volgens mij had de Porsche rijder niet verwacht dat er nog dat stuk van de achterwielen aan kwam.
7G? Dat is veel als je een strakke bocht pakt (F1 = 6G), maar voor een crash is dat PEANUTS. Men rekent voor een hoofdimpact met letsel eerst boven 70(seventig)G in een crash (15ms)…

Ondersteboven maar blijven glijden en zo langzaam snelheid verliezen is bijna altijd zeer positief in een crash (zolang je geen boordsteen of wiel etc. in je gezicht krijgt…)
Volgens mij zijn die klappen op zijn helm te wijten aan het ontwerp van de auto. De Deltawing ligt schuin op zijn kop waardoor de auto veel dichter tegen de grond aan komt te liggen. daar moeten ze maar iets voor gaan verzinnen…
Ik was meer onder de indruk van iets anders:

http://i.imgur.com/MxRz7.png
@laminaatplaat: Jep. Dat is volgens mij net voldoende om de luchtstroom OVER de helm van de coureur te laten stromen i.p.v. er tegenaan. (correct me if I’m wrong)
Die Porsche bestuurder is geen fan van Batman?
Als je goed kijkt zie je dat de Porche iets te ver over de kerbs gaat en een overstuurmomentje heeft. Daarvoor moet hij tegensturen en door die actie raakt hij de Nissan.

Wel jammer van de mooie Nissan. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen…
Het is een circuit waar mensen focussen op zo hard mogelijk rijden, suprise suprise er gaat iets mis.
Kan gebeuren, mooie beelden en nu ophouden met analyses en janken.
De Porsche-chauffeur houdt er zo zijn eigen lezing op na:

I was tracking out on the curb. My steering wheel was straight, and he whacked me.

http://twitter.com/WxTurtle/statuses/258899503334170624
@sir_smokalot: Dan heeft die idioot poep in z’n ogen. Wees dan een vent en geef je fout toe, dit is wel heel zwak.
7 G is niks bij een crash.

Dit zijn pas G krachten

http://www.youtube.com/watch?v=C3V_IoCYQfw
Formule 1 auto remt met max 6 G……
Die crash van Kubica is toch wel een van de beroerdste die ik heb gezien. Wat een klap was dat zeg, kan me het kippenvel nog wel herinneren. Serieus verwacht dat hij gestopt was met roken. Voor wat betreft de Nissan: misschien toch maar een wieltje extra monteren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).