Video: Ode aan de Datsun “Napa Valley” Roadster

Auteur: , 11 Reacties

Zon en cabrio kun je op de meeste plekken wel vinden, maar deze combinatie was nog nooit zo perfect.

De video’s van Petrolicious zijn een verrukking voor de autoliefhebber. De heerlijkste klassiekers worden in de prachtigste omgevingen en situaties getest. Waarom kiezen we er dan voor om juist dit filmpje met jullie te delen? Misschien is het ’t schattige smoeltje van de Datsun Roadster, of de liefde waarmee zij omringt worden. Respect hoe prachtig ze erbij staan en hoe heerlijk ze klinken. Niet slecht voor de kleine “sportautootjes” uit de jaren 1960! Ze hadden gemiddeld 96 pk en een topsnelheid van 120 km/u, maar het is hun charme dat het allemaal ruimschoots goedmaakt.

De rijpe wijngaarden van Napa Valley in Californië is een hemel voor de eigenaren van de auto’s. Ze komen regelmatig samen om elkaar te helpen met onderdelen, onderhoud en om te genieten van een rustige dag in de zon. Bekijk hun verhaal op VIMEO.11 reacties

Wauw wat moet het prachtig zijn om daar ieder weekend rond te crossen in dit soort auto’s
En dan lees je overal dat Datsun terug gaat komen op het onderstel van een Lada pfff… DE auto’s uit m’n jeugd.. M’n pa heeft er wel 10 gehad denk ik door de jaren heen.. Verkwanseling van een mooi merk..
Dikke L28 met driedubbele carburateur erin en gaan!
Heerlijke autootjes zeg! Maareh, 120 km/h? Ze lijken nog best wel pit te hebben op dat filmpje. Is het niet mph?
@Vanquish:
Met 96pk lijkt 120mph mij niet echt haalbaar, maar 160km/u moet wel kunnen, en dat voelt in die oude dingen ook als 200+.
Ik vindt die Fairlady wel wat weg hebben van een TR5 trouwens.
@jrk68: 120mph(193km/h) is echt wel haalbaar met 96pk hoor, zelf nog een 1.4 gehad met +-85pk en liep op platte baan 196km/h op gps.
@jrk68: Je vergeet hierin het gewicht mee te nemen. Die oude karretjes wegen geen drol, dus ik zie het zomaar gebeuren!
@Vanquish: Een van de laatste versies trok inderdaad de 120mph, maar gemiddeld genomen blijf ik toch rond de 120kmh. Het eerste model, de S211, had namelijk maar 37pk.
vage kennis is helemaal gek op zijn Fairlady,s ..
en zijn net als de Honda en Diahatsu cabrio van toen niet vooruit te branden ..

kan er helemaal emotioneel over gaan doen met een hele zwik krokodillentranen ..

maar het zijn gewoon karts met een paar deurtjes ..
Wat een gave autootjes. Ik ben verliefd. Mooi alternatief voor een TR hoewel ik deze Datsuns hier nog nooit heb gezien.
Toch leuk, kwam hier even terug om dit mooie filmpje te bekijken… zie je een keer een mooi filmpje over het echte autorijden en dan zijn er 9 comments… heb je een filmpje over een amerikaanse vrouw die gefouilleerd word en iedereen word gek :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).