Video: ook dit jaar is Audi klaar om Le Mans te domineren

Branded content, 43 Reacties

Audi heeft de laatste 15 jaar Le Mans in een complete lockdown. Tegenstanders kwamen en gingen, maar uiteindelijk lukte het slechts 1 keer het merk met de 4 ringen te verslaan op het Circuit de la Sarthe. Een indrukwekkend palmares.

R18 e-tron quattro

Na de eerste successen met de R8-racer vanaf 2000 pionierde (en won) Audi met diesel, eerst nog in de R10 TDI met 12 dikke cilinders, maar inmiddels is dit aantal gehalveerd en rolt de R18 TDI – met hulp van e-tron quattro – als de zuinigste LMP1-racer ooit rond op Le Mans.

Het doel dit jaar is om met de nieuwste R18 e-tron quattro het afstandsrecord te pakken. En ook al is het LMP1-deelnemersveld sterker dan ooit, de resultaten van de eerste 2 races van het seizoen (winst in Silverstone én op Spa-Francorchamps) zijn hoopgevend. Audi maakte een mooi overzicht van de successen in deze eeuw, dat je hieronder kunt bekijken:

ultra
Onder de ultra-vlag bouwt Audi de meest competitieve racers (naast de succesvolle R18 won de R8 LMS dit jaar de 24 uur van de Nürburgring), en natuurlijk vertaalt dit succes zich naar de personenauto’s. Hier betekent ‘ultra’ net als op het circuit ‘efficiency’. In de praktijk vertaalt dit zich naar een lekker lage bijtelling zonder aan performance in te boeten.

Win races on sunday, sell cars on monday mag dan een oud adagium zijn, racesucces boeken doet je verkopen zeker geen pijn.43 reacties

Euh, en Porsche dan?
@pomoek: Die moeten 5 keer zo veel tanken.. dus verliezen alsnog van audi
@clarkson:
Maar die hoeven weer geen olie te verversen, het zou dus nog best spannend kunnen worden😜
@jrk68: meer olie, minder olie maakt niet uit. Wij weten beide wie de baas is
@dtm01:
Klopt, er is maar 1 baas en dat ben ik…😜
@jrk68: Ingenieur zeker?
@jrk68: porsche / audi 1 pot nat.
@pomoek: Porsche heeft waarschijnlijk precies hetzelfde reclamebureau ..
Deze ad speelt niet echt in op de eerdere berichtgeving over de Porsches
Mark my words: Audi gaat de 24h du Mans 2015 keihard winnen.
@kapiteinaudi:
Daar ga ik zelfs van uit, als je het huidige seizoen een beetje volgt kom je al snel tot die conclusie.
Porsche rijdt ze op snelheid zoek maar wat koop je daarvoor als je auto op de eerste curbstone al desintegreerd (hallo Spa).
Dus Kapitein zet de Champagne maar vast koud, die kan zondag om 15:00 uur wel open.
We gaan het zien, maar ik zie tegelijkertijd ook het nut van deze advertorial niet in…
@lennyv87: schoorsteen moet roken he
Mwah… ik vind hem niet echt heel sterk…
Ik was bij de 6 uur race op Spa waar Porsche lange tijd op kop reed. Ze hebben het weggegeven bij de pitstops..
Filmpje is tenenkromtrekkender dan die snowboarder troep waar Audi zich mee wil verbinden .. Gewoon bek houwen en winnen als je chiquere clientèle wil werven .. Aan de andere kant mogen ze zich best wel even op de borst kloppen alvorens de wedstrijd en de coureurs in het zonnetje zetten ..
@lincoln:
Kennelijk werkt het erg goed bij hun doelgroep, de mensen die voor het uiterlijk vertoon gaan en denken dat het kwaliteit is.

Kenners van de materie prikken hier feilloos doorheen, dus gewoon zo laten, iedereen blij en wij wat om over te lachen.
@jrk68: precies want als je 13x Le Mans wint (wat niks met betrouwbaarheid te maken heeft natuurlijk), dan moet het wel troep zijn…. Jij prikt daar feilloos doorheen..
@autoriteit:
Als je een greintje verstand had gehad van autosport had jij daar ook doorheen geprikt.
10 van die overwinningen hebben ze behaald door te winnen van de Franse schuurtjes cultuur.
Goedwillende luchtfietsers zonder budget, de enige echte competitie kregen ze van Peugeot.
Toyota doet leuk zijn best meer met een jaarbudget vergelijkbaar met wat ze bij Audi in een weekend verbruiken ga je de oorlog ook niet winnen.
Zolang je met 2 auto’s probeerd te winnen van een team met 3 ga je het simpelweg nooit winnen.
Die wet is al zo oud als LeMans zelf.
Maar het staat jou als Audiriteit natuurlijk volledig vrij om een andere mening te hebben.
Het zou natuurlijk wel zo sportief zijn als je dan ook de mening (op feiten gestoeld) van een ander kan respecteren, ook al weet ik dat ok nu heel veel vraag.
@jrk68: jij weet altijd weer drogredenen aan te halen, maar de feiten spreken gewoon voor zich beste man: Audi heeft 13 Le Mans overwinningen en als je ook maar een greintje verstand had van autosport, dan wist je dat je dit alleen maar lukt als je superbetrouwbare auto’s maakt. Je kunt wel 10 auto’s inzetten, maar als ze niet betrouwbaar zijn haal je de finish simpelweg niet na 24 uur. Sorry dat de waarheid niet naar je zin is, maar je moet het er maar mee doen.
@autoriteit:
Yep, maar waar ging het in eerste instantie om, niet om hun betrouwbaarheid op LeMans, die zal door mij nooit in twijfel worden gebracht.
Als je er al 15 jaar lang 100 miljoen per jaar op stuk slaat verwacht ik niet anders.
Ook heb ik groot respect voor de manier waarop dr Ulrich de tent runt. Dat doet hij op een bescheiden en respectvolle manier waar de klanten van het merk dat hij vertegenwoordigd een puntje aan kunnen zuigen. Het is daarnaast een heel benaderbare man de nog net niet aanbeden wordt door de mensen die voor hem werken.
Onder hen vele Nederlanders trouwens.

Feit is dat wij Duitsers de propagandamarketing hebben uitgevonden en daar inmiddels zo goed in zijn dat hele volksstammen blind geloven dat een betrouwbare raceauto betekend dat hun straatauto’s ook foutloos zijn.
Nou dan heb ik nieuws voor je, die twee zaken staan volledig los van elkaar.
En om je fanboy vriendje dtm01 ook gelijk antwoord te geven, ja ik heb die troep ook gereden.
Niet gehuurd maar gewoon zelf nieuw gekocht en die blunder bega ik dus nooit meer.

Ik wens jullie een fijn weekend en hopelijk een leuke 24 du Mans,
die gaat Audi trouwens vast wel winnen, daarvoor zijn de Porsches nog iets te fragiel vrees ik.
Toyota gaat hem alleen winnen als de Duitsers elkaar uitschakelen en dat zie ik ook niet zo snel gebeuren.
@jrk68: het verrast me eerlijk gezegd op een aangename manier dat je in normale bewoordingen nu toegeeft dat de prestaties van Audi op Le Mans geen geluk zijn en dat je blijkbaar ook inziet dat de Audi’s ontzettend betrouwbaar zijn. Zijn we het daar in ieder geval toch nog over eens, wat ook weleens fijn is nietwaar?

Wat betreft je ervaringen met een personenauto van Audi kan het uiteraard zo zijn dat die voor jou negatief zijn geweest. Geloof ik graag, maar dat wil niet zeggen dat jouw ervaring persé representatief is. Ook ik heb meerdere nieuwe Audi’s gekocht en ik ben er juist superpositief over.

Ik weet dat als Audi betrouwbare Le Mans auto’s maakt, dit geen garantie is dat hun personenauto’s dat ook zijn. Aan de ene kant kun je dat natuurlijk los van elkaar zien, maar we hebben het wel over dezelfde organisatie die overal de beste in wil zijn en dat lukt ze aardig in mijn ogen. Misschien zou je het merk eens een nieuwe kans moeten geven met een onbevooroordeelde en frisse blik.

Wat betreft jouw wens een leuke 24 uur van Le Mans te beleven komt dat wel goed. Wie er ook wint, leuk wordt het sowieso want ja ik hou van autosport en van auto’s (dus niet alleen van Audi).
Ik wens jou ook een leuke race toe en een goed weekend, zo sportief ben ik wel.
@jrk68: spreek je uit ervaring??
Heb 2x bmw gehad en dat was ellende. Rij nu 9 jaar audi en dat zijn werkelijk de beste auto’s die ik ooit heb gehad.
@dtm01: zo is het dus maar net, maar de beste meneer koestert nogal wrok tegen het mooie merk Audi. Waarom? Dat weet niemand behalve hijzelf. Al twijfel ik zelfs daar weleens aan..:)
@autoriteit:
Buiten dat ik die rommel zelf gereden heb, ben ik niet ziende blind en horende doof voor wat er nog immer allemaal loos is.

Maar ik ben dan ook geen blinde fanboy, maar gewoon een autoliefhebber zonder merkblindheid of badgegeilheid.
Goed is goed en kut is kut, zo simpel kan het leven zijn.
@jrk68: ik respecteer jouw mening, maar ik deel deze niet. Laten we het daar maar bij houden.
Die Bentley kwam er ook nog even tussendoor dus officieel twee merken die in 15 jaar MT de winst aan de haal gingen (al as die auto een R8 met ander bodywork als ik het goed heb). Aangezien Audi dat jaar niet meedeed won Bentley maar de tekst is toch niet helemaal juist.
@w0o0dy: Tussen 2003-2005 waren de Audi’s geen fabrieksmachines, het waren klantenwagens gerund door Goh, Champion en team UK. De Bentley was een compleet andere wagen.
@bart_vandecavey: ik zou je info nog maar eens nakijken. De Bentley was onderhuids de R8c maar de body was wel anders. De motor en het chassis waren wel R8C.
Kan Audi jullie niet beter een adje laten maken ALS ze gewonnen hebben?

Ik vraag me af of die drommels met een kroontje op hun avatar dit “artikel” ook te zien krijgen.
@Jochempie:
Als het goed is niet, die zijn toch gevrijwaard van reclame, of zou er voor de goede oude Duitse propaganda machine een uitzondering gemaakt worden.
@norge, laat het ons even weten of een kroontje hier tegen helpt.
@jrk68: Nope, maar de reacties zijn erg vermakelijk…
‘Win races on sunday, sell cars on monday’ –> dan moet ik nog een tijdje wachten op Ricciardo of Kvyat, voordat ik de Infiniti FX mag kopen waar ik net een bod op heb uitgebracht.
(ja, Renault, maar er staat infiniti op de achtervleugel; en de link met die Nissan LMP1 gaat m ook niet worden ben ik bang)
Ik denk dat dat de hele bedoeling van racen is.
Klaar om de rest te domineren
Anders kun je net als ik, beter achter de buis blijven hangen !
De goed geoliede (ha ha) PR machine draait alweer op volle toeren in ieder geval!
In plaats van deze adv kan je beter deze onderstaande link kijken. Dan zie je pas dat 24 uur eigenlijk niks zegt in Le Mans.

http://youtu.be/27F26UA1i6M

Wat was dat een gekke race zeg! En toch knap dat ze met nog maar één auto weten te winnen.
Dit klopt niet… Lijkt wel reclame…

In de praktijk vertaald dit zich tot leasebakken met voorwielaandrijving(=niet premium) en lage bijtelling.

PS er staat advertorial in de tags
@reistje: Idd. En Nissan laat nog maar eens even zien dat FWD inderdaad een slecht idee is. Dus Audi is sneller dan Nissan op Le Mans, maar de Nissan ligt qua concept veel dichter bij wat Audi verkoopt aan consumenten…ooh the irony.
Succes wekt bij het niet zo succesvolle smaldeel van de bevolking afgunst op. Toch geen interessant volk, bijzonder onrendabel meestal, dus vooral niet te veel energie aan verspillen.

Audi maakt begerenswaardige automobielen. Mercedes trouwens ook.
Het idee is leuk, maar ik denk dat Porsche dit jaar wint.
Audi strooit al de hele week zand in de ogen van de concurrentie.
Daar waar Porsche alleen oog heeft om de eerste 3 start plaatsen te bemachtigen in kwalificatie trim rijd Audi al in race trim rond.
Als Audi de betrouwbaarheid op orde heeft zal er weinig verrassends gebeuren dit weekeind op Le Mans.
Toyota moet winnen. Geen vag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).