Video: ouderwets knokken tijdens NASCAR-race

Auteur: , 25 Reacties

Door de jaren heen hebben NASCAR-racers aangetoond over wat kortere lontjes te beschikken dan bijvoorbeeld hun (wat bravere) Formule1-collega's. Gisteren was het weer bal, en werd een akkefietje op de baan ook even buiten de auto's uitgevochten.

Je moet toegeven, de Nascar-coureurs geven hun publiek wel waar voor hun geld. Naast het race- en crashgeweld krijgen de toeschouwers met enige regelmaat ook nog een lekker potje matten te zien (zelfs bij de uber-beleefde Canadezen). Perfect extra vermaak, dat beseft de camera-crew ook, die de hele tijd prima in de buurt blijft om alles onder luid gejuich van het trashy publiek haarscherp vast te leggen.

Het akkefietje vond plaats tijdens de Advocare 500 te Phoenix (Arizona), met in de hoofdrol recidive-beuker Jeff Gordon en Clint Bowyer, die volle bak Badr op elkaar gaan. A.J. Allmendinger was er niet bij: hij zit een schorsing uit wegens drugsgebruik. Stay classy, Nascar. VIDEO!

That's f*ckin gay!

Misschien moeten we wat meer lingeriebabes laten racen, daar wordt het karakter van de sport vast een stuk vriendelijker van. Of is dat rauwe randje juist wel aantrekkelijk?25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
NASCAR vind ik echt redneck style, drinking some beers, watching NASCAR and fighting.Ik vind het ook de minst leuke autosport omdat je alleen rondjes rijd en in feite minder vermoeiend is dan op een circuit rijden(Ben zelf op de speedway van Vegas meegereden maar eigenlijk spijt ervan en zonde geld)
@dahlback:

Dat zal het wel zijn. Jij snapt er weinig van.
@heidi: Nascar is best wel ‘zuivere’ autosport. Weinig elektronica, afstelling zeer belangrijk en strategie voor de banden is ook doorslaggevend, echter is het inderdaad een sport die vooral rednecks & lagere sociale klassen interesseert maar achja, het grootste deel van de mensen die voetbal leuk vinden zijn ook maar hersenloze wezens.

De eerste intelligente voetbalsupporter moet ik ook nog tegenkomen.
@voytekbe:
Wat die voetbalfans betreft….+1.
Wat dacht je van een avondje vechtsport kijken, grote kans dat je “aangeschoten” thuis komt….
@dahlback: Baseer jij je mening over NASCAR op 1 aflevering van South Park?!

Dude! For real?!
Ze zullen het niet doen maar de enige juiste straf zou zijn dat Jeff Gordon uit het kampioenschap gehaald wordt… Hij wacht em op, en knijpt naar binnen…
Prachtige sport nascar, tegenwoordig ook mooi dat tijdens de gelevlag situaties door de pers met coureurs gesproken wordt. Verder coole techniek door geen gebruik te maken van injectie e.d.
@papa:

inderdaad, beter dan f1.
NA een zwarte vlag voor Gordon… eigenlijk had Bowyer niet eens moeten proberen hem in te halen… simpelweg er tegenaan zetten en eraf duwen.. “you’re not in the race so get off the track”.
Belast dit soort races het milieu niet teveel? Betalen die auto’s wel MRB??
ziet er meer uit als een groepsknuffel.
Heb geen klappen gezien, blijft een petjesvolk!
@MARS:
Sinds wanneer rijden ze daar met Audi’s en BMW’s?….
Zet aub de Klitchenco’s in NASCAR!

Ach, uiteindelijk nog een beleefde sport, ze gebruiken tenminste geen bosmaaiers om hun disputen uit te vechten.
@StijnB: ivm de bosmaaier: Het dispuut was al uitgevochten, de passagier vond het enkel nodig om de bosmaaier toch nog even te demonsteren…
lolololol
Had southpark toch gelijk alleen arme en domme mensen doen aan nascar of vinden het leuk
‘Murica!
Is ‘volle bak Badr op elkaar gaan’ al in de van Dale opgenomen? Anders moet dat snel gebeuren, prachtige uitdrukking. Kudo’s smoke…
btw A.J. Allmendinger heeft laatst alweer gereden dus de schorsing is volgens mij zo goed als gedaan. Ik geloof dat hij nog in een soort na-traject zit om weer helemaal modelburger te worden.
Peter Aerts de Nascar in. Maar hij is niet dom en arm genoeg om de nascar te winnen. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=UDHToD3NmmA&feature=related
@ Heidi en waarom zou ik er weinig van snappen?

Bijna alle fans zijn rednecks en zuipen alleen maar.En net zoals het team ben je echt heel stoer om te komen vechten maar wat schiet je ermee op?Het is allemaal blabla en echt slaan gebeurt er toch niet.Goh wat een autosport is dit zeg.Laat de Marshalls dit oplossen en wees professioneel.
Zijn lastige auto’s om te besturen. Erg zwaar ook. Niet alleen simpel rondjes rijden dus. Het knokken ziet er erg kansloos uit trouwens!
@dahlback,

I.i.g. beter dan de Formule 1, waar men ‘geschokt’ reageert omdat coureurs ‘sjit’ [schrijf shit] zeggen…

In de F1 kan men nog heel wat leren van NASCAR, zoals bereikbaarheid tussen fans en rijders/teams!

En dan heb ik het nog niet eens over de geldverspilling in de F1 gehad! Ja, ik kijk naar alle F1-races tot zover mogelijk.

Maar de rijders van nu zijn “pussy’s”, vergeleken met de tijdperk van A. Senna/Prost/Mansell…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).