Video: Porsche 911 rijden zoals het hoort

Auteur: , 67 Reacties

Magnus Walker, de man die we sinds vorige week kennen als Epic Beard and Porsche Guy, is gek op Porsches. En hij is niet alleen een poser, hij rijdt zijn schatjes zoals ze bedoeld zijn.

Magnus is in deze video onderweg in zijn 911T met S Spec motor uit 1971. Deze dus. Feitelijk een straatlegale circuitauto. Op de snelweg begint de pret pas echt als een mafkees in een Civic probeert de strijd aan te gaan. Nu grenst dit weggedrag natuurlijk aan briljant onbeleefd maar toch kan ik niets anders dan mijn petje afnemen voor deze meneer Walker. Niks wegstoffen in de garage, niks schakelen bij 2000 toeren, gewoon knallen met dat ding! Magnus Walker, geef me jouw leven ouwe Hoonigan. Of in ieder geval één van je auto’s, ik beloof er met net zoveel liefde als jij mee om te gaan!67 reacties

De titel beschrijft het filmpje het best. En is die auto op 7:06 eigenlijk een M5 of een ‘gewone’ 5 serie?
@jordy14: gewone….. Ook geen 550 ofzo….
@3246cm252kw: Hoe kan je nou zien dat het geen 550 is?
Trouwens, rij jij soms een M3? :P
@kickass: hij bedoelt het als .. “een 550 is ook niet zo gewoon meer, ALS het een 550i is” tenminste dat lijkt mij.
niet alleen Porsche rijden hoor ..

alles behoort men te doen met een groothoeklens ..
@lincoln:
Wat een enorm achterlijk weggedrag verheerlijkend artikel weer. Rijden zoals het hoort?

Op deze manier rijden op de openbare weg is geenszins de bedoeling van wie dan ook bij Porsche. Op het circuit prima, maar dit is gewoon wachten op ongelukken.

Echt een hekel aan mensen met mooie auto’s, die vervolgens vinden dat ze boven andere mensen staan en maar een beetje plezier mogen maken ten koste van de veiligheid van anderen.

Dit heeft niets met autoliefhebberij te maken…

Ik ben zelf enorm autoliefhebber, bezoek vaak trackdays, en ik kan dan ook echt met genot naar het geluid van die oude 911 luisteren. Maar dat gaat met 120 net zo goed als met 160 terwijl je rechts inhaalt..

En even voor de goede orde. Ik ben werkzaam in een rechtbank, en ik zie daar dus regelmatig mensen die ongelukken maken (door dergelijk weggedrag te vertonen), en dan in de rechtbank huilend van spijt om vergiffenis van nabestaanden smeken omdat ze iemand hebben doodgereden. Geenszins hyperbolisch bedoeld, maak het te vaak mee.
@TWJ: En hoeveel van de daders rijden in een Porsche 911?
@TWJ: Blijft de eeuwige vraag. Waar is de grens dat je avontuurlijker/agressiever kan rijden boven de toegelaten limieten zonder andere mensen in gevaar te brengen.
@TWJ:

1 .. ach joh .. plak er een baard aan en het is ineens een “held” ipv een redneck met teveel auto,s ..

2 .. ik ben geen autoliefhebber jurylid .. dus daar ga ik niet over beslissen .. dat jij jezelf wel als “autoliefhebber” bestempelt dus er daarom wel over kan beslissen is voor mij niet relevant ..

3 .. mensen die huilend om vergiffenis smeken doen dat uit zelfbehoud ..

4 .. 99% van alle auto,s raken betrokken bij een ongeval voor dat ze naar de sloop gaan .. dus het is altijd vragen om ellende ..

5 .. groothoeklens ..
@TWJ:

o,ja .. en welkom terug .. volgens mij heb ik je een tijdje gemist ..
integralechubasco
@TWJ: Is je werk niet een beetje te stressvol voor je? Je klinkt haast getraumatiseerd.
@TWJ: het is een feit, jij bent geen autoliefhebber, hahah dat kan ook met 120, het liefst met 220 hahahah
@TWJ: ik ben het in principe met je eens. Snelheids verheerlijkende filmjes zijn problematisch en de meeste jonge mannen denken dat net zij de volgende rijdersgod zijn en dus alles kunnen. Met alle gevolgen van dien wanneer ze hardhandig wakker geschud worden uit hun illusie. Dat is, als ze nog eens wakker mogen worden… en dan spreken we nog niet van onschuldigen die betrokken raken.

Heel vaak heb ik bij “snelle filmjes op de openbare weg” gereageerd zoals jij, omdat het NOT OK was.

Misschien moeilijk om te zien voor de niet liefhebber, maar dit filmje is helemaal niet zo slecht vergeleken met vele anderen die hier voorbijkomen. Ik zal even uitleggen waarom, en hopen dat de snelheidsduivels in spe ook opletten:

– Vooreerst, het ziet er sneller uit dan het is, breedhoek lens heeft dat effect. De andere auto’s rijden dan ook zeer langzaam (USA). Maar ja, formeel rijdt ie te snel. De vraag is, rijdt ie gevaarlijk?
– In de VS mag je wel degelijk rechts inhalen. Geen probleem.
– Meneer én de filmer zijn niet anoniem, kan op zich ook pure idiotie of grootheidswaanzin zijn, maar ik denk dat ze in dit geval vinden dat ze verantwoord bezig zijn en er hun naam op kunnen zetten.
– In tegenstelling tot wat sommige hier schrijven, rijdt hij niet “drive as if you stole it”, maar juist heel beheerst. Hij kiest zijn snelheid zeer bewust voor iedere situatie, als het “snel” gaat rijdt ie verre van volgas en de snelheidsverschil is nog steeds OK – hij zou nog veel sneller kunnen rijden maar doet dit dus bewust niet.
– Hij gaat heel rustig rijden waar het ongepast is om snel te gaan, aan lichten met beperkt zicht bijvoorbeeld. Dat is waar het goed fout gaat bij “steetracers”.
– Het gaat vooruit, maar hij heeft geen haast. Als er veel verkeer is wacht hij geduldig tot dat er een groot genoeg gat is om er voorbij te gaan, en heeft duidelijk als doelstelling veilig te rijden en geen irritatie op te wekken. Helemaal anders dan andere videootje waar er met 2mm marginaal voorbij anderen wordt gereden, of waar medeweggebruikers moeten uitwijken voor de idioot die er aankomt.
– Hij laat de andere wagen (blauwe Civic) voor wat het is, wordt niet hitsig als ie ingehaald wordt en begint niet te racen – hij rijdt gewoon door zoals voorheen. Wedstrijdjes op de openbare weg zijn gewoon NOOIT goed te praten, want je verliest je gezond verstand en je inschattingsvermogen tov het overige verkeer.

Zoals ik al zei, het gaat vooruit, maar meneer heeft geen haast en heeft ook niets te bewijzen. Allemaal zeer beheerst en goed afgewogen. De enige manier om enigszins verantwoord snel te gaan.

Dus, behalve de formele snelheidsovertreding, vind ik dat de chauffeur heel netjes rijdt in deze video. Dat is natuurlijk geen garantie voor altijd, snel rijden is een héél grote verantwoordelijkheid want de gevolgen zijn en blijven nu eenmaal zoveel groter als het fout gaat. Al rijdt je 99,99999999999% van de tijd goed, één foute beslissing en je bent geen mm beter dan een andere doodrijder…
@Onehp: AMEN!
Gaaf filmpje! Ook wel een snelle Civic!
Wat een ontzettend lekker filmpje! Geweldige auto, en wat een kerel is die Magnus Walker!
Die mafkees in die civic is anders wel heel veel sneller !!
Dus probeert kunnen we gerust weglaten ;)
Vast een turbokitje.
@bofkont: Zoals hij zelf al zegt: ” boy has got the speed but not the handling”
Maar wat heerlijk om zo’n ouderwetse roffel aan het werk te horen, ik wil een oude 911!
@wanker: en een oude Porsche 911 is veel beter? Ik weet niet tot hoe ver die Civic getuned is, misschien staat ie wel op semislicks met raceonderstel, bij wijze van.
Wat een geweldige kerel, en hij kan ook nog een potje sturen. Hij kan zo meerijden op Le Mans, (tenminste als hij zijn baard en al dat haar in z’n helm kan krijgen :mrgreen: )
Goed dat hij er mee rijdt zoals het bedoeld is.
Ik vind het wel een beetje sneu om je te laten provoceren door een petjesbak.

Als ik me zou laten provoceren door elke golf die denkt dat ie een Elise bij kan houden vrees ik voor mijn rijbewijs omdat ik dan de hele dag aan’t racen zou zijn.
@jrk68: Die ”petjesbak” is anders wel een pak sneller! Dat maakt het wat mij betreft wel interessant.

Zo’n porsche lijkt me toch 100x leuker rijden.
@jeffreym3: de petjesbak is 25 jaar jonger, dikke turbo erop geschroefd, vtec systeem, computers en weet ik wat nog meer. het is geen kunst om veel peekaa’s eruit te trekken. De kunst is om de boel heel te houden….
@jrk68: zoals ik het zie was hij al “enthousiast” aan het rijden voordat hij die ander tegenkwam. Daarna reed hij precies even enthousiast door. Hij ging niet sneller (of langzamer) rijden. Ik zou niet zeggen dat hij zich liet provoceren…
Onbewust speelt zich in mijn hoofd Jamiroquai’s ‘Travelling without Moving’ af. Fijn.
Gaaf filmpje! Hij rijdt de auto inderdaad zoals Porsche het bedoelt. Gewoon knallen…
Heerlijk ook die zonovergoten wegen netwerk van L.A. minimaal 3/4baans
Heeft ‘ie mazzel dat er in Californië andere wetten gelden voor bekende mensen. Hier zou gewoon je rijbewijs door de shredder gaan en daarna nog verbrand en de as uitgestrooid in zee.
@jolig:

LOL ..
@jolig: Hoe kom je erbij dat Magnus een bekende persoon is? Tot vorige week had AB en de grote media nog nooit van hem gehoord. Dit alles is gestart door een topic op een porscheforum waarna een Nederlander dit bovenstaande filmpje heeft gemaakt.
Dit is de juiste manier van een Porsche hebben! Ten eerste al de goede porsche kopen, ofterwijl een lekker old-skool trackbeestje met heerlijk geluid. Ten tweede je niks aantrekken van de maatschappij en een baart laten staan. En ten derde: lekker knallen met dit beestje, maar dan wel op een redelijk sociale manier :D
@bosje: oeps: baard :P
Vroeger was het normaal, wanneer je zo reed, tegenwoordig is het bijzonder.
Het is 1 groot drama!
Ik heb uit pure noodzaak, een hele trage diesel met automaat gekocht om me niet te veel te irriteren aan het dagelijkse verkeer in nederland.
Nu ben ik zeer relaxed, maar ja vroeger was het veel leuker!
@tritone:
een trage moderne diesel… Ik daag je uit om een maand met een VW T3 te rijden met een 1.6 diesel zonder turbo ;)
@six-trey:

ROFLOL! Maar ik denk dat een 1980 Mercedes Benz 200D wellicht een betere keuze is?
;)
@FrankypankyV8:

en toch ..

met zo,n ding kan je “moeiteloos” met het huidige verkeer mee komen ..
@lincoln:

Ja, in het verkeer tussen 0700 en 0900 uur EN 1600 en 1800…hahahaha!
;)
“drive like you stole it”
Dat geluid :o
Daar kunnen de huidige Porsches nog wat van leren :D
@vale46: Het klinkt als een opgevoerde kever, gaaf, NOT!
@tritone: Laat dan maar je oren eens uitspuiten!
Als je het verschil tussen een 4cil en een 6boxer niet meer kan waarnemen dan zit je met serieuze verstoppingen.
@tritone: en jij klinkt als een pannenkoek!
En toen die knakker dit in die GT-R deed schreeuwde iedereen moord en brand.
Porsche rijden zoals het hoort? Zoals het niet hoort bedoel je? Inhalen langs rechts, onverantwoord accelereren in de binnenstad etc… Ja hoor, daar moet je echt naar opkijken…

De auto is uiteraard geweldig en zoiets zien lekker knallen is fantastisch maar op de openbare weg rijden zoals in het filmpje is gewoon onverantwoord.
@voytekbe: ‘rechts inhalen’ is geen probleem in de VS, daar geldt ‘keep your lane’ ipv rechts= traag, links=snel zoals in EU.
@voytekbe:
Ik geef je groot gelijk! Ik vind het rijgedrag van deze baardmans nogal schokkend. Het is ongelofelijk hoe hard hij in de eerste paar minuten door die binnenstad scheurt. Eerst de linker baan in de bocht afsnijden en dan ook nog met hoge snelheid langs stoplichten. Ben zelf een ontzettende Porsche freak en het is natuurlijk geweldig om te zien hoe iemand met zo veel liefde deze auto’s opknapt en vervolgens gebruikt zoals te bedoeld zijn. Maar of de openbare weg daar de juiste plek voor is…
solmatje via iPhone app
Haha die dude is geniaal.. Wat een vette Porsche! En dan dat circuit.. Heerlijk tussen die auto’s door cruisen!
Een van de weinige filmpjes waarin ik echt kan genieten van dit stuurwerk i.c.m. de krachten van de auto en het filmwerk 8)
Deze beardyman kan tenminste rijden, luister naar het heal-and-toe werk bij het afremmen. Dat is de reden waarom je geen flappiepaddlegearbox-shizzle wilt hebben.
In schril contrast met de vorige in zijn GT3.
Echt een topbak die porsche. Die civic was trouwens ook wel vet, zal wel een turbo op zijn gebouwd, ik hoorde nl een bov.
jaaa, zo schiet je wel op.
Geinig al die opmerkingen van “rechts inhalen”, nooit gehoord van “keep your lane” in Amerika?
Nee joh. Sommigen hier zijn zo bekropt, die snappen dat niet.
Ik ben blij dat iedereen hier iig rechts probeert te houden. Dat die houten huisjes ook zo dicht op de snelweg staan zonder een vangrail ertussen. 1 keer in de slip en je rijdt de hele buurt kapot.
Leuk.
Waar de meeste jankertjes hier geen notie van hebben is hoe een oude 911 rijdt.
Voor geen meter.
Hij (of zij) probeert je alleen boven de 4000 RPM te vermoorden.
Daarom heeft Magnus heel de tijd twee handjes aan het stuur.
En zie je duidelijk dat MAgnus de 911 op snelheid ‘zet’ voordat ‘ie aan een bocht of doordraaier begint.
En als je een oude 911 eenmaal hebt gezet, is de wagen niet of nauwelijks te corrigeren
Dit omdat het notoire pokke auto’s zijn.
En je gas loslaten staat gelijk aan onmiddellijke zelfmoord in een oude 911.
Bedenk je wel, dat een 911 Turbo nog 10x erger is.

Maaaarrrr de mechanische engineering op een oude 911 is weer fantastisch, je kunt de wielophanging voor en achter helemaal stellen.
En de bochten die hij maakt op snelheid en die lukken geven je een euforisch gevoel omdat jij de dood weer te slim af bent geweest.
’t is eigenlijk een optimaal SM werktuig zo’n oude 911
@desjonnies: Overdrijven is ook een vak, oude 911’s zijn auto’s die je moet leren kennen. Want wanneer je idd niet oplet gaan ze er met jou vandoor. Maar een oude 911 is goed rustig te rijden, al is het wel werken.
@bassen:
Ik kocht ze nooit voor het rustige.
Alleen om de dertien liter motorolie warrum te krijgen.
En dan kregen ze de zweep.
Behalve in de regen.
Ze zijn wel fenomenaal voor inhaalacties op tweebaans wegen.
Daarom ging ik vaak een weekend naar Frankrijk toe.
Om over de oude Route Nationales te knallen.
En ja, ik heb genoeg narrow escapes meegemaakt om te weten dat Desjonnies + 911 = geen goede combinatie is
Alhoewel, mijn laatste was wel errug mooi.
Een smalle 2.7 coupe zonder spoilerts, vleugels of mistlampen, maar wel met de goeie Fuchsen eronder.
Nou ik rij momenteel geen 911, maar ben wel weer druk opzoek naar een nieuw project, dit maal een 912 met 3.6 liter (y)
@bassen: Ik even niet snappen. Een 912 heeft toch altijd een 2 liter viercilinder boxer? Of heb je een 912 en ga je een 3.6L van de 911-964 erin bouwen?
@FrankypankyV8: Je hebt gelijk, normaal is de 912 een 4 cilinder. Ben nog niet in bezit van een 912, maar mijn 964 is inmiddels al wel verkocht. Er komst dus een 912 met de motor van een 964 erin.
Walker laat i.i.g. 1 ding goed zien; Een Porsche-rijder hoeft niet gladgeschoren te zijn… :mrgreen:
@FrankypankyV8: Ben ik ook nooit :-D
ik vind het raar dat hij met dit filmpje waarin zijn gezicht in beeld komt, zijn naam bekend is niet voor het gerecht wordt gesleept
lekker hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).