Video: Porsche Panamera facelift in beweging

Auteur: , 34 Reacties

Even tussendoor, gewoon nog een filmpje van de aankomende Porsche Panamera facelift. Wat er anders is?

Wie het ziet mag het zeggen. De achterkant weerspiegelt nog steeds de welbekende ‘poepende hond’ en eigenlijk zijn alleen lampjes een beetje afgeplakt. Een echte facelift dus. Achter zijn de lampen eigenlijk alleen anders ingekleurd, voor krijgen ze waarschijnlijk echt een andere vorm. Op dit moment heeft de Panamera de grootste lampen van de line-up. Wellicht dat Porsche het model iets ‘snellere’ ronde koplampjes aanmeet.

Naast andere lampen overigens nog wel een hoop extra gaten in de bumpers. Vooral achter valt dit op. Probeert Porsche hiermee het ietwat logge geheel toch te breken?34 reacties

’t blijft een van de lelijkste auto’s ooit..
@vliegendetosti: dat je dat durft te zeggen.
@porschegt2rs:
volgens mij ben jij niet echt subjectief gezien je username…
@vliegendetosti:
Volgens mij snap je het woord subjectief niet helemaal.
@vliegendetosti: Geen super schoonheid maar lelijk? Ken iemand die net zen V8 Supersport heeft ingeruild voor een Panamera Turbo. Blijft wel een geweldig ding hoor…
@voytekbe: Een Jag XJ V8 Supersport?
@agera: Ik bedoelde V8 Supercharged :) Range ;)
@voytekbe: Ow oke ik d8 al :P Ik hoop niet dat hij zijn wagen gaat missen :P
@voytekbe:
het kan ook wel zo zijn dat het een goede auto is, daar twijfel ik bij porsche niet aan, maar lelijk? JA, echt lelijk :P
Blijft een mooie auto
@964rs: Zeker een mooie auto, helaas nog wat te duur.
@964rs: Sluit ik me bij aan! Model dat even gewenning vergde.
Ik hoop echt dat ze de achterkant iets mooier af laten lopen; de auto heeft zoveel potentie! De hoofd ruimte achterin kan echt wel 10 cm. lager. Het maakt ‘m een heel stuk mooier denk ik.
De koplampen zijn niet de mooiste, maar die achterkant, dat i wel de lelijkste, hopelijk doen ze daar iets heel drastisch mee!
@kp92: lol
Het is zo’n dikke en mooie wagen wh !!
Wtf? Die auto is nog maar net uit… Nu al een facelift?
@e550: Uit 2009 vind jij net?
Supermooie auto!
Het design van de Panamera is er eentje van de categorie “needs adjustment”. Het is nog steeds niet moeders mooiste, maar lelijk is de Panamera allesbehalve. Toen ie pas uitkwam vond ik het ding ook hondslelijk, maar tegenwoordig moet ik zeggen dat hij me best wel bevalt. De achterkant is zeker veel te log, maar de rest van de auto heeft iets gemeens over zich. En die grijns vooraan heeft best wel iets mental. Wat het interieur betreft denk ik dat de meesten wel akkoord gaan wanneer ik stel dat het er prachtig uitziet. Ja, ik zou hem zeker overwegen moest ik het budget hebben ervoor.
Maar voorlopig zal het bij m’n Yaris 1.4 diesel blijven helaas. Hoewel, is ook een fijn autootje hoor… en veiliger voor m’n rijbewijs ;)
@kingdecay: De Panamera is te log en te lomp, oké hij is snel, net als elke andere Porsche, maar mooi is ie alles behalve. Het feit dat het een multifunctionele Porsche is, is zijn enige bestaansrecht en dat geldt ook voor de Cayenne. Mooi hoeven zij ook niet te zijn, handig en functioneel daarin tegen dan wel weer en dat zijn zij.
Verder is het interieur, of het is mijn smaak niet, spuuglelijk, met veelste veel knoppen en tierlelatijntjes.
@Orichy: Ach “log en lomp”. Dat geldt natuurlijk ook voor de BMW M5 waar er hier zoveel van zwijmelen. In vergelijk met dat soort auto’s de Panamera nog behoorlijk elegant vormgeven.
@kingdecay: Interieur is zeker mooi. Goed doordacht ook, alles zit op de plekken waar je de knoppen verwacht. Alleen de schakel’flippers’ mogen anders, systeem met links terugschakelen en rechts op werkt logischer dan hoe ze nu werken. Nu is het links en rechts gelijk, naar je toe terug en van je af opschakelen.
@e55 nog maar net uit!? uit 2009 hoor!
dus hij is wel enigzins toe aan vervanging.
Veel mensen vinden hem niet mooi, maar hoe langer ik naar hem kijk hoe mooier die word. Stijlvolle auto!
@jordy14: Ik ook. Hij heeft echt wel stijl.
Mijn favoriet op dit moment. Zo onoverzichtelijk als het maar kan, maar wat een heerlijke bak als je de parkeergarage uit bent! Heerlijk comfortabele limousine, bijna tegen het deinerige aan. Met een keer op sport drukken komt de ware aard naar boven en komt bij mij de grijns van oor tot oor. En dan te bedenken dat ik nu over slechts de 4S spreek. Fantastische machine.
toen ik hem voor het eerst zag, vond ik hem gwn lelijk. maar nu in de goede kleur en met de goede velgen is het gwn echt een gave bak
Panamera is niet de mooiste Porsche ooit, maar de S rijdt als een tiet, heerlijke tourbak! ….
@rechercheur: Dat is toch juist een minpunt van de Panamera. Er zijn concurrenten die mooier zijn zoals een S-Klasse of 7-serie die ook zeer goede rijgedrag hebben. Je moet wel erg van Porsche houden om voor de Panamera te gaan.
@agera:

zal best, maar een Panamera is een Porsche, en een Mercedes / BMW niet ..
@rechercheur:
Ja! En een naaimachine naait en een nietmachine niet…….
Ik vind deze auto persoonlijk echt mooi ik denk dat je echt ren gevoel van “Baas” moet hebben als je er mee rond rijd raar uiterlijk wel maar dat maakt hem nu speciaal echt mooie auto !
De inspiratie van de Panamera komt van de door Giugiaro
ontworpen Bugatti EB112 Concept uit 1993
http://www.bugattibuilder.com/photo/albums/userpics/10003/EB112-3.jpg
http://www.bugattibuilder.com/photo/albums/userpics/10012/EB112_lvc2003_9.jpg
http://www.motorlogy.com/wp-content/uploads/2011-Porsche-Panamera.jpg
Dus een ontwerp van een auto kan dus decennia later toch nog tot leven komen en dat vind ik dan wel weer mooi.

OT: Mooi dat ie kleinere koplampen krijgt, dat zou een verbetering zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).