Video: Range Rover Sport is bijna klaar [update: gallery]

Auteur: , 17 Reacties

Met de brand spanking nieuwe en zeer geslaagde Range Rover vers op de markt is het wachten op de potentere Range Rover Sport aangebroken. In deze video kunnen jullie de eerste details zien van Range Rover's beste kamelentransport.

In 2020 wil Land Rover / Range Rover 16 modellen in de prijslijsten hebben staan. Ambitieus, maar een zekerheid is in ieder geval de nieuwe Range Rover Sport die we op de markt verwachten in 2014. In deze video worden een aantal zaken duidelijk. Zo is de filmer er zeker van dat er in een aantal van de testwagens die hij filmde V6 motoren zitten. Daarnaast zien we dat het interieur lijkt op dat van de Range Rover. De verwachting is dat dankzij Land Rover’s PLA (Premium Lightweight Architecture) ongeveer 300 kilo bespaard gaat worden ten opzichte van het vorige model, iets dat in lijn zou liggen met de gewichtsbesparing op de “gewone” Range Rover.

Na de facelift van vorig jaar wordt dit dus een volledig nieuwe manier om ’s werelds duurste teef te vervoeren.

Via Carscoop.17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Het is en blijft een bazenauto.
Maar de Range Rover is de capo di tutti capo auto.
@zdev: capo di tutti capi
@arkenbout: I stand corrected
Aan het testen in Death Valley zie ik;) Kijken of die de warmte kan weerstaan
potentere? een Sport is net de minder potente RR
@poeperman: Ze hebben toch beide dezelfde motoren? Denk dat de kleineren en lichtere RR Sport dan toch wat potenter is.
@berlinetta: een RR sport is niet lichter
Zal ongetwijfeld weer een heel mooi design hebben, maar die betrouwbaarheid he….Daar zou ik hem voor laten staan.
Op de eerste foto doet ‘ie me denken aan zo’n anti-bermbom voertuig wat ze in Afghanistan gebruiken.
Kan iemand uitleggen wat het verschil is tussen een normal RR en een RR sport? Ik vat m niet helemaal
@alassad:

logo + spoiler will do the trick ..
@alassad: De RR sport is wat kleiner en minder luxe. De goedkopere variant van de gewone RR. Hij zal wel wat wendbaarder zijn op het asfalt en daarom plakken ze er op een plakaat met sport op.
Thanks. Ik dacht altijd dat juist de sport de duurdere versie was. Vind hem zelf ook mooier dan de normale versie.
@alassad: Het merk is Land Rover. De modelrange voor het luxe segment is Range Rover. Daarin heb je de Range Rover, de Range Rover Sport en de Range Rover Evoque. De Range Rover zelf had weer diverse uitvoeringen zoals HSE (‘instappertje’), Vogue (standaard) of Autobiography (leef je uit als je geld op moet).

De Range Rover is het vlaggenschip: groter, ruimer, luxer, verfijnder en is de top in SUV-land, er is eigenlijk geen concurrent. De doelgroep is vooral de welgestelde man die een S-klasse maar een beetje saai vindt.

De huidige Range Rover Sport is eigenlijk een Discovery met een sportievere koets en onderstel. De Range Rover Sport is onder de Range Rover gepositioneerd en concurreert met auto’s zoals de BMW X5, Porsche Cayenne. Doelgroep is zelfstandigen/ondernemers en euh voetballers.

Daaronder heeft men de Evoque geplaatst. Dat is onderhuids een Freelander maar dan luxe, met bijzonder design. Vrouwenauto in het sjieke segment die het vooral moet opnemen tegen X3, Q5 en de opkomende Porsche Cajun.

De Land Rovers zijn meer de werkpaarden: Discovery, Freelander, Defender. Alhoewel, een beetje Discovery heeft tegenwoordig ook een leren dashboard en bling-bling velgen. De Discovery is een praktische grote auto, 7-persoons, en wordt veel gebruikt door ondernemers en bedrijven / particulieren die grote spullen en trailers moeten vervoeren.

De Freelander is meer voor particulieren die een praktische 4×4 willen en paardentrailers willen vervoeren.

En dan heb je nog de Defender. Wat helemaal nergens op slaat gezien de extreme belastingen en de slechte bouwkwaliteit. Lekkage en roest zijn af-fabriek gegarandeerd. Maar het is wel een ontzettende stoere bak. Voor fans en hoveniers.
@zdev: bedankt voor de heldere uitleg!
Raar dat ik al die tijd heb gedacht dat juist de sport de fancy versie was. Ben ook niet de enige volgens mij.
“sport” ..

toch wel met stuurbekrachtiging en stoelverwarming mag ik hopen ..

en navigatie-systeem voor de avonturiers ..
@lincoln:

& standaard LPG tank inbouw :p. ON: Het huidige model is tijdloos. Ik weet niet of ze het met dit model / ontwerp kunnen overtroefen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).