Video: RAUH Welt Porsche 993

Auteur: , 31 Reacties

Porsches 911 overgoten met een overdosis Japans charisma. Vreemd maar het werkt. Onder leiding van van Nakai-San veroveren de RAUH Welt-BEGRIFF Porsches de hele wereld. Breder, lager en in dit geval ook paarser dan ooit.

Extreme race-machines die het op een of andere manier toch klaar spelen zich tussen overig verkeer op normale openbare wegen te verplaatsen. RAUH Welt-BEGRIFF is het geesteskind van Nakai-San. Een excentrieke Japanner met als roeping het maken van post-apocalyptische Porsches. Zo laag, zo breed dat je het niet mogelijk acht dat ze ook nog rijden. Niets is minder waar want als jij er niet mee gaat rijden maakt Nakai-San voor jou geen Porsche.

Inmiddels rijden ze over de hele wereld rond. Met bredere achterwielen dan een Bugatti Veyron. Spoilers tot aan de grond en gepopnagelde spatborden sieren de RWB Porsches. Motoren volgestopt met ITB’s, scherpe nokken en ontdaan van alle geluidsdemping. Op de wielen prijkt steevast het woord ‘Idlers’.

“The Idlers Club is a Tokyo-based organization built on the tradition of European clubman-style sports car racing. The Idlers organization includes a network of car owners groups and tuning/restoration shops for everything from Porsche and Alfa Romeo to Caterham and Volkswagen.

Throughout the racing season, Idlers hosts a number of racing gatherings. Among these are both sprint races held at Tsukuba Circuit and endurance races held on the road course at Twin Ring Motegi.”

Zo leren we steeds weer een beetje bij over het illustere RAUH Welt-Begriff. Een soort ‘evil broertje’ van Singer. Ontdaan van vering rijden en glijden ze toch Amerika en Canada door. Potholes of geen potholes. Alleen die beperkte stuuruitslag maakt het parkeren moeilijker. Bekijk een korte actie– en overzicht-video op autojunk.31 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dit blijven voor mij echt de ultieme Porsches
@sirmustang: Geef mij maar een Singer 911.
@TimoBac:
Idem, snap het geniale er niet van. Dit is gewoon een 993 GT(2) XXL, niet bijster origineel…
@StijnB: Idem, eerste keer dat ik dit jaren geleden zag, dacht ik doet ie goed die japanner.
Maar nu aantal jaren verder blijken ze allemaal hetzelfde te zijn in een ander opvallend kleurtje. XXL GT2 spatborden ergens op zetten is allemaal niet zo bijzonder. Helemaal toen ik m een keer in een filmpje met spoorverbreders zag hannesen. Maar dit slaat dan aan, word een hype en mag je er volgens sommigen alleen maar lyrisch over zijn. groepsdruk?
Wowwwwwww, de laatste echte 911
Die Japanners zouden met hun handjes van deze auto af moeten blijven, dit doe je toch niet met zo’n prachtmachine.
@kapiteinaudi: RWB is legendarisch!
@kapiteinaudi: je weet niet waar je over praat man! RWB is pure kunst.
@awesome: Ik weet misschien inderdaad niet waarover ik spreek want ik heb nog nooit gehoord van RWB. Maar die grote velgen en die brede bumpers……..nee doe mij maar een gewone 911.
@kapiteinaudi: een gewone 993 gt2 evo?
Waarom zit er een dildo in het wiel bij foto 1? ;-)
@camber24: ik drink mijn koffie gewoon uit een beker
@camber24: de meesten zien er een koffiekopje in, sommigen die ernaar verlangen een dildo….
@freezzr: Ah gossie, heb je die helemaal zelf bedacht, of heeft mama je daarbij moeten helpen…?
De 993 is voor mij nog altijd dé Porsche.
Al was het maar vanwege die malle ruitenwissers. Als ze zó dicht bij elkaar zitten, kan je dan niet met eentje toe?
@mout:
Zijn niet mal, waren net een van de punten van verbetering tov de 964. Eindelijk werd het zichtveld van de bestuurder op hoge snelheid in felle regen goed vrijgemaakt…
Gezien de referentie naar Singer vroeg ik mij af of dit filmpje van Chris Harris die een bezoekje brengt aan Singer ooit hier voorbij is gekomen?

http://www.youtube.com/watch?v=fJQ4hQSusjE

Zo niet, misschien een topic waardig?
De 993 is standaard al een fantastische auto. Maar op het moment dat RAUH-Welt Begriff zich met een 911 gaat bemoeien wordt het één van de mooiste Porsches ter wereld. En misschien ook wel één van de beste, want alles is zo heerlijk functioneel. Bovendien heb je veel verschillende motoren achterin liggen, dat is wat ze zo lekker uniek maakt.
@ej20g: denk je echt dat het handig is om veel verschillende motoren achterin te hebben liggen? De gewichtsverhouding van een 911 is al zo beroerd….
@ropbp: haha een beetje té letterlijk.
Close to perfection.
@norge: Oh? Ben je behoorlijk overstag gegaan dan, want in dit topic was je reactie nog “walgelijk” : http://www.autoblog.nl/archive/2011/09/26/rauh-welt-begriff-porsche-is-awesome
@SimonMc: Zal de kleur wel zijn…
Blijven mooie wagens om te zien. Lekker dik!
Raar, auto’s met spoiler/styling pakketjes zijn Sjonny, en diezelfde troep op een Porsche is ineens geweldig!
@MARS: Omdat deze aerosets regelrecht uit de racerij zijn getrokken. Dat geeft het een soort van legitiemiteit en staat dus stoer. De 993 GT2’s op Le Mans eind jaren negentig zagen er in principe hetzelfde uit.
vind het echt lekkere wagens die RWB’s!!
ben er nog niet uit of de 993 de beste RWB is, of liever een ouder model..
“Met bredere achterwielen dan een Bugatti Veyron”

Bij wijze van spreken dan toch? Breedste dat ik heb gezien onder zo’n RWB Porsche, is 335, en de meeste zijn uitgevoerd met 295 of 265, terwijl een Veyron 365 achteraan heeft liggen.

Je zou het misschien niet zeggen, omdat het natuurlijk door die gigantisch uitstekende wielkasten veel prominenter oogt, maar ik vermoed dat zo’n Veyron in het algemeen véél breder is, en die wielkasten meer geïntegreerd zijn in de carrosserie.

( Als ik verkeerd ben, spreek mij gerust tegen uiteraard ).
Nee hoor, je hebt gelijk. Dit is een Veyron-achterband: http://www.autojunk.nl/2011/07/bugatti-achterbandje
Rauh welt bouwt de mooiste Porsche’s.Ik heb een gifgroene variant in het echt kunnen aanschouwen op de Semashow en wat een dikke wagen, built to race and driven on the streets zei de eigenaar
Man wat is die 993 toch mooooooooooooi…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).