Video: ruzie tussen auto en motor loopt verkeerd af

Auteur: , 81 Reacties

Dus u dacht dat het in Nederland af en toe treurig gesteld was met de verkeersagressie? Kijk dan eens naar Brazilië, daar wordt fysiek geweld tegen een auto beantwoord met een enkele reis motorkap voor de motorbestuurder. Geen dag van de hoffelijkheid daar kennelijk.

Zoals gebruikelijk met dit soort filmpjes ontbreekt ook hier de achtergrond, maar we krijgen wel een aardig spektakel voorgeschoteld. De motorrijder vergeet even dat hij vrij kwetsbaar is, en de labiele dame heeft plotseling haar vetrouwde keuken-omgeving ingeruild voor die van een auto en het dagelijkse verkeer. En dan raak je nog wel eens in de war. Maar wie van de twee is eigenlijk gekker? FILMPJE!

Carmageddon in 3..2..1..81 reacties

Jezus maar die motor had ook gewoon niet mogen schoppen.
@koelebobes: mee eens, ookal is de reactie van de FIAT-bestuurder wel een beetje overdreven kan ik het mij misschien met een hele hoop fantasie wel voorstellen, er schopt iemand tegen je heilige koe, je schrikt, je rijdt in een automaat en door de schrik gaat de rechter voet naar beneden… Je moet/mag het nooit doen, maar die motorrijder is ook een mooie pannekoek.
@Jansen: Ik kan de reactie van de motorrijder eerder voorstellen. Hij wordt (waarschijnlijk) bijna aangereden omdat die Fiat in eerste instantie naar links stuurt. Hij spreekt daarop de bestuurder aan, die reageert laconiek, hij schopt tegen de auto. De Fiat bestuurder heeft nog geluk dat de motorrijder relatief kalm blijft na de motorkap rit.
@barryb: Ik ken de Braziliaanse verkeersregels niet zo goed, maar in Nederland wordt het gedoogd (welkom in Nederland)het tussen auto’s doorrijden, je zit altijd fout als motorrijder als het fout gaat; de FIAT mag naar links sturen, kan de motorrijder niet gezien hebben.
@Jansen:

geen idee hoe het daar is, maar je hebt ook hier zat mensen die niet opletten op de weg en ineens naar links of rechts gaan terwijl er een motor naast rijdt.

Laatst had ik zo’n sukkel die er op stond dat ik er achter bleef. die dook steeds naar rechts de streep op zodat ik er niet langs kon. totdat hij moest wachten op een auto die naar de linkerbaan ging. toen was hij te laat… de sukkel.

Wat mensen niet weten is dat het gedoogbeleid ook is omwille van veiligheid. er gebeuren veel ongelukken in de file (mensen die achterop rijden) en als motorrijder ben je kwetsbaar. door de mogelijkheid te scheppen om zich ‘out of harms way’ te krijgen worden de risico’s lager. bovendien scheelt het ruimte, waar eerst een motor stond staat nu een auto.
@timberleek: Ik probeer altijd zo veel mogelijk ruimte te geven, en ben vervolgens jarloers dat ik wel in mijn stuk blik stil moet blijven staan. ’t is heel goed dat het gedoogd wordt. Wat ik alleen probeer te zeggen is dat het van deze motorrijder (in ieder geval in Nederland) niet terecht is om boos te worden als je geen ruimte krijgt; je hoeft als automobilist geen ruimte te geven omdat het eigenlijk niet mag, en je er dus eigenlijk ook geen rekening mee hoeft te houden. Dat staat los van dat het vriendelijk en handig is om wel ruimte te geven.
@timberleek: ja maar er zijn ook motorrijders die al bij 80 op de snelweg op t midden gaan inhalen. Dat is volgens mij niet de bedoeling en nog gevaarlijk ook. Als de auto’s 30 rijden of stilstaan is het wel een goede regeling.
@Benjamin1: ik dacht vanaf 25 km/h dat je als motorrijder mag gaan inhalen.
@bruinbeer: Volgens de regels moet je tijdens files zodra het 40 km/u of sneller rijdt op de motor weer terug naar je rijbaan.
@timberleek: Alleen in de praktijk komt het er op neer dat bij het stuk na de file de motorrijders geregeld net zo veel onnodige afstand tot hun voorganger gaan houden in plaats van door te rijden zodat dat de file voor de mensen die ze inhalen alleen maar langer duurt. Alles wat je zelf bespaard aan tijd gaat ten koste van de automobilisten. Dat van de veiligheid bij achteropkomend verkeer heb je een punt, verder is het mooi meegenomen voor de motorrijder maar voor de automobilist die al in de file staat is het alleen maar extra vertraging. Ik rij btw. zelf ook motor en ben me hiervan altijd bewust en rij op de motor alsook in de auto na de file gewoon goed door om de mensen achter mij ook sneller door te laten rijden
welk model FIAt is het eigenlijk? Ik zit niet zo in de FIAT’s, en herken ‘m dus ook niet… iets speciaals voor de Braziliaanse/Zuid-Amerikaanse markt?
@Jansen: Iig niet voor de NL’se zo te zien. Nooit gezien.
@Jansen: Palio Adventure. Dat is zeg maar de Allroad/Outback versie van de Palio Weekend die hier in Nederland in de jaren ’90 ook nog geleverd is
Levensgevaarlijk! Motorrijder had onder de auto kunnen belanden. Zieke mensen zijn er toch. Hij had niet mogen trappen maar das nog geen reden om iemand dood te willen rijden lijkt mij.
@barry: Zal ook wel enigzins een paniekreactie zijn geweest, anders was ie niet tot stilstand gekomen tegen die andere auto.
@barry:
Heel makkelijk gezegd.
Als iemand moedwillig tegen mijn auto aan zou trappen, kreeg hij van mij een duw terug.
Als hij daarna gek genoeg is om je aan te vallen, dan gewoon vol gas wegwezen.
En vooral in Brazilië moet je gewoon in de veilige omgeving van de auto blijven zitten en niet uitstappen, vooral niet als het om een motorrijder gaat.
Allebei idioten, die verdienen elkaar.
Ik zou juist hetzelfde gedaan hebben.
Niet vergeten dat die onozele motorrijder eerst is begonnen met zijn schoppen op de wagen.
Hij mag blij zijn dat hij er nog ongeschonden vanaf komt (buiten zijn motor).
@waxweazel: Je ziet helemaal niet wat er allemaal aan vooraf is gegaan.. Die motor rijder gaat niet uit het niets tegen een auto schoppen denk je wel?
@lexusisf:
Wss was hij pissed omdat de Fiat te veel naar links stond zodat hij moeilijk door kon. Mja zuiders temperament zeker :s…
@waxweazel: Blijkbaar het begin niet goed gezien. De auto stuurt naar links en wil de motorrijder verhinderen door het verkeer te filteren. Verschrikkelijk asociale actie. Akkoord dat de reactie van de motorrijder buitensporig was, maar zelf als motorrijder zijnde weet ik hoe hard ge het op uw zenuwen kunt krijgen van autobestuurders die u geen plaats gunnen. En deze deed het duidelijk opzettelijk. En niks paniekreactie, auto stuurde duidelijk richting motorbestuurder.
Juist. Bovendien pakt ze ‘m daarna vol op de motorkap. Ook een schrikreactie zeker?
@sir_smokalot: Ik denk ’t wel een schrikreactie; en nogmaals het tussen het verkeer doorrijden op een motorfiets is een gedoogsituatie in Nederland (ik weet niet of dat in Brazilië ook zo is), ’t mag dus eigenlijk niet…
@Jansen:

Mag wel! Je mag dat wel enkel doen tussen de meest linkse en de daarnaast liggende rijstrook indien er fileverkeer is.
En je mag maximaal 45km/u sneller dan het fileverkeer rijden.
Als je dat doet is het perfect wettelijk!
@Hupke: ’t mag net zoals je mag blowen.
@Jansen:

NEE het staat letterlijk in de wet dat het mag!
Ben je doof ofzo?
Het is als ik me niet vergis trouwens een europese richtlijn dus ze zullen het in Duitsland (waar je dat dus echt best niet kan proberen) ook moeten gaan toelaten.
@Hupke: Dat is dus precies het probleem met motorrijders, meteen zo agressief. Ik heb het even nagezocht en je hebt gelijk. Het blijkt al sinds 1991 te mogen zelfs, met 10km/uur! Zo leer je nog eens wat op een maandag middag. Overigens moet je niet doof zijn om het niet met mensen eens te zijn op een dergelijk forum, op z’n hoogst blind.
@Hupke: 45 km uur harder dan fileverkeer? waar heb jij dat in vredesnaam zien staan… Als je zeker dood wil moet je dat eens gaan flikken met die snelheid 15 cm langs auto’s scheuren.

De regels zijn:

Tussen de file rijden mag zolang het fileverkeer niet harder rijd dan 30km/uur, en het snelheidsverschil tussen de motor en het overige verkeer mag niet meer dan 10km/uur zijn.
@mopar:

Ja je mag max 45km/u sneller dan het file verkeer gaan rijden. De snelheid van het verkeer is niet beperkt. Ze spreken gewoon over fileverkeer.
Waar ik dat vandaan heb het theorie boek voor m’n theoretisch motor rijbewijs (uit belgië welliswaar) waar ik ondertussen een dik jaar geleden een 50/50 op gescoort heb.
@Hupke: Dat verklaard het, ik had het over NL wetgeving
@Jansen:

Je mag in NL met de motor in een file tussen de auto’s doorrijden. Moet de snelheid wel laag zijn en bij 3-banen tussen de 2e en 3e baan.

Niets gedogen, het mag gewoon.
@waxweazel:

dan zou ik jou gvd echt uit je auto trekken, stuk verdiet dt je er rondloopt, je moet gwn in je spiegels kijken en als je dan als motorrijder zo boos wordt dat je een schop tegen die auto geeft, kun je hooguit de politie bellen maar diegene dan aanrijden man man man ik hoop voor jou dat ik je nooit zo tegenkom op de weg
Sja, hij had zeker niet moeten schoppen maar dit is wel erg extreem.
De motor-rijder zal dit vaker hebben gedaan. Dit keer komt hij er niet ongeschonden vanaf. Dat vind ik een goede zaak.

De auto-rijder kan poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Maar zelfverdediging kan ook want de motor-rijder is een grote kerel en valt duidelijk aan.
@bartsmit:

Weer zo`n dwaas, hoe kun je nou zeggen dat dit zelfverdediging is, je zit in een auto, die vanzelfdsprekend meer bescherming biedt dan een motor, het is een gewoon typisch gevalletje van gele kaart voor de motorrijder, rode kaart voor de auto ivm natrappen
Je hebt van die labiele mensen die achter het stuur zitten, zelf kan ik me wel voorstellen dat er iets knapt als iemand tegen je wagen aan trapt… Deze is echt niet normaal:

deze:

http://www.youtube.com/watch?v=Xd2OZOy_dWw
@mopar: Wohoo, deze is pas echt bikkelhard

OT Als ik net levensbedreigend op een motorkap zou zijn meegenomen, had die SUV er wel wat anders uitgezien daarna.
Wat loopt die man makkelijk weg zeg
@mopar: Heeft ie geluk dat het maar een Deawoo Matiz was die over hem heenreed.

Maar komop, ik geef die vent in de auto groot gelijk. Eerst een pak slaag krijgen, daarna je auto mollen, overrijden die hap.
@knalfa: Zou hetzelfde hebben gedaan, met mijn wagen zou die vent wel wat meer dan 4 gebroken ribben hebben…
@knalfa: inderdaad, nog geen 800kg. Met een modelletje groter was het anders geweest…
@mopar: http://www.youtube.com/watch?v=W3x4lR5jmyg&feature=related

ik vind deze goed, gast denkt de stoere uit te hangen, he je een hele bende achter je aan
@tom307: Ik begrijp niet zo goed wat er gebeurd. Iemand rijdt op z’n dooie akkertje op de linker baan, wordt afgesneden door iemand van rechts die ‘m aan de voorkant raakt. Ze stoppen en de persoon die oorspronkelijk links reed wordt in z’n eigen auto aangevallen… Wat bedoel je nu precies met “gast probeert stoer te doen” (wat doet ie dan stoer? links rijden?)en goed vind ik ’t allemaal ook niet, eerder bijzonder sneu voor meneer/mevrouw de linksrijder.
@tom307: Zijn het gangsters die hem ontvoeren?
@tom307: Wat een smerig tuig zeg, eerst afsnijden en met z’n allen in elkaar trappen.. Gadverdamme.
@kaasboerin: …Daarintegen lijkt het erop dat degene die hier wordt aangepakt iets geflikt heb, je ziet dat ‘ie opzettelijk in wordt gesloten…
@kaasboerin: Dit is zeker doelbewust klemrijden. Misschien een afrekening ofzo? Maar je ziet duidelijk dat de 3 auto’s samenwerken om de auto klem te rijden.
Achtergrond van dat verhaal is een verkeersruzie. Die groep zijn gitanos, of wat ze ook wel gyppo’s noemen. En die opereren zelden alleen. Gewoon pech voor de bestuurder. Zijn trouwens 2 auto’s, niet 3.
@mopar:

Geweldig die Matiz. Ik denk dat meneer de voorruit-jumpert de volgende keer eerst nadenkt voordat hij springt.
@mopar: auto heeft gelijk ,als je een pak slaag heb gekregen … en daarna ff je ruit nog gaat mollen
Zie je wel, ontsnapt uit de keuken en meteen gaat het mis in de grote boze buitenwereld.
@Tommy2: niet dat ik het per definitie voor het andere geslacht op wil nemen, maar waar komt de aanname die ook in het stuk staat vandaag dat het een vrouw zou zijn?
@Jansen: Uit de video… Check 0:50, komt een vrouw uit de auto stappen. Bij 1:30 staat ze.
Volg de Fiat rijder!
Poging tot moord?
Fiat Palio Adventure…
@gogo1978: Aha! Dus gewoon een tupperware SUV…
@Jansen: Neen een auto op maat van de matige wegen in Brazilie. Voor een tupperware suv moet je bij de audidealer zijn!
Ze had hem wel in 2en kunnen knippen tegen die geparkeerde auto’s. Wat een idioot (de chauffeur van de auto)
Wat er gaande was tussen die 2 is mij ook wel de vraag. Waarom begint hij zomaar tegen die bumper te schoppen?
Maar hoe dan ook die vrouw moesten ze haar rijbewijs afnemen. Niet alleen omdat wat ze doet een poging tot moord is maar omdat ze zowat alle andere weggebruikers ook nog eens in gevaar brengt.
Achterlijke zottin.
Wat is er gebeurd waarom de motorrijder zo reageerd? Zijn ze elkaar al een tijdje aan het zieken?
De reactie van de automobilist is echt belachelijk. Ze mag van geluk spreken dat er “alleen” blikschade is ipv onschuldige slachtoffers ( man met hond of vrouw met kinderwagen ).
w115 via Android app
Zou ik niet doen, zonde van je fiat
Vanaf 0:43.. Loopt weg als een baas.
Die motorrijder heeft echt geluk gehad dat die na die schop niet gewoon dood word geschoten! Das namelijk niet heel raar daar….. Mensen snijden elkaar de hele dag af in het verkeer niemand steekt een vinger op maar het gaat wel eens verkeerd….. :-)
Drie woorden : What the fuck??!!

Da’s geen verkeersagressie meer, da’s poging tot doodslag. Kom op zeg, dan heb je toch wel een paar schroeven los als je dit doet (heb het dan over de autobestuurder). De motorrijder had zeker niet moeten schoppen tegen die wagen, maar komaan, om dan zo te reageren?

Triestig :(
Motorrijder moet niet schoppen, maar dat wijf is echt volledig gestoord.

Niks per ongeluk naar links rijden, met opzet met dat vieze stuk blik de motorrijder overhoop rijden.

Ik hoop dat ze een hele harde knauw krijgt.
@kempenaer: Als jij een trap tegen je auto krijgt ga je zeker achter de motor aanrennen met je vuisten omhoog? En dan nog, al zou de motor stoppen. Die kerel is groot, heeft een stevig pak aan en een helm op.
die gast met die helm is een ninja ..

dat zie je aan zijn traptechnieken ..

en het staat volgens mij ook nog op zijn brommer ..
Waarom is iedereen het mee eens dat je een motorrijder mag beuken ten koste van andere automobilisten?
Als ik in die file /geparkeerd stond met mijn auto en een gek knalt ten koste van mijn auto op mij – dan kan hij ook wat verwachten.
Sowieso dat dit zo’n jaloers kutwijf was dat nog ff naar links stuurde om die motor te blokkeren.
Kun je wel zeggen dat het z’n eigen schuld is (schoppen = foei), maar wat zij deed is 100x erger.
@d15b2: hij zal niet voor niets hebben gestampt, en nog je kan toch help beginnen te roepen of politie te bellen als vrouw? hem ffop de motorkap nemen is niet zo een goed idee
Beide fout natuurlijk.

Jammer, blijkbaar een heleboel hier die zich net zo snel zouden laten meeslepen :-( Na 6000+ jaar “civilisatie” hebben we nog steeds niet veel geleerd, als niet ieder zijn buikje vol zou zijn is het hek zo van de dam…
Motorijder mag niet zo reageren ongeacht de situatie, de outcome is misschien erover maar stel dat iemand tegen jullie wagen schopt for whatever reason: iedereen zou uitstappen om de gast een serieuze oplawaai of scheltirade te verkopen…
@upstream: Uitstappen/schelden ja, poging tot doodslag nee. Een deuk(je) in een auto schoppen staat in geen verhouding tot een mens dood (proberen te) rijden met een auto.
@upstream: stel, je bent de motorrijder, auto gaat naar links zonder te kijke , spiegel raakt u , zal wel iets nog gezegd zijn , je stampt (miss overdreven gedrag)

en nu ben je bestuurder , iemand stampt tege je auto, je stapt uit , praat met hem , in zo een drukte ga je niet zo snel slaag krijgen..
imo de motorrijder moet zijn eigen schade betalen, en de auto al de rest (alle autos waar zij tegen is geredn)
Voor mij zijn het allebei sukkels en mogen ze hun rijbewijs voor mijn deel inleveren .Apengedrag hoort niet op de openbare weg thuis…..
Ik zie het al, motorrijder met ringbaardje en oorbel, typisch geval van gajeskop die zich niet kan beheersen. Beetje jammer …
Serieus, die keuken grappen over vrouwen mogen nu echt wel stoppen.

Wel lekker voor die motornicht.
Die denken echt dat ze alles mogen in het verkeer.
@BartvL: Ik wist niet dat er vrouwen op AB kwamen. :P
ok dat hij hem aanrijdt en laat vallen, maar daarna is het extreem, auto eigen schuld dat hij zoveel schade heeft aangericht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).