Video: scooterrijder gooit afval terug in auto

Auteur: , 58 Reacties

Nice troll. Als iemand voor je rotzooi uit zijn auto dondert, dan pak je dat op en mikt het weer terug naar binnen. Simpel toch?

Wie ooit wel eens in Azië is geweest weet dat het netjes in prullenbakken gooien van je afval daar nog niet echt ingeburgerd is (Hong Kong en Singapore uitgezonderd). Diverse leefomgevingen variëren van rommelig tot aan een grote teringbende. Maakt niet uit, genoeg goedkope arbeidskrachten om dat allemaal op te ruimen. Of je laat het gewoon liggen natuurlijk.

In deze video, geschoten in Taiwan, besluit de Canadese scooteraar dat hij even voor leraar moet spelen, wat eigenlijk best wel grappig is. Wel even oppassen dat je dit niet in Brazilië doet, want daar zijn ze nooit te beroerd je even van de tweewieler af te tikken.58 reacties

Pfff, wat een trut. Beetje het recht in eigen handen nemen. Doe het bij de verkeerde en er ontstaan weer ongelukken.
@kaasboerin: Me like. Zo’n graf hekel aan gemakzucht van de mens om de binnezijde van de auto schoon te houden maar de leefomgeving te vervuilen. Zeg eerlijk, asbakje weer leeg?
@highperformance: Ik smijt ook niks uit m’n ramen, maar ik heb ook een hekel aan het recht op deze schijnheilige manier in eigen handen nemen. Moet je hem dan weg zien pompen op z’n scooter nadat ‘ie dat vuil naar binnen gooit. Laffe schijnheilige sukkel is het.
@kaasboerin: Wat moet je dan? Blijven staan? Die mensen zullen die troep waarschijnlijk alsnog uit het raam gooien, het is gewoon even een mooie manier om die mensen wakker te schudden.
@Vanquish: Foute manier bedoel je. Voor ’t zelfde geld lag die vervolgens ook op de motorkap.
@kaasboerin: Dus volgens jou moet je elke aso z,n gang laten gaan en alles maar slikken. Want stel je voor, zo meteen krijg je een agressieve reactie. Tsja een brutaal mens heeft de halve wereld zal ik maar zeggen.
@KUYL: Tuurlijk jongen, draai het allemaal maar weer om. Omdat jij het niet met mij eens bent betekend niet gelijk dat ik het met milieuvervuilers ‘eens’ ben. Maar eigen recht in hand nemen = ook open staan voor de eventuele gevolgen. Wat als de bestuurder ook zijn eigen recht in handen gaat nemen?? Dan moet je je muil houden en de consequenties accepteren. Het is niet jouw taak andere mensen te corrigeren. Had ‘ie het in jouw tuin gegooid dan maakt dat het natuurlijk een ander verhaal.
@kaasboerin: haha wat een hater ben jij zeg, ik zie alleen maar gehuil van je bij bijna elk artikel. Neem alles eens een keer iets minder serieus man ;)
@mikkeloentje: Ik plaats alleen serieuze reacties, omdat dit ook een serieuze zaak is. Dat jij het niet serieus neemt omdat jou het niet overkomen is betekend niet dat ik het niet serieus neem. Reageer eens inhoudelijk op mijn reactie en kom met argumenten, je zult zien dat dat leuker is en ook nog eens leerzaam. ;)
james125 via iPhone app
@kaasboerin: wat een discussie hier zeg! Ga maar weg, je hebt geen gelijk.
@kaasboerin:
en daar gaat het dus mis,
het i Wel je taak om andere mensen te corrigeren.
sinds mensen daarmee gestop zijn wordt het onverschillig, jullie kennen dat verhaal van dat aangereden kind nog? meer dan 20 mensen gingen er voorbij voorsdat er iemand naar keek.
resultaat: kind dood.

nee, vooral nergens mee bemoeien..
@kaasboerin: Recht in “eigen handen” nemen als er geen kwaad wordt toebedeeld aan derden of de persoon dan zelf. Wat zou jij doen als iemand jouw auto bekrast en wegloopt of afval dumpt in jouw auto dan wel ik wel eens weten wat jij zou doen. Je zal natuurlijk nooit tot geweld overgaan want je neemt wss het recht niet in je eigen handen. En bij recht in eigen handen nemen moet je niet automatisch de gevolgen ervan dragen of is het volgens jou geoorloofd omdat die persoon dat blikje terug in de auto smijt dat hij eens goed in elkaar wordt getimmerd of nog extremer wrm hem niet direct neerschieten want je moet toch je gevolgen dragen?
@Nv: Je spreekt jezelf een beetje tegen hier. Maar goed, als ik dat zou zien gebeuren zou ik diegene aanspreken, desnoods m’n camera erbij pakken. Ik ga in ieder geval -niet- die van hem bekrassen/direct tot geweld overgaan.
@kaasboerin: Als die mensen bereid zijn de schade te betalen moeten ze dat zeker doen. Voor mr scooter het risico van het vak.
naise
Als meneer zo goed is voor het milieu had hij die grote zak met rotzooi die naast het propje lag ook opgeraapt.

Wat een kansloze stakker.
Je bent pas een kansloze stakker als je je rotzooi gewoon uit de auto gooit…
Eerst stoer terug gooien , maar vervolgens als een haas ervandoor gaan
@johanhummer9:
Wat moet hij anders doen?
Hij heeft de rotzooi opgeruimd en de veroorzaker is duidelijk gemaakt dat dit gedrag echt niet kan.
Verder geen woorden aan vuilmaken en gewoon verdergaan met je bezigheden.
Prima actie!!
@Hubert: Bepaal jij dat dan? “Dat dit gedrag echt niet kan?”. Meneer Merah vond het gedrag van Frankrijk ook “niet kunnen”.. Ik vind jullie een beetje eng.
@kaasboerin:
Nee dat bepaal ik niet!!!
Maar blijkbaar vind jij het prima dat er rotzooi uit auto’s op straat geflikkerd wordt…
Beetje enge gedacht houdt jij er op na.
@kaasboerin:
en trouwens beetje smakeloos om een situatie in Frankrijk te vergelijken met het op straat gooien van afval.
nou nou wat een trollactie zeg :P
laat hem video van die motorrijder eens zien
ik denk niet dat iedereen door zo’n filmpje aan het denken gezet wordt. wel een grappig idee trouwens :D
geniaal :”) moeten meer mensen doen haha :P
Geniaal
+1
Super van de beste man! Ik woon hier nog ‘in een mooie landelijke streek’, maar wat hier allemaal in de grachten wordt gegooid door is een schande! Kan er bij mij totaal niet in.
@Xxx: Dan zal het aardig wat zijn ja…….
Ik zou zomaar van schrik naar rechts kunnen sturen.
gedwongenleaser
@desoper: met als gevolg nog meer rotzooi op straat ;)…
gedwongenleaser
@gedwongenleaser: vind het overigens wel een goed initiatief. Het zal de wereld geen betere plek maken en ook zou hij (als hij echt begaan is met het milieu) zijn tijd zinvoller kunnen besteden door die ‘grote zak’ met rotzooi op te ruimen, toch zou dit massaal gedaan moeten worden.
Haha best grappig, maar om alleen de appel in het zakje terug te mikken is wel beetje zielig. Als je dan een statement wil maken mik dan een halve vuilnisemmer naar binnen :)

Ow, by the way: Benzineprijs is door de €1,85 grens heen!
Blijf maar lekker “liken” jongens, precies waar deze activist het voor doet.. ;)
@kaasboerin: Heejuh.. who ate the jam out of your donut mate?
In Zwitserland worden mensen gewoon door andere mensen aangesproken wanneer je wat op de grond gooit en ik moet zeggen dat dit perfect werkt. Lausanne is hier een mooi voorbeeld van. Zie daar vaak zat toeristen alsnog hun vuil oppakken nadat iemand op straat er wat van zegt. Die stad is wel erg schoon, zeker voor de hoeveelheid inwoners. In Nederland gaat dat niet werken aangezien we hier iedereen op zijn bek slaan of doodsteken die ons ergens op aanspreekt. Ik ben echt geen groene rakker ofzo, maar ff je vuil in een prullenbak gooien is toch wel een hele kleine moeite.
@E34M5Touring: Jep, het voorbeeld genoemd in het artikel; Hong Kong. Daar krijg je bij roken in openbare ruimtes of bij het gooien van afval op de grond meteen een boete die oploopt tot 5000HKD (500 euro). Als we nou ook eens zo streng hier zouden controleren.. Maar probeer dat maar eens tegen de kleine crimineeljes duidelijk te maken.
@E34M5Touring: Klopt Zwitserland is erg netjes. Daar woont ook heel weinig (allochtoon) onfatsoenlijk ordinair tuig die 0,0 respect voor de maatschappij hebben.

In Zwitserland kun je zelfs 10 laptops in de auto leggen en je auto gewoon open laten, geen hond die het in zijn hoofd haalt om aan je auto te komen!

En het mooie is, daar rijden net zoveel dikke dure wagens rond als hier in NL de (sl)Opeltjes en VW-tjes 1.2 rijden :)

Ik zeg… Nederland uit de EU en Zwitserse wet/regels invoeren. Vignetje plakken (gegarandeerd geld van iedereen die NL bezoekt) en dan kan de belasting en benzineprijs wat omlaag EN bankgeheim invoeren zodat er ook in NL miljarden op banken gezet worden vanuit het buitenland waar de staat rente over vangt!
Integendeel. Zwitserland heeft juist een hoog percentage allochtonen. Maar dat heeft er ook veel mee te maken dat het erg moeilijk is het felbegeerde Zwitserse paspoort te krijgen.
@sir_smokalot: Mijn Pa en stiefma zijn het allebei (allochtoon dan (NL&US) ).
@VeniVidiVici: MWah het zijn echt niet alleen de allochtonen ofzo. Zit vaak zat achter bouwvakkers die hele Micky D maaltijden zo uit het raam donderen. Of gauw ff een asbak leeggooien bij het stoplicht. Snap gewoon niet (zeker in de auto) waarom je het niet ff in de prullenbak gooit. Als je het in de auto doet kan je het ook ff meenemen naar huis en daar in de container mieteren of desnoods ff bij het tanken.

Ik denk dat in Zwitserland de sociale controle gewoon beter is. Mensen zijn (en hoeven niet bang te zijn) niet bang om andere mensen aan te spreken op hun gedrag. Wat in mijn ogen beter werkt als een politieagent. Mensen schamen zich eerder wanneer een gelijkgestelde of bekende het zegt.
@E34M5Touring: Nee het zijn ook zeker niet alleen de allochtonen die de troep wegflikkeren in de berm vandaar dat ik dat tussen haakjes had gezet, maar mijn gevoel zegt mij wel dat de allochtonen wel meer moeite hebben zich te beheersen en sneller de aanspreker op zijn bek mept of zelfs neersteekt.

Maar sociale controle en respect voor de mede mens is wel veel hoger inderdaad in Zwitserland.
@VeniVidiVici: nou ook niet altijd waar, maar ok dat is gebaseerd op eigen ervaring. Je merkt gewoon dat je wat meer moet oppassen tegen wie je iets zegt. En dat is jammer, je ziet dat het wel kan. Bijv aan Zwitserland
Valt nog mee. Het gaat hier om een papiertje.. hij had gewoon een half aangevreten Mac Menu naar binnen moeten gooien… Dan laat je het om het nog een keer te doen.
Als de maffia (of andere zware jongens) een lijk uit de auto gooien, zou hij het er dan ook weer in teruggooien?
Wie meer wegenbelasting betaald, heeft nu eenmaal meer rechten op de weg.
Zo weiger ik bijvoorbeeld ook om voor yarissen, aygo’s, 107’s en ander belastingvrij grut de berm in te gaan op een smalle weg.
Wie mij onredelijk vindt, heeft gelijk.
@desoper: Is ook helemaal niet nodig als je op een brommertje rijdt………..
@bowie: Ik pak liever de fiets, dan dat ik op een prehistorisch stukje motortechniek met twee wielen moet gaan zitten
@desoper: Karakter!
Echt zo’n smokealot post :P
Als hij die prop had laten liggen had de natuur zijn job gedaan.
Haha briljant :P
Haha, geniaal!
“Wie ooit wel eens in Azië is geweest weet dat het netjes in prullenbakken gooien van je afval daar nog niet echt ingeburgerd is (Hong Kong en Singapore uitgezonderd).” Nou @sir_smokalot: ooit in Griekenland geweest? En in Nederland is het nou ook niet bepaald netjes. Maar het zal wel minder erg zijn dan in de meeste plekken in Azië…
@ bowie
hah,goeie grap!
Simpel en kort: de scooterrijder heeft gelijk!
Zo een mensen kennen maar 1 taal en dat is een koekje van eigen deeg.
Wie de scooterrijder kansloos vind snapt blijkbaar de moraal van het verhaal niet.
De echte boer is hier diegene die zijn vuilnis weg smijt, je hoeft het niet weg te smijten, je mag het niet weg smijten en zelfs de grootste idioot zou nu moeten weten dat dat gewoon niet hoort. Niet luisteren is voelen, point final.
En al die blabla van “als ze dat bij jou zouden doen” wel, indien ze dat bij mij zouden doen, dan zou dat betekenen dat ik zelf de lompe boer heb uitgehangen en dan zou ik het verdiend hebben, maar ik zal sowieso niets buiten smijten, dus ik zal het ook niet voor hebben dat ze bij mij iets terug moeten werpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).