Video: Shelby Cobra replica crasht bij 210 kmh

Auteur: , 30 Reacties

En dat heeft meneer allemaal gefilmd op zijn onboard cameraatje.

Crashen, dat wil je niet. Laat staan met hoge snelheid, in een cabrio. En wat je al helemaal niet wil in een cabrio is over de kop vliegen. De meneer uit deze video overkwam het allemaal toch tijdens een trackday op het circuit van Wilow Springs Raceway in Californië.

Terwijl meneer het lange rechte stuk afjakkert breekt er iets aan zijn voorwielophanging. De auto schiet haaks rechtsaf de baan af en tuimelt en rolt een dikke 150 meter door voordat hij tot stilstand komt in een grindbak. De bestuurder kan nagenoeg ongeschonden uitstappen -op wat pijntjes aan knie en ribben na- maar zijn replica Shelby Cobra is volledig aan gort.

Gelukkig hebben we tegenwoordig de onverwoestbare GoPro cameraatjes om dit soort gevallen vast te leggen. Impressive footage, dat mag gezegd worden. Mocht je nog interesse hebben in meneer z’n motorblok: het is te koop!30 reacties

Die zal wel blij zijn geweest dat hij een helm op had!
Man o man wat heeft die een geluk zeg un…friggin….believable. Wel kut hoor crashing your car AND getting hit in the face by your own numberplate.
Zouden die replica’s ook evenveel veiligheidvoorzieningen als de originele hebben?

Ik zou dat motorblok trouwens niet kopen. Kan wel eens scheur binnenin zitten ofzo.
@sdk16420: De originele had geen enkele veiligheidsvoorzieningen behalve de roll bar. Dus deze zal ongetwijfeld iets veiliger zijn. Bovendien als hij hem zelf heeft gebouwd heb je dat min of meer zelf in de hand.
Hoe groot zijn die camera? Zou het mogelijk om 1 in te slikken? En heeft ze een lampje?
@mortsel2640: Ik wil niet weten wat jij daarmee van plan bent! :O
Dat gaat wel hard! De achterklep waait gewoon open!
Wat naïef van hem eigenlijk dat hij ‘god’ bedankt en niet z’n rolkooi, helm en racegordels in eerste instantie!
Anyway, leuke auto’s lijken mij dat, die Cobra’s!
@Roef: Ik denk wel hier dat z’n rolkooi, helm en racegordels wat hulp van God hebben gekregen. Het kon voor het zelfde geld slechter zijn afgelopen, ondanks die voorzieningen.
@mercedesfan: je hebt ‘toeval’ verkeerd gespeld
wat ik niet snap, is dat hij onder het rijden al even dacht dat er niets niet klopt en dan toch lekker door blijft accelereren. hij mag toch redelijk blij zijn dat hij er redelijk ongeschonden vanaf komt.
@xslaak: Dit is dus wat ik ook dacht. Hij komt de bocht uit, iets voelt er niet goed en toch flink hard accelereren.

Ook heel erg veel geluk dat hij heelhuids eruit is gekomen. Als je al ziet hoe zijn armen rond worden geslingerd in de slowmo.
Dit soort beelden herinneren mij er aan hoe onveilig oldtimers kunnen zijn en waarom ik toch beter een nieuwere auto heb die veiliger is… Ongelofelijk dat hij daar zonder kleerscheuren is uitgekomen!
@Brammer: Het IS een nieuwe auto. Replica… En als dat eentje is van pakweg Superformance, dan is die loeistevig gebouwd.
Als hij zo ineens weg is ben je gewoon passagier, moet akelig zijn zo tegen dik 200 ineens nietsmeer te zeggen hebben.

Kan goed zijn dat het zijn eigen schuld is, iets niet goed bevestigd, niet geborgd of te zwak laten maken, maar kan ook brute pech zijn.

Zonde dat er alleen een onboard filmpje van is.
RIP replica cobra :( is toch zonde zo iets.
Hij heeft mazzel dat zijn rollover bar niet gehapt heeft. Als die zich vastzet in de grond sta je ineens stil en krijg je een enorme klap. Zoals Hammond voor zijn kiezen kreeg met als gevolg een hersenbeschadiging. Bij deze Cobra wordt de energie netjes geloosd door de vele onderdelen die eraf vliegen en de bijna 200m langer rol.
die cameras zijn unbreakable lijkt wel,deze boy heeft een engel op zijn schouder. damn.
Gllukig is het een replica, een orginele zou helemaal zonde zijn. Oja, ik hoop dat de bestuurder het ook goed maakt :P
Gek zat! Die is in 1x 6 van zijn 7 levens kwijt denk ik. Geloof niet dat het motorblok ook nog 100% is ondanks het willen verkopen.
Ik vind dat de auto opmerkelijk veilig was ,meneer heeft het toch (zo goed als) schadevrij overleeft.Denk dat een hoop moderne auto’s dit niet na kunnen doen.Wel eeuwig zonde van dit mooie bakkie ,Zelfbouw ? Iets vergeten vast te zetten?
@norge: laat hem maar is met 200 op de openbare weg crashen
@norge: Dat is dankzij de uitloopstrook langs het circuit. Maar deze bakken hebben geen moderne kreukelzone, dus laat hem aub nergens frontaal tegenaan klappen, want de bestuurder vangt mee de klappen op.
@BaRa:

Aan die snelheden maakt een kreukelzone ook geen verschil meer.
Tenzij je een aangepaste kreukelzone hebt zoals die in een Mclaren F1 (en waarschijnlijk nog enkele supercars) of een in een formule 1 wagen.
Woooow, die moet vandaag nog een loterijticket kopen!

@norge: Opmerkelijk veilig? Opmerkelijke mazzel! In 9 van de 10 gevallen loop je hier niet van weg, hoor. Zeker niet in een open auto.

Dat hij echt aan het racen was hielp waarschijnlijk wel mee om hem op z’n plek in de auto te houden. Goeie gordels enzo.
zouden de ruitenwissers het nog doen?
Kon nu pas volledige filmpje zien…jezus wat heeft die man een geluk gehad, onvoorstelbaar bijna. Ik zou de komende 3 maanden mn bed niet meer uitkomen als ik hem was, tering. Die staat hard in het rood op z’n mazzel-balans nu.
Lijkt het zo of leunt die baanassistent met zijn hand op zijn helm? Ik zoutoch wel bang zijn voor enig nekletsel en niet zo maat de helm er af gaan trekken. Eerste klas geluksvogel.
Iemand nog een motor kopen die een gigantische crash heeft doorstaan? Daar zit je op te wachten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).