Video: SRT Viper GTS-R doet eerste shakedown

Auteur: , 15 Reacties

Met de nieuwe SRT Viper zette moederbedrijf Chrysler al een onvervalst beest van een supercar neer, maar net zo mooi was de gelijktijdige release van een raceversie: de GTS-R. Hiervan kunnen we de eerste beelden van de shakedown-test tonen. Hebben!

In de video zien we fabriekscoureur Marc Goossens de GTS-R de sporen geven op het Carolina Motorsports Park, in de VS. Later dit seizoen zal de auto zijn debuut maken in de American Le Mans Series (ALMS), in een sterk bezet deelnemersveld. De motorinhoud van de V10 is gereduceerd tot 8 liter. Boring en slag zijn kleiner, verder zullen er ook flinke restrictors op zitten om tegenstanders een kans te geven.

Deslniettemin zal die machtige V10 met zijn rake klappen de rest van het veld aardig doen verstommen. Wat een lekkere diepe grom komt daar uit! Check de video op autojunk.

KLIK!15 reacties

Wat een geluid zeg! :D
Ik zou er wel eens mee willen rijden door Londen.
@eklasse: Is vast allemaal Carbon, dat kan wel een klap op het dak verdragen :)
Wat een machtig apparaat blijft het toch zon viper :)
zo stil in de wagen? wel mooie machiene!
Heerlijk dat geluid. Vanuit het race opzicht meer dan logisch, maar toch jammer dat de handbak is vervangen.
@BMW330Ci: De straatversie zou volgens mij nog wel een handbak krijgen. Verder vind ik het gegrom veel meer V8 klinken dan V10; doe mij maar een CGT of LFA V10 geluid !

Verder is de motor nog steeds 2-klepper per cilinder, alleen VVT aan de outtake kant en SOHV. Wel 200pk meer dan het model van 5 jaar terug, maar verder exact dezelfde motortechniek. Vooral goedkoop in productie en duur bij de pomp dus …

Wel krijg je er een 18 speakers bij ! En qua gewicht/vermogen ratio zou de SRT boven de Aventador zitten, maar of ie ook echt sneller vraag ik me toch af.
Lekker lekker
Hij klinkt een beetje voos vind ik.
Komt zeker door het shortshiften en doordat hij niet volgas geeft.
Ik ben er niet van onder de indruk.
@vale46: Ik denk dat hij in real life echt niet “voos” klinkt hoor.
@eklasse: Dat hoop ik ook, maar daar ben ik nu geen vette mee.
Ik ga hier niet posten “wauw, wat een geluid” als ik het eigenlijk maar niks vind.
Nochtans hou ik wel van een Viper-roffel :)
Maar deze niet.
@vale46:

Ja, hij klinkt zo tam :/
@vale46:
Volgens mij is hij niet aan het short shiften.
Ik heb gelezen dat de wagen ontwikkeld wordt voor GT2 (Op LeMans noemen ze dat GTE). Eigenlijk geldt voor GT2 een max. cilinderinhoud van 5,5 liter. De Corvettes rijden inderdaad met zo’n 5,5l, terwijl voorheen nog een 7.0 V8 gebruikt werd (in GT1).
Dodge zegt toestemming te hebben gekregen om toch met de 8,4 l. te racen. Die zal ongetwijfeld voorzien zijn van hele krappe airrestrictors waardoor doorhalen tot pak-um-beet 7000 rpm helemaal geen zin heeft. Sterker nog, waarschijnlijk wordt hij boven de 5000 rpm al kortademig.

Heeeel veel koppel bij lage toerentallen, daar draait het bij deze wagen vast om. Top vermogen zal wel een GT2 conforme 460 / 480 pk zijn.

Of er ook een GT3 versie komt vind ik dan weer interessant. Een GT3 zou zomaar eens 600 pk kunnen hebben.
Vet geluid en vette auto.
Die voorkant is volgens mij even breed als de lengte van mijn auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).