Video: SUV gelanceerd in Rusland

Auteur: , 44 Reacties

Ja, en? Er worden wel eens vaker auto's gelanceerd toch? Ja, maar niet letterlijk. Deze Land Rover-rijder heeft heel veel pech en gaat over de kop. Hoe hij het voor elkaar krijgt is mij een groot raadsel.

Putten zonder deksels, in Nederland leidt dat meteen tot afzettingen en mannetjes om het te fiksen (voordat de gemeente schadeclaims krijgt van mensen die niet uit hun doppen kijken in Nederland knuffelland), in de rest van de wereld is dat iets minder vanzelfsprekend. Zo verbaasde ondergetekende zich in Medan (Sumatra) wel eens over de gigantische putgaten (2 x 1,5 meter) in het trottoir, zonder dekseltjes, maar met anderhalve meter diepte en soms scherpe voorwerpen er in. Op zich niet erg, als je je ogen maar open houdt.

Deze Rus heeft zijn ogen in zijn zak (zoals elke Rus in het verkeer, die doorgaans doof, blind, dronken, of een combinatie van alle 3 lijkt te zijn) en rijdt over een putje. Gevolg: dikke barrel roll. Poe.. FILMPJE!

UPDATE: 2e video schept meer duidelijkheid. Er lag een roostertje overheen.

In Soviet Russia, car crashes you!44 reacties

zow dan !
Tja, precies met je wiel in de verkeerde put op het verkeerde moment… Kan iedereen overkomen!
Iedereen die niet voor zich kijkt ja.
@sir_smokalot:
Ligt wel een rooster die de Land Rover met zijn voorste wielen opheft en dan dwars onder het achterste van de wagen terecht komt en deze de lucht in stuurt. Wel zéér straf en zéér veel pech!
@StijnB: Echt bizar veel pech! Maar denk wel dat hij niet was gaan rollen als ie minder hard reed, lijkt wel of hij met 70 erover heen rijdt…
viel dr nou iemand uit op het einde?? lekker veilig daar zeg
Het is een ML. Lijkt een beetje op het Mythbusters filmpje waarin ze een auto proberen te lanceren door met een brekende cardanas over iets te rijden.
@gearhead:
Juist. Een ML. Tijd voor de opticien?
Bezuinigingen op putdeksels?
@towi1989:
Nee, putdeksels stropen voor oud ijzer. Gebeurt in China ook veel.
@Original_Arnoud: Sow dat is nog eens een trieste bezigheid!
Tja wij loodgieters kunnen op verschillende manieren wraak nemen.
utr1984 via Android app
Je zou bijna denken dat de nieuwsschrijver liever heeft dat de NLse overheid schijt heeft aan zijn burgers.. Man man, wat een pessimisme in dit artikel zeg. Bah
@utr1984: Nee hoor. Ben alleen een tegenstander van een overheid die zijn burgers smoort door alles maar voor ze te regelen. Op die manier gaat iedereen meteen om de overheid zeuren ipv zijn eigen boontjes te doppen.
utr1984 via Android app
@sir_smokalot: je verwacht dat de burger zelf gaten dicht? Misschien moet je ook maar voortaan je afval naar de stort brengen.
Laat maar. Je snapt m nog steeds niet.
@sir_smokalot: heeft met “snappen” weinig te maken.
Het moge zo zijn dat jij vindt dat een overheid “niet alles” voor haar burgers hoort te regelen maar deze opvatting lijkt mij in dit geval niet relevant.

Veiligheid van de burgers is een primaire taak van de overheid. De veiligheid van het openbare wegennet hoort daar bij, dat heeft met “knuffelen” niets te maken.

“Gigantische putgaten van anderhalve meter diepte met scherpe voorwerpen er in” zijn wél erg, en verwacht je misschien in een ontwikkelingsland maar niet in Nederland.
Je mag hier verwachten dat je veilig over een weg, putdeksel of brug kan rijden zonder dat dat een levensgevaarlijk ongeluk tot gevolg heeft. En ja, de wegbeheerder is aansprakelijk als dat niet zo is en dat is maar goed ook.
OK, ter verduidelijking dan maar… Ik legde de bal in eerst instantie bij de burger, die bij elke loszittende stoeptegel meteen de gemeente aansprakelijk gaat stellen. Een logisch gevolg van de overheid die alles voor je regelt. Eigen verantwoordelijkheid nemen of gestond verstand ebt weg.
Aan het 2e filmpje, waar ook het plaatje hier boven uit komt, zie je dat er gewoon een deksel op de put zit voordat de Land Rover (geen ML). Bizar ongeval.
+ “er overheen rijdt”. ;-)
gedwongenleaser
@Lustigson: filmpje lijkt mij erg nep te zijn.
Het lijkt ook wel alsof het deksel aan de achteras blijft hangen ofzo, waardoor de Landrover gelanceerd word.
Zit ook een soort cilinder-object vast aan dat roostertje.
Vandaar Land Rover’s leus;
Go Beyond…
Er ligt geen putdeksel op maar een los rooster. Nadat de voorhand eroverheen is gereden springt het rooster omhoog en komt rechtop voor het achterwiel naar boven waardoor de auto gelanceerd wordt.
Voorband*
Kolere die maakt een smakker..
Als je goed kijkt dan zie je dat de put is afgedekt met een rooster die bevestigd is aan een cilinder van pak een beet halve meter lang. Op het moment dat die range erover heen rijdt met zijn voorwiel komt het rooster met cilinder omhoog waardoor die cilinder de range opbeurt en zo wordt gelanceerd. Dit is daar meer dan normaal in Russia want anders hebben wij geen leuke filmpjes.
Marchel
@marchel: het is altijd nog een freelander 2
@jasperd: ja joh wat kan mij dat nou verschelen
@sir_smokalot: Medan (Sumatra) ligt niet in Rusland maar in Indonesië.
Zo zeg. Echt waar? Meen je dat nou? Nou, daar sta ik van te kijken. Hoe weet je dat allemaal?
@sir_smokalot: Zelfs de kleintje van 9maanden weet het.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Medan_%28Indonesi%C3%AB%29
Ik zat er een klein jaartje geleden dus dat is bekend :) P.S.
http://www.youtube.com/watch?v=dMctztB-vKs
@sir_smokalot: lol, maar bestaat er dan toevallig echt een Medan in de Russische Sumatra? Bestaat die Russische Sumatra dan ook echt?
Volgens mij wordt die deksel de lucht in gelanceerd. Anders was de auto niet zo gesprongen.
Oh Sheet! Dat was het eerste wat er in me opkwam toen ik dat zag..
Dang..

Enne over die gaten in het trottoir in Indonesië: Da’s normaal daar. Door de flinke regenbuien die daar van tijd tot tijd vallen, gaat het asfalt daar nogal naar de klote. Ik zie het ook vaak op vakantie daar. Niet normaal soms.
Het rooster buigt door het gewicht de put in, de randen komen hierdoor omhoog en…
Dat schrik je je eigen ook kapot zeg.
Lol, da’s knap lullig als je dat overkomt. Leg dat maar eens uit aan je verzekeringsagent hihi.. :)
Land Rover Freelander2 td4 HSE en niet in de kleur Sumatra black maar zermatt silver.
zelfde ongeluk, gefilmd vanuit achterligger: http://www.youtube.com/watch?v=xGmVaKOilR0&feature=player_embedded
”Deze Rus heeft zijn ogen in zijn zak (…..) en rijdt over een putje. Gevolg: dikke barrel roll.” De chauffeur had gewoon beter moeten uitkijken volgens smokalot. Sorry smoke, maar het wordt tijd dat je een echte baan zoekt. Je artikels worden steeds slechter.
Wie heeft het putdeksel dan weggetoverd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).