Video: Tom Coronel crasht hard op de Nürburgring

Auteur: , 86 Reacties

Met 3 Renault Megane Trophy's naast elkaar op de finish afstormen kan natuurlijk niet goed gaan. In dit geval loopt het redelijk uit de hand en eindigt het verhaal in tranen voor Tom Coronel.

Afgelopen weekend streek de World Series by Renault neer op de Nürburgring en tijdens de laatste bochten van de tweede race van de Eurocup Mégane Trophy ging het fout. Vooraan reden Tom Coronel en zijn teamgenoot Bas Schothorst (beide met McGregor sponsoring) en de derde auto in het verhaal wordt bestuurd door Niccolo Nalio.

Gelukkig raakte niemand gewond, maar de Megane van Tommie heeft flinke schade opgelopen. Een kleine pleister op de wonde is dat Bas Schothorst er uiteindelijk met de winst vandoor is gegaan.

PS Zou het geen leuk idee zijn als volgend jaar met de Alpine A110-50 gaan racen ipv de Megane Trophy?86 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Boehoe, het meest verwende en opgehemelde kereltje van de Nederlandse auto sport heeft ook eens pech! In mijn opzien is dit gewoon een looser eerste klas. Hij is alleen bekend in Nederland en dat zegt genoeg.
@lastbiltekniker: Dat valt wel mee hoor. Hij rijdt in het wk toerwagens aardig goed vooraan mee tussen de grote toppers en was in Japan in de jaren ’90 een Formule 3 kampioen. Dusja hij is dus zeker niet alleen in nederland bekend ;)
@Alpinaa: Jaren 90…. In welk tijd perk leef jij? Nu is het gewoon slappe was. Een oude man (mijn leeftijd) die in zijn nadagen van zijn cariere nog een paar rondjes mag rijden.
@lastbiltekniker: Bespeur ik daar jaloezie? Als ik hem was zou ik er lekker mee doorgaan, want ik kan me niet voorstellen dat er veel leukere banen zijn.
@lastbiltekniker: volgens mij bedoel je z’n broer Tim…Tom doet het wel redelijk in de WTCC en is een redelijk goede coureur.
@Megakix: Wat is redelijk? Nederland is klein en dat maakt het makkelijk voor de gebroeders Coronel. In de rest van de wereld zijn ze vrijwel onbekend.
@lastbiltekniker: Jaloers? Of kun jij het gewoon veeeel beter? Lekker makkelijk om mensen van de zijlijn af te zeiken. Jou soort mensen heeft ons land nodig!
@mbfanatic: Ik heb een (Zweedse) licentie maar ik weet waar mijn grenzen zijn. Rondjes om de kerk is genoeg voor mij. Tom Coronel is al jaren niet zo fit. Tim is maar zozo. Nederland heeft nieuw bloed nodig in de auto sport.
BTW: van “Ons” land heb ik al zo’n 6 jaar geleden afscheid gedaan.
@lastbiltekniker: Misschien had je mening ook niet moeten terugkomen.
@bozewolf: Wat bedoel je daar nou mee?
@lastbiltekniker: Dat je van “ons” land afscheid neemt maar je vervolgens nog wel op Nederlandse blogs begeeft en je mening geeft over Nederlandse zaken, denk ik zo… Lijkt me geen rocket science…
@CBR600rr: En? Als je eens een over de grens kijk is Nederland niet zo groot als de meeste NL’s denken. Verhalen over de grote natie Nederland ben ik al snel verleerd. Wat “men” over de grenzen wil weet is niet echt PR voor Nederland. Ik ben Nederlander, Ik heb trouw gezworen aan de de koninging, daarom ik heb naast mijn Zweeds paspoort nog steeds het Nederlandse. Ik ben trots om Nederlander te zijn omdat ik weet wat het is om een buitenlander te zijn is. Dat kunnen niet veel van jullie zeggen. PUNT UIT!
@lastbiltekniker: Je betoog hangt van drogredenen aan elkaar, vent. ‘Je weet wat het is om een NL te zijn omdat je een buitenlander bent’?

Ik weet wat het is om een doperwt te zijn omdat ik elke dag ham eet. Dat is iets wat jij niet kan zeggen: PUNT UIT!
@CBR600rr: :D +1
@lastbiltekniker:
ga dan naar äötøbløg.se
@RudyV: LOL
@lastbiltekniker: Wat een KONT verhaal zeg. De jaloezie druipt van je reacties af. Ooit gehoord van het WTCC. Het WERELD toerwagen kampioenschap. Iedereen kent Tom. Zeker internationaal. En in het WTCC gaat hij het alleen maar beter doen. Dus check je feiten of stik voorzichtig in je eigen jaloezie.
@lastbiltekniker: Hij kan echt wel rijden hoor vent.. Ik weetniet wat voor bril jij op hebt als je WTCC kijkt, maar misschien moet je toch ff een nieuwe aanschaffen ;)
@mclarenmercedes: Geen brilletje nodig! Meedraaien is nog niet winnen! Hij staat nr4! Zelfs al NLer vind ik de fransman Muller een veel betere rijder. Menu is mijn 2de favoriet na Tarquini, dat is gewoon een oude vos die z’n slag zal slaan… ten koste van Coronel.
@lastbiltekniker: Haha nee is niet winnen inderdaad, maar als hij een “looser met dubbel O” zou zijn, zou hij daar niet rondrijden :)
@lastbiltekniker: het is je blijkbaar ontgaan dat de fabrieks(!) Chevrolet’s zo goed als onverslaanbaar zijn.

Met het materiaal dat Coronel tot zijn beschikking heeft maakt hij er toch maar mooi iets van. Zet hem in een Chevy en hij staat zo een aantal plaatsen hoger.

Als je Vettel in een Force India stopt zal hij ook geen enkele race meer winnen.
@robbie: EERST ZIEN DAN GELOVEN! Ze mogen dan wel zo veel geld krijgen van Renault, maar er is maar een ding dat geld: the checked flag! Wees eerlijk de nederlandse auto sport heeft na Maus Gatsonides nooit echt een belangrijke rol gespeelt! Maus was pas een held, maakte zijn eigen race wagens en maakte zijn eigen tijd/snelheid meetapparatuur. (waar iedereen heden ten dage nog geconfronteerd me wordt) En dan de rijke lui´s zoontjes als de gebroeders Coronel optehemelen, dat gaat mij te ver.
@lastbiltekniker: wie krijgt geld van Renault? Ik kan je niet helemaal volgen.
@robbie: Gaat ie niet op z’n bekkie met een Renault? Les 1 is altijd laat een twee honden vechten om een been! Wat doet hij dan daar aan de binnenkant (de kleinste ruimte) van een docht? Als er een kans bestond, was hij wel een beetje te laat of veel te gierig. Maar goed, ik heb ook niet alle wijsheid in pacht. Er zullen veel bloggers zijn met een andere, meer oranjegetinte, mening zijn.
@lastbiltekniker: Waarom zouden we onze eigen coureurs gaan lopen uitfoeteren? In het EK stonden we toch ook allemaal achter ons elftal? En ook al waren het lapzwansen die er niks van bakten, we bleven achter ze staan. En ga me dan niet vertellen dat zij geen rijkelui zijn.
@lastbiltekniker:

Jij hebt net als niemand anders patent op de waarheid. Iedereen heeft recht op zijn mening. Dus doe alsjeblieft niet zo belerend en gedraag je naar jouw leeftijd, ouwe man..
@martijnnn: Je bent maar 11 jaar jonger dan mij. Maar toch weet ik een reactie van je los te trekken!
@lastbiltekniker: de bleekemolens (met name jeroen) hebben echt wel een naam hoor! Ook Tom is een erg goede coureur.. je praat poep vriend!
@lastbiltekniker: was Gatsonides zo’n held voor je?

Hij won onder andere de Rally van Monte Carlo in 1953. Dit deed hij overigens op discutabele wijze. Bij rallyrijden is hulp van buitenaf niet toegestaan, maar toch stonden er langs de route mensen die “spontaan” water tegen zijn auto gooiden, om de remmen te koelen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maus_Gatsonides

Dat noemen we vals spelen. Gok dat hij op een circuit niks presteerde.
@robbie: He won… the checked flag, that counts.
@dutchiehd: Bleekemolen jr, is een ander verhaal! Hij was de nr2 na Jos Verstappen. Ik had grote verwachtigingen van hem maar heb na 2008/2009 niets meer veromen van hem.
@lastbiltekniker: Chequered flag, my friend, niet een checked flag…
@CBR600rr: Ga eens in de leer bij kor1! Hij heeft het juiste woord te pakken. IWAB!
@lastbiltekniker: http://en.wikipedia.org/wiki/Checkered_flag#chflag –> beiden zijn goed, ligt er een beetje aan of je Brits Engels of Amerikaans Engels prefereert.
@CBR600rr: I prefer American English, what about you?
@lastbiltekniker: hoe zit het nou met dat geld van Renault?
@robbie: Denk je dat hij gratis rijdt? Het is aan Renault gelegen om de Megane op een hoger nivo te brengen. Graag net zo hoog als de VW Golf. Ja, bitch mij maar af op dat!
@robbie: Ik vind Maus geen beste, hij schonk ons immers de flitspaal.
Zo,n beetje de enige reden dat mensen hem nog kennen.
Oh dan vergeet ik zijn andere “hoogtepunt” de Platje.
@lastbiltekniker: waar zie je tegen op?
‘crasht hard’…moet vervangen worden door ‘klein glijpartijtje’…
@Megakix: dat lijkt zo, maar zo klapper kan veel schade aanrichten. Ook in een raceauto
@Megakix: “Sensatie titel” heet zo iets ;-)
@Megakix: Ik denk niet dat het een fijne klap is, maar achteruit een muur in is wel de beste manier om te crashen. Frontaal of zijwaards was naarder geweest.
@Megakix: gebruik van pleonasmes is meestal echt overbodig.
GVD… In een kliko rijden… kunnen ze niet een volwassen auto rijden? In plaats van een overgesponserde Renault! In de US weten ze wel raad met jullie.
@lastbiltekniker: Ga lekker slapen jongen… Ga maar lekker verder oefenen op je playstation…
@lastbiltekniker: flikker alsjeblieft snel op van deze blog en gedraag je naar je leeftijd!
@dutchiehd: Kevin…ben jij de eigenaar van dit blog? En wat bedoel jij met gedragen naar mijn leeftijd? Snotneus die alles beter weet! Als je een beetje verstand heb van de nederlandse en internationale autosport mag je van mij terug komen met een volwassen reactie!
@lastbiltekniker:
Kijk dat jij als leeftijds genoot Tommie niet pruimt is jouw probleem. Je rancune begrijp ik echt niet.
Het feit blijft dat je geen podia in het wtcc rijd als je niet kan rijden.

In Japan is hij trouwens nog steeds mateloos populair na zijn kampioenschappen in de F3, Formule Nippon en het JGTC.
Dat zijn titels die niet voor iedere kneus zijn weggelegd.

Tommie is nu eenmaal een uitgesproken vent en daarom moet jij hem maar affakkelen. Get a Life.
@lastbiltekniker: echt, jou reacties op dit artikel zijn van een zeer kinderachtig niveau en erg discutabel. Ruzie met de baas gehad vandaag?
@Thijsj: Ik heb geen baas!
@Thijsj: Ik ben een consulent in de automotive industry. En als zelfstandig ondernemer hoef ik geen verantwoording af te geven aan een “baas”. Ik stel een raport op met objektive gegevens waaraan mijn opdrachtgever een juiste beslissing kan nemen. Zonder emotie, zonder eer voor het “vaderland” en ruim 100% succes van slagen.
@lastbiltekniker: Ook zonder spellingscontrole? Hoe kan een uiterst succesvol en alleswetend persoon als jij nou zoveel schrijffouten in zijn betoogjes verwerken?
@Wessee: omdat iemand met een beetje functie zijn ruwe teksten laat aanpassen door een copywriter die zinnen netter maakt en fouten verbeterd.
@lastbiltekniker: Vandaar dat het zo slecht gaat met Saab (dit soort opmerkingen slaan toch ook nergens op daar schiet je niks mee op in Autoblog, het zegt niks over jou, maar meer over degene die het schrijf)(JA dit is cynisch en slaat niet op mijn echte mening)

Nee, het is echt heel makkelijk om iedereen zwart te maken, lekker veilig achter je PC. Als iemand en andere mening heeft betekend het nog niet dat zijn perspectief niet juist is. Als voorbeeld als ik bijvoorbeeld een koffiekopje vast heb met de oor aan de rechterkant en aan jou vraag, als je recht tegenover me staat, aan welke kan zit het oor van het kopje zeg jij links. We hebben allebij gelijk maar alleen een ander perspectief.

In het kader van de meeste post krijgen moet ik zeggen dat je erg goed op weg bent door dit artikel en moet je dan ook feliciteren dat je al bijna in de top 10 staat, echt “who gives a flying fuck”.

Je merkt aan de reacties van meerdere mensen dat dit niet de manier is om hier dingen op Autoblog te zetten. Misschien kan hier een kern van waarheid inzitten.

Even voor de goede orde en een helehoop nutteloze reacties bij dit artikel is dit niet om je af te zeiken maar geeft dit je hopelijk stof tot nadenken.
@lastbiltekniker: Staan er in die rapporten die je opstelt ook zoveel spelfouten?
@CBR600rr:
Zijn secretaresse waarschijnlijk wel maar die wilde niet op haar rug vandaag. misschien de rede van zijn frustratie.
@lastbiltekniker: opzouten met jou van Autoblog. We hebben al genoeg ventjes gehad die de sfeer proberen te verzieken op deze leuke site en ik ben daar helemaal klaar mee. Ga lekker een stukje fietsen in de Zweedse natuur
@rubenpriest: Ventjes… ik wordt wel een beetje moe van jou. Jij probeert gewoon in de top 10 van de meeste geposte reacties te komen. Jij bent gewoon een beetje geil om te reageren. Daarom geef jij pas na ruin 2 uur een reactie.
@lastbiltekniker: hahahahahahahah nog nooit zo gelachen om een man van 42 die gaat zeiken over iemand die crasht met een auto net alsof hij een Lego blokje niet kan vinden en naar z’n mama gaat huilen Kerol je bent 42 en ik 16 en ik gedraag me niet eens zo
@albers: Tom Coronel is maar 18 maanden jonger dan mij. Zeur niet zo en ga je brommer poetsen.
@lastbiltekniker: ja denk t ook. Is ook heel belangrijk zo’n lijstje. My life is now complete.
@rubenpriest: En weer een reactie… we zien je terug in december in de top 10. Ben je werkeloos of zo? De hele dag maar achter autoblog.nl ze zitten. GET A LIVE!
@lastbiltekniker: Daar zegt 1 wat! Je bent een nutteloze bijdrage! Wie heeft hier nu de meeste reacties joh Zweedse hond.. get a life AND a job!
@lastbiltekniker: Haters gonna hate!
@tv91: Teacher will teach!
@lastbiltekniker: Als je toevallig nog correcte spelling kan toepassen in je reacties werd je wellicht iets serieuzer genomen. Nu zijn je reacties buitengewoon triest en doen ze erg simplistisch aan en lijken ze te komen van een bekrompen persoonlijkheid.
@lastbiltekniker: Zojuist alle onzin zitten lezen die je hebt uitgekraamt. Enige conclusie die ik er aan kan verbinden is dat we maar blij moeten zijn dat je verkast bent.. Aandachtsgeilmannetje ben je
@lastbiltekniker: Waarschijnlijk is niemand er rouwig om dat je Nederland hebt verlaten. Als je denkt dat je verstand van autosport hebt, dan moet je wel eerst je termen goed kennen maat: ‘checked flag’?…..ehhh wat dacht je van de checkered flag? Oeps val je daar even lekker door de mand zeg :).
@kor1: You are right, it’s checkered flag! Good for you.
@lastbiltekniker:

rond 1650 hadden we in NL wereldkaarten waarin Nederland precies in het midden stond afgebeeld en de grote had van de rest van de bewoonde wereld ..

dat is ongeveer het niveau op autoblog momenteel ..
Door dat tikkie van zn teamgenoot tikte hij weer Tom aan, indrect gevolg.. Jammer maar met 3 man een trechter in gaat niet.
Nou, hij is rijp voor het nieuwe seizoen van ‘De Allerslechtste Coureur van Europa’ :)
Jos ‘Verstoppen’ doet ook mee ;)
gewoon de GEBLOKTE vlag ik dacht dat het hier nederlands was

en Coronel zegt: “ik race niet voor mezelf maar voor mijn fans” daarom verloot hij al zijn bekers op twitter
@rsvbf1: +1. Het is pure hobby. Als je die vent ook hoort praten. Het enthousiasme dat hij uitstraalt en uitspreekt is echt mooi om te zien/horen.
Waarom reed ie niet helemaal rechts aangezien Schothorst weer de baan op moest en Nalio er ook nog tussen reed.
Beetje dom van hem zelf.
Behoorlijke klapper trouwens! De titel klopt dus wel. Volgens mij is het juist het minst ”fijn” om achteruit de muur in te klappen.
@jeffreym3: Verder reedt hij daar prima! De 2 voor hem maakten een fout, raakten van hun lijn af en coronel kon daar mooi gebruik van maken. De homo-gekleurde auto zat fout. Althans, mogelijk aangetikt door de auto links van hem.
Het gaat er goed op met de auto’s en met de reacties.
Kan iemand die lastbiltekniker gast van autoblog bannen want deze reacties hebben niks met de posts of autos te maken alleen maar zitten zeiken op de rest. Ban die gast alsjeblieft is ff…
@mightymike: inderdaad nauwelijks inhoudelijke reacties en alleen maar uit op aandacht/reacties/enz.
Hoi allen. Ben hier een nieuwe lezer. Is het altijd onderling hommeles? Dacht auto’s en nieuws, maar helaas.
@schedel1: nee, puur en alleen met @lastbiltekniker. Verder nooit last van gehad
Als die vent niet zo arrogant was geweest, had ik medelijden gehad…
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).