Video: Tri-turbo diesel Dragster is viesssss, Patrick!

Auteur: , 58 Reacties

Wie zei er dat Dragsters alleen op nitromethaan rijden? Diesel Power FTW!

Deze Dragster geeft het begrip ‘dikke diesel’ een hele nieuwe lading. Wij noemen zware oliegstookte Duitsers al dik, maar in de VS is die term eerder van toepassing op hevige pick-ups of trucks met een enorm Cummins-aggregaat.

Vandaag vonden wij de overtreffende trap van diesel-waanzin. Net zoals de nieuwste BMW-topzelfontbranders voorzien van 3 turbo’s, maar dan in een iets ander jasje. Wat heet. Een 8,8 liter groot beulenblok dat door Satan hoogstpersoonlijk naar boven is gestuurd om onze mooie blauwe lucht pikzwart te verven. En zwarte troep uitbraken doet ‘ie! Alle roet die daar de lucht in gaat, daar doet de hele Polo BlueMotion wereldvloot en maand over! Ga daar maar eens met je snufferd boven hangen.

Hoe snel hij de kwart mijl doet? Check de video op autojunk! (via Top Speed)

Clickety Click58 reacties

Tractormotor?
@peugeot: een 8.8liter grote V8 duramax diesel was het standaard blok wat door een of andere amerikaanse diesel tuner onder handen genomen is
Greenpeace zal blij zijn!
Ziet er voor mij uit als een normale rookpluim achter een Dui….. nee laat maar :)
Echt gruwelijk! Zo hoort dat! Dikke diesel met een dikke pluim. Ik heb een boot met een ouwe 2 cilinder lister diesel. Dat geeft leuke pluimpjes maar dit slaat alles.
Doet me denken aan Tractorpulling/trekkertrek!
Bizar!
Mwoah, traktoren kunnen dat beter hoor ;)
http://www.youtube.com/watch?v=13IZmOUnusI
@vale46: Dat bedoelde ik dus!
Volgens mij zijn de mensen die hier op kicken hetzelfde soort mensen dat het goed vind als vuurwapens hier voor iedereen beschikbaar zouden zijn en als ze met hun zus konden trouwen.

Van hetzelfde soort humor als het slopen van een bushokje, dit.
@Jochempie: Lekker stereotiep denken..
@kp92: Nee hoor, mijn post was bedoeld om aan te geven dat mensen die dit leuk vinden zelf een stereotype creëren. En dat kan soortelijke reacties geven.
@Jochempie: Hoe creeeren ze dat stereotiep dan? Op zulke evenementen gata het er gewoon rustig aan toe hoor.
@kp92: In de wapenwinkel ook. Maakt het nog niet “gezond”
@Jochempie: Wat is er niet ‘gezond’ aan dit soort evenementen dan? 80% van de bezoekers zijn hardwerkende agrariers.
@kp92: kp92 heeft een punt. :)
@dutchiehd: Danku, danku!
@Jochempie: ik vind topfuel dragsters & powerpulling echt leuk. Maar ik heb nog nooit iets expres vernield van de maatschappij.

Niet omdat je kickt op rook vlammen & grote motoren dat je grspuis bent!
Ik zou eerder het omgekeerde beweren!
In the US&A is er ook een hype op je diesel-truck te laten roken. Kan je leuke dingen mee doen, zoals slapende vrienden mee vergassen :D
http://www.youtube.com/watch?v=Z-ZoCIMqIaI&feature=related
@vale46: Die slapende gast overleed 6 maanden later aan longkanker? Het lijkt me geen slimme grap…
@opgooier: Het zijn grote (zichtbare) roetdeeltjes, die blijven plakken in je longen. Veel beter dan microdeeltjes, die komen in je bloedbaan terecht en tasten heel je lichaam aan.
@opgooier: Dit is inderdaad gewoon moord met voorbedachte rade….
@vale46: haha die is goe. zal ik zeker ooit doen als ik er de kans voor krijg.
@vale46: HAHAHAHAHAH, wát een vrienden !!!!
Roetfiltertje monteren?
@sacha: filtertje :P denk dat stevig filter moet worden
@sacha: en weg is al het vermogen ;)
the-budel-guy via iPhone app
@sacha: die zou zo vol komen te zitten heb ik het vermoeden.
only pussies run nitrometh..
ozonlaag -1
@tunefuldjmike:
Ozonlaag? Die ging eraan door drijfgassen en Freon. CFK’s en dat soort rommel. Maar die zijn allemaal verbannen en het is ook aangetoond dat de ozonlaag herstelt.
@Original_Arnoud: alles klopt wat je schrijft…alleen je ‘slot’ is zo jammer.
@Megakix:
Wieso?
@Original_Arnoud: de ozonlaag wordt eerder aangetast door zonnebranden en ruimtestraling, dan door CFK’s en ander gespuis. CFK’s zijn echt niet goed voor een boom, een mens of een hond. De ozonlaag ligt wat hóger dan deze gassen kunnen reiken. Goed dus dat deze stoffen niet direkt meer worden gebruikt (okseltjes weer normaal fris ;-)). En jammer dat de onderzoekers zichzelf manifesteren als ‘kenners’ van een ‘wereldbol’ alsof ze God zijn. Of wist je niet dat er 20.000 vooraanstaande wetenschappers enkele jaren geleden door (met druk vanuit de VN) hun baan hebben verloren omdat ze niet ‘meegingen’ in de oproerkraaierige menigte van hocus-pocus-Gore ? En dat (bijvoorbeeld) uiteindelijk is vast komen te staan dat óók de aarde niet opwarmt (zie heisa van ca. 2 jaar geleden), maar dat men simpelweg ALLE poolmetingstations had gesloten en DUS niet liet meetellen in de gemiddelde warmteopbouw op aarde ? Om maar wat te noemen…
@Megakix:
Oké.. Dus dat van die CFK’s was ook al zo’n poging om ons mensen angst aan te jagen?

Ik heb me nog nooit druk gemaakt om global warming of CO2 uitstoot. Ik geloof er gewoon geen reet van dat wij nietige mensjes ook maar enige invloed hebben op een groot equilibrium als het klimaat. We weten dat er ijstijden zijn geweest, alleen geen idee waardoor. Er zijn dus factoren die wij nog niet ontdekt hebben en dan willen we ineens de vinger leggen bij onze CO2 uitstoot die in het niet valt bij een vulkaanuitbarsting? We zijn pas 100 jaar aan het meten/registreren… En dan denken we ineens te kunnen extrapoleren over duizenden jaren? Wat een arrogantie!
@Original_Arnoud: true…ook in stem mijn nietigheid af op God…en die zorgt voor de wereld. Tuurlijk moet je niet achteloos omgaan met de schepping (zoals ff olie lozen etc), maar voor de rest hebben wij er gelukkig helemaal niets over te zeggen of aan toe te voegen.
@Megakix:
Van begin tot eind mee eens. De wetenschap begint al behoorlijk op dwaasheid te lijken. Elke keer denken we te weten hoe de wereld in elkaar steekt en te kunnen manipuleren. Maar elke keer stoten we onze neus en moeten bakzeil halen. Ipv in paniek steeds nieuwe theoriën te bedenken voor alles wat er gebeurt kan je ook gewoon berusten in de trouw en zorg van God. Maar dat betekent de controle over je leven uit handen geven en daar is men bang voor.
Het dwaze bij de mensen, is het wijze bij God. Het wijze bij de mensen is het dwaze bij God.
@Original_Arnoud: ..en hetgeen recht is wordt krom gemaakt…en het kromme weer recht…de uitspraken in de Bijbel liegen er niet om, en zijn altijd weer van toepassing op de mensheid. Daardoor kan ik ook redelijk neutraal kijken naar al die paniekerige doerakkes die ons menselijke profetieën willen verkondigen.
Dit is gewoon tractorpulling op asfalt. Als je een trekker zonder slede laat optrekken krijg je hetzelfde effect.
@VeniVidiVici: dan toch met een andere versnellingsbak, een andere lange snuit, de motor op een andere plaats…
Bijna meer verschillen dan gelijkenissen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Tering, dat is toch niet normaal.
Gewoon nog veel erger dan een kolen gestookte trein…
Volgens mij gewoon de turbodruk wat beter afstellen + minder roet en meer vermogen… of zie ik het te simplistisch?
@Volvo_440_turbo: niet zozeer, eerder turbodruk nog opvoeren om meer vermogen te krijgen. Die rookpluim zal dan nog wat groter worden & je zal nog meer kunnen verbranden.
@Volvo_440_turbo:
Het is een kwestie van de turbo eerder opgang krijgen. Een normale turbo komt pas echt goed op gang bij vollast. In deellast levert hij nog te weinig lucht voor goede verbranding. Een turbo met variabele geometrie presteert ook in deellast goed maar is wel 3x zo duur en kwetsbaarder.
@Original_Arnoud & Vale46: Thx guys, maw, het is een vrij moeilijke materie voor zo’n dik blok… ik denk dat ik het begrijp :)
zalig! diesel ftw inderdaad.
Klinkt wel erg goed!
http://www.youtube.com/watch?v=EC0CgH3svTk
Dieseltos :>
@dennis245turbo: Klein probleempje :D
Dat krijg je nu als je hem om nitromethaan laat lopen…
=brandstof voor miniatuur autootjes.
@vale46: Dat is diesel hoor!
@dennis245turbo: Diesel in een warme benzinemotor dan?
Met nitromethaan lukt dat ook, zelf al ondervonden :D
Ik moest mijn aanzuig afdekken om hem stil te krijgen.
the-budel-guy via iPhone app
Be green drive diesel. :D
TDI-powerrrrrrt? :D
Die man op 0:32 trok een sneller sprintje.
Dat ding zal wel lekker veel koppel hebben.
Is toch bizar dat zo’n ding geen enkele milieubelasting betaald en als ik een M3 wil rijden kost dat tienduizenden euro’s aan milieubelasting terwijl die in verhouding een stuk minder vervuild
@rijbewijzer:
Dat is dus niet waar. Dit ding al in heel z’n leven nog geen 1000km afleggen. Ja, hij stoot 10 keer zoveel uit als jouw M3. Maar jouw M3 gaat wel ruim over de 10.000km in zijn leven. Dus stoot jouw M3 in zijn leven meer uit dan deze bolide.
Maar maak je er niet druk om. Over een paar jaar is die CO2 hype weer achterhaald en kan je rustig in een M3 knallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).