Video: Truck verliest wiel, pech voor tegemoetkomer

Auteur: , 31 Reacties

Een vrachtwagenwiel is zwaar. Combineer dat met het momentum dat hij heeft op het moment dat hij van zijn voertuig los slaat, en ik kan je vertellen dat je zo'n wiel liever niet tegenkomt. Kijk maar.

De technische staat van het Russische wagenpark is niet altijd even goed, en zo kan het dat een truck tijdens het rijden een compleet wiel verliest. Of er wat afbreekt, of dat iemand te lui (of dronken) is geweest om de bouten goed vast te zetten weet ik niet, maar los is los.

Helaas heeft de tegemoetkomende dashcam-auto net de pech op de verkeerde plek op het verkeerde moment te rijden. En dan zie je wat zo’n onschuldig lijkend wiel met je auto kan doen. Bekijk de video op autojunk! Gelukkig gaat het soms ook net goed, zoals bij dit losgeslagen wiel, of deze truck-kus.31 reacties

Het zou helpen als jullie eens begonnen met het embedden van video’s…..
@sr71: met de tijd mee ;)
@sr71: Inderdaad, autojunk op zich prima, maar het zou fijn zijn als ie in het artikel ook afgespeeld kan worden..
@jzaero: zou ook fijn zijn als de autojunk filmpjes het deden op de galaxy gio
@rsvbf1: Designed for humans not video’s……
@E34M5Touring: Hahahahahahah +1 :D
@E34M5Touring:

Whahaha LOL!
@jzaero: 1
@sr71: Als je de motor meer ben$ine voert, ronkt de uitlaat harder. Is win-win situatie.
Steeeeerike!!!
Dit is pas carbowling.
@Sir_smokalot : nieuwe bezigheid om iedere video voortaan ‘te verraden’ in je titel ? ;)
@Megakix: Yep, anders bezwijk je ook maar aan de spanning.
they see me rollin’, they hatin’
Ik had in de US een truck naast me die een klapband kreeg, schrik je je helemaal kapot, zeker als de stukken band je om de oren vliegen. Maar dit is wel helemaal crisis, tering wat klapt dat ding dr in zeg.
@E34M5Touring: Heb ze ook weleens gezien en gehoord. Wat een enorme klap is dat. Als je pech hebt en er dicht naast zit lijkt het net een bom haha
@jzaero: heb een keer zo’n stuk tegen mn auto gehad toen er een band van een vrachtwagen schuin voor me klapte. Was een behoorlijke schade, omdat het ding nog vloog toen ik het raakte; eerst mn bumper, toen mn motorkap en toen mn dak.
@E34M5Touring: Wat ook leuk is bij een truck wanneer een luchtbalg het begeeft terwijl je deze net aan het beladen bent met een vorkheftruck, die klappen ook goed en hard.
@jpoers: man je schrikt je kapot. Tenminste ik ben ff peukie gaan roken daarna.
Je begint het gevoel te krijgen dat iedere Rus / oostblokker een cam op z’n dashboard heeft zitten…
@christianjanssen:

NEEEEEEEEEEEEEE, Serieus??

OT: Dat komt inderdaad hard aan. Jammer dat we geen foto’s hebben van de wagen.
@christianjanssen: Dat is hier al vaker besproken. Je krijgt korting op de verzekering en je kunt je gelijk beter halen, zonder ben je kansloos. Dus hebben inderdaad veel mensen een dashcam daar. Ik hier ook trouwens
Ik heb een keer meegemaakt in marokko dat een traktorband dat is pas een. Knal hoorde gewoon zeker 2min niks
@mo112: traktorband ontploft*
@mo112: Dan heb je nog geluk gehad dat je het na kunt vertellen. Ik ken soortgelijke verhalen over exploderende tractorbanden waar de boer naast stond en het met de dood moest bekopen.
Daarom moet je de wielmoeren van een vrachtwagen ook na zo’n 500km op het juiste moment na trekken. Ook moet dit bij personen-auto’s na 300/500 km maar niet iedereen weet dit.
Ik ben eens na een banden wissel (bij de grootste banden en uitlaat boer van NL) een wielbout kwijt geraakt, twee ander zaten los.
Tip: Koop een goedkope moment sleutel met een goed passende dop, zo kan je veel narigheden voorkomen.
@lastbiltekniker: Niet alles verraden joh ,hebben we dadelijk geen leuke filmpjes meer …
@lastbiltekniker:
Is ook iets wat me mateloos stoort in de afleveringen van Wheeler Dealers. Ed rost de wielen altijd vast met een slagmoersleutel, lichtmetalen wielen of niet… Naar mijn beste kennis moet je wielbouten op moment zetten, zeker in geval van lichtmetalen wielen. Belangrijk voor de levensduur van het wiel, de bouten én de draadgaten van de remschijf/remtrommel.
@Original_Arnoud: Neem aan dat die ze gewoon even natrekt met de momentsleutel..
@fernie:
Maar dat zie je dus nooit in de show. Terwijl de show juist begonnen is als stimulans om zelf onderhoud aan je auto te doen. Laten zien hoe je reparaties goed uitvoerd. Dat ze dan niet laten zien hoe je een wiel op de juiste manier vastzet vind ik vreemd.
@Original_Arnoud: Nah, er zijn wel meer van die ‘trucjes’ waar ik soms mijn twijfels bij heb. Van die ‘binnendoorweggetjes’. Wel een leuk programma verder maar van A Car is Born (en een E-type is Born etc) leer je meer in mijn ogen.
Gelukkig een breeeeede uitloopstrook…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).