Video: Tsjetjeense bruiloft is iets anders dan de jouwe

Auteur: , 62 Reacties

Schieten met AK-47's, rampartijen met auto's, ach.. het is weer eens wat anders dan zo'n suf alfabetje, vind je ook niet? Het levert wel ronduit bizarre beelden op, uit de regio waar Ruud Gullit zich onlangs nog dik liet betalen om te doen alsof hij een voetbalclub trainde.

Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat het, tenzij je het geluk hebt lid te zijn van een van de invloedrijke clans in het land, geen pretje moet zijn om in Tsjetsjenië op te groeien. Nadat de Russen er in de jaren ’90 en eigenlijk het hele afgelopen decennium beestachtig hebben huisgehouden, was er niet bijster veel meer over van het land en zijn hoofdstad Grozny, en ‘centraal gezag’ is een begrip dat daar niet zo veel inhoud heeft.

En zo kan het zijn dat je dit soort taferelen krijgt. De lezingen lopen er over uiteen, en ik ben zelf geen kenner van Tsjetsjenië en de gebruiken aldaar (als je dat wel bent, meld je dan vooral in de comments), maar het schijnt een traditie te zijn om bij huwelijken zo dicht mogelijk in de buurt van de auto van de bruid en bruidegom te komen en blijven. Hiermee schijn je je een ereplaats bij de bruiloft te verwerven, en spelregels zijn er niet echt. Dat je dan beter een full-size SUV kunt hebben dan een oude Lada wordt aardig duidelijk uit onderstaand filmpje. Knal die pipa’s in de lucht:

Klik

Met dank aan Alex voor de tip!

UPDATE 1: Meer Tsjetsjeens trouwplezier hieronder:


Rare jongens, die Tsjetsjenen. Ondertussen rijdt de Tsjetsjeense president er nog steeds niet onaardig bij. Maar dat zal jullie niet verbazen. En hij houdt ook wel van een feestje. Met wereldsterren. Tsja..

UPDATE 2: Nog MOAR Tsjetsjeense bruiloften. Knal die pipa’s in de lucht!
62 reacties

Toyota rules?
Dartsz pronom is plotseling een zo gekke auto nog niet.
the-budel-guy via iPhone app
Ideetje voor als er weer is een bruiloft is.
@the-budel-guy: dan moet jij blijkbaar uw fisica cursus terug bovenhalen want jij snapt er niet veel van…
@the-budel-guy: sorry wrong reply :D
Toyota: 1 Lada: 0
Dat zijn veel Mercedesen en cayennes, toyota’s. Je zou je zeker heel machtig voelen in zo’n mercedes als er een Cayenne naast je rijdt met ak47’s :D.
???? Euhhhhhhh…. Tsja…. :$
Ieder zijn gewoontes, maar blijkbaar vergeten ze daar dat kogels die naar boven worden geschoten ooit wel eens terug naar beneden komen, met bijna dezelfde snelheid als ze uit de loop kwamen…

Mocht ik met zo een brakke auto’s rijden zou ik ook iedereen rammen, een bumper meer of minder, niemand ziet het aan die auto’s. Lelijk en roest zijn ze toch!
@vale46: dan moet jij blijkbaar uw fisica cursus terug bovenhalen want jij snapt er niet veel van…


@mortsel2640: Bij vreugdeschoten in het Midden Oosten (bijvoorbeeld bij bruiloften) vallen ieder jaar weer tientallen doden.

Kogels die terugvallen bereiken vaak een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur. Genoeg om een gat in je schedeldak te maken.
@bassie: Lol, moet je teleurstellen, dat gebeurd niet ;).
@fernie: dus wel, in turkije bijvoorbeeld zo vaak gebeurt dat ze niet eens terug vallende kogel maar perongeluk tegen iemand aan schieten die vanuit de balkon mee kijkt.
@bassie: De kogel verliest door de luchtweerstand steeds meer snelheid tot op een gegeven moment de kogel zijn snelheid verliest, die valt dan met een snelheid van max 180 km/h naar beneden. Alhoewel dat een behoorlijke snelheid is heeft de kogel niet genoeg massa om iemand te doden. Bij de Mythbusters kwamen ze er niet uit en kreeg de mythe alle beoordelingen: busted, plausible, confirmed.
@mortsel2640:

nee hoor, die kogels die naar beneden komen zijn levensgevaarlijk.

Met name omdat ze nooit verticaal omhoog gaan. als dat het geval zou zijn zouden ze stoppen en weer verticaal terug komen. dan zouden ze al rondtollend naar beneden vallen. daardoor kunnen ze niet zo´n hele grote snelheid halen en zal het niet veel kwaad doen (wel pijn, geen problemen).

Maar ze gaan nooit verticaal. Ze gaan altijd in een boogje. daardoor blijven ze goed vliegen met de punt naar voren en houden ze snelheid. Die kogels zijn levensgevaarlijk
Yes, wat timberleek zegt. Als je een kogel kaarsrecht omhoog schiet moet het loodje heel raar op je kop komen wil je daar dood van gaan.

Maar in een artillerietraject komt een kogel niet alleen veel verder maar behoudt ook veel meer kinetische energie. Met pistoolpatronen niet zo erg, maar een geweerkogel zoals de ouwe 7.62x39mm komt ook na een halve kilometer pisboog nog met een rotvaart aanzetten.

Ruim genoeg om een akelig gat te maken in je hoofd.
Leven in Tsjetsjenië..never a dull moment!
Dus voordat je zelf gaat trouwen, eerst je eigen (of liever nog die van iemand anders) aan vlokken laten rijden….om vervolgens op je eigen bruiloft een hele dikke bak als huwelijkskado te vragen……..
Moest gelijk denken aan online GT5 of online Driver San Francisco met trailblazer.
@ Vale46. Een kogel valt niet met dezelfde snelheid naar beneden als hij afgevuurd is. De snelheid ligt zo rond de 320km/u.
@appie: vandaar: ‘bijna dezelfde snelheid’
Het is gewoon gevaarlijk!
@vale46: Ooit gedacht dat ze met losse flodders schieten?.. veel show maar no go. Wanneer je met echte schiet is dat altijd gevaarlijk en dat doe je niet als je honderden gasten hebt (been there, done that.. so to say), extravagant zijn ze maar niet achterlijk.
Daar zou ik niet te zeker van zijn in Tsjetsjenië. Volgens mij is het concept ‘losse flodder’ daar niet zo bekend.
@sir_smokalot: Zo denk ik er ook over!
@sir_smokalot: flodder wel als je de filpmjes ziet…. ;)
Stelletje aso’s
@vale46:
Want ruim 2500 km/u is “bijna dezelfde snelheid” als 320 km/u?
@rooster:

in de lucht geschoten kogels blijven dodelijk aangezien ze nooit verticaal gaan
@timberleek: Zou nog een keer was lesjes natuurkunde doen ;). Die kogel heeft weinig massa en gaat langzaam weer naar beneden. Was nog een mooie Mythbusters aflevering van!
@fernie: Ik wil die wel eens zien!
@fernie:

dan heb je die aflevering niet goed bekeken.

als de kogel daadwerkelijk verticaal de lucht in ging was hij niet gevaarlijk meer. Echter krijg je dat nooit voor elkaar. hij gaat altijd in een boogje waardoor hij heel veel energie houd. en dan is hij wel gevaarlijk
@timberleek:
Dat is onzin. De kogel houd niet “heel veel” energie over. Simpel te berekenen: Stel dat de kogel onder een hoek van 45 graden terugkomt naar de grond, dan zal de snelheid slecht wortel 2 maal hoger zijn dan wanneer hij precies loodrecht naar beneden valt (in ons voorbeeld 452 km/u i.pv. 320 km/u).
@rooster:

dan ga je ervan uit dat hij vertrekt vanuit stilstand. dat doet hij niet. de kogel maakt een boogvlucht, daarbij kan hij veel kinetische energie behouden op zijn hoogste punt. als hij recht omhoog zou gaan is hij eerst alle kinetische energie kwijt voor hij gaat vallen.

Kijk die mythbusters aflevering nog maar eens. bij het rechte vallen is er inderdaad niks aan de hand, maar in een boogvlucht (die je in de praktijk altijd hebt) houdt hij nog genoeg energie om dodelijk te zijn
@timberleek:
Nee ik ga juist niet uit van vertrek uit stilstand. Met mijn voorbeeld ga ik er zelfs van uit dat de horizontale snelheid gelijk is aan de verticale snelheid (beide 320 km/u en dus daarom 45 graden) Wil je een hogere inslagsnelheid dan zul je de kogel onder een nog vlakkere baan moeten afschieten. Vergelijk het met tennis: je kan geen lob spelen met de kracht van een smash
@rooster: Ok ja, daar heb je een punt. Maar 350km/h zal toch wel wat meer dan een blauwe plek veroorzaken me dunkt..
Ziet er anders wel gezellig uit… een beetje crossen met de Lada… met de AK47 schieten (het liefst op je schoonmoeder)… er zal ook wel de nodige vodka gedronken worden.
Veel beter dan een zaaie Nederlandse brouloft in het gebouw van de plaatselijke postduiven vereniging.
@lastbiltekniker: Zo’n bruiloft wil ik ook wel :)
@syliaca: Welke, die in het gebouwtje van de postduiven vereniging? Lekker goedkoop!:D
Al kost een AK47 en vodka ook bijna niets in Rusland.
@lastbiltekniker: Ga ik toch voor de tweede, volgens mij is dat nog goedkoper ook :P
Wat nou 340 euro voor onnodig toeteren, SUV in de flank is veel effectiever.
1 woord = zotten
Tsjetjsenie: één van de meest epische shitholes ter wereld


Stay far away at all times.
@bozewolf: Ben er nog nooit geweest, maar geloof het graag. Want volgens mij zijn er een heleboel Tsjetsjenen die graag met de Taliban mee vechten.

Vechten willen ze inderdaad wel, net een stel honden die ze losgelaten hebben.
@Larrs: Jullie zijn wat wij noemen dieren hier in den haag. İk ben geen tjetjeen maar een tjerkez. Ten noorde van de kaukasus. Jullie weten geen drol over de wereld en dan durven jullie over andere te praten. Maar ik ben niet verrast dat de hypocriete hollanders dit zomaar ff zeggen.

Hebben jullie dit prachtige advertentie niet gelezen? Nadat de russen hebben huisgehouden? Het is een land dat verziekt is door de russen. İk ben niet zwart maar de blanken helpen deze wereld naar de tyfus. Logisch dat ze zo barbaars zijn. Ze vechten tenminste voor iets. Beter dan een hoopje mensen kapot schieten in een winkelcentrum in Alphen aan den rijn toch?
haha, efkes in de gracht rijden en dan verder rijden.
Stelletje inboorlingen…
Kansloos dit. Deze mensen vertonen dierlijk gedrag, wat betekend dat men qua ontwikkeling een tikje achter loopt.

@befveur: uw taalkundige ontwikkeling ook, zo blijkt.
Moeten leuke feestjes zijn na dit ritje.
‘Nadat de Russen er in de jaren ’90 en eigenlijk het hele afgelopen decennium beestachtig hebben huisgehouden…’
Hoezo beestachtig? Je hebt er helemaal geen verstand van en toch zeg je dat de Russen de dieren zijn van de 2. De reden voor de oorlag is o.a. omdat de Tsjetsjenen begin jaren 90′ een eigen staat wouden terwijl het officieel nog Russisch grond gebied was. De vele Russen die er woonden werden er verjaagd, gekidnapt en vermoord.
Maakt dat de rol van het Russische leger op wat voor manier dan ook anders dan?
En als je mijn kennis over dit soort kwesties wilt vooronderstellen zal je me toch echt moeten kennen. Just sayin’.
@e550: De russen zijn al 180 jaar bezig met huishouden. Dat is de reden dat mijn voorouders daar zijn gevlucht en naar turkije zijn gegaan. Praat niet als je voorkennis niet voldoende is vriend..
Dafuq…???
Mijn wtf-momentje van de dag.
Dat derde filmpje is net de laatste scene uit Mad Max 2.
Best wel saai filmpje in het begin, en dan opeens BAM! Toyota time.
Ooit iemand stil bij gestaan, wat voor jullie abnormaal is paar km’s verder op wel normaal kan zijn? als jij smorgens vroeg je boterhammen weg gooid omdat jij vind dat je mama/pap/vrouw niet goed gesmeerd heeft vind een kind in afrika abnormaal, in tjetjenie is al een hele lange tijd oorlog, als jij vanaf je jeugd voor je leven moest vechten om te overleven zou je die AK-47 ook normaal vinden.
@owdal: Jij ben de man! İk hou van mensen die weten waar ze het over hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).