Video: vrachtwagen verliest beetje ijs/sneeuw

Auteur: , 41 Reacties

Er is een reden waarom de politie streng bekeurt op het niet sneeuw-/ijsvrij maken van trucks voordat zij gaan rijden. Veel illustratiever dan dit kan het beeldmateriaal niet worden.

Een beetje een truck met een oplegger van een metertje of 12 heeft een dakoppervlak van 25 tot 30 vierkante meter. Stel, hier valt in een nacht 15 cm sneeuw op, die ook nog een beetje aanvriest, dan heb je een gigantische massa aan potentieel schuivend ijs.

Een aardig voorbeeld van een sneeuwbom vanaf een truck kon je al zien in deze video. Hier ging het echter om het fijne poeder, en op een snelweg, dus zonder directe tegenliggers.

De Russen in de volgende video zijn niet zo gelukkkig. Zij komen in het holst van de nacht een vrachtwagencombinatie tegen, waarvan de bestuurder niet de moeite had genomen even met een harde bezem over zijn dakje te gaan. En dan ben je, met een ijsmassa die je met een vaartje van 80 per uur tegemoet komt, aardig in de aap gelogeerd, heb je de poppen aan het dansen, zijn de rapen gaar, en delf je het onderspit. Zeker als je in de middle of nowhere zit, met wat lijkt op een gebroken vooras. VIDEO!

In het westen van Europa loopt het gelukkig meestal niet zo’n vaart, maar voor de lakse trucker die autoblog leest is het misschien een aardige reminder, aan de vooravond van een ekte Snowpocalypse.

UPDATE: de video leek via iOs niet meer goed te werken op Autojunk, dit meot inmiddels opgelost zijn!41 reacties

Tja, hier ook wel eens een ijsplaatje wat van het dak van een bus afkwam tegen mijn voorruit gehad. Ongeloofelijk hoe sterk een voorruit is. Zat zelf met mijn hoofd tussen de pedalen toen de plaat traf.
gedwongenleaser
@norge: doe je al lang aan yoga?
@gedwongenleaser: Heb nog steeds pijn in mijn rug :(
gedwongenleaser
@norge: snap ik :)
@gedwongenleaser: hij is ook bang voor sneeuwballen. Soort angstsneeuwhaas..
Ik kan het niet laten. Daarom nog eens mijn verhaal:
Datum: 8 maart 2010. Plaats: ca. 5 km voor Schaffhausen/Zwitserland. Weg: A4/E41, Winterthur –> Schaffhausen, toen nog tijdens uitbouw van 2 naar 4-baans. 80 km/h toegestaan. Werd er ook door iedereen gereden.
Ik rijd langs een mij tegemoetkomende kolonne. Vanaf het dak van een oplegger vliegt een ijsplaat van, zoals later is berekend en geconstateerd, ca. 60 x 20 x 6 cm mij tegemoet. Met een immense knal doorboort het projectiel mijn voorruit, scheert tussen de linker kant van mijn hoofd en de ruit van het linker voorportier door, om tegen de deurpost te pletter te knallen.
Ik wil jullie verdere details besparen, maar de politie wist mij te vertellen, dat een andere chauffeur ca. 10 dagen eerder minder geluk had gehad: Hij moest tussen zes planken worden afgevoerd.
Nog tijdens de opname van het proces verbaal kwam, tot mijn allergrootste verbazing, ook nog het bericht, dat de politie de chauffeur had weten te vinden. Ik heb, omdat de afloop voor mij zo goed is geweest, afgezien van een aanklacht tegen hem. Maar vooral ook, omdat hierop in Zwitserland een zéér hoge straf staat: Als ik me niet vergis geldt het daar als poging tot doodslag. DUS: Diegenen, die hierover nog grapjes willen maken: Ik wens jullie dezelfde ervaring als ik, natuurlijk met dezelfde goede afloop. :evil:
@9000cse: klets niet, jij kan gewoon niet rijden. Je moet zo’n ijsplaatje gewoon ontwijken of ‘m keihard aan diggelen rijden door wat gas bij te geven.
@flippert:
Dat krijg je als je geen winterbanden hebt!
@flippert:
Dude.. wtf..
@flippert: Jij bent echt niet grappig of zo …… ook al probeer je het zo hard…
@jzaero: echt niet?? Shit…
@9000cse: Heftig. Was ongetwijfeld geen Zwitserse trucker. En nee, de politie is daar zeker niet voor de poes, en in dit geval volkomen terecht.

Werkdruk of niet, je brengt anderen, als professional, toch niet in levensgevaar met je nalatigheid?
@sir_smokalot:
Klopt. Het was een Roemeen. En die staan, net als zovele Oosteuropeanen, meestal onder zware druk. Meer ben ik van de Zwitserse politie ook niet te weten gekomen. De schade is daarna echter correct afgewikkeld. Ik neem echter aan, dat de chauffeur toch een forse boete heeft moeten betalen.
Toch heeft het voorval nog altijd zijn uitwerking. Vooral in dit jaargetijde knijp ik hem nog altijd, wanneer ik een vrachtwagen inhaal of er een op een tweebaans weg tegenkom. Toch zijn er nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die zich erop beroepen, dat het te gevaarlijk is om het gladde dak op te kruipen om het sneeuw- en/of ijsvrij te maken.
@9000cse: Met tranen in m’n ogen zitten lezen. Dat je het overleefd hebt joh! Mag ik je aanraken? -_-
@dragspert:
flapdrol!
Wtf ?! Zag eruit of die auto spontaan een frontflip maakte.
@roestvrijstaal: spontaan? Hij rijdt over brokken ijs…
@robbievw: lekkere kutauto dattie meteen stuk is. Met een duitse auto was je d’r gewoon dwars doorheen geragd..
@flippert: Dude, stop met te proberen plusjes te krijgen, je bent niet grappig…
Waarom kan ik het filmpje niet op de iphone bekijken? Ben ik de enige met dit probleem?
@lambo4all: ik heb het filmpje net op mijn iPhone bekeken
@lambo4all: Nope lukt mij ook niet
@lambo4all: ik heb ook hetzelfde probleem ik kan hem ook niet kijken op mijn iPhone
@lambo4all: en AB is nog wel zo Apple-geil!!
@smotsholle: want dan was er wel een ios6 iphone ap;)
@lambo4all: die zin kan veel korter: ‘iOs is een ramp…’.
@lambo4all: Werkt hier gewoon hoor
@lambo4all: iPod 4 iOS 6 geen problemen
Heb zelfs een hekel aan mensen die niet even de moeite nemen hun volledige voorraam re krabben laat staan zoiets..

Zelfs bij auto’s kan het link zijn, nou zal dat niet zo’n gevaar opleveren als dit maar wel telkens grote sneeuwvlokken die tegen je raam knallen omdat de gene voor jou werd verrast door de sneeuwval en het voor zijn werk niet even van de auto kon halen..

En nou beweer ik niet dat ik mijn auto brandschoon maak voor ik de weg op ga.. maar de dikste sneeuw gaat er wel even af..
gedwongenleaser
@dennisr: beetje jammer dat je een hekel aan me hebt, ik ben best vriendelijk hoor…
@gedwongenleaser: Haha :) ach hekel aan de persoon zelf is het natuurlijk niet.. meer een hekel aan het feit dat ze het niet schoon maken..

Puike gozert! :P
@dennisr: de oplossing heet: garage..
@flippert: Waarom?
Waarom doe jij zo?
@nasmo: gewoon, omdat het kan.. Sta je van te kijken hè? Sterker nog: jij kan het ook!!
@flippert: je bent echt vreselijk irritant gewoon. en ja, dat vindt iedereen hier!
@redneckdarian: een soort strontvlieg?
@nasmo: Omdat ie gepest wordt op school.
had beter rukkert geweest ipv flippert
Karma die hem straft voor het luisteren naar Britney Spears…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).