Video: Vrachtwagen vermorzelt Lada in Rusland

Auteur: , 84 Reacties

De bestuurder van deze Lada heeft niet één beschermengeltje op zijn schouder, maar een stuk of duizend.

Een Rus in een Lada doet een gewaagde inhaalpoging (sowieso gevaarlijk in een Lada) en dat verloopt niet helemaal volgens plan. Hij komt namelijk op de verkeerde weghelft terecht, precies voor een dikke vrachtwagen (DAF?) en dan vrees je toch het ergste voor de bestuurder van de Lada.

Zijn bolide wordt namelijk verwrongen tot iets onherkenbaars. Het lijkt wel alsof zijn auto is gemaakt van aluminiumfolie, zo gemakkelijk gaat de boel kapot.

Wonder boven wonder kan de man in de Lada echter zelf uit zijn wrak kruipen. Bekijk de video op Autojunk.84 reacties

Met de groeten van DAF, uit Eindhoven !
De man heeft alle geluk van de wereld dat de moderne vrachtwagen vergevingsgezind is en een zachte voorzijde heeft.
Was dit een oude Kamaz geweest, met zo’n hooggeplaatste stalen voorbumper had’ie met zijn stomme kop in het carter gezeten. of de vooras.
Hij mag Eindhoven wel een bedankbriefje schrijven.
@desjonnies: 27 man die te snel denken. Heb je wel eens nagedacht over waarom Kamazzen hooggeplaatste bumpers hebben? Iets met onherbergzaam terreinen… Bijvoorbeeld bouwgrond. Maar ook betonwagens en enkele configuraties voor exceptioneel transport hebben een hogere grondspeling. Het materiaalgebruik in bumpers van een moderne (vracht)wagen heeft hier dus niks mee te maken.
@phaeton:
Ik zie hier GEEN:
– kiepwagen
– Houttransport
– Betonmortelwagen (Neerlands Hoop)

Maar een gewone truck met oplegger in 4 x 2 configuratie.
Dus slaat jouw bumperverhaal helemaal nergens op.
Sterker, kijk naar oude vrachtwagen (truck) foto’s en je zult zien dat de 2800/3600 serie van DAF een hoger gemonteerde voorbumper had.
Zelfde geldt voor de fameuze Volvo F88 & 89 serie; de F10 /12 serie was 1 der eerste met een laag front tbv aanrijdingen met personenwagens.
Ga nou eens gewoon filmpjes op jullie eigen site embedden.
Dat continue doorklikken naar Autojunk begint zwaar vermoeiend te worden….
@smultie: mee eens!!!
@smultie: Autojunk is hun eigen site..

denk ik..
@smultie: Mijn hemel.. al 29 duimpjes.. zijn er werkelijk zoveel zieligerds te beroerd om 1 keer ergens op te klikken?

Das triest..
@dennisr: Nee, 40 al :P

Het jammere is dat dat klikken, volgens mij, helemaal niet nodig is.
Nu moet je eerst het filmpje kijken op Autojunk, en vervolgens weer terug naar Autoblog om de replies te lezen; gewoon nutteloze acties voor alle Autblog-lezers.
Zolang Autblog niet uit kan leggen waarom ze dit zo doen, blijf ik ertegen ageren.
@smultie: Inmiddels al bijna 50. Ik als android-gebruiker vind het ook megairritant, omdat autojunk niet werkt op dat (veelgebruikte) platform. Ik kan de filmpjes nu dus gewoon niet kijken.
@dondeboer: In mijn geval een Samsung Galaxy S+ FYI.
@dondeboer: Nergens last van met mijn iPhone :D
@dondeboer: Dat ligt niet aan Android, maar aan de browser die je gebruikt.
@dondeboer: er zijn genoeg android toestellen waar het op werkt, we zijn er nog niet achter waarom het op sommige niet werkt. Nadeel is dat er teveel soorten Android versies en toestellen zijn.
@smultie: Dat noemen ze webtraffiek genereren. Omdat autojunk een apart domein en website is, wordt elke bezoeker per domein/website geteld, dus elke autblog bezoeker die doorklikt naar autojunk of omgekeerd, geldt als twee bezoekers in de rankings.

ontopic: serieus veel mazzel heeft die want dat Lada’tje lijkt wel één en al kreukelzone.
@smultie: Lijkt me toch vrij duidelijk waarom ze het doen. Door iedereen door te sturen naar autojunk hebben ze twee websites met veel bezoekers, anders komt er waarschijnlijk geen mens op autojunk. En als je twee sites met veel bezoekers hebt kan je ook op twee sites advertenties verkopen :)
@dennisr: het is best irritant om via een telefoon elke keer die link te openen
@dennisr: 163 onderhand, het is gewoon oneerlijk tegenover de originele uploaders op youtube of waar dan ook. Autojunk genereert er advertentieinkomsten mee terwijl de originele uploaders daar niets van zien. Aangezien een hoop video’s op Autojunk gewoon rips van youtube zijn, vind ik dat eigenlijk niet kunnen.
@jzaero: Feitelijk bekeken: heel erg mee eensch.
@phaeton: Nu is het de vraag, gaat AB er wat mee doen bij de volgende ‘top 10 reacties’. Aangezien hij al 220+ duimpjes heeft.
@jzaero: Als je om inkomsten van de ”concurrent” moet denken word je natuurlijk nooit rijk, het enige geldige argument in deze discussie vind ik die over de telefoons.. dat het daarop gewoon niet werkt, dan is het irritant idd..

maar als je gewoon (net als ik) lekker achter de pc zit moet het toch geen energievergende opdracht zijn om even het filmpje aan te klikken..

en gun autojunk ook hun cijfers..
@dennisr: Wat een onzin zeg, heb je überhaupt weleens iets gemaakt/bedacht wat iemand anders dan maar download/steelt/ergens anders plaatst zonder toestemming? Als Youtube daar al moeilijk over doet binnen hun eigen site dan is het toch logisch dat het buiten de geldige licentie op een andere site al helemaal niet mag. Voor een beginnende uploader is het lastig om inkomsten te genereren op videosites. Dan is elke view buiten de site misgelopen inkomsten/kansen. Probeer jij maar eens Top Gear videos te uploaden, dan ben je ook binnen no time je account kwijt. Dat is net zoiets als, ik laat jou iets gratis voor mij maken en verkoop het voor een mooi bedrag door zonder dat je er een cent voor krijgt…
@jzaero: Ik ga geen argumenten meer naar voren halen.. als jij er zo over denkt vind ik dat prima..

En ik vind het ook prima dat Autojunk de filmpjes op hun site plaatst.. en ben ook niet te beroerd om daar even op te klikken..
@dennisr: Nu ja, ik download ook muziek zonder dat ik er voor betaal (alhoewel ik betaal wel voor Spotify), maar ik gebruik dat niet commercieel, dus dat is een ander verhaal voordat dat argument naar voren komt.
@smultie: Dat mag wel eens gezegd worden inderdaad! Op je telefoon is het echt zwaar irritant! Al doen de filmpjes het bij mij wel(android, htc desire z)
@tttooommm: klopt, op veel toestellen werkt het gewoon.
@smultie: Zo beter?
http://autozoo.ru/wp-content/uploads/2012/10/vezunchik-lobovaya-avariya.gif
@alcantara: Zie dat pakje waar langzaam wat melk ofzo uitloopt. Droog. Die vent kruipt ook mooi uit de voorruit…
@smultie: +100.

Ik begrijp wel dat ze verkeer willen genereren, maar stel je voor dat je bij youtube bij elke video nogmaals moet doorklikken…
@Bartholomeo: of Autojunk Android vriendelijk maken, scheelt ook al een hoop. Nu werkt het namelijk niet. (one X)
@huupe: Geen idee wat jij dan verkeerd doet.. Ik heb ook een One X (ik zit zelfs achter Vodafone, na een gejatte eerste), maar bij mij doet Autojunk het wel.
@phaeton: Late ingeving: ik weet het wel. Ik gebruik Google Chrome Mobile en daar zit standaard Flash ingebakken. En dat werkt ;)
@smultie: Ik kan hier een nog verser getal neer plempen, maar ik kan ook gewoon zeggen dat ik nu al weet wie de ‘reactiecontest’ van de komende week heeft gewonnen.
@smultie:

303 duimpjes? Dat riekt naar frauduleuse activiteiten.
@heidi: 338 al Heidi. Jaloers?
En fraude? Nee hoor! Ik denk dat ik gewoon toevallig de mening van velen heb uitgesproken…
@heidi: klopt, dat is buiten proportie ;)
Wauw die heeft meteen al zijn geluk op verbruikt
@ray6702: Dat is dubbelop. Je gebruikt iets tot het op is. Of je verbruikt iets.

Taalnazi tot uw dienst.
@lemster: Tautologie bedoel je?
@huupe: Contaminatie heet dat.
Je weet toch dat de wegligging van zo’n oude Fiat 124 uien is. En dan met alleen hoofdpijn uitstappen is bizar. Inderdaad, DAF bedankt dat ik niet kleiner hoef te gaan wonen.
Jongen denkt dat een blonde engel hem meeneemt naar de hemel.
ongelovenlijk, de tijd tussen zijn crash en dat hij uitstapt is slechts 20 seconden!
Die Lada krijgt een zetje van de vrachtwagen welke hij rechts inhaalt. Vandaar schiet hij door naar links. Bovendien lijkt het erop dat de vrachtwagen welke de Lada rechts inhaalt versnelt op het moment dat de Lada gaat inhalen.
@realcar:
NEE
Hij raakt die vrachtwagen zelf.
De rest heet ‘overstuur’ en ‘overmoedig zijn’
Een fenoomeen met een RWD wagen.
@realcar: Als de bus ervoor net even wat snelheid verliest wordt het gat ook al snel een stuk kleiner he!

Zulke idiote acties zie je ook vaak zat in Nederland, zo op het laatste moment er nog even tussendoor schieten, tot dat het een keer fout gaat zie je maar weer dus.
@knalfa: nee dus, de mongool met die dashcam blijft eindeloos links hangen zonder die bus in te halen. De Lada hing waarschijnlijk al een tijdje achter hem en op het moment dat die het wachten zat was en rechts ging inhalen, gaf de dashcamlul snel wat gas bij om de Lada te dwarsbomen. Je ziet wat de gevolgen zijn. Wat die dashcamprutser flikt vind ik vele malen slechter dan het rechts inhalen van de Lada: onnodig links hangen en anderen treiteren, wat een etterbak!
@flippert: Dat meen je hopelijk niet serieus. Natuurlijk is linkshangen fout, maar de schuld ligt hier toch echt bij de inhaler. Dit is gewoon mensen moedwillig in gevaar brengen. Zou toch mooi zijn als gezond verstand het ooit weer eens zou gaan winnen van de drang om te hard te rijden.
@jolig: meen ik wel degelijk, de enige die hier moedwillig anderen in gevaar brengt is die lul met de dashcam, kijk eens goed!!
@flippert: Ik heb hem al een paar keer bekeken. Alles wat ik zie is een ongeduldige gast die via een te klein gaatje rechts inhaalt en wonder boven wonder niet één dode veroorzaakt. Alles wat ik van de maker van het filmpje kan zien is dat hij een minuutje lang netjes rechtdoor rijdt. Misschien wacht hij op een gaatje zodat hij langs de bus kan ofzo, hij rijdt ook nogal wat groots zo te zien. Misschien hangt hij te lang links, maar dat kan ik zo niet beoordelen. Wel weet ik dat hem geen poging tot doodslag ten laste gelegd zal worden.
Daf 95 xf
Busines idea: Rijschool in Ruslannd. Ik denk dat ze daar nog nooit van zulks hebben gehoord.
@JvT: Het gat in de markt is gevonden, nu nog zoals in nederland verplichten en veel te veel geld voor vragen, illustratie ik deed mijn rijbewijs in belgie kostprijs = 56 euro, mijn vriendin deed het in nederland kostprijs 2976,54 euro. Het is wel een mooier kaartje dan die van mij… Maar qua rijvaardigheden????
@mercedesclsfan: Zijn volgens mij allemaal ronde bedragen hoor, dus ze is nog bedonderd voor 54 cent ook!
@mercedesclsfan: In belgie kunnen ze ook voor geen meter rijden. Je vriendin kan ook niet rijden als ze 3000,- euro nodig heeft om der rijbewijs te halen.
@sjaakk: beweren wij ook van jullie!
@mercedesclsfan: ff serieus…hoe verloopt jullie rijopleiding dan ?
wat een aparte weg, een 2 baans weg is die zo breed is als een 4 baans en ook als 4 baans wordt gebruikt
@undifined1: Sowieso is een snelweg aanleggen zonder middenberm of vangrail niet echt snugger.
@alcantara: Als je te veel domme mensen in je land hebt wonen is het juist goed doordacht.
@norge: haha, zelfsanerend bedoel je, toch ? ^^
@Megakix: Juist ja :-)
@alcantara:
20 jaar geleden
communisme
geen enkele auto op straat
mocht je alleen kopen als partijlid, politbureau lid of als je een speciale verdienste had gedaan voor de partij
dus was deze infra structuur voor toen wel voldoende
en duur om te oderhouden (’t vriest daar nogal he)
en voldeed een Lada of Volga gewoon goed voor die omstandigheden.
ze zijn van de oertijd naar het straaltijdperk gegaan.
overnight.
Lucky bastard!
Maar goed ook dat hij geen gordel droeg, anders was hij nooit van zijn stoel gepleurd en werd zijn rompje geplet tussen dak en stoel. Gordels dragen is dus niet per definitie veiliger!
@alcantara: Mee eens en niet mee eens. Zou het toch niet promoten om zonder gordel te rijden. In sommige gevallen is het inderdaad beter maar vaak ook niet. Bij mij is het echt een automatisme geworden die altijd aan te doen. Rij vaak vlot en trek meestal de gordel aan zo blijf ik tenminste goed in de zetel zitten. Als ik men gordel niet aan heb, heb ik constant het gevoel uit de zetel te vallen. Ooit zonder gordel geparkeerd met de handrem en voor ik het wist zat/lag ik op de passagierskant en er nog een ferme buil aan overgehouden. Was geen goed idee :p
@eqaulo: Je spreekt jezelf nogal tegen. Eerst roep je op tot geen reclame maken m.b.t. het niet dragen van een autogordel. Direct erna beweer je dat het in veel gevallen beter is om geen gordel te dragen en slechts in sommige gevallen hem wel te dragen. Noem eens wat voorbeelden, zowel van voors als tegens…

Off-topic: knap dat jij een gordel aan kunt doen, ik doe hem meestal om. Net als een bh, maar ik ben geen vrouw.
@phaeton: Nee nee, hij zegt in sommige gevallen is het beter om hem niet te dragen, maar meestal juist weer wel.
Valt deze film niet onder autobowlen?
Als je de video pauzeert op 18 seconden, zie je duidelijk dat er 2 mensen in zitten. Lijkt er dus alleen op dat de bijrijder er zonder kleerscheuren vanaf is..
@Kalleere: Scherp!
@Kalleere: Inderdaad.. er zitten toch echt twee mensen in. Die bestuurder hangt met zijn kop naar rechts en de andere houdt zich met zijn rechterarm vast aan het dak op 18 seconden.. dus dit heropend het einde van het filmpje.. rarara.. waar is de bestuurder? Als in: is die nog onder ons?
@Freewarefreak: Die heeft zich in mum van tijd in dat blik verstopt..(die uit de auto rolt) gezien de hoeveelheid bloed wat er vervolgens uit dat blik komt ga ik er vanuit dat hij inderdaad niet meer onder ons is..
De nr. 2 word er, nadat de auto weer terug de eigen weghelft op word gesmeten, uitgeslingerd op het moment dat ze de filmende vrachtwagen al bijna raken…
Slechts één megamazzelp** dus…
Het stuur zie je nog net tussen het platgewalste dak en de motorkap uitkomen; redelijk bizar. Waarschijnlijk is dus het niet dragen van (of niet hebben van, het is immers een Lada) een gordel zijn redding geweest. Door de klap naar de rechterzijde van zn auto geslingerd (vandaar z’n koppijn), waar ondertussen de gehele linkerzijde van de auto als kreukelzone diende.
@SJ: Ow, voortaan toch maar eerst alle replies lezen.
En dan mis ik toch echt de slomo button..
Als je goed kijkt voor die wordt geraakt kun je 2 mensen in de lada zien zitten.
Helaas klimt er maar een uit.
Erg overdreven om zoveel moeite te doen om van je Lada een cabrio te maken…..
@Robbie :

1) leuk zo’n verrassende titel…jullie hebben bij AB.nl nog niet gehoord van het ‘uitnodigen tot kijken’ ?
2) typefout bij het filmpje (‘ik’ = ‘in’)
WOW, hij heeft geluk dat hij nog leeft
Dit filmpje lijkt mij een hoax. Er zitten duidelijk twee mensen in de Lada en na zo’n klap stap je niet 20 seconden later zo gemakkelijk uit!
http://misterdaily.nl/wp-content/uploads/2012/10/Afbeelding-2.png
@misterdaily: Hij kan er uit geslingerd zijn he.. Is niet zo gek in zo’n Lada, beide passagiers waren ongedeerd volgens de originele uploader op Youtube.
Eh ze zaten met zijn tweeën in die lada en ik zie de bestuurder niet meer dus ik denk dat hij wel dood is gezien zijn kant van de auto!!!
Zijn oliefilter gaat er ook als een haas vandoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).