Video: Zelf de Porsche-testbaan in Leipzig op

Auteur: , 32 Reacties

Wat BMW kan met de Ring Taxi, is voor Porsche ook te doen, zo moet een Wolfgang in Stuttgart ooit gedacht hebben. Porsche biedt al een paar jaar de mogelijkheid om naast een testpiloot plaats te nemen op het testcircuit in Leipzig te kunnen ondervinden, en heeft daarvan een nieuwe video vrijgegeven. Plus alle prijzen.

Altijd al gedroomd om €98 te mogen betalen voor een aantal ronden op de passagiersstoel van een Cayenne Turbo op het 3,7 km lange circuit? Wij ook niet. Gelukkig bieden ze ook shotgun-sportwagenrondjes aan, zoals in de 911 (€155) en de 911 GT3 Cup (€210). Krijg je er nog een Factory Tour bij ook. De Leipzig-baan ligt namelijk naast de fabriek waar de Cayenne en Panamera van de band rollen. Sla iets meer geld stuk en je mag zelf achter het stuur kruipen: voor €270 op de offroad-baan in de Cayenne (S) of eenzelfde bedrag om in een Boxster, Cayman, 911, Cayenne of Panamera het asfalt op te kruipen. Die keuze lijkt ons simpel. Boeken kan hier en daar.

Het grappige aan de Leipzig-testtrack is dat het een mengelmoes is van wereldberoemde bochten. We noemen een Sunset Bend van het Amerikaanse Sebring, de Bus Stop van Spa Franchorchamps, De Curve di Lesmo van het Italiaanse Monza en de befaamde Corckscrew op Laguna Seca. Alles gecombineerd in een compact testrackje op 5,5 uur rijden van Utrecht.

Hoe dat er aan toegaat zie je in deze video op Autojunk.nl.32 reacties

Ja das ist ganz geil!!!
Wouw, wat een baan, EN maar 5.5 uur van Utrecht!
Achterlijk duur, kan je beter op Zandvoort een paar rondjes rijden met de Gallardo, Vantage of F430.
@sjouveur: In een geknepen auto achter een instructeur die het tempo drukt. Oh joy…
@pjotr: Ik heb toch echt de 240 aangetikt op het rechte stuk met de Lambo. Als ze merken dat ze snelle jongens in de groep hebben die verantwoord kunnen rijden, dan trappen ze graag door. En geen van de auto’s waren geknepen, wel stonden alle veiligheidssysteempjes op standje bejaard, behalve bij de Cup-Mini.
@sjouveur: ja wij gingen 255 op het rechte stuk. Echt een hele leuke dag en de auto’s zijn zeker niet geknepen.
@sjouveur: En wat mag dat kosten?
@pjp911: Normaal gesproken 400 euro, maar ik had het gewonnen met een prijsvraag. :)

Ik wil hier verder geen reclame maken, maar kijk gerust op de website van raceplanet :p
eeehm…voor dat bedrag krijg geef ik in een kroeg meerdere ‘rondjes’ weg hoor ! Tsss..
@Megakix: ja en aan het eind van de avond is het ook net alsof je op een circuit zit ..
@amg65: hahaha !
..en een aftiteling die langer duurt dan de beelden zelf :)
Op de Nordschleife kan je ook als passagier met Sabine Schmitz in een 997 GT3 RS MKII rondrijden…
Vet, maar waarom nou weer tekenen voor 2500euro eigen risico als je dit wilt gaan doen?
Grappig detail dat de oude bus stop niet langer bestaat op Spa (die sectie is helemaal herwerkt) en dus nog enkel in Leipzig..
Klopt dat eerste stukje wel?
Het lijkt me wel gaaf als iemand waarbij je in de auto zit zo met die achterkant smijt.
Leip zeg!
Voor die prijs koop ik liever een verrot autootje er bij..

Toch bedankt voor het aanbod, Porsche.
@dennisr:

nog 1 erbij !!

spaar je die dingen dan ??
@lincoln: Ik heb er nog niet 1.. roestvrij G..

Maar ik zou ze zomaar kunnen sparen..
Er schijnen wat bedrijven te zijn die GRATIS laten proefrijden. Die noemen ze geloof ik dealers. En als ik zie hoe de meeste op groene platen rijden is dat circuit totaal overbodig. Dan voldoet de A50 bij Nijmegen prima….
@E34M5Touring: Met een Renault Twizy ja. Een Porsche 991 ga jij heus niet zomaar meekrijgen hoor.
@pjp911: Tuurlijk wel. Als jij een geldig rijbewijs hebt en je toont interesse mag jij gewoon rijden hoor. Of dacht je dat al die Porsche rijders eerst een aanbetaling deden ofzo.
@E34M5Touring: jaja droom lekker verder. Stap maar eens een Porsche dealer binnen, wedden dat ze jou niet zo maar laten rijden
@crackdavid: Wedden dat ik zo een auto met verkoper meekrijg. Misschien laten ze me niet alleen op pad maar met een verkoper? Zeker weten. Dealers willen ook verkopen en zulke auto’s verkoop je door lui achter het stuur te gooien en lekker te laten rijden. Dan verkoopt die auto zichzelf namelijk. Kreeg bij BMW zo een M3 mee. Nou ben ik daar al wel een tijdje klant maar ze deden nergens moeilijk over.
@E34M5Touring: Hangt er een beetje vanaf wat voor indruk je geeft denk ik, kan me best voorstellen dat ze bij Porsche onderscheid maken tussen driedelig pak en driedelig trainingspak..

Maar als je duidelijk interesse hebt, en ook de indruk geeft dat je daadwerkelijk het geld hebt, moet dat geen probleem zijn.. zou dom zijn van Porsche om je dan niet even te laten rijden..
@dennisr: Daar kun je maar beter geen onderscheid in maken. Momenteel zijn er genoeg trainingspakken die zo een 911 aftikken. Mensen kleden zich niet graag om om een auto te kopen. Ik heb klanten gehad die letterlijk in overall aankomen met de stront nog aan de klompen. Koopt wel een C4 Picasso full options. Praat je toch over dik 42k. Ik begrijp wel wat je bedoelt maar ook bij Porsche blijft de schoorsteen alleen roken als je auto’s verkoopt. En die krengen verkopen nou eenmaal goed als je mensen achter het stuur drukt. Beleving weet u wel. Nogmaals ik snap ook wel dat het niet zo makkelijk gaat als bij een Citroen C1, maar trust me, het is echt niet onmogelijk om een proefrit te maken met zo’n ding. Zelfs als je op je airmaxxies aankomt.
@pjp911: jawel, half jaar geleden nog de de 991 meegehad (ik ben 24).
Nog best dichtbij. Miss ff keer kijken
Lijkt wel fijn om een circuit in de tuin te leggen moest je veel geld hebben, prima voorbeeld daar bij de jongens van het andere stijgerend paardje.
@ronin1130: ja maar die komt zeker niet op 5.5 uur rijden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).