Video: Zo lekker klinkt de Aston Martin Project AM 310

Auteur: , 25 Reacties

Statische beelden hebben we van de gloednieuwe 573 pk sterke Aston Martin Project AM 310 inmiddels wel genoeg gezien. We willen die 5.9 liter V12 horen! Gelukkig heeft onze man ter plaatse niet alleen foto's gemaakt, maar ook een paar video's geschoten.

Officieel hangt er nog het label “concept” aan deze auto, maar stiekem weten we natuurlijk allang dat dit de visie van Aston Martin is op de opvolger van de huidige DBS. En het is goed om te zien dat Aston Martin eindelijk een groter onderscheid maakt tussen de DBS en DB9/Virage.

De huidige DBS (visueel) was natuurlijk niet veel meer dan een DB9 met wat andere bumpers en een paar gaten extra in de motorkap. Het zou ons ook niks verbazen als straks de DB9 tegelijk met de DBS met pensioen gaat. De huidige Virage en de productieversie van Project AM 310 zouden prima vervangers zijn voor de DB9 en DBS.

Genoeg geouwehoerd, tijd voor beelden! Bekijk de video’s hieronder:25 reacties

Mooie stijlvolle auto!
@rufctr01: met de meest stijlloze velgen ooit…
@Svenska_Aeroplan_AB: haha idd. Die velgen zijn veel te opvallend
Auto inparkeren blijft moeilijk hè in filmpje 2, wat een prutser. Eventjes flink revven had ook wel gemogen van mij.
@kraakensmaak: ontzettend knap juist. De bestuurder blijft rustig om het onbetaalbare prototype netjes te parkeren terwijl er een lelijke dikke vrouw verkleed als Amerikaanse in iets wat sterk op Duits lijkt commando’s naar de bestuurder lijkt te schreeuwen. Dat vergt een zelfbeheersing die maar weinigen gegeven is.
@mashell: LOL!
@robbie: Waarom is de motorinhoud al 100cc naar beneden t.o.v. gisteren? :D

Deze is zoals een Aston moet zijn. Stijlvol, maar toch lekker sportief.
@vale46: deze V12 heeft (zoals altijd) een inhoud van 5.935 cc. Oftewel 5.9 liter.
@robbie: Meestal heeft men de leuke gewoonte dat men naar boven afrond. Ik heb echter nog nooit gelezen over een 5.9 V12 van Aston Martin. Steeds over een 6.0V12.
Iedereen met een 1995cc motor zegt toch dat hij een 2liter heeft? :p
Het is mierenneukerij, maargoed. Onthou het nu, Aston heeft alleen een 6.0 V12 ;)
@vale46: weet je hoe je zaken moet afronden? Het getal 5.935 ligt nog altijd dichter bij 5.900 dan bij 6.000.

Dat fabrikanten, vanwege marketingdoeleinden, graag 0,1 liter smokkelen om op een “mooi” getal uit te komen kan ik niet helpen.

Mercedes noemt hun 6.2 liter V8 ook constant 6.3 liter, slaat ook nergens op. En in dat geval schrijven we ook altijd 6.2 liter.

En daar
@robbie: Wat je zegt is idd de logische wijze van afronden..

zal wel een stiekem verkoop trucje zijn.. klinkt NOG beterderster..
@dennisr: Een keer opgezocht en tot (in dit geval beginnend met 59..) 5945 wordt het naar beneden afgerond en anders naar boven. Hierdoor is 5935 dus een 5.9 liter, zoals het artikel het zegt.
@quincy: tm xx50 zou ik naar beneden afronden en vanaf xx51 omhoog.
@robbie: Jij rekent dus volgens de wiskundige afronding.
6.0 klinkt gewoon veel beter, dus bederf nu de pret niet ;)
Die Mercedes motor is wel erg! Hij is maar 6208 groot, dus ze rekenen er 92cc bij. Ik heb eens gehoord dat deze naam eerder esthetisch is dan dan hij naar de inhoud verwijst?
Bij motoren rond ik altijd graag af naar boven, dat zou elke man toch ook doen bij het meten van zijn penislengte? ;)
@vale46: 6.3 is idd een historische Mercedes/AMG naam, daarom gebruiken ze die graag.


PS Ik rond altijd naar beneden af anders schrikken de dames zo.
@robbie: +1! :)
@robbie: XX46 word afgerond naar XX50 wat op term weer word afgerond naar X100. Naar boven afronden op die manier is heel gebruikelijk (dus ook het laatste getal afgeronden. En naar boven afronden vanaf 50 is gebruikelijk, niet alleen in de auto tak :)
Vraagje: Waarom rijden die superauto’s altijd zo moeilijk, bij heel veel filmpjes zie je dat ze heel veel moeite moeten doen om te parkeren. Ja oke het is zonde als je een stoeprandje mee pakt maar ze hebben toch spiegels, desnoods raampje open en er uit hangen. Het gaat altijd zo langzaam. (en als je niet kan zien of het wel of niet gaat zou ik het risico al niet nemen om er te parkeren,bij bonk is het leed namelijk al geschied)
@maferick74: vaak werkt het meeste dingen op een prototype niet. Goede kans dat er een snelheidslimiter op zit (bij sneller dan 30 kan de boel zomaar uit elkaar trillen), schokdemping en vering voor zover aanwezig een gevaarlijke combinatie vormen, de parkeersensoren niet werken, de achterruit lastig is in te leggen en de ramen niet eens open kunnen. Het gaat bij auto’s als deze om de vorm. Dat ze op en af de trailer kunnen rijden is al een luxe.
@maferick74: het zijn geen stadsauto’s he ;) En meestal is de koppeling niet zo soepel als bij jouw Fiat Panda. Je moet dus heel gedoseerd met de koppeling en het gaspedaal omgaan.

Als je iets teveel gas geeft rij je zomaar tegen iets op.
@maferick74: Hmm oke dus het is een combinatie van onkunde, bang iets te raken en het feit dat superauto’s gewoon bagger zijn hoe langzamer je er mee rijd.
de 11 beste tips om je nagels te lakken ..
dat zijn 10 beste tips + 1 extra speciaal voor jou ..


het gebruik van oneven nummers is the oldest trick in the marketing-book ..
desnoods naar beneden afronden ..

(en oprotten met “ja maar .. ja maar” reply,s) ..
ding klinkt boven de 1200 toeren net zo “beschaafd” als mijn Olds ..

en dat is alles behalve elegant ..
niet slecht, maar geef mij maar de f12berlinetta
Hier een video met wat meer hogh-rev geluid en ook het interieur: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZSoidPlo8m0

Zoals gezegd waren de kleuren zoals getoond op de private view een stuk mooie (Flame Orange en Carbon).

Interieur is a la One-77, met touch buttons.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).