Video: zo naait Ralf Schumacher 4 monteurs omver

Auteur: , 43 Reacties

Oeps en sorry. Buiten zijn schuld om legde Ralf Schumacher afgelopen weekend 4 monteurs hard tegen de grond. Die stomme spoilers steken ook zo ver uit.

Even voor de verzopen DTM van afgelopen weekend gaat het mis in de vrije training. Na een voor Ralf succesvolle pitstop accelereert hij voorbij de volgende box. Daar lijkt niet alles even mooi opgeruimd. Hoewel Ralf er niet al te strak langs lijkt te sturen blijft zijn spoiler achter de slangen van het luchtpistool hangen. Dit leidt tot een kleine ravage. De slang neemt een hoop met zich mee, 4 man van de pitcrew, een wiel, een bandenwarmer.

Alle 4 de slachtoffers zijn snel met ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Drie mochten snel weer richting hotel, één is langer voor onderzoek in het ziekenhuis gebleven maar inmiddels ook ontslagen. Voor zover bekend geen grote complicaties, gelukkig is een stevige helm in de pits verplicht.

Met dank aan Sjaakk voor de tip!43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kijk al jaren naar autosport maar dit heb ik nog nooit gezien
@mert: dan kijk je niet goed
@mert: Ooit gehoord van een ‘Albersje’?
Spoilers zijn bedoelt om auto’s goed met de grond contact te laten maken, maar het helpt kennelijk ook bij mensen!
Genereert best veel `lift´ zo´n spoiler. Misschien een ontwerpfoutje ;)
In zekere zin naait hij die pitcrew behoorlijk, maar het lijkt me toch iets gepaster om het woord ‘maait’ in de titel te gebruiken..
@fisto: lijkt mij ook.
@fisto: Iemand omver naaien lijkt me ook vrij moeilijk, omver maaien lijkt me dan weer makkelijker.
@Zoepie: En ik was zo nieuwsgierig om te zien hoe je iemand ‘omver naait’… Wat een deceptie.. ;-)
primeurtje voor mijzelf. Het is alleen wel Sjaak met dubbel K, achternaam. ;) Grappig dat het er op komt. Hij lijkt niet snel te rijden maar laat wel een behoorlijk ravage achter. Het lijkt ook alsof die monteur te vroeg de slang laat zakken.
@sjaakk: inderdaad, slang zakt als auto er half door is
alle 4 dood dus? verongelukten? :P
Mooi stukje zeg Alwood, heb je ook Editie NL gekeken???
Whahaha, in dat filmpje.. ”daarom hebben ze nou een valhelm op”
Soms zie je idd dat iemand van die pitcrew die slang ff opzij trekt als het team achter hun klaar is. Maarja dit is wel heftig
Absoluut onbedoeld, de slangen hangen gewoon zeer vervelend, misschien toch opknopen?
@C220AMG: onbedoeld? onbedoeld!? zullen we anders eerst het veel te lang durende onnodige onderzoek afwachten voor we dit soort dingen de wereld in gaan roepen?

tjonge jonge jonge!!
@dennisr: rustig dennis rustig :P
@rubenpriest: *eet zak chips leeg* jaa, ik kom weer bij.. man.. fjew..!
Nog een typerend voorbeeld waarom de formule1 onder de huidige omstandigheden nooit in Zandvoort plaats zal vinden, pitstraat is duidelijk te klein, alle teams staan hutje-mutje op elkaar.
@pietjepuk: vind ik ook, minimaal 200 meter tussen elk team..

bijkomend voordeel, als de pits zo groot is kan de race gewoon daar gehouden worden, weg met de racebaan!
@dennisr: Haha.
@pietjepuk: Dit is een van de weinige keren dat ik het met je eens ben. :)
@pietjepuk: als je de Dutch supercar challenge had gezien die zaterdag zag je pas echt hoe klein het was stond dikke file in de pits en alles stond doorelkaar echt een gekken huis. dat moet je echt terugkijken niet normaal
@pietjepuk: en trouwens die pitbox is ook veel te klein voor F1 ben regelmatig in de pitbox geweest tijdens een race en als je daar als F1 team zit met 2 auto’s en alle monteurs past dat nooit.

heb er nog een filmpje van tijdens het Dutch GT zit ergens halverwege
https://www.youtube.com/watch?v=Vtjg5JyfeXc&feature=youtube_gdata_player
Had het gister al gezien op RTL7. Niet erg fijn om zo’n slang vol tegen je aan te krijgen, zo blijkt. Misschien had één van die mannetjes even de slang iets opzij kunnen houden, zoals je bij de F1 ook altijd ziet.
vroeg me idd ookal af waarom de pitcrew een helm draagt. nu is dat dus duidelijk.
Heeft die fotograaf geluk dat hij die luchtsleutel niet tegen zijn bol krijgt.
Waar blijft de reactie van Koos Spee: Dit is een duidelijk voorbeeld. Niet nodig zo’n grote spoiler. Because a racecar meneer Spee!
http://www.singer-jgoppel.nl/naaimachine_7422.jpg

Die gasten dragen niet voor niets een helm enz.
@The360box: hee die heeft mijn moeder ook!
Er vallen wel veel ontslagen de laatste jaren..
So die klappen hard op de grond
Tja, als je weet dat hij het slechte broertje is van de man die niet in de F1 meekan…
@StijnB: vind de mensen die de pitstop doen bij DTM veel beter, ze wisselen de banden even snel of sneller als bij F1 maar met veel minder man eromheen
@rsvbf1: zit weinig verschil in. Bij de DTM gebruiken ze 3 mensen per wiel, bij de F1 óók 3 mensen per wiel maar ze zijn daar sneller. Bij de DTM hebben ze persoon 1 die het wiel loshaalt en eraf haalt en hem vervolgens doorgeeft aan de 2de persoon achter hem. Persoon nummer 3 hangt het nieuwe wiel er vervolgens op waarna persoon 1 het wiel weer vastmaakt. De persoon aan de achterkant drukt de slang met perslucht in de achterkant van de auto.
Bij de F1 gaat dit anders. Persoon 1 haalt het wiel los waarna persoon 2 het wiel eraf haalt en persoon 3 het nieuwe wiel erop plaatst. Vervolgens maakt persoon 1 het wiel weer vast. Dit kan zomaar een seconde schelen met de methode die bij de DTM wordt toegepast, en dat is best veel in de racerij, zeker in de F1. De andere personen die erbij staan zijn de persoon die aangeeft of de coureur weg mag, mensen die aanpassingen verrichten aan de voor- en achtervleugel en de 2 personen met elk een krik.
Bij de DTM wordt dus gebruik gemaakt van 13 personen, bij de F1 is dit 17 personen. Maar dat heeft er alles mee te maken met dat er bij de F1 nog aanpassingen tijdens de race worden gemaakt tijdens de pitsstops, dit is bij de DTM niet het geval.

Een hele hoop tekst dit, maar ik moest gewoon even duidelijk maken waarom er bij de F1 méér mensen staan dan bij de DTM.
Een beetje off-topic, maar weet iemand waarom die velgen nog zo schoon zijn bij het wisselen (geen idee hoeveel rondes er mee gereden zijn) maar het lijkt wel of er totaal geen remstof op zit!
@rwillemsen86: misschien was het een oefenpitstop?
Wat mij opvalt is dat de omvergemaaide pitcrew totaal niet aan het opletten is op de wagens die in de pitstraat rijden. Ze staan allemaal met de rug naar de auto van schumacher. Beroepsdeformatie. Ze zijn zo gewend aan auto’s die met hoge snelheid langs rijden dat ze daar gewoon niet meer op letten. Beetje eigen schuld dus ook…
Aan dit voorval zitten een aantal haken en ogen, althans in dit geval een staartschep aka spoiler.
hier kan ralf helemaal niks aan doen die andere monteurs hebben gewoon de luchtslang niet ver genoeg omhoog!!
handig die verplichte stevige helm in de pits

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).