Video: zo snel accelereert de Lamborghini Aventador

Auteur: , 35 Reacties

Wanneer we hier een nieuwe supercar ter sprake brengen, dan staan hier altijd specs bij. Sowieso 0-100 km/u en vaak ook de 0-200. Auto's als de Aventador doen dat laatste met gemak binnen de 10 seconden, maar op papier heb je er minder gevoel bij dan wanneer je het ziet. Vandaar deze video's.

Voor de goede orde: bij snelheden van 150-160 ga je in Nederland op de snelweg al met een aardig snelheidsverschil langs het overige verkeer, en passeer je de 170 (dan zit je in de Aventador boven in de derde versnelling, en heb je er nog vier te gaan), dan is je rijbewijs weg, mits er een agent om de hoek staat natuurlijk. Met een Aventador is het een peulenschil om dit te bewerkstelligen. Zet de auto in ‘Corsa’, en binnen no-time heb je 200 op de klok staan.

In onderstaande video’s, afkomstig uit de YouTube-pool, en van onze rappe vrienden van GTspirit, krijg je een beetje een idee van hoe rap je eigenlijk van je plek komt, met behulp van een gevloerde rechtervoet en de launch control. Kost je meer dan drie ton, maar dan heb je ook wat:
35 reacties

Oefff, i like
Best rap, bijna net zo snel als mijn motor.
@alcantara: bijna net zo snel? mag ik vragen wat voor motor dat is? R1 / Ninja / Fireblade? Mijn leenfiets met een 600cc houd dit totaal niet bij..
@jpoers: Een 1000cc of 750cc race/sportmotor is sneller dan dit maar zal ook niet zoveel schelen. Je zal ook al goed overweg moeten kunnen met de motor om zulke tijden neer te zetten.
@eqaulo: nou een beetje 600cc buikschuiver houdt dit met gemak bij hoor tot zeg 200km/pu. Daarna sta je met de tranen in je helm te janken van ellende
@jpoers: Weet je zeker dat je motorrijdt met zo een reactie??
@fernie: Ik rij ook motor, Fireblade, en geloof mij dit zijn snelle tijden, zelfs voor een motor. De motor kan het wel, maar je moet redelijk kunnen rijden wil je dit ook daadwerkelijk kunnen.
@lemster: de S1000RR gaat hem toch best kletsen geven :)
@thombecks: Zijn met regelmaat getest op 10 sec tot de 250km/h, misschien dat die audi de eerste 5 meter een voorsprong heeft maar daarna is het toch echt over tot je weer 300 rijdt.
@lemster: Dat was wat ik ook zei, de cijfertjes op papier zijn heel mooi maar effectief zo snel accelereren vergt toch enige kunde. Ik ken wel wat mensen met moto’s die op papier in 3 a 3.5 sec naar de 100 zouden gaan maar de meesten lukt dat nog niet onder de 4.5 a 5 en dat zijn zelf geen beginners.
@fernie: Jeps redelijk zeker van dat ik motor rijd, zoals lemster ook al zegt je moet redelijk je best doen om zo’n dergelijke acceleratie met je motor voor elkaar te krijgen.
Een Kawasaki Ninja ZX-12R haalt geloof ik de 200 in iets onder de 8 sec, een Aventador doet daar maar 1 sec langer over. En dan praat ik over een supersportmotor!
Dus mijn vraag welke motor precies is dan toch niet zo heel vreemd?
@jpoers: GSX-R 1000 en soortgelijken halen 200 in krap 7 seconden. Maar zelfs met een moderne 600, komt die Aventador pas rond de 200 voorbij.
@alcantara: Volgens mij krijg je op een motor te maken met allerlei wetten van de natuur.
Wanneer je zo snel wegtrekt op een motor, lijkt een wheelie mij niet meer te voorkomen.
@awesome:
Ook snelle fietsen hebben tegenwoordig tractioncontrol en launchcontrol. Voeg daar wheeliecontrol aan toe (wat een hoop van die nieuwe kanonnen ook hebben) en het is heel goed mogelijk.
Boven de 200 zal zo’n 1000 het wel moeilijk krijgen en het uiteindelijk moeten afleggen.
Maar alles bij elkaar doe ik het liever in een auto.
Net ff minder link.
@awesome: Nu je het zegt, m’n voorwiel komt wel altijd van de grond als ik wegsprint bij het stoplicht.
@alcantara: http://www.scientias.nl/wp-content/uploads/2010/01/apple-peer.jpg
Om te helpen in de appel-peer discussie: ik zag laatst dit filmpje van Chris Harris. Leuk om te kijken naar welke conclusies ze trekken uit het dragrace-motor-auto verhaal..

http://www.youtube.com/watch?v=_zb1j8FmW74&hd=1
@alcantara: stoere praat want een nissan gtr blaast veel snelle motoren al weg haha.
Als hij schakelt botst zijn hoofd steeds tegen de achterkant van zijn stoel.. Hoe irritant.. Zou al geen zin meer hebben om zo hard op te trekken.. Brol transmissie?
@t00n: Avetador staat bekent om brute schakelreacties bij volgas. Hebben ze expres bij lambo zo gedaan om de auto “bruter” te laten voelen. Schijnt ondertussen alweer een software update te zijn geweest waardoor de schakelwisselingen iets tammer zijn geworden.
@t00n: Dan doe je toch zo’n HANS om je nek? ;)
bizar!
Deze is dan ook wel leuk, iets duidelijker de teller in beeld. http://www.youtube.com/watch?v=X0BVs7Rm1Ks
Gaaf filmpje! Zou wel een UGR Aventador kmh acceleratie filmpje willen zien.
@rubenpriest: Die is er, alsjeblieft… http://www.youtube.com/watch?v=TDZyCHlgO6o&feature=youtube_gdata_player
@venividivici: ik zei KMH. Niet MPH ;)
@rubenpriest: Pak je een omrekenconverter hè ;-)
Lol, lekker op zulke meuk-asfalt en zo’n krap weggetje..
Even voor de motor lutsers hierboven.
Alleen in een rechte lijn zal een motor winnen.
Komt er een bocht in het spel dan wordt je vernederd door de auto. rij zelf motor en auto, auto remt zoveel beter.

https://www.youtube.com/watch?v=Man0X0bf8vk
@kingjap:

op een circuit misschien .. en op playstation ..

maar in het dagelijks verkeer is een motor 100X sneller ..
@lincoln: f*cking genius zeg, gek he met stoplichten en opstoppingen haha.
lincoln,

Klopt niet helemaal, in het dagelijkse verkeer.
Als ik mijn zoon ophaal van het kinderdag verblijf of boodschappen ga doen, ben ik toch echt veel sneller met de auto dan met de motor.
Bizar apparaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).