Videospot: De Marussia B1 hoort thuis in Monaco

Auteur: , 34 Reacties

We hebben al even niets gehoord vanaf het Marussia-front, maar het supercarmerk van homo universalis Nikolai Fomenko lijkt toch echt gewoon op koers te liggen. De eerste B1's zijn dan ook al in het wild gespot.

De B1 zagen we voor het laatst opduiken op de IAA van 2009. De auto wordt op hetzelfde platform gebouwd als de B2 en kent een klassieke supercar-configuratie: potent motortje in het midden, aandrijving op de achterwielen en plaats voor twee petrolheads. En met een leeggewicht van 1.100 kg kan dit best eens een serieuze speler op de gooi-en-smijt-automarkt worden.

De B1 is te verkrijgen met een 2.8-liter Cosworthblok (360 of 420 pk) en voor wie dat teveel is qua peekaa’s kan er een 3.5 V6 (afkomstig van Nissan) in de auto worden gelepeld. De 4,6 meter lange Rus sprint met de sterkste motorconfiguratie in 3,8 tellen naar de honderd km/u. Het schakelwerk verloopt via een automatische zesbak – die ook manueel te bedienen is met flippers achter het stuur.

Marussia heeft al aangegeven dat ze niet meer dan 2.999 exemplaren zullen bouwen van deze auto. Nu nog even 3k klanten vinden die bereidt zijn om ongeveer 100.000 euro voor de B1 neer te tellen. De spotters van Speedspot kwamen de auto tegen in Monaco en maakten de volgende walk-around video.

En voor de F1-fans: Marussia is een naam die jullie volgend jaar veelvuldig zullen tegenkomen aan de startlijn. Het Russische bedrijf was al langer sponsor van Virgin F1, maar nu wordt de naam van dit raceteam ook gewijzigd in Marussia F1.34 reacties

Ik vind het echt een geweldig mooie auto! Ik hoop dat we deze vaker op straat gaan zien!
@Thijsj:ziet er wel goed uit ja
Dat dubbel gekleurde Aan de buitenkant vind ik best wel lelijk maar voor de rest vind ik het een hele mooie auto
vind het geen super design, maar de prijs lijkt me niet gek voor zo’n wagen :)
@dennisr: nee idd persoonlijk had ik gedacht dat de auto zoon 3 ton zou gaan kosten.
@dennisr: Als dat wat goed rijdt en het zit wat goed in elkaar dan is dat idd een koopje. Anders lijkt het me beter om toch iets anders te kopen. Ik had ook meer verwacht eigenlijk. Mr had ook niet gedacht dat ze 3000 auto’s wouden verkopen. Dacht sowieso dat het iets exclusief was deze Marussia
Mooie auto. Nare muziek.
Gaaf hoor, zeker in die two tone kleurenstelling
Deze auto stond anders een half jaar geleden ook al in Monaco! Op de terugweg van zomervakantie even langs Monaco gegaan. Was toen best wel verbijsterd om deze in het wild te spotten. Zien er in het echt nog bruter uit als op de foto’s kan ik je zeggen.
Inderdaad mooi die two-tone. Persoonlijk liever zwart kontje met witte neus gezien? En gottegot wat een lelijk stuur! Maar een prachtautotje, voor een mooi bedragje!
100.000 valt opzich mee, is goedkoper dan de GT-R alleen ben ik benieuwd wat hier aan belasting overeenkomt.
Marlboro kleuren! Even rokon dan.
Heel erg gaaf, vooral die achterkant en het interieur…en natuurlijk die prijs :D
Mooi ding zeg! zo!
Heb deze wagen afgelopen juli ook zien staan in Monaco. Vette wagen! Hier moeten toch wel kopers voor te vinden zijn lijkt me :)
ik vind eigenlijk dt hi verdacht veel lijkt op de 458
@undifined1:

Raad eens welke auto als eerste op de markt was?
Best een vette bak, maar ik denk wel dat hij het aflegt tegen de echte topmerken, maar 100.000 euro is dan ook niet veel voor z’on exclusieve auto!
mix van en Ferrari,Lambo & Pagani
@quattroporte: Oftewel een totaal zelf ontworpen auto. Dat gelul altijd met dat stomme ge-vergelijk, als een niet tot de gevestigde merken behoort, deugt het niet, en is het zogenaamd een kopie van een ander.
@Ruben00: Het blijft en kopie jongeman ,relax en beetje .
Lelijkste two-tone ooit! :s
Het lijkt wel of een Ferrari achterop een Lamborghini geklapt is ,maar wel een leuk bakkie ,maar two tone ? Kom nou ……
Die staat daar al heel lang, in augustus heb ik m daar zien staan. Gave bak idd :).
Ziet er bruut uit.

Slimme marketing zet om de merknaam via de F1 te promoten. Dan krijg je, als je de auto koopt, voor je gevoel ook een stukje F1.
Heb hem in juli zien staan maar ook al ziet het ontwerp er zeker goed uit is de auto heel slecht afgewerkt. Interieur lag deels uit elkaar, barst in het raam (zie je ook in het filmpje)en er zaten groten spleten tussen verschillende panelen.
@eppo:

Mss een ongeluk gebeurd ;)
Is ie nou af of is dit een foto van een tussenfase/primer/spuiten of zo?
Er staan veel spots van deze auto in Monaco op ons eigen Autojunk.

Niet echt mijn ding, maar voor de mens die op wil vallen en wat anders wil is het wel een leuk ding.
Is die wielnaaf achter nou zo verroest of lijkt dat maar zo?
Ziet er gaaf uit. Ik ben benieuwd hoe dat ding rijdt in vergelijk met de gevestigde orde.
Dit ziet er goed uit!! Die mag vaker in het wild gezien worden :-)
Staat gewoon bij het hotel in de hairpin van Monaco.
is een soort van mengelling tussen aventador en zonda.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).