Vilner moderniseert Porsche 996

Auteur: , 20 Reacties

Is het ze gelukt?


De Porsche 911 (996) is alweer meer dan 20 jaar oud. De leeftijd zie je vooral terug in het interieur. Iets wat Atanas Vilner tegen het verkeerde been stootte bij het binnenkomen van een 996. Bij zo’n interieurspecialist gaat er natuurlijk van alles jeuken. Het kon ook niet anders dan dat de 996 werd aangepakt op een wijze zoals alleen Vilner dat kan doen.

Het dashboard van deze 996 Cabriolet is volledig in bruin leder gehuld. Het stuurwiel is wat minder traditioneel. Ook hier bruin leder, maar met een blauwe centrale markering op een stukje hout. Het hout komt onder meer terug in de omlijsting van de luchtroosters en de deurpanelen. Door naar de stoelen te kijken weet je meteen dat je met een Vilner-project te maken hebt. Op beide stoelen is een plakkaat verwerkt met de tekst Porsche by Vilner.

De interieurspecialist heeft overigens niets te maken met de uiterlijke tuning op deze Carrera. De buitenkant van dit exemplaar is uiterst smaak gevoelig met aanpassingen die je op z’n minst als bijzonder kunt omschrijven. Wel heeft Vilner zijn handtekening achtergelaten op de achterkant van de 996.

Het Bulgaarse Vilner sluit af in toepasselijke woorden: Too bold? We’ve never done anything mainstream.20 reacties

Ze hebben er veel werk in gestoken, dat is te zien. Jammer dat ze het model er alleen maar fouter en ouder hebben weten te maken. Lekker early 2000s Pimp My Ride tuning.
Ik zie mogelijkheden voor @casperh.
@viezefreddyw: meer iets voor Wouter ja
@breakingpoint: Oh ja, die heeft inmiddels ook zo’n ding.
@breakingpoint: vervang dat babyblauw voor cacaobruin en je hebt ineens een heel chique interieur. Bodykit is natuurlijk echt een no-go.
Welke gek steekt er zoveel geld in een 996 Tip?
Die telefoonsteun, hahaha, zó lelijk…
Hadden ze beter naar Singer gekeken.
Met andere kleurkeuzes was het zeker een geslaagde modernisering geweest.
net zo mooi als die mat groene kamper mercedes van laatst
Zullen @casperh en @wouter er voor gaan?
@dutchdriftking: Ben benieuwd naar het verhaal erachter. Wie stak wie aan met het virus? @CasperH meest fervent Porsche liefhebber ?
@olivier420: Tja, @Casperh spaart er al jaren voor en stak zijn liefde voor het merk niet bepaald onder stoelen of banken. @wouter heeft naar ik denk (ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk) iets minder met Porsche dan Casper, maar is (logisch) wel gek op het merk.

Daar de duurtesters nu goed lopen en de heren hierdoor vrijwel altijd een praktische keuze voor de deur hebben staan, komt er (ook financieel) ruimte voor een speeltje. En een 911 is dan een keuze waarmee je eigenlijk geen fouten kan maken. Ik gun het beiden van harte en hoop dat het een hoop leuke filmpjes en artikelen voor ons gaat opleveren. Wouter met een glimmende zilveren (hij is al op bezoek geweest bij Stipt) en Casper met een gemodificeerd zwart exemplaar. (de eerste mods zijn al een feit)

Als @autoblogger de bug in de shop fixt zodat we ook in 2020 gewoon weer donateur van Autoblog kunnen worden komt er van zelf budget voor nog meer moois op de redactie!
Ze hadden beter wat kunnen verzinnen voor die koplampen
Zonde van het mooie leer.
Binnenkant: ja. Buitenkant: nee.
Zum kotzen!
Moderner ? ?? Doet me eerder denken aan het interieur van een bejaarde. Wel mooi leder, dat weer wel. Buitenkant is meer Yildiz Koskün tsoening.
Doe maar niet.
Het lijkt wel of de spoiler doorhangt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).