Vind de Duitse snelwegschutter, verdien 100.000 euro

Auteur: , 18 Reacties

Het was in Nederland de komkommer van 2011, maar in Duitsland lijkt men wel degelijk met een snelwegschutter te maken te hebben. De Duitse autoriteiten hebben de beloning op zijn/haar hoofd nu verhoogd naar een bedrag met zes cijfers.

Vraag me niet waarom, maar bij onze oosterburen is kennelijk iemand actief die er behagen in schept nietsvermoedende automobilisten en truckers te beschieten. Je moet je dit soort dingen ook niet afvragen: de een gaat online pokeren of postzegels verzamelen als hij zich verveelt, de ander vindt het leuk om tegels van een viaduct te gooien of trottoirbanden op afritten te leggen, danwel een wapen in het openbaar af te vuren.

Bij ons werd nooit concreet bewijs gevonden van beschietingen, maar in Duitsland is dat anders: in meerdere auto’s zijn kogels gevonden, en deze grappenmakerij duurt al een tijdje. Nu de dader(s) is (zijn) overgestapt van .22-kogels naar 9mm-exemplaren worden de autoriteiten wat onrustiger, want de potentiële schade neemt hiermee toe.

Dat is de reden waarom de beloning op het hoofd van deze mysterieuze, ongrijpbare Duitse snelwegschutter is bijna verviervoudigd, van 27.000 naar 100.000 euro. Niet dat een hypermobiele lunatic hiermee sneller wordt gepakt, maar het geeft wel een signaal af.

Voor de goede orde: sinds juli 2008 zijn er meer dan 700 registraties van weggebruikers die beschoten zijn. Hoeveel hiervan daadwerkelijk toe te schrijven zijn aan de ongrijpbare Autobahn-Schützen is zowel voor ons als voor de politie giswerk.

Hoe krijg je zo iemand te pakken? Toeval. De politie moet net op de juiste plaats op de juiste tijd zijn. Of een familielid/bekende moet degene verlinken. Wellicht dat de beloning van een ton dit in beweging zet. (via TTM)

Foto credits: Fredrik Von Erichsen, dpa18 reacties

Voor die 27k had ik ook wel een van mijn “vrienden/bekenden” verlinkt als hij/zij dat zou doen… hoe gestoord ben je dan…
@rnej: Denk je dat zijn/haar familie dat weet. >.>
@rnej:
Ja maar die 100K brengt waarschijnlijk net wat meer schot (haha) in de zaak..
Ahaa.. Een zaakje voor..
” Alarm für Cobra 11! “
@lamborgfan: Ik zat eerder te denken aan:
‘Harry, hol schon mal den Wagen’ ;)
@joejojo2012: Ik meer aan Alarm für Kebap 11 – die Dönerpolizei

http://www.youtube.com/watch?v=dqGpuQF45Vo
@sir_smokalot: Mwoah, vind ik deze toch net ff wat strakker ;)

https://www.youtube.com/watch?v=73R_zMFcink
@lamborgfan: Of Derek.
@lamborgfan: of Commissaris Rex
mmmm…. ontslagen worden uit huidige functie, aantal maanden uitkering opstrijken. om vervolgens in deze periode full time in rambo-outfit door de duitse bossen te rennen. ‘de deutscheautobahnschutzer’ pakken en een tonnetje rijker. KLINKT RENDABEL > waar is de inschrijving?
@mannetje: hier:
Zal wel weer een geradicaliseerde milieu-activist zijn..
@flippert: Maar ze zoeken een vrachtwagenchauffeur die vanuit de cabine van zijn vrachtwagen op autotransporten (auto’s op opleggers) schiet.
@bungabungastig: juist trukkers zijn vaak radicale milieu-activisten! Waarom zou je anders de hele tijd 85 gaan rijden op de linkerbaan?
Als er een prijs op iemand zn hoofd staat mag je hem toch zelf doodschieten mits je een vergunning tot voorhanden hebben van een vuurwapen hebt.. Zo iets hoorde ik een keer ergens
@gerritdriessen: denk dat dat gewoon nog steeds strafbaar is… maar denk niet dat de politie je zal vervolgen als je ‘m een flinke tik verkoopt… dan istie gewoon “gevallen” :P
@gerritdriessen:

Dat zou me ten zeerste verbazen dat onze wetten nog toelaten dat iemand berecht kan worden zonder proces. Volgens mij mag je alleen doden om je eigen leven (of dat van je naasten) te redden.

Niet dat ik er wakker van zou liggen iemand die zoiets lapt is niet helemaal in z’n hoofd en vraagt erom om door een ander iets minder redelijk persoon afgemaakt te worden.
@Hupke: iets minder redelijk? Liever 1 persoon dood dan honderden in levensgevaar door die kogels om eerlijk te zijn… Is vrij logische gedachte

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).