Volkswagen E-Bugster Speedster

Auteur: , 19 Reacties

Kijk eens aan! Een elektrische Volkswagen Beetle zonder dak, dat is nog een ecologisch verantwoord met je haren in de wind rijden! Ziet er niet verkeerd uit, toch?

Begin dit jaar liet Volkswagen ons al kennis maken met de elektrische E-Bugster. Dat was een Beetle met een verlaagd dak en een elektrische aandrijflijn. Voor de autoshow van Beijing hebben ze ook nog eens het dak van die auto gehaald zodat je van de smog kan genieten in China.

De E-Bugster Speedster is maar liefst 9 centimeter lager dan een reguliere Beetle en geeft ons ook alvast een idee hoe de Beetle Cabrio eruit gaat zien. Deze tweezitter sprint in 10,8 seconden van 0 naar 100 km/u en dat is maar liefst 0,1 seconden sneller dan zijn dichte broertje.

Het vermogen van de elektromotor is 115 pk & 270 Nm en met een vol accupakket zou je 180 kilometer ver moeten komen. Met behulp van snelladen zou het pakket in 35 minuten op te laden kunnen zijn.19 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Verwarrende auto.
@norge: inderdaad, een ontzettend coole speedster maar dan met een elektromotor die niet snel is, niet bijzonder veel vermogen of koppel levert en niet ver kan. Als je 115pk PK en 270 NM wilt dan kan dat ook met een 1.6 TDI wel geregeld worden. Of bedoel je dat niet ;)
Ik vind m mooi als ik eerlijk moet zijn.
“Ziet er niet verkeerd uit, toch?”

Bwaof, als je de nieuwe Beetle leuk vind, is deze ook leuk. Maar zelf vind ik beide niet echt zo speciaal…
dan liever mijn z4 met 6cylinder . open rijden associeer ik met een mooie sound .
@cossie300: Heb je gelijk in, zo hoort het ook ;-).
@cossie300: zo he, heb jij een z4, stoer… :)
Ik zag laatst voor het eerst een nieuwe Beetle rijden. Dikke bak. Ik zou er een mini voor laten staan. (wel eerst even kijken of ie ook lekker rijdt natuurlijk). Deze uitvoering oogt ook wel lekker. Nu nog een lekkere benzine versie erin. In een cabrio wil ik wel “iets horen”. Het zijn tenslotte geen Tesla specs.
Nja mag er best zijn hoor
Als da nie mooi is weet ik het ook niet meer.
Bah… Beetles…kill it with fire…and then use more fire!
Op deze manier heeft VW het goed opgelost om zijn hoedje te verbergen. Maar voor de productieversie met 4/5 zitplaatsen zal er wel weer een bult achterop komen.
En dat is dan weer afwachten qua looks.
@Pixed: second that. Ik kan me moeilijk voorstellen dat je bij je zoektocht naar een Z4 of MX-5 zou verleid kunnen worden door dit ontwerp. Of omgekeerd, dat je op zoek bent naar een 4-zitscabrio, en dan toch voor dit exemplaar gaat.
Apart, van een vierzitter een roadster maken en hem gewoon net zo lang laten. Ziet er wat vreemd uit imo.
Weet iemand eigenlijk wat het verschil is tussen een roadster, speedster en een cabrio?
@lambo4all: Mini weet dat
@lambo4all: Verschil tussen roadster en cabrio is dat en roadster altijd een tweezitter is volgens mij. Meestal ook wat meer op wegligging en snelheid gefocust dan een cabrio, dus wat meer hardcore. Wat een speedster dan weer precies is vraag ik me ook al een tijd af.
Ik vind m leuk!
Wel geinig, beetje Porsche wannabee. Ja, ik weet dat de Kever er eerder was maar, de kleine dingen (stickers onder langs) heben ze van Porsche afgekeken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).