Volkswagen Golf 7: Rijtest en video

Auteur: , 95 Reacties

Honderd kilo lichter, gebouwd op het MQB onderstel en we konden zowaar in een rode rijden: is de nieuwe Golf een spannende auto geworden?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Volkswagen heeft de Golf van de grond af opnieuw opgebouwd. Wat dat betreft is het knap dat ze het bij Volkswagen voor elkaar hebben gekregen om deze auto weer zo op de vorige generatie te laten lijken. De nieuwe Golf staat zoals inmiddels bekend mag zijn op het nieuwe MQB platform, wat ervoor zorgde dat er een grotere wielbasis ontstond. Die wielbasis heeft bijgedragen aan onder meer een ruimer interieur en dat brengt ons meteen bij het grootste verschil met de zesde generatie Golf: deze cockpit is echt stukken fraaier dan het exemplaar van de vorige generaties.

Volkswagen Golf 7

Zo is er duidelijk beter nagedacht over de zitplaats en het bedieningsgemak van de bestuurder: de instrumenten zijn beter te bereiken dan in de vorige Golf en de afwerking is echt van een beduidend hoger niveau dan bij de vorige Golf terwijl het allemaal ook wat minder saai is geworden qua vorm: de middenconsole loopt mooi naar de stuurkolom in één strak ogende lijn. In onze luxe uitgevoerde testauto zaten daarnaast natuurlijk allerlei mooie opties waarvan de nieuwe navigatie de meest opvallende was.

Het grote touchscreen (een 5 inch grote versie is standaard op alle nieuwe Golf’s) is bijna volledig in dienst als informatiesysteem zonder knoppen die in het oog springen. Op het moment dat je met je hand naar het scherm beweegt komen de knoppen pas in beeld. Mooi bedacht van Volkswagen. Verder werkt het scherm erg intuïtief en is het voor iedereen die een beetje met een smartphone overweg kan een eitje om bijvoorbeeld in te zoomen op de kaart of andere commando’s uit te voeren.

Volkswagen Golf 7

Qua rij-eigenschappen is er ook het één en ander veranderd. Dankzij het MQB onderstel is er meer rijdynamiek dan bij de vorige Golf. Niet dat dit nu de best sturende hot hatch ever is geworden maar de nieuwe Golf heeft wel een beduidend beter stuurgevoel dan de vorige generatie: directer, preciezer en -mag ik dat zo zeggen?- dynamischer dan voorheen zijn bochten te ronden. Desondanks blijft de Golf een auto waarbij de ontwerpers op safe zijn gegaan: een toefje onderstuur, weinig drama ook al forceer je de boel enorm en veiligheidssystemen die ervoor zorgen dat je toch vooral in het rechte spoor blijft. Een elektronisch differentieel genaamd XDS (standaard op alle Golf’s) zorgt ervoor dat het vermogen netjes over de voorwielen verdeeld wordt.

Naast XDS is ook ESP standaard alsmede zeven airbags en Multi Collision Brake. Dit laatste systeem zorgt ervoor dat je, mocht je van achteren worden aangereden, je niet op je voorganger klapt door de rem erop te gooien. De rest van de standaarduitrusting (Easyline) bestaat onder meer uit elektrisch bediende buitenspiegels en elektrisch bedienbare ramen voorin, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, boordcomputer en Climatic airconditioning. Ook een elektronisch bediende handrem is standaard op de nieuwe Golf, dus ordinair slipbochten maken op de parkeerplaats van de McDonalds is er niet meer bij.

Volkswagen Golf 7

Tot zover alles dik in orde, hebben we niets te klagen? Als ik iets zou kunnen aanmerken op de nieuwe Golf dan is het dat hij -in vergelijk tot de eerdere zes generaties- wel érg veel op zijn voorganger lijkt. Natuurlijk, ik weet het, de Golf V en Golf VI waren ook niet bepaald wereldschokkend verschillend maar in dit geval zijn de verschillen zo mogelijk nóg kleiner. Er zitten wel wat leuke ontwerpgeintjes in de Golf VII zoals de terugkerende familielijn in de C-stijl en het doorlopende lijntje dat de koplampen met de grille verbindt, maar verder is het wel érg op safe gespeeld.

Aan de andere kant: dat is wat mensen willen van een Golf. Degelijkheid, geen risico’s, geen wilde uitspattingen. De nieuwe Golf is precies dat: zakelijk, neutraal, een allemansvriend. Behalve dan van mensen als ik die liever iets meer emotie in een ontwerp terugzien en ervan houden dat een auto een karaktertje probeert te tonen.

Ben je daar ook naar op zoek dan moet je wellicht naar de Seat dealer lopen die de nieuwe Leon begin volgend jaar op de stoep kan zetten: dezelfde basis maar met íets gewaagdere lijnen (al is het scherpe er bij Seat inmiddels ook wel vanaf). Is dat niet wat je zoekt en wil je wel die auto die lekker opgaat in de grijze massa? De nieuwe Golf is verkrijgbaar vanaf 18.790 euro voor een driedeurs 1.2 TSI met 85 pk, alle informatie over de prijzen en uitrustingspakketen zijn in dit artikel te vinden. De auto zoals wij hem reden (2.0 TDI, 150 pk, zesbak handgeschakeld) kost in de basis al dik 30.000 euro en was voorzien van zoveel goodies dat ik vermoed dat hij eerder rond de 40.000 euro kostte, als het niet meer is. Filmpje!95 reacties

Tja, zal het wel weer goed doen. Het interieur vind ik ok maar hij blijft qua exterieur ontiegelijk saai. Overigens, 40k voor een leuke aangeklede Golf…ik zal het maar niet meer omrekenen naar oude guldentjes :s
@pier: iedereen blijft het saai vinden en toch zie je veel pannenkoeken in zo\’n geval rondtoeren. Het liefst een zwarte met ARKO omdat climat control in een keer een te dure optie is.
@rufctr01: EN met spanbandjes…
@fep739: sorry, was de spanbanden vergeten.
@pier: In 2000 betaalde ik voor een Golf IV Highline met 115pk TDI, climatronic, ASR, 6-bak, 15 inch LM bijna 25000 euro omgerekend. Zet dat naast basis Golf met 150pk TDI en het prijsverschil is miniem.

Overigens tankte ik toen een liter diesel voor hfl1,57. :'(
@pier: een Premium merk mag ook wat kosten! En de running costs zijn laag door de hoge restwaarde en daar draait het uiteindelijk om..
Gaaaap, weinig spannends!
Is deze ook in hoogte af te stellen door de spanbandjes om de veren of moet je daar de gti voor hebben?
@notsobig: dat is een optie genaamd \”sportbanden\”. Je denkt dan ContiSportContact 5 onder je auto te krijgen, maar het is het VAG verlagingssysteem dat werkt met spanbanden dat ze hebben geïntroduceerd in Parijs.
@RRenault: Oh en ik maar denken dat bij de optie \”sportbanden\” de namen op de banden wit ge-Tipp-Ex-ed zijn…
Felblauw is wel een goeie. Dat heldere blauw vond ik altijd een hele mooie VW-kleur.

Verder gewoon inderdaad weer een Golf. Wel wat jammer dat de rijtest zelf er in de video wat bij in is geschoten. “Dat doet ie wel ok.” of iets van die strekking is wel erg summier.
Het ergste vind ik nog die gejatte angel eyes, dan ligt het maar aan mij..
40k voor de uitv. die je echt wilt. That kinda says it all really….
Is dit nou de nieuwe golf 5,75? Euh 7?
Ik vind hem saai, meestal is het van het ene type naar het andere een soort evolutie en daarna komt er een revolutie, zoals van golf 4 naar 5. Maar dit lijkt nog zo sterk op de golf 5. Ik vind em nu al gedateerd ogen eigenlijk. En 30K voor een 150 pk diesel zonder opties? Dat is echt teveel van het goede..
Volkswagen wordt een beetje de Apple onder de auto’s. Vraagt veel voor niets.
Hmm voor zo’n vanafprijs met of zonder opties zou ik toch vanuit een praktisch perspectief naar een Ford Mondeo Wagon of Kia Sorento kijken.
rijgedrag ten opzichte van vorig generatie? of t.o.v a3
@KaCh1ng: Ik mis ook in dit filmpje weer een boel interessante informatie. Hoe rijd de nieuwe Golf VII en is hij groter? Het interieur is beter, okee, maar wat dan precies? Alleen de navigatie? Ik mis informatie guys…
Die k#t golf kan niet eens een bocht ronden zonder de doorgetrokken streep te passeren.

facelift.. Next!!!
standaard elektrisch bediende ruiten VOORAAN??? Are you kidding me? Achteraan met het hendeltje nog dan? Zeer hoogstaande technologie.. Mocht er wel af voor al dik 18k basis. Dit is niet meer 1990 hé
@RazorHead: Aan de andere kant: hoe vaak draai jij je ramen achter omlaag? Ik nagenoeg nooit.
@sir_smokalot: Ja maar elektrische ramen kan je blokkeren achter, hendeltjes niet…. (KIDS)
Ach, zolang ze de deuren niet openzwaaien :) Kinderslot zal er wel op zitten gok ik.
@E34M5Touring: Opvoeden heet dat :D
@masterstig: Ja, sure. Dat gaat het raam uit na een paar uur file :) Wel is moeten rijden voor de voetbal?
@sir_smokalot: Dat is anders erg makkelijke als de airco optie ook te duur was; als je het raam achter ook een beetje open doet klappert het op de snelweg veel minder…

Ik vind het bovendien gewoon sneu dat het er niet op zit voor dat geld! Bij een willekeurige veel goedkopere japanner bijvoorbeeld heb je gewoon rondom electrische ramen (voor zover ik weet).
@sir_smokalot:
vind ik echt geen excuus,voor die prijs moet dat er op zitten gewoon! Bij de concurrentie zit dit(en nog veel meer) er standaard op voor een lagere prijs.
Jijzelf draait ze niet naar beneden maar misschien andere mensen die meerijden wel??
De manier waarop je het zegt is hetzelfde als,waarom heb je airbags, gebruik je toch ook (waarschijnlijk) nooit?
@RazorHead: Tsja, het is een keuze om je auto standaard karig uit te rusten. Wil je dit niet, dan moet je voor een hoger uitrustingsniveau gaan, uiteindelijk moet het product te marketen zijn, en dat gebeurt vaak door een kale instapper die niemand koopt te maken.

Die laatste opmerking is natuurlijk wel erg sterk, om veiligheid en comfort op een hoop te vegen. :)
Casper is nog saaier dan de nieuwe Golf. Geef alsjeblieft een recensent met wat kleur in plaats van de nieuwe Golf.

\”Het interieur is velen malen mooier dan de vorige, nee dat kan ik niet zeggen, maar wel een paar keer.\” Was dat nou een grap of gewoon een hele slechte tekst?
@wapz: gewoon een hele slechte tekst. Wat betreft saai: ik heb verdorie voor jullie gedanst in deze video, wat wil je nog meer?
@CasperH:

petje a-symeterisch op je ei ..
Ed Hardy shirtje aan ..

en kijken hoe ver de stoel naar achteren kan leunen ..
@lincoln: En 1 gestrekte arm richting stuur, en je dak met je andere hand vasthouden.
@CasperH: lol casper @ achtergrond buiten minuut 1:31 tot en met 1:35
@arashrsf: Precies, hoezo, Casper saai? :-)
Vind het maar een magere rijtest, moest in de tekst lezen hoe dat ding rijdt. Had filmpje niet hoeven kijken, werd alleen wat verteld over de navi en interieur en andere spec’s. Begin was wel erg origineel moet ik zeggen, nog niet eerder gehoord….
lol @1:30
En zet dat ding eens op een weegbrug als je een auto test
Het is erg in om het gewicht opeens op papier een stuk te verlagen
100 kg eraf is erg veel voor een auto die net zo groot is als het vorige model
Ik geloof er dan ook niks van
@supertjeduc: Jawel hoor: achterbank eruit, geluidsbescherming eruit, airoc eruit, stuurbekrachtiging eruit, lexaan erin… ;-)
@supertjeduc: goed punt! Even kijken of die in de handbagage mee mag of dat we die in moeten checken voor de volgende keer!
als jullie (..) nu eens niet zo hard vanaf nu naar de dealer rennen hoeft er in de toekomst ook niet meer betaald te worden voor de radio…..
Casper zijn humeur is soms best grappig, maar hij moet zich wel focussen op de auto. Er wordt niks gezegd over de wegligging en het verschil in rijden met de vorige Golf. Dat is nu juist het gene wat je wil weten. Ik vind het model ook niet echt spannend, maar ben wel nieuwsgierig naar de presstaties.
@Bo1972: We hebben keihard (lees: tot 06:00 vanochtend) gewerkt om dit af te kunnen krijgen voordat we terug zouden vliegen en dan gaat er soms wel eens iets mis. Excuus!
@CasperH: excusses aanvaard! Volgende keer leuke combi tussen sarcasme en opjectiviteit…komt het helemaal goed met jou.
@CasperH: Vind het goed gedaan en liever een rijtest dan geen. En voor de reaguurders wie maakt de beste rijtest van zen eigen wagen? Misschien een leuke challenge ;)
Best wel knap van VAG. Het zijn onderhand (de laatste 10-15 jaar) erg reparatiegevoelige dingen geworden met de meest dramatische after sales organisatie. PON dus.

En toch lukt het ze elke keer de handen op elkaar te krijgen van de journalisten en hun lezertjes en weer veel te verkopen.

De klanten klagen steen en been, maar als het op inruilen aankomt gaan ze gewoon weer voor de bijl. Knap werk dus.
@glashelder: Werk jij bij een VAG dealer?
@glashelder:

@CasperH moet ook eten ..
@lincoln: jep. Maar wat wil je daar nou precies mee zeggen?
@CasperH:

dat de essentie van arbeid NOOIT een eenzijdige doelstelling dient ..
@lincoln: mooi. Poëtisch haast.
Midden Qlein Bedrijf onderstel?
@arashrsf: Modularer Quarbaukasten.
@Tommy2: Quer***
Wat een saai verhaal zeg. Vertel es wat meer inhoudelijks of zo. Waar is Wouter?
@Bubba: niks saai, spoel je mond! casper doet het minstens evengoed, danwel beter als wouter. oh en wouter is te druk bezig met het wachten op z’n kind (z’n vrouw zou nog bevallen)
Hoe herken je later de demo’s / persintroductie modellen van vooral VW en Audi? Dat zijn de exemplaren met kleur in de lak.
@CasperH:
LOL @ 1:30 met je “gangbang-style”dansje op de achtergrond :D
FOEI @ 2:25: doorgetrokken streep! je moet op je eigen rijbaan blijven! ;)

voor de rest: perfect filmpje, echt tof. ik las net ook dat jullie de nacht hadden doorgehaald en dus een heel groot stuk van jullie slaap opofferden voor dit filmpje, waarvoor respect! keep going with the good stuff! ;)
Mooier dan de vorige 2 generaties. Mooi interieur, strak uiterlijk. Ik wil er wel één!
@Tommy2: ik heb medelijden met je.
ik ben bijna in slaap gevallen weet niet of dat de bedoeling is :D
@Flamingo: niet van casper hoewel die ook altijd behoorlijk sloom kijkt en praat natuurlijk =D maar van de auto
Ik snap niet dat er zoveel kritiek op Casper is, wat mij betreft doet hij het hartstikke goed, geeft duidelijke en heldere informatie over de auto en geeft zijn mening hier ook over. Volgens mij moeten wij als Autoliefhebbers blij zijn dat we hier gratis en voor niks van kwalitatief hoogstaande autotests mogen genieten. Dat men hier zo reageert op de inzet van Casper vindt ik eerlijk gezegd gewoon kortzichtig en bijna triest, neem zelf eens een filmpje op voordat je een ander afkraakt over zijn inspanningen.

Keep it up Casper! Goed en leuk filmpje, en zoals je zelf al zegt, is en blijft het een saaie wagen. Maar het verkoopt goed en precies dat is de reden dat ze zo conservatief in het ontwerp zijn, het hoeft niet zo schreeuwerig allemaal.
30K is toch niet veel voor deze degelijke ruime snelle complete auto? Anders ga je maar in een plastic sloom Koreaantje rijden… dat ben je voor 25K klaar.
@bartsmit: ik denk dat er net zoveel plastic aan dit VAG-je zit! Vergeet een ding niet: VAG durft geen 7 garantie op hun Golfje te geven! Geen vertrouwen in je eigen produkt?
@rufctr01: VW hoeft geen 7 jaar garantie te geven om hun auto\’s aan de man te brengen. Lukt zo ook wel.
Toch vind ik dat VW een risico neemt door de Golf 7 bewust (te)veel op zijn voorgangers latan lijken. We zijn nu amper twee weken verder en ik vind hem nu al gedateerd er uit zien. Zelfs in deze rode kleur. Maar gelukkig valt er anno 2012 meer te kiezen in het C segment dan 2 jaar geleden. Voor hetzelfde geld kun je nu ook in een Alfa Romeo, BMW, Lexus, Mercedes of Volvo stappen. Deze merken bieden tegenwoordig zeer scherp geprijsde modellen aan. Daar kun je gerust deze Golf voor laten staan.
@azuli: maar de Golf 6 leek nog veel meer op zijn voorganger (het was gewoon dezelfde auto) en verkocht als een tierelier. Het hele idee is dat je net moet kunnen zien dat het een nieuwe auto is, VW, BMW en Audi zijn daar heel succesvol mee. Honda doet het anders, daar is de Civic elke keer flink anders en zie wat er gebeurt, exotisch ruimteschip ontwerp: het verkoopt vrij snel niet meer. Restwaarde is bij een nieuwe auto van enorm belang daarom is continuiteit van het zelfde design van grote waarde.
@mashell: Helemaal mee eens.
Tóch zie je, bij zo’n “nieuwe” Golf, dat die nieuw is..
En daarom oogt de “oude” gewoon simpelweg gedateerd.
En daarom wil iedereen de “nieuwe”, pre-cies hetzelfde als bijv. de iPhone.
@mashell: Jup. Ford heeft net aangekondigt zijn auto’s meer op elkasr te willen laten lijken.. Marktstudies zullen dus wel aantonendat dit is wat de klanten latent willen.
“op zijn voorgangers laat lijken”

moest dat zijn!
Hebben:)
..alles over @CasperH gelezen…dan doettie het in deze test nog best goed. Maar zo zeker als hij durft te beweren dattie in een Golf 7 rijdt…ik betwijfel het :). Volgens mij is dit de Golf 5 of 6, met een vermoeide, omgelulde CasperH achter het stuur. En een babbel over het rijgedrag van een megasaaie auto is inderdaad niemand gediend.
@Megakix: origineel hoor om te zeggen dat het een Golf 5 of 6 is
@kor1: De Golf 7 staat op een volledig nieuw platform, dus ookal lijkt ie misschien op de 6, het is wel echt een stap voorwaarts.

En helemaal in lijn met de traditie; Golf 2 was een revamp van de 1, de Golf 4 van de 3 en de Golf 6 was de befaamde 5.5 versie. Grote kans dat de Golf 8 dus ook weer een facelift-editie met tweaks wordt.

Trouwens, elk merk/fabrikant roept bij elk model/type altijd weer ‘verbeterd & vernieuwd’, of het nu wasmiddelen of auto’s betreft …
Ok, even eerlijk, best een aardig bakkie, beetje saai maar ziet er wel redelijk uit .Zal best wel een aardig interieur hebben en materialen zullen wel zacht aanvoelen.
Dat het iets ruimer is geworden mag ook wel want ik vond de vorige krap.Nu maar hopen dat ze al die arrogante kut dealers een trap onder hun reet geven en de nieuwe een beetje normaal op garantie claims reageren. Misschien komt het dan ooit weer goed met VAG.
@norge: ligt volgens mij meer aan die arrogante kut importeur “PON” genaamd. Die hele familie mag van mij wel een trap onder de reet krijgen (en erger).
@desoper: Nee hoor want hier is het precies hetzelfde…
@norge: en toch vind ik PON een kut-importeur. punt uit.
Tuurlijk…
In alle vergelijkende tests zal deze weer net ietsje beter zijn dan de concurrentie.
En deze VII is natuurlijk duidelijk beter dan z’n voorganger, de VI… en die was tot de laatste dag ook beter dan diezelfde concurrentie…
Hè… ik snap het niet meer.
@Mashell,

Doordat steeds meer merken modellen krijgen die steeds qua design op elkaar gaan lijken wordt het voor VW steeds moeilijker om zich te onderscheiden. Vroeger was VW de enige die dit deed.
BMW heeft dat toch slimmer gedaan met toen dhr Bangle en later dhr van Hooijdonk.
Hmm denk dat VW hier een beetje te ver gaat. De kracht is altijd geweest de evolutie van het model. Maar dat is met de laatste 3 versies wel heel erg iteratief gegaan. Waar alle andere merken (en dan bedoel ik niet alleen automerken) juist voor scherpte en personalisatie gaan, doet VW het tegenovergestelde. Knap dat ze er zoveel kg’s af hebben weten te schaven. Maar de vorige zag er hetzelfde uit en deed ook niks verkeerd.

Graag wat meer passie en wat minder puur op remdement gericht meneer Golf. We willen niet meer van hetzelfde, we willen mooiere dingen!
De poep van auto heeft heel veel weg van de Golf IV vind ik. Wat aflopend. De gelijkenis tussen beide modellen kan je ook zien aan het stuk carrosserie tussen de kofferklep en de achterste deuren. Het heeft een ‘<' vorm (iets minder uitgesproken, maar toch) Moet je maar even op letten.
De vlakkere motorkap is ook aan het terugkeren. De V en VI hadden eerder een monovolume voorkant gekregen. Die vlakke motorkap zoals bij een BMW 1 is altijd typisch Golf geweest.
Als je maximale binnenruimte (been en hoofd) wil combineren met minimale buitenafmetingen kom je tot een model als de Golf. Geen onnodige rondingen of afgeplat dak dat misschien beter overkomt maar zowiezo ten koste gaat van plaats (lees comfort) kofferruimte enz. Dit is gewoon nuchter en praktisch bekeken door VW. Dit is ook het klantenpubliek van de Golf waar het rijden en functionaliteit zelf belangrijker is dan alleen het uiterlijk (alshoewel ik hem niet mis vind). Met de juiste kleur en velgen straalt hij wel kwaliteit en degelijkheid uit.
Dat van die kleuren daar heb je wel helemaal gelijk in. Het is allemaal zooo saai. En als er straks weer duizenden van die Golfjes rondrijden… Gaaaap!!!
Helaas zullen we weer een aantal jaren moeten wachten tot de auto goedkoop genoeg is om aangepakt te worden.

Tot die tijd wordt deze gereden in de “spannende” kleur grijs, door mensen die van maandag tot vrijdag rijden van zinloos leven naar kansloos bestaan.

Na 4 jaar lease, wordt hij opgekocht en gaat hij naar een “gezellig” centerparks familietje om 7 jaar later te worden verkocht te worden aan een 21 jarig auto liefhebber, die met zijn laatste geld er een echte mooie auto van maakt, Rieger body kit, schroef setje en andere velgen.

Ja ik weet het, kom maar met de kritiek, maar het is wel deze groep die kleur geeft aan het wagen park…
Dat je voor dat geld nog steeds aan de binnenkant tegen de carrosseriekleur aan zit te kijken is toch eigenlijk te treurig voor woorden…
Hoe zit dat nu met die mooie reductie van het gewicht. In iedere reclame uiting wordt vermeld dat de Golf 7 100kg lichter is, maar nergens wordt het gewicht echter gemeld.
Als je nu bij de specificaties kijk zie je voor b.v de 1.6 TDI trendline: Golf VI 1214 kg en bij de Golf VII 1295 kg.
Ipv. 100 kg lichter is deze dus 81 kg zwaarder!
Alle VII modellen (ook de 1.2 TSI 85 PK) zit boven de 1200 kg.
Na vandaag in de Golf 7 gereden te hebben, haakte ik bij de video al af. Autoblog heeft echt wel betere reviewers en de Golf 7 verdient een veel beter review.
Of om op het lage niveau van de review te komen: Nokia Lumia’s zijn veel beter als iphones of galaxy’s ;)
Na de rit van vandaag is duidelijk dat de Golf 7 op een veel hoger niveau ligt dan de 6. Een HELE mooie optie is dat je op de comfortline en highline met kleine bijbetaling een stoel krijgt waarvan zelfs het zitvlak los verstelbaar is. En erg veel ruimte achterin. Ik kan ruim achter mezelf zitten. Ik schat de Golf 7 zeker op Volvo, BMW of Audi niveau. Duidelijk boven de Megane of Focus.
Daarmee kon het wel eens mijn volgende lease auto worden.
ik vind de golf 7 geen lelijke auto maar ook geen mooie, en ben het eens met sommige hier onder ons, “veel voor weinig”. Goed verkopen zal hij waarschijnlijk wel want als je niet met een Duits rijd rij je met nest (denkt men)
geen enkel interieur van zijn prijsklasse kan de golf 7 kloppen.. en ik kijk dan naar afwerking comfort, oog voor detaille.. en ik spreek natuurlijk over de highline versie he. het beste wat je uit een fiat,toyota,kia,opel,ford,peugeot of renauld krijgt komt nog niet eens in de buurt.. zo een hoop goedkoop plastiek. de prijs/kwaliteit zit hem ergens h… exterieur lijkt hem idd op de vorige generatie… maaaaar ik vind dat ze de lelijke aspecten toch hebben aangepakt… zoals de ronde mistlampen vervangen door fraaie ingewerkte rechthoekigelichtjes, de lelijke ronde tankdeur, agresieve lichten vanachter (geen ronde bolle) die danweer ietshoekiger uitsteken, de accenten/lijnen zijn scherper en agresieve. een mooie facelift.. golf blijft een golf… ze gaan er geen jhonny bak van maken h… maar mij hoor je niet zeggen dat er geen mooiere auto’s zijn in zijn prijs maar ik vind de golf 7 best geslaagd. en wie anders wilt koopt maar een seat leon… interieur is bij deze gelijk aan een vw polo, ook zeer weinig plaats, veroorzaakt door het sportieve design

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).