Volkswagen Golf R Cabrio komt hard [video, updated]

Auteur: , 47 Reacties

'Komt 'ie nou nog?', vroegen we ons meer dan een half jaar geleden af over de Volkswagen Golf R cabrio. Het hoge woord is er uit: jazeker!

De sterkste open Golf ooit (na de GTI Cabrio) ontstijgt eindelijk zijn conceptstadium, en dat betekent dat de liefhebbers van AWD-cabrio’s met 270 pk en 350 Nm een nieuw speeltje op hun lijst kunnen zetten. Een beetje vreemd is het wel trouwens, een nieuwe Golf VI-variant lanceren terwijl de Golf VII al lang en breed te koop is.

Gisteren verscheen een hippe video met daarin de productieversie van de Golf R cabrio (met een niet zo passende soundtrack). Desgevraagd wil importeur Pon niets bevestigen, maar op basis van betrouwbare bronnen kunnen we jullie mededelen dat deze R in januari zijn opwachting maakt op de Detroit Motor Show, en in de lente ook de oversteek naar Europa maakt*.

Zo te zien is de Golf R (nagenoeg) identiek aan het concept dat al medio 2011 (!) op de GTI-meet aan de Wörthersee te zien was. Zodra Volkswagen met officiële informatie naar buiten komt, zullen we de foto’s bij dit artikel plaatsen.

Het lijkt rijkelijk laat, 5 jaar na de eerste Golf VI, maar aan de andere kant is een dergelijke cabrio wel een behoorlijk specifiek nichemodel, waarbij het koperspubliek misschien iets minder let op of alles wel het nieuwste van het nieuwste is. En de sterkste modellen komen altijd aan het eind van de cyclus.

Update 15-01-2013: Op het laatste moment zijn de plannen omgegooid. De R Cabrio gaat aan de VS voorbij, en zal alleen in Europa beschikbaar zijn. Introductie: Genève (maart)

KLIK!47 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die gaat vast lekker verkopen….. Wie koopt er nou een oud model Golf. Dan moet je dr wel heel erg van houden.
@E34M5Touring: Mwah, er zijn maar zat mensen die het verschil niet tussen een 6 of 7 zien dus een variant van de 6 krijg je dan makkelijk verkocht :-)
Dat een dikke versie aan het eind van de levenscyclus van een model komt, ok.. maar na de introductie van de opvolger is toch wel erg laat :P Hoewel BMW natuurlijk ook nog steeds M3 varianten op basis van de vorige 3-serie op de markt brengt.

Was er eigenlijk uberhaupt al een cabrio van de Golf VI? Volgens mij nog nooit gezien…
@ar156sw: Inderdaad, al is daar nog geen nieuw model van.
Maar vooral aangezien het een ‘special edition’ was (limited) ivm DTM overwinningen.
Ach ja, schijnbaar verkoopt ‘t.. ;s
@kaasboerin: True, maar ja, van de Golf R is ook nog geen nieuw model natuurlijk. Ergens vind ik het wel vreemd, dat er zo veel tijd tussen lancering van bijvoorbeeld een nieuw 3 en de nieuwe M3 zit. Als je dan dus een M3 wil kopen (of zoals hier een Golf R cabrio), moet je een “verouderd” model nemen. Ik zou daar persoonlijk bij dat soort bedragen toch een beetje mee zitten…
@ar156sw: Naast een hoop ontwikkeling (wat natuurlijk tijd kost) zit daar ook een hoop marketing achter. Als een fabrikant in één keer alle typen lanceert is deze in korte tijd heel veel onder de aandacht, maar na ongeveer 3 maanden is het gedaan met de aandacht en wordt het model door de consument vergeten. Door gedurende de levensfase van het model steeds met nieuwe typen te komen blijft het model onder de aandacht, wat natuurlijk de verkopen stimuleert ;)
@motoragent: Juist.
Moest er gister ook aan denken, die minimale “facelift” van de Z4.
Die staat nu toch weer in de krantjes, magazines en websites dankzij de “facelift”.
@kaasboerin: Da’s zeker waar, gespreide aandacht is natuurlijk fijn. En toch, als een model zeg 5 jaar meegaat, dan snap ik best dat de top performance versie een 1 of 1,5 later wordt geïntroduceerd. En dan kan je af en toe een “special edition” doen (zoals BMW met de DTM M3). Maar dit gaat wel erg ver :P en aandacht genereren voor een Golf VI heeft natuurlijk niet zo veel zin meer… Hoewel het misschien wel nog even duurt voordat de VII cabrio er is, dat dan weer wel.
@ar156sw: Mee eens, maar aan de andere kant; voordat de volgende komt..
En natuurlijk(!) het feit dat de verschillen nihil zijn, t.o.v. het nieuwe model, wat mensen misschien best nog wel is over die streep zou kunnen trekken.
@kaasboerin: Maar dat gaat nou juist niet op voor de Golf R cabrio. Het o.a. in de Golf 7 gebruikte platform is gloedje nieuw, tot 100kg lichter en met betere rijeigenschappen, nog even los van de styling.
@dawwg: Hmm true.
@dawwg: En dat is dus precies wat ze met de introductie van de 7 hebben benadrukt. Net als de gebruikte materialen etc. Ik zie mensen niet snel zo’n ding bestellen, maar goed.
@ar156sw: Die cabrio was er ja.. ook in een gti
@solmatje: Niet het grootste verkoopsucces van VW dan :P
Ha, constant V8 geluid in dat filmtje.
Wel raar dat er nooit een S3 cabrio is gekomen dan.
En is het wel zeker dat deze AWD krijgt? De Scirocco R heeft immers ook gewoon FWD, en er is tot op heden ook geen cabrio A3/Golf leverbaar met Haldex koppeling. Dat zou ook direct de afwezigheid van een S3 cabrio verklaren.
@audirs3: Zou wel kunnen kloppen ja.. Maar waarom past zoiets wel in een hatchback en niet in een cabrio?
@audirs3: ja maar de scirocco werd een beetje ondergeschikt aan de golf gemaakt.. het zou raar zijn als de gewone R wel awd heeft en deze niet.. Dacht dat ze gewoon de golf pakte en met een zag een cabrio maakte
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@StijnB: V = VI pre-facelift, is 1 lesbiënne nat.
@bungabungastig:
I know, maar juist is juist! (en zelfs de 5 is dus nog geen 10 jaar oud…)
doet me denken aan het Jaguar F type filmpje.
gedwongenleaser
Tja ze moeten toch wat met die oude meuk die ze niet kwijtraken. Dan maar dak eraf slopen en opnieuw in de verkoop…
@gedwongenleaser: Als dat zo zou zijn, zouden ze eerder de 2.0 eruithalen en de 1.6 slowmotion erin lepelen denk ik.. Die verkoopt ietsje beter dan de golf R.
gedwongenleaser
@lamborgfan: hmm ik had niet echt verwacht dat hier serieus op gereageerd zou worden.
En wat wordt de prijs van dit alles? 60k ofzo? Wie betaalt dat in hemelsnaam voor een oud model. Voor dat geld krijg je ook een 335i met opties.. Ik wist het wel.
@berlinetta: golf r hatchback. Rond de 43 mile dacht ik. Meerprijs cabrio? 1500-2500? Daar hb je een 320d voor..
@lamborgfan: Vanaf 48k dus die tikt kaal de 50k aan straks. Dus die 60k is helemaal niet zo gek, paar opties en dan gaat het hard hoor.
gedwongenleaser
@E34M5Touring: als je een radio en armsteun wilt ga je idd snel richting de 60 haha.
@lamborgfan: Ik heb al vaker de Golf R geconfigureerd op de website van VW en ik tik heeeeel erg makkelijk de 50k aan. Voor 53k heb je al een kale 335i. Dan maar een 328i met chipje van AC, ook goed!
@berlinetta: in dat geval.. Snap ik echt niet waarom iemand een Golf R zou aanschaffen. Ikzelf heb er helemaal niks mee, maar hier aan de overkant is een petje in kostuum die zon ding heeft. Ik zal het hem eens vragen :p
@lamborgfan: Zal wel een grote liefhebber zijn dan ;)
Is hard, En lelijk.
Wat een lelijke bak. Zelfs met de kap naar beneden ziet het er niet uit. Maar goed dat smaken verschillen want anders kan ik me niet voorstellen dat iemand gezien wil worden in deze auto…
Staat er dan ergens een fabriek die nog VI-jes maakt?
Zal dan wel een speciaal cabrio-fabriekje zijn, dat nog met veel onderdelen voor VI-jes zit, en hoopt er met deze techniek meer te verkopen.
@mout: jup de golf 6 cabrio blijft nog voorlopig een x aantal jaar.
Laatste zin: Aan het einde van de cyclus. Precies, dus 1,5 jaar geleden, medio 2011. Geen dingen proberen goed te praten, dit slaat nergens op. Porsche komt ook niet meer met een 997 Turbo S+, ofzo.
Vind hem wel vet… In Spanje lekker knallen op bergweggetjes in de zon. Heerlijk cruisen jawel zie het wel zitten. En het zit degelijk in elkaar. Ze maken daar bij VW ook Bentleys en Lamborghinis he.. Dus niet zo zuur doen mensen! :-)
Allemaal reacties over het feit dat t een cabrio op basis van een oud model is,.. Ken uw klassiekerts! Wanneer ging de Golf 1 cabrio uut productie? Was dat A) na de introductie van de Golf 2 Cabrio B) vlak voor de introductie van de Golf 2 Cabrio C) na de introductie van de Golf 3 cabrio of D) de Golf 1 cabrio is nog steeds in productie.

PS: lastig om bij de woordes “Golf variant” in één zin niet direct aan een stationwagen te denken.
lol dat geluid hebben ze echt fake gemaakt in het filmpje, buurman heeft een golf r voor de deur staan, zelf in gereden, maar geloof me bij optrekken klinkt ie echt niet zo als in dit filmpje !
Tekst niet gelezen. Nep filmpje half gekeken. Boeit me totaal niks.
@Homer55: Reageer dan ook niet…
Ze hadden beter een Golf VII R Cabrio kunnen maken. Dan verkocht die misschien nog.
In het filmpje heeft de R cabrio een GTI achterbumper met uitlaat L+R… Even de laatste voorraad 6 GTI spullen verkopen VW?
Het is toch traditie bij de Golf dat er met de cabrio-versie een generatie wordt overgeslagen?
Ik zeg rs3
Auto op zich is prima, maar die uber geile mannenstem op het einde van die VW reclames altijd..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).