Volkswagen Passat CC is gefacelift! [booooring]

Auteur: , 104 Reacties

We wisten ooit dat het er allemaal een keertje van moest komen. Ook de enige leuke Passat die Volkswagen te bieden heeft moest ooit een facelift krijgen. En zo te zien heeft Volkswagen precies gedaan waar ze goed in zijn: De Passat CC net zo saai maken als de rest van hun modellen. Een gemiste kans.

Gegevens over de nieuwe & aangepaste motoren zijn er ook. Zo komen er twee turbodiesels, allebei met een 2.0 TDI, de eerste heeft 140 pk en de tweede heeft 170 pk. De benzinemotoren zijn er met 160 pk, 210 pk en met 300 pk (die laatste is een 3.6 V6 met 4Motion).

Standaard hebben alle CC-versies nu bi-xenon koplampen, vermoeidheidsdetectie en een RCD 510 Radio/CD-speler. Optioneel is er ook Lane Keeping Assist, Dynamic Light Assist, Easy Open voor de kofferklep, Park Assist 2.0 en verkeersbordendetectie beschikbaar.

Binnenkort zal Volkswagen de gefacelifte Passat CC (AKA Volkswagen CC) onthullen tijdens de autoshow van LA, in januari staat de auto waarschijnlijk al bij de dealers.104 reacties

Volkswagen Passat CC is gefacelift! [booooring] Je haald de woorden uit me mond :P~!
@ robbie @KD-Producties: BREAKING – het grote nieuws is niet de facelift maar de naam:
Volkswagen CC (ipv VW Passat CC)

still, booooring
Ziet er wel beter uit dan de eerste, maar die was dan ook niet om aan te gluren..
@gerard1710: dat jij geen smaak had, wisten we ook al.

ontopic: hébben ze eindelijk een übervette bak, verprutsen ze de sportiviteit … zucht. Volkswagen .. gelukkig is mijn [2010] Polo standaard wél sportief en gaan ze daar (vooralsnog) niet mee klooien :)
utr1984 via Android app
@JaxDryke: wat is er sportief aan jouw Polo?
@utr1984: Helemaal niets maar hij doelt waarschijnlijk op het uiterlijk en dat is bij de huidige Polo dik inorde.
@Donstil: Nee.
@JaxDryke: Ik vind toch echt deze veel mooier dan die andere, dan heb ik maar geen smaak, als ik dat al zou moeten aannemen van een autoblogger… Die oude zag eruit als hout dat vochtig geworden was: hij boog helemaal…
@JaxDryke: een polo sportief?? Wat heb je gedronken? Of is dit een typisch geval van cognitieve dissonantie?
@gerard1710: Inderdaad, die achterlichten stoorden me het meeste. Dit hebben ze mooi gewijzigd. Maar dat brengt me niet bepaald in de wolken over deze auto.
@FredT: Ik vond inderdaad ook de achterlichten van de vorige editie nogal lelijk, ze zijn er toch een stuk sportiever uit zo!
Boring? Verklaar?

Ik vind hem zeer zeker geslaagd!
Jammer ik vind de ouder mooier. Dat vind ik sowieso een fantastische mooie auto. Mooier dan bijvoorbeeld de A5.
@Vreddy_B: same here, de originele had gewoon stijl, een eigen stijl bijna.
Ik had wel verwacht dat ze er een sportievere versie van de passat van zouden maken met de facelift, maar ze hebben em alles behalve sexy gemaakt.
utr1984 via Android app
Ik vind het een prima facelift. Het lelijkste vond ik altijd die enorme achterlichten. Die zijn nu (optisch?) kleiner.
Goed! Hij is mooier dan eerst, eindelijk zijn die lelijke Chinese ronde achterlichten weg. Dit ziet er veel strakker uit dan dat ‘hangende spul’ als je het mij vraagt.
Ik had geen seconde langer naar die foto’s moeten kijken, anders lag ik nu te slapen. Vind het huidige model leuk ogend, design is ook in balans. Deze facelift maakt het een saai en gebalanceerd geheel. De gefacelifte vormen hangen niet samen met de lijnen van de auto. Een grote misser dit.
Hmmm aanvaardbaar, maar niet in vergelijking met de vorige
Is toch mooi? Vond hem altijd al mooi…
Maar ja, als autoblog het niet mooi vindt, mag niemand het mooi vinden, toch?
@G-Ammo: Haha, die zit!
@G-Ammo: Dat is onzin. Je moet onthouden dat Autoblog een blog is, zoals de naam al zegt. Dat houdt in dat er gewoon een eigen mening in berichten mag staan en ze niet recht toe recht aan zakelijk moeten zijn.
@Lucb: Ik vind vaak genoeg zinnen waarin staat: ”Hij is” i.p.v. ”Ik vind”… Net zoals bij Top Gear wordt een mening meteen gemanipuleerd, zonder er eerst zelf een te vormen.
@G-Ammo: tja, jij vindt een Toyota logo ook mooi..
@Poll: Zeg mij dan maar wat er lelijk aan het Toyota logo is.
De achterlichten zijn echt een verbetering
Ik moest even googlen om te weten hoe de huidige Passat CC er ook alweer uitziet… Zegt genoeg, lijkt me. De foeilelijke achterlichten hebben plaatsgemaakt voor wat strakker gelijnde, dat is positief te noemen. Dat wat er voor in de plaats gekomen is, is echter weinig sprankelend. Maar oke, het ziet er wel netjes uit.
Misschien een beetje raar (.. maar wel lekker… oh nee.. dit is een andere forum LOL) maar ik vond de Passat CC altijd wel mooi en nu nog mooier! En nu niet gelijk gooien met modder (of zo) heh? :-)
Ik vind het eigenlijk ook een verbetering…. Die vorige vond ik rare voor- en achterlichten hebben… En is dat nu net hetgene dat ze nu verandert hebben…
mooi geworden,rijd sinds 5mnd (een tweedehands)2.0 TSI 155 kW
deze is duidelijk veel strakker!!
Gaap…!!! Het minste wat ze hadden kunnen doen is het oppervlak van de achterlichten halveren. Maar goed, dan was ie gelijk ook minder saai geweest.
gelukkig geen ingrijpende dingen, de punten die ze wel veranderd hebben vind ik alleen maar vooruitgang ;)
dikke auto geworden! r36 versie?
Jammer… en WEER een fabrikant die een prachtig model met een facelift verkl**t. Ja sorry hoor.. ik baal d’r echt van. Samen met de Scirocco zijn dit de enige twee echte mooie Volkswagens.

Het gaat zo vaak mis. Wat te denken van de Twingo.. die nieuwe Laurens van den Acker versie.. barf.. doe mij maar de phase I. De Fiat Grande Punto.. weg Maserati neus.. welkom plastic klomp bumper.. en nu deze weer.. weg haviksogen.. weg losse grille, weg dikke verspringende bumpers.. weg mooie achterlichten.. welkom saaiheid.. nog één keer kwijlen.. Volkswagen shame on you!

http://i669.photobucket.com/albums/vv51/freewarefreak/100%20Procent%20Tuning%202011/16102011026.jpg

PS: Er is in mijn ogen maar één facelift gelukt. En dat was met de nieuwe Jaguar XF. Die is eindelijk zoals die vanaf het begin had moeten zijn. Daar hebben ze de kikker koplampen verwijderd. Super!
@Freewarefreak: dat plaatje dat jij post, dát is pas triest.
weer een bevestiging dat sommige ‘tuners’ achter slot en grendel horen.
@blo3to3t: Er zit een ander setje wielen onder (en ook nog eens hele dure..) That’s it. Moet die daarvoor al achter slot en grendel? Er is niets aan deze auto verziekt. Op standaard rijhoogte (wel eens gehoord van air-ride) is het een CC op mooie wielen.

Dat jij zo’n milde aanpassing al niet meer trekt vind ik pas triest.
@Freewarefreak: Milde aanpassing?!

Die velgen zien er in mijn mening uit als een mislukt gourmetstel.
@sjouveur: Tsja.. dat moet je Bentley laten weten.. ik heb alleen het fotootje gemaakt.. niet die wielen.
Hij is er niet lelijker op geworden maar het blijft gewoon een mooie leaseslet.
Is gewoon mooi hoor.. Mooi vind ik niet boring.
Pfff strakke bak

achterlichten
– interieur design
– die koplamp LEDS verlichting
Wanabee audi Ziet er zo nep
Uit :))
@calyyyy: LOL wannabe audi ? VAG ‘Volkswagen Group’ is de vader van audi.
nou ja wel aardig, had niet gehoeven maar hij blijft (erg) mooi
http://images.thecarconnection.com/med/2009-volkswagen-cc_100189886_m.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Volkswagen/Passat_CC_2012/Volkswagen_Passat_CC_2012_03.jpg
http://www.pollsb.com/photos/o/135666-black.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Volkswagen/Passat_CC_2012/Volkswagen_Passat_CC_2012_02.jpg
@Flamingo: kijk, hier hebben we wat aan. Vond het altijd al een stijlvolle auto, jammer dat vele dat niet vinden door het VW logo.
@Flamingo:

Vooral de achterkant had een buttlift nodig… en hij is er wat dat betreft flink op vooruit gegaan in mijn ogen en mening ;)
@Flamingo: die ouwe blijft natuurlijk wel mooi, zonde van de grill en de achterlichten, maargoed, het interieur is anders wel netjes gelukt:
oud: http://www.huiskes-kokkeler.nl/resources/actiefotos/large/interieur464_2.jpg

nieuw: http://media.autoweek.nl/m/m1eyxuqbhlsu.jpg

afijn: ik zou toch liever het oude exterieur hebben :P
@bigcar: Een heerlijke auto de Passat CC enige minpuntje van deze nieuwe Psssat CC is de grill inderdaad. Maar de auto doet het in zijn geheel heel goed.
damn wat een lekkere wagen
Ze hebben er een gewone Passat van gemaakt.
Ik vind de Passat CC misschien wel de mooiste uit zijn klasse. Deze facelift moet eerst even op mij inwerken voordat ik met een oordeel kom.
Op dit moment ga ik voor de pre facelift.
saaier geworden tegenover het vorig model.
eenvoud en emotieloos net als de rest van VW’s (scirocco)hierbij uitgesloten.
voor en achterkant vormt geen geheel met de rest van de duikboot.
Ziet er bangelijk uit ,gij zijd de “boooring”
Juist smaakvoller.
Wij hebben thuis een CLS, het blijft mooi om die gasten in hun CC te zien kijken naar die CLS met een blik van: shit, wat rij ik toch een slechte kopie
@dufornee: een slechte kopie? Kost de helft, is ook degelijk gebouwd en ook een vierdeurs coupe die er beiden strak uitzien. Wie laat zich dan neppen voor een Mercedes badge? Volgens mij moet je eens een proefrit gaan maken.
@kraakensmaak: niet mee eens dat beiden er strak uitzien. De CC haalt het bij lange na niet bij de CLS, daarnaast durf ik best mezelf af te vragen of de CC net zo lekker rijdt als een CLS, ik denk het niet. Zo is te CLS in alles net een stap verder dan de CC
@dufornee: helemaal mee eens, wij hebben ook een (vorig model)CLS thuis en die blikken die ken ik ook. De CLS is trendsetter geweest destijds en de lijn van de eerste vind ik errug mooi. Poenerig maar nog wel stijlvol.
@audir8v10: Goeie keus (die cls)
@dufornee: CLS is een mooie auto en ik denk dat er heel wat Passat rijders er eentje willen rijden. Echter het overgrote deel wil van zijn levensdagen niet in een Mercedes gezien worden.
@dufornee:

Liever een ster in m’n voorruit, dan in de grill …. :-)
@rechercheur: Juist! maar toch wel liever een ster in mijn grille dan een grille in mijn … ;)

Facelift geslaagd, die hadden alle VW’s van voor de facelift hard nodig, vond er geen een mooi…
@dufornee: Ik zou dom zijn als ik zou gaan beweren dat de CC en de CLS aan elkaar gewaagd zijn. De CLS is gewoon op elke vlak een stuk verder, maar de Passat CC vind ik wel een mooie auto!
@dufornee:
En de cls is weer een copy van een 1997 Ford Taurus….
@dufornee: Haha, +1, VW’s enige mooie auto (oké, scirocco kan er mee door) is gewoon gejat van Mercedes. Klaar. Punt uit.
ik vind ‘m best mooi hoor, helemaal in de lijn met z’n non CC variant.
Kmoet zeggen dat ik die Passat toch de mooiste VW in tijden vind, die rechte voorlichten doen t em.
De achterzijde is er behoorlijk op vooruit gegaan ziet er lekker strak uit. De rest van de auto is daarmee in lijn. In zijn geheel vind ik het een verbering.
@potjak: Alleen de voorkant van de vorige was een tikkeltje mooier :)
Erg mooie stijlvolle bak, mooiste VW van de laatste jaren !!
@rechercheur: dat zegt eigenlijk niks
@taxman:

dus …..
Waarom hebben ze nu de enigste mooie auto die ze hadden ook verneukt?
Het blijft nog steeds hun mooiste auto(zegt iets over de andere modellen) maar ik vind hem lang zo mooi niet meer.

Bravo Volkswagen, je bent met onderscheiding geslaagd in het ‘hoe maak ik een auto saai’ examen.
naar mijn mening is het wel een verbetering! Ik vind het al een hele mooie auto, maar dit nieuwe design spreekt mij heel erg aan!
Wat het mest aanspreekt zijn de strakke lijnen, het maakt hem net iets stoerder.
@Treff: Klopt ben ik met je eens. De achterkant van de nieuwe is echt mooi geworden, alleen de voorkant van voor de facelift oogde net iegts stoerder vooral de koplampen en de motorkap.
Blijft een VW, maar er is over nagedacht qua looks…dus een + 1/2
Er komt een moment dat zelfs de de diehard Vaggers afhaken. En dat moment lijkt mij tamelijk dichtbij.
Natuurlijk wel mega efficient in deze kille crisistijden; je koopt nu nog maar 1 model koplamp, 1 model gril, en 1 model achterlicht en voila; een nieuw VW model is weer geboren!

En je niks aantrekken van al die zeikerds die het niks vinden, laat ze de rambam krijgen, kopen ze maar een Audi (o nee, daar hebben we dezelfde eenheidstruc al uitgehaald, sjips) nou dan toch lekker een Skoda (oeps, ook daar hetzelfde, dit word lastiger!)
Een Seat dan? (f… nee want dat zijn weer ouwe Audi’s en VW’s met andere koplampen en grillen van 1 maat…)

HELLUP!!!


Wie weet richten we een fonds op; hoe word VAG weer lekker Crea Bea?

En nee; blijf met je tengels van Alfa af!
Ah! De Gilette grille is een Wilkinson grille geworden… Nieuwe sponsor? ;)
Blijft een mooie auto en k heb met plezier de 1e versie gereden. Helaas zijn de looks beter dan rijervaring. Het navigatiesysteem is niet zo mooi en handig als bij Audi en BMW en het weggedrag is onvergelijkbaar met een BMW 3-serie.

Uit de specificaties begrijp ik dat men geen 20% versie heeft. De auto is hiermee kansloos. BMW, Audi en Mercedes hebben met hun >160 pk diesels veel betere aanbiedingen.
Is en blijft een ouwe lulle bak
@karreman: klopt, jonge lullen kunnen hem niet betalen…
Gaan ze hem netter maken.. Pfff. Dan maar een Insignia.
@kaasboerin: Ik zou persoonlijk heel erg twijfelen tussen de Insignia en de Passat CC.
@agera: Ik niet, de insignia!
Wat een zoutloze saaie vertoning is dit zeg (past wel weer goed bij het familie-imago)Ik vond de vorige tenminste nog wat speciaals hebben,alleen de achterlichten van het vorige model vond ik iets minder, maar ze hebben wel alle charme uit dit model weten te persen…
Gewoon een hele mooie auto en een goed alternatief voor de duurdere CLS.
Zeer afgeslankt. Toch is het front niet helemaal geslaagd, maar de achterzijde is er wel op vooruit gegaan.
Het interieur ziet er goed uit. Mooi in balans en niet teveel poespas.
Jammer dat de bulge verdwenen is op de motorkap. Dat gaf hem toch net dat sportievere en agressievere look.
hij is misschien wat minder spannend dan de vorige passat cc,
maar hij lijkt we meer te ”kloppen” qua uiterlijk.
ik vond die koplampen altijd zo raar.
Omg, dan trek ik die passat er nog uit (dieseluitvoering) met mijn seat ibiza 2002 (171 pk en een koppel van 400 :D)
Vergelijking tussen Insignia & Passat CC slaat als een tang op een varken. Het inside & outside verslaat de passat de cc. Enige positieve aan de insignia is de 160pk 20% diesel.
@alloallo: Verklaar u nader?
Mag ik zeggen dat ik de pre-facelift mooier vindt?
@love4sportcars:

Ja dat mag u zeggen Mart Smeets.
De antenne hebben ze bij de facelift nu ook mooi weggewerkt.
@ralf: idd hoewel ik dat vinnetje ook al best netjes vond
Vergeet niet dat gewaagde designstukjes niet aan de orde zijn in het zakelijke segment, en dit is nog steeds een zakelijke auto. Bij VW (en misschien algemener bij VAG) doen ze er dus goed aan om discreet te blijven! En velen denken daar ook zo over, want er rijden tegenwoordig veel grote VW’s rond!
Lelijke is de nieuwe CC niet, het blijf een mooie auto. Wel is hij iets saaier geworden. Maar niet dat het erg wordt.
Wat ik me wel afvraag is de Passat CC een verkoop succes? Want ik had in 2007, toe hij op de markt werd gebracht mijn bedenkingen.
@robertj In 2008-2010 heb ik passat cc (140pk diesel twv 48K) gereden. Kwalitatief een mooie auto en tevens een mooi design. Tegenvallend was echter de sportiviteit. Deze auto heb ik vervolgens vervangen voor een BMW 320 EDE.

Hoewel minder fraai was deze auto veel sportiever. Door de 20% regeling was deze auto 100 euro per maand goedkoper in de bijtelling.

Momenteel orienteer ik me op een opvolger. Ik heb ook de Insignia bekeken. Mooi aanbod van 20% diesels. Premiumuitstraling is totaal niet aanwezig en de standaard stoelen zijn een drama.
Ik had gehoopt dat na de facelift het complete Passat motoraanbod beschikbaar zou komen in de CC.
Feestlift, echt een grote sprong vooruit.
Altijd al een lelijk hok gevonden, en dat veranderd nu niet.
achterkant is veel verbeterd, zeer mooi gestroomlijnd.

voorkant kon beter, LED puntjes vind ik altijd cheap, ze hadden er toch beter LED lines van gemaakt. De grille is misschien ook iets te uitgesproken.

voor de rest best geslaagd!
Het was niks en is nog steeds niks. Dom plat geslagen model.
Dat verander je niet met een andere voor- en achterkant.
En nogeens 4k duurder dan een Paszaad die al te duur verkocht wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).