Volkswagen Scirocco GTS – 210 pk en retro details

Auteur: , 32 Reacties

Heb je geen geld voor een Scirocco R? En wil je toch uitvoering die er wat spannender uitziet dan een standaard Scirocco? Dan kan je binnenkort kiezen voor de 210 pk sterke Scirocco GTS. Het verschil zit 'em in de details zullen we maar zeggen.

Een Scirocco met 210 pk bestaat natuurlijk al een tijdje, maar die onderscheidt zich niet heel erg van zijn minder sterke broertjes. En dus heeft Volkswagen het GTS uitrustingsniveau weer afgestoft, deze naam werd immers in de jaren ’80 ook gebruikt voor de Scirocco.

De Scirocco GTS is te herkennen aan zijn 18 inch “Thunder” velgen, diffusor en dakspoiler van de Scirocco R, aangepaste bumpers, go faster stripes, golfbal versnellingspook en diverse rode elementen.

Een volledig persbericht ontbreekt nog op dit moment, maar tijdens AMI 2012 in Leipzig zal deze uitvoering zijn wereldpremière beleven en zullen we ongetwijfeld ook alle details ontvangen.

UPDATE: Precies dertig jaar geleden verscheen de eerste Scirocco GTS. De Scirocco GTS die Volkswagen nu presenteert, is op dezelfde sportieve leest geschoeid. Om te beginnen is hij voorzien van de 154 kW/210 pk sterke TSI-motor en is daarmee goed voor een topsnelheid van 240 km/uur en een ‘0-100’-sprint in slechts 6,9 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 1 op 13,5 (DSG: 1 op 13,3).
Het uiterlijk van de Scirocco GTS valt op door de nadrukkelijke verwijzingen naar raceauto’s uit de jaren zeventig en tachtig, zoals de indrukwekkende striping. Ook is hij voorzien van specifieke bumpers, sideskirts en 18-inch lichtmetalen velgen type Thunder. Het interieur is een combinatie van zwart met rode afwerkingsaccenten, zoals de stiksels van de lederen bekleding. Nog een nostalgisch detail is de pooknop in golfbal-design. De GTS-uitvoering van de Scirocco komt later dit jaar in beperkte oplage op de markt. De prijsstelling is nog niet bekend.32 reacties

Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig voorspellen wat de volgende variant van een model wordt: gewoon kijken wat er vroeger was…
Van lelijk naar nog lelijker …
Normaal voorbehouden aan tuners, maar VW doet het uit hun eigen !
Beetje jammer dit..
‘k vind de normale uitvoering met 210 pk toch mooier. Dit is “een beetje jammer” en geeft de auto een “hoog petjesgehalte”.
Verkopen gaan waarschijnlijk wat minder, dan maar even 1 of ander actiemodelletje in de schijnwerpers zetten.
Een normale Scirocco is een prachtige wagen maar dit ziet er niet uit naar mijn mening.
Breng je Scirocco maar eens naar JD voor een chip op maat en hij benaderd een R heel erg dicht. 260pk en 3560nm is makkelijk haalbaar. Mijn S3 1.8T die ik heb gehad had die waarden al met een JD chip.
@bofkont:
maar mag dit wel van de lease maatschappij?
@six-trey: Veel lease maatschappijen laten dit toe, mits het gemeld wordt. Het lease bedrag p/maand wordt iets verhoogd.
Maar inderdaad niet alle maatschappijen willen het.
masterstig via Android app
@bofkont: 3560 nm! Holy sh*t ;)
Edit 360nm uiteraard ;)
masterstig via Android app
@bofkont: Haha, reactie te laat gelezen :)
Veel te patserig voor die kracht.
Dan maar doorsparen voor de R.
Schooiersbak
Zo. Koop je tien jaar oude Scirocco nu nieuw bij de dealer!
Die velgen heeft de Halfords ook wel liggen, maar dan goedkoper…
@meneersander: Ik wou de opmerking net maken…
Wat een lelijke velgen.
5 spaaks staat zowieso niet onder een Scirocco.
@BmwMPower: Nee helemaal met je eens!
..en HOP…zó de shredder in rijden…
Xie dat de deuren aan de binnenzijde een veredelde boemerang opgeplakt hebben gekregen…of een ‘biljartballen-goed-leg-driehoek’ ? ;-)
Dus de Retro details zijn een versnellingspook uit de Golf 2 GTI en een badge die van de Porsche kar afgevallen is. Nou lekker pakketje hoor. Die stickers maken het geheel wel af…….
In het begin vond ik de Scirocco een prachtige wagen, maar ik begin hem steeds lelijker te vinden. Zelfs in standaarduitvoering
Een golfbal versnellings pook? Oke, ik weet dat het een plat geslagen golf is, maar het is geen golf hoor!!
@larsdbs9: het is idd geen Golf, maar een Scirocco ;)
Ben hier niet zo gelukkig mee. Ik wil mooiere en apartere details. Bijvoorbeeld bruin getint glas en andere koplampen zoals destijds bij de Golf 1 GTS. Speciale bekleding. Een Sonderlackierung. Standaard panoramadak erbij of zo. Ow en betere velgen dan deze simpele vijfspaaks.
Wij hadden een 210 pk scirocco alleen dan met R Line, kleine subtiele aanpassingen, waardoor je je wel onderscheid van andere versies, dat was wel mooi
Doe mij maar een Scirocco R of desnoods een gewone Scirocco, dit ziet er echt niet uit.
Ik vind de scirroco steeds saaier worden.. maar dat geldt ook wel een beetje voor heel VW.
Doe mij maar gewoon 1 kleur.
Veel enthousiasme hebben jullie er niet voor over, zeg.
Ik vind een voordeel aan af-fabriek tupperware en stickers, dat de kans kleiner is dat er binnen een paar jaar iemand nog veel gekkers onder schroeft.
En een coupe met 200+ pk mag van mij best optisch gepeperd worden.
Zeker VW heeft in standaard-trim niet bepaald veel eye-candy.
@mout: ben inderdaad niet bijster enthousiast en dat komt omdat VW meer in z’n mars heeft. Deze aanpassingen zijn vooral kostenbewust gedaan en dat vind ik erg jammer en n gemiste kans wanneer ze de naam GTS van stal halen.
Helaas heb je bij alle Volkswagen producten alleen maar de keuze om in een “Dodelijk Saai Geval” te rijden of in een wagen voor petjesvolk.
Beide wel je absoluut NIET.
mooi ding hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).