Volledig elektrische Dartz Jo-Mojo is officieel

Auteur: , 11 Reacties

Dartz heeft de elektrische variant van de onlangs onthulde Mojo officieel bekend gemaakt. Gisteren dook er een video van dit bizarre project op, die onze vrinden van Groen7 al voorbij lieten komen, nu is ook de rest bekend van deze elektrische en gepantserde roadster. Jep, Dartz heeft weer een niche gevonden.

Terwijl jullie het idee van een gepantserde roadster op je in kunt laten werken, doen wij ondertussen even uit de doeken wat de Jo-Mojo precies voorstelt. Dartz heeft samen met Gray Design een nieuwe body ontwikkeld voor de Mojo. En waar de reguliere Mojo moet worden aangedreven door een motorfietsblok (V4), heeft deze versie een e-motor met een vermogen van 80 pk en 122 Nm aan koppel tot zijn beschikking. Goed voor een 0-naar-100-sprint van 9.5 tellen en een topsnelheid van 201 km/u. Over de range wordt overigens met geen woord gerept, maar de lange afstand-rijders kunnen wel extra accu aan het accupakket laten toevoegen voor een groter bereik.

Voor de monocoque is dezelfde techniek gebruikt die Dartz ook toepast in de Prombron-serie. Daarnaast is de Jo-Mojo dus voorzien van lichte bepantsering. Wat dit met het gewicht doet is verder niet bekend, maar echt gunstig voor de actieradius kan het nooit zijn.

De elektrische Dartz kan volledig worden afgesloten door een afdekplaat over het zitgedeelte te laten schuiven. Hiervoor klappen de stoelen en de rolbeugel automatisch in. En in gesloten toestand kunnen de zonnecellen in deze plaat de accu van extra prik voorzien. Voor deze solar-techniek is de hulp ingeroepen van ruimtevaarttechnologiebedrijf Sidrabe, ooit een grote naam in de Sovjet Unie.

De Dartz Jo-Mojo kan in talloze kleurenschema’s worden uitgevoerd, inclusief een kameleon-optie. Verder is het interieur volledig naar eigen (wan)smaak in te richten en verwacht Leo Yankelovich, oprichter van Dartz, dat er eind 2012 een rijdend prototype voor zijn bedrijfsdeur in Riga staat. De prijs van een eventueel productiemodel moet rond de 30.000 euro komen te liggen, wat extreem weinig is naar Dartz-begrippen.

Een tamelijk slechte video waar het ‘schuifdak’ in actie is te zien, staat op Autojunk.

Met dank aan Matthis voor de tip!11 reacties

Nee, ik hoef hem niet, er zit geen walvispenisleer in.
@faalhaas: Dat is zeker een reden om hem niet te kopen :D
Is wel geinig maarja ik zou hem toch niet willen
€30.000,- ?? Deank ’t niet Dartz. Het lijkt wel of dat bedrijf alleen maar met impuls-ideeen komen en maar wat aan lopen te kloten, veelsteveel geld die gasten.
Leuk en wanneer komt die coupe van Dartz met 2000 pk?
Daar wil ik namelijk wel op wachten
Nuttig zo’n gepantserde roadster, waar je kop gewoon boven uitsteekt…
@Brammer: Kogelvrije vest, Kevlar helm, Aramide handschoentjes. Lukt wel hoor…
@Brammer: En er is geen vooruit/dak om je tegen granaten te beschermen.
Doet mij beetje denken aan de Lotus 340R
http://www.carandclassic.co.uk/uploads/cars/lotus/1338365.jpg
Die was 10 jaar geleden zijn tijd ver vooruit.
@ricardo, is er niet zo’n heerlijk persbericht bij van Dartz? Ik lig altijd helemaal krom van het lachen bij het lezen om wat die idioten nu weer uitkramen.. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).