Volvo P1800 met harde Corvette-pk’s [te koop]

Auteur: , 21 Reacties

De meest on-Volvo-achtige Volvo uit de geschiedenis van Volvo is natuurlijk P1800. Een droomcoupé die niemand snel van zijn oprit af zal trappen. In 1971 kwam hij ook als shooting brake, maar met 135 pk werd het nooit een machtig powerhouse. Hoe anders is dat met deze rode knaap, die een Corvette V8 onder de kap herbergt en een heerlijke brul uit de chique Zweed tovert.

Alle ‘heilschennis!’ en ‘dat doe je niet met klassiekers!’ opmerkingen daargelaten, een viercilinder omruilen voor een V8 is altijd leuk en dient ontvangen te worden met een staande ovatie. In dit geval kwam er een 327 V8 (5.4-liter) uit een Chevrolet Corvette onder de kap, met een heerlijk ouderwetsche verdelerkap en een rond luchtfilter in het midden. Vandaar die hoodscoop.

In theorie heeft deze 1800 ES (stations worden aangeduid met letters, en zonder ‘P’) nu 320 pk onder de kap, die zijn krachten via een luie doch sterke drietraps automaat – de Turbo 350 -naar de achterwielen stuurt. De sidepipes en spaakvelgen benadrukken trouwens even lekker dat dit een verre van originele 1800 ES betreft. En anders doen die tacky Pontiac High Back-stoelen en dat houten foutstuur in het interieur dat wel. Je moet er van houden…

Mocht je nu zwetend op eBay aan het zoeken zijn naar V8-blokjes om in een P1800 te hangen: deze Corvette-powered Volvo (waar zagen we dat eerder) staat voor 30 mille te koop. Advertentie HIER.

En deze auto neersabelen danwel ophemelen is pas toegestaan als je de video met bijbehorende V8-donderbrul hebt gekeken. (via Hooniverse)21 reacties

Me like a lot
Die /station kan je hier weg laten Ricardo.
Dit is een Shooting Brake avant la lettre.

Wat blijft dit zelfs na ruim 40jaar een mooie auto, werden er nog maar auto’s in deze geest gemaakt.
@jrk68: Goed punt! :)
Mooie wagen, leuk geluid maar ‘helaas’ niet meer volledig orgineel. Al zou ik ‘m toch willen hebben :-)
Prachtige elegante auto en wat ronkt dat ding lekker, zeg ! Mooi werk om fier op te zijn.
doet me denken aan een bmw Z3 coupe maar geef mij toch maar deze!
Een V8 erin lepelen is leuk, maar ik vind het geluid toch echt te Amerikaans voor een Volvo. Sowieso is een 3-trapsautomaat wel erg jammer. Was het geld op ofzo? :P
@CapsLock: Eigenlijk snap ik ook niet zo goed waarom ze niet gewoon de Yamaha V8 die in alle huidige Volvo’s ligt erin hebben gelepeld. Daar hangt standaard een veel fijnere automaat achter dan zo’n antieke 3 bak.
Edelbrock carburateurtje?.. OT: Deze auto is niet echt mooi zeg maar, zat mooiere klassiekers waar dat blok in kan.
Vind dit eigenlijk niet kunnen in deze prachtige auto. Als je dan toch een ander blok in een P1800/1800ES wil leggen, ga dan voor een (aangepast) B5234T4 (5 cilinder) of een (aangepast) B6294T (6 cilinder) blok. Die produceren allebei een heerlijk geluid en dan blijf je tenminste trouw aan de fabrikant. En als je dan toch een V8 moet zijn, dan heeft Volvo daar ook iets voor: de B8444S. Klinkt ook erg goed.
Het klinkt bere goed.
Maar de combi vind ik niet zo geslaagd, de p1800 is niet zo’n lome dikke bak.
Het geluid icm de usa automaat maakt hem niet heel mega extreem uber vet, eerder een lui varken.

Maar de p1800 is een cool ding,
en een Corvette V8 ook
http://www.swedishcarclub.be/fotos/modelP1800Landuyt.jpg http://volvo1800pictures.com/0_car_photos/E/1971/104/Volvo_1800E_71_104_1934_80a.jpg Aan zulke auto’s moet je niet kl*ten!
@audicoupe84: You’re so right! Zo origineel mogelijk laten, met liefde poetsen en onderhouden en genieten van iedere rit die je maakt. Die onderste is trouwens wel een heel mooi exemplaar, gaaf!!
Zonde! Ze hadden exterieur origineel moeten laten, maar wel zo’n blok erin hangen :-)
Met die hele shooting break hype is dit nog wel hot.
Leuk als je een amerikaan bent en ze de onderdelen bij de cornflakes weggeven en pijpleiding tot in je achtertuin liggen.
Niet echt geschikt voor West-Europa dat ding.
Leuk hoor v8 erin maar hoe zwaar is de neus nou geworden?? Rijdt dat nog wel door een bocht?
Ik ben hier ook niet voor, gewoon originele blok kietelen dan heb je een hele leuke originele auto die volgens mij nog lekkerder rijdt ook!
zoiezo vind ik de station niet mooi en met een corvette v8 leuk! maar had dan alles origineel gelaten
Volgens mij is er nooit een 327cui motor in de vette geleverd…… En als je de man op het folmpje hoort praten zei hij GM engine…. XD
@edje:

De 327 is zeker wel in de Corvette geleverd.
Maar dan met injectie.
Niet echt mijn soort wagen maar is toch wel redelijk vet. Die uitlaten zijn ook wel mooi aan de zijkant.
Hielschennis! Dat doe je niet met klassiekers… Maar hij is wel vet. :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).