Volvo S90: rijtest en video

Auteur: , 94 Reacties

De Volvo S90 belooft veel voor weinig. Reden genoeg om de auto eens goed aan de tand te voelen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Toen Volvo vorig jaar het doek van de S90 (en niet veel later de V90) trok was het meteen duidelijk: jullie houden van deze auto. Veel reacties, lovende woorden en nieuwsgierigheid naar allerlei details: het was opvallend. En ook hier op de redactie werden we er wel warm van. Was het niet om de looks dan was het wel om de beloofde value for money: vanaf €43.000 euro werd ons beloofd en dat werd waargemaakt ook nog. Voor een premium auto in het E-segment is dat een bijzonder scherp prijskaartje.

Toegegeven: dan koop je wel een D3 met 150 pk, niet direct een strepentrekker dus. Dan zijn de cijfers van de T5 Inscription benzineversie die wij hier voor ons hebben staan wat interessanter: 254 pk uit een 2.0 viercilinder turbo moet ervoor zorgen dat we in 6,8 seconden de 100 kunnen bereiken en dat we bovendien tot 230 kilometer per uur door kunnen stomen. De basisprijs voor dit blok ligt op €49.995 euro, (€55.995 voor de Inscription) maar daar houdt het in dit geval niet op.

Volvo S90 D5 Inscription rijtest en video
Men heeft bij Volvo namelijk de optielijst er even bijgepakt voor deze auto. Dankzij een Intro Line, Luxury Line, Versatility Line, Scandinavian Line, de optionele luchtvering, inklapbare trekhaak, exterieur styling kit, 21 inch wielen, twee handen vol andere gadgets en bovendien de heerlijke Mussel Blue Metallic lak komt het totaalplaatje wat jullie hier zien uit op nét geen €80.000 euro. Maar dan heb je ook werkelijk álles wat je je kan wensen op een Volvo S90.

Volvo S90 T5 Inscription rijtest en video
Ook in levende lijve valt het ontwerp niet tegen, al ben ik nog steeds niet aan die rare achterlichten van de S90 gewend. Dan prefereer ik toch de looks van de V90, waar de achterkant meer in balans lijkt. Verder is het echter een bijzonder fraaie auto, zeker op deze 21 inch wielen en met die fijne lichtblauwe metallic lak. Het is geen R-line maar die zou ik denk ik ook niet zo snel kiezen op de S90. Da’s toch een beetje alsof je je opa ziet in trainingspak als je het mij vraagt.

Volvo S90 D5 Inscription rijtest en video
Volvo S90 D5 Inscription rijtest en video
Ook het interieur is fraai. Het is geen afwerkingsniveau Audi, maar het oogt wel gewoon goed. Als je het centrale scherm even de tijd gunt om goed op te starten werkt het bovendien bijzonder vlot en prettig, maar dat wisten we al van de XC90. De stoelen zitten prima, de ruimte is zowel voor- als achterin riant te noemen mede te danken aan de slank vormgegeven voorstoelen, die veel beenruimte achterin creëren. Met mijn 1.85 kom ik nog niet eens in de buurt van het dak en ook onze cameraman Martijn (die nog een flink stuk langer is) kon zijn hoofd en benen prima kwijt. Mooi pluspunt: de bekerhouders blijken groot genoeg om een fles wijn in te zetten, altijd handig als je je laat rijden.

So far, so good. Maar als deze Volvo S90 klantjes weg wil snoepen uit Duitse premiumsloepen dan is het zeker belangrijk dat de nieuwe S90 goed rijdt. Met een draai aan de startknop komt de viercilinder voorin tot leven. Eerlijk is eerlijk: dat is toch wel even een deceptie. Voor het eerst in mijn leven spreek ik hardop de wens uit dat een merk eens wél de moeite gedaan had om me te neppen met motorgeluid uit de speakers. De viercilinder turbo klinkt gewoon niet vet en sexy genoeg voor een grote auto als deze.

Volvo S90 D5 Inscription rijtest en video
Maar met alleen geluid los je het viercilinderprobleem niet op. Want ook tijdens het rijden mis je gewoon extra cilinders. Een grote auto als deze koop je niet alleen om de ruimte, je wil ook een stukje beleving. En hoewel we inmiddels erg ver zijn gekomen met turbotechniek en we steeds meer kunnen met minder cilinders, voelt het gewoon minder fijn. Het geluid is minder, maar ook de vibraties en de manier waarop een groter blok reageert: er mist een stukje voldoening, een beetje weelde, het gevoel dat er altijd iets over is.

Het is een smetje op een verder prachtige auto, want rijden doet de S90 prima. Het stuurgedrag is erg ok, en zeker met de optionele luchtvering die onze testauto heeft is het een heerlijk comfortabele machine. Een dijk van een auto die verder alles ook gewoon goed doet en de inzittenden een fijn en stressloos bestaan gunt, mede dankzij de vele elektronische hulpjes aan boord. Het is een auto waar je snel aan gewend bent en die binnen een dag “eigen” voelt, maar die toch speciaal blijft elke keer dat je ernaar kijkt. Dat heeft Volvo goed voor elkaar.

Volvo S90 D5 Inscription rijtest en video
En dat blijkt ook wel op het moment dat je uitstapt. Negen van de tien keer kwamen er mensen op me af. Of ze even mochten kijken, er even in mochten zitten of om een compliment te geven. Meerdere duimpjes ook onderweg en niet alleen van Volvo-rijders. Volvo heeft met de S90 een sympathiek product dat veel aandacht geniet, zoveel is duidelijk.

Of het een alternatief is voor een BMW 7 Serie of Audi A8? Die auto’s zijn nog wel een stapje verder, maar ze kosten dan ook twee keer zoveel. Een Volvo S90 komt met name qua binnenruimte en formaat erg in de buurt van die auto’s, maar is in feite een concurrent voor de Audi A6, Mercedes E-Klasse en BMW 5 serie. Auto’s waar je iets dieper voor in de buidel moet tasten maar waar je nog wel meer dan vier cilinders kan krijgen. Mocht je een Duitse premiumlimo overwegen dan zou ik je willen aanraden om toch eens met de S90 te gaan rijden. Een “kiloknaller in het E-segment” zoals cameraman Martijn het noemt. En los van het motorgeluid is de S90 T5 echt een fantastische auto en wellicht word je er erg gelukkig van. En je portemonnee ook. Filmpje!94 reacties

Is het niet meer een alternatief voor een 5-serie of een A6 inplaats de grotere broertjes?
@mikkeloentje: paar weken terug gezien in amsterdam. Toch wel maatje A7.
@jackass266: dus A6. Hij heeft gelijk.
@dick1980: alleen heeft Volvo wel echte motoren!! ,,.. oh nee dat zijn alle andere merken
@mikkeloentje: jep. De reden dat ik hem met o.a. de A8 en 7 Serie vergelijk is met name de enorme ruimte in het interieur en het feit dat de auto gewoon groter aanvoelt (en oogt) dan die genoemde concurrenten. Dat heb ik niet duidelijk genoeg vermeld in eerste instantie en daarom heb ik de laatste alinea iets uitgebreid.
@mikkeloentje: nee hoor. heb 6x een A6 gehad en 2x een BMW5. zijn totaal niet te vergelijken qua kwaliteit.
Ik heb de S90 nu zo’n 11 weken en al na week 7 kwamen de problemen: richtingaanwijzers, ruitenwissers, ruitensproeiers werkten niet. Week 8: Parkeerrem blokkeerde (en dus was de wagen immobiel) intussen nog wat kleinigheidjes: apps die geen verbinding meer krijgen, of “verdwijnen”, week 9: automatische transmissie blijft hangen in 3e , motorproblemen, parkeerrem terug vast. intussen staat hij voor de 4e keer in 3 weken in de garage en hebben ze net een probleem met de remmen “ontdekt” tijdens hun testrit. Los daarvan de misleidende reclame: whatsapp en Skype for Business werken dus niet (intussen idd bevestigd door Volvo Belgie) in tegenstelling wat de promofilmpjes beweren.
Na elk probleem doet de garage een software update maar nu weten ze het ook niet meer en ligt de bal in het kamp van Volvo Belgie en Volvo UK (??). Heb als vervangwagen een ouwe S60 gekregen en zal mijn S90 ten vroegste terugkrijgen na nieuwjaar (zal dus mijn laatste Volvo ever worden)
Mensen die een premium Duitser kunnen betalen gaan hier niet warm van worden. Gevalletje van wil wel maar kan niet. Volvo komt wel meer in de buurt maar is er nog lang niet.
@pinut187: Op welk vlak bedoel je?
@stfu: Op elk vlak, behalve de onderhoudskosten… Elk van de Duitse drie is met afstand een betere keuze dan een Volvo. Zeker na 3 tot 5 jaar…
@silverarrow: ik vraag me inderdaad ook af hoe zo’n viercilindertje en het accupakket er na enkele jaren aan toe zijn
@Silverarrow: Leg uit..? Met afstand? En kun je dit onderbouwen of is het weer zo’n Duits = altijd beter onderbuikje?
@musje83: Chassis van een BMW, Audi en Mercedes zijn beter, Volvo interieurs zijn slecht bestand tegen de tand des tijds en het voordeel van de onverwoestbare motoren zijn ze ook kwijt. Heeft niks met onderbuik gevoel te maken.
@pinut187: ik wel (A6 –> XC90)
Leuk en aardig maar de 5 serie is absoluut de vedette van deze klasse!
Geweldige wagen. Een A7 voor de prijs van een A4. Maar een fijne 6 pitter was leuk geweest.
Super mooie wagen. Vind hem inderdaad nog het meest vallen in de klasse waar ook een CLS en A7 in zitten. Die worden ook met 4-cylinders verkocht dus zou niet weten waarom dat hier wél een probleem is. Er zijn legio mensen die gewoon op zoek zijn naar een comfortabele stijlvolle manier om van A naar B te komen, en dan is dit toch een van de beste opties (naast de Mercedes CLS en E).

Verder een beetje een karige review. Buiten het stukje beleving mis ik hoe het stuurgevoel is, hoe het ding is afgeveerd, wegligging etc. Verder zit er voor 30k aan opties op, daar moet toch wat over te vertellen zijn?
@JeejEm: Het rijtestje van Autoweek leert dat het een auto is die vooral op comfort is gericht. Het rijdt goed, maar niet dynamisch zoals een 5-serie of XF.
@berlinetta: Dat heb ik ook gelezen inderdaad. Persoonlijk hoor ik het alleen graag ook uit de mond van Casper. Als je zo’n auto een tijd meekrijgt is het i.m.h.o. ook min of meer je plicht vind ik om er volledig over te schrijven.
@JeejEm: Ben het met je eens, wat meer informatie was welkom geweest.
@casperh: en als je dan toch op locatie bent, voel die Lancia, Visa en Golfjes ook ff aan de tand. ;)
@berlinetta: een XF dynamisch? ?
@dick1980: Als de rijtesten mag geloven wel. De XE mikt ook op klanten met een sportieve rijstijl. De introductie van de XE is zelfs een van de redenen dat BMW de 3-serie LCI weer een tandje strakker heeft gedraaid (terwijl BMW’s juist steeds comfortabeler werden).
@JeejEm: Op zich zijn 4 cilinders geen probleem, maar qua imago wel. Mensen rijden niet voor niets vaak zonder plaatjes en met een boddykit die een auto dikker doet lijken.

Hoe dan ook, mooie auto deze Volvo, maar jammer genoeg van achteren nog steeds niet echt ‘ authentiek Volvo’. Misschien ben ik ook bevooroordeeld, want ik ben een grote fan van de oudere vierkante Zweden.
@JeejEm: valt me wel vaker op in hun video’s, weinig uitleg over hoe de auto nou echt rijdt maar vooral wat specs voorlezen. Jammer wel. Comfortabel past bij Volvo en prima keuze als je naar het Volvo-publiek kijkt wat nu een V70/S80 rijdt denk ik zo.
@JeejEm: a7 2liter??????
Wat zien die uitlaten bij Volvo er nep en goedkoop uit. Net als bij de XC90. Van een afstandje lijkt het wat, maar als je dichtbij komt zie je dat er gewoon een klein pijpje vlak voor de bumper eindigt.
@naamloos3: je haalt me de woorden uit de mond. De DS lijn van Citroën heeft dat ook. Nieuwe Mercedessen kunnen er ook wat van. Ik vind het er kitscherig, goedkoop en nep uit zien.

Wat ik ook niet mooi vind is dat enkele pijpje op de eenvoudiger gemotoriseerde BMW’s.
@apriliarsv: Klopt, de merken die jij noemt, doen precies hetzelfde. En ik ben het ook met je eens wat BMW doet bij de instapmodellen. Doe dan op z’n minst altijd een dubbel pijpje, ziet er toch nog wat fraaier uit.
@berlinetta: Twee pijpjes onder een 116i is toch een beetje hetzelfde als een C200 met full-AMG pakket. Is het toch net niet he.
@viezefreddyw: Nee, ik bedoel 2 pijpjes aan één kant. De dubbele pijpjes mogen ze van mij bewaren voor de topversies.

En ik had overigens de modellen vanaf 2-serie of hoger in gedachte. 2 pijpjes naast elkaar ziet er dan toch wat fraaier uit dan één enkel pijpje. Bij een 1-serie vind ik het opzich nog wel kunnen.
@berlinetta: Met dubbele pijpjes bedoel ik dan uiteraard een pijpje aan beide kanten.
@berlinetta: Ik snap dat je daar op doelde, ik doelde ook op twee pijpjes aan één kant. Maar mehh, hoeft niet als je het mij vraagt. Een collega van me heeft een witte 320D station, volgens mij zo’n EDE ding.. Zit werkelijk geen enkele optie op, maakt het ding echt lelijk. Ook is het totaal niet vooruit te branden maar wel twee van die pijpjes. Vind ik eerlijk gezegd geen gezicht.
@viezefreddyw: niet overdrijven hé: “niet vooruit te branden”
@berlinetta: zat je ook bij de groep klagers (neem aan leasers met een kleintje) die graag 2 pijpjes op hun 320d/i moesten hebben, omdat ze anders niet serieus genomen werden?;)
@87sandyd: Nee.
@berlinetta: het dubbele pijpje aan één kant bij bijvoorbeeld een 5 serie is ook een van de pijpjes nep.
Vooral goed te zien als je er ’s nachts achter rijdt met de lampen er op.

Maar dat staat alsnog wel wat beter dan deze oplossing van Volvo.
@berlinetta: Vroeger (E90/E60) was dat perfect geregeld. Enkele pijp: viercilinder. Dubbele pijp: zescilinder. Aan beide kanten: turbo. Dat waren mooie tijden. :-)
@apriliarsv: Audi en Volkswagen (Passat) doen het ook. Inderdaad niet echt fraai als je het normale pijpje er nog gewoon achter kunt zien…
Ik vind het een schitterende auto en ik verwacht dat deze ook wel een succes kan worden. Het is namelijk een auto die sterk op comfort is gericht en dan heeft ie in feite maar een echte concurrent, namelijk de E-klasse. Het is absoluut niet de minste concurrent, maar niet iedereen wil of kan een Mercedes kopen. Dan vormt deze een mooi (in mijn ogen: een mooier) alternatief.

De A6 is ook op comfort gericht, maar die is al erg oud. De 5-serie en de XF zijn meer op sportiviteit gericht, hoewel de 5-serie ook op het gebied van comfort erg goed is. Maar ook deze is op leeftijd.

Daarom verwacht ik wel veel van deze Volvo.
Verreweg de meeste A6’en en 5 series rijden hier ook met een schrale vierpitter rond, dus dat lijkt me niet echt een probleem in deze klasse. Neemt natuurlijk niet weg dat het wel jammer is dat ze geen 5 of zescilinders meer hebben…
@trustmeiamanengineer: of nog beter, de oude V8.

Ik vind het nog steeds geen gezicht om een nieuwe Volvo met T6 of T8 achterop te zien. Zo’n naaimachientje voorin doet geen recht aan die aanduidingen.

Een concurrent voor de A8 of 7? Grapje zeker….. Mooie auto. En value for money zal zeker. Als de T5 al niet lekker klinkt en trekt, wat moet dat dan zijn met een D3? Is dan wel de 5 cilinder want volgens mij is dat de laatste gedowngrade vijfpitter. En wat als je maar net genoeg leasebudget hebt en een D3 kinetic kan rijden? Is dat dan nog leuk? Trouwens voor de testauto van 80K zou ik liever 535i of 535d bestellen met wel een 6 pitter en dan nog 7K aan opties maar krijg je wel een oud model. Of de nieuwe E350d of E400 4 matic. Of een A6 3.0 TFSI quattro met 9K aan opties of een 3.0 TDI met 320pk. Voor hetzelfde geld een dikke luxury bak waarvoor mensen aan de kant gaan op de A2?
@730ld: volgens mij zijn er louter viercilinders leverbaar
@730ld: Die 80K moet je niet te zwaar als referentie nemen. Ik zou ook eerder 8K opties op een dikke auto schroeven, maar persdemo’s zitten altijd nokkie vol met goodies. En die Duitsers voeren ‘personaliseren’ met de optielijst als pluspunt, dus is het niet meer dan gepast dat Volvo meedoet.
Het is dus eerlijker een Duitser met 50K basisprijs hiernaast te zetten. En dan kan je net de basisversie van de 5-serie, E-klasse of A6 niet meekrijgen. Wil je, net als bij deze testauto, 250+ pk, dan begint een A6 Avant op dik 55K, een E-klasse op 58K, en een 5-serie zelfs boven 67K.
En mocht je in de verleiding komen om bij de Duitsers aan de slag te gaan met de optielijst, dan loopt het prijsverschil nogal op.
Tenslotte is Caspers vergelijking met de 7, de S en de A8 wat optimistisch, maar gezien de afmetingen en luxe ook niet uit de lucht gegrepen.
Een Duitser die in vermogen, ruimte en aankleding naast de Zweed te zetten is loopt over de ton.
@730ld: ”Voor hetzelfde geld een dikke luxury bak waarvoor mensen aan de kant gaan op de A2?”
Koop je daar serieus een auto voor?
@730ld: audi a6 3.0tdi biturbo 320pk 80000€ geef mij maar die, en op die topversie’s zit en er genoeg optie’s op..
Had er toevallig eentje achter mij rijden vandaag in exact dezelfde kleur. Prachtding is het om te zien vanaf de neus. Ik liet hem even passeren en schrok eigenlijk van de kont. Ik had gehoopt dat hij in het ‘eggie’ wel zou meevallen maar ik vind de achterlichten erg lelijk. Doet wat mij betreft echt afbreuk aan de hele auto. Dat had het beter en mooier gekund. Zonde eigenlijk, want vanaf de neus een fraaie auto.
@viezefreddyw:

Zijn eigenlijk alleen maar die 2 stukjes rood plastic op de deksel wat em “lelijk” maakt .. 60 vierkante centimeters hooguit ..
@lincoln: Dat maakt het inderdaad nog lelijker. Maar ik vind sowieso de vormgeving van die achterlichten niet zo fraai, zeker in vergelijking met zijn mooie neus en strakke koplampen. Desondanks toch wel een imposante auto die het veel merken (Duitsers) moeilijk gaan maken.
@viezefreddyw:

Je wil tenslotte toch je station uitvoering ..
En die is wel goed/beter gelukt ..

Anyway .. Omdat het zo een mooi gelukt waterpas gelukt model is wil ik die achterlichten gewoon niet “lelijk” vinden .. Ik jok nog liever tegen mezelf ..
@lincoln: tegen jezelf jokken mag. Ik heb mij er over heen gezet en vind de stukken rode plastic, een esthetische uitdaging.
Erg mooie auto maar hij mist een 5e cilinder om een “echte” Volvo te zijn…
Beleving is toch het woord van dit decennium. Eigenlijk bedoel je gevoel. Emotie dus. En emotie wordt tegenwoordig gewoon lijnrecht tegenover feiten geplaatst. Als in: Product A is feitelijk beter, maar ik voel dat product B beter is. Heeft niets met realiteit te maken. Als er iets uit deze review naar voren komt is dat er geen feitelijke redenen zijn om een duurdere auto dan een S90 te kopen. Tenzij je een emotioneel typje bent.
@pomoek: het verschil tussen de beleving en de emotie bij een 6 en zeker een 8 cilinder zou op autoblog bezoeker toch wel bekend moeten zijn.

En dan ook gewoon op de manier zoals het in de review besproken wordt.
@pomoek: Als iedereen alles met zijn verstand in plaats van gevoel deed zaten we massaal achter de slimste in plaats van de mooiste meisjes van de klas aan. En dan zouden we ook allemaal een Suzuki Celerio rijden, want rationeel gezien is een auto een vervoersmiddel en heb je al die luxe niet nodig. Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die ook nog een beetje met hun gevoel en emotie kiezen, en die mensen moeten we koesteren!
@Edge: Punt is dat de aankoop van een auto nooit volledig rationeel is. Ik denk dat er een aantal, rationele, basiseisen worden gesteld en op basis daarvan een selectie gemaakt. Uit die selectie wordt een keuze gemaakt . Iedereen kiest dan de auto “waar ze wat mee hebben” of wat voor voelen. Mensen die zeggen dat het ze niets uitmaakt wat ze rijden kiezen ook op gevoel. Altijd. Maar zet ratio en emotie niet tegenover elkaar in een vergelijking. Dat is appels met peren, nee, met gloeilampen vergelijken.
Wat een lelijk bak.
Achterkant slaat nergens op. Beeldscherm goed gekopieerd en geplakt van de Tesla.
Maakt volvo een keer een hele serieuze concurrent van de A6/5serie/E-klasse, wordt ie gelijk als 7-serie of A8 concurrent beoordeelt. Niet helemaal eerlijk als je het mij vraagt , in die klasse ligt de lat ook een stuk hoger en kun je met alleen 4-cilindertjes niet aankomen. In de klasse van de A6/E/5 serie kan dat wel degelijk aangezien 80 procent daarvan ook 4-cilinders zijn. Helaas is dat ook de nieuwe norm net zoals in de ”golf” klasse tegenwoordig een 3-cilinder normaal begint te worden, klinkt ook niet heel geweldig maar voldoet verder prima.
@tmenges:

Cilindertellers zijn zelfbenoemde petrolheads ..
Nooit serieus nemen die lui ..
Prachtige auto. Alleen ben ik erg benieuwd of dat scherm zonder touch screen ook te bedienen is. Door middel van bijv de stuurbediening (ik vermoed van niet).

Ik krijg echt de kriebels van die vingervlekken op het scherm..
21 inch wielen uit het Volvo accessoires programma maakt hem wel heel dik hoor. Wel een V de S vind ik wat minder.
@thomasthomas: idd alleen je wilt niet weten wat die kosten… Ding is er vanaf 43k, kies je er dan 21inch onder kost ie meteen 50k
Met 21 inch lichtmetaal wordt het nog wel wat. De AMG-auspüff is op een Merc al niet je-van-het maar op een Volvo is het niet om aan te zien.
Prachtig ding ..
Ver verheven boven MB/BMW/Audi en Alfa gaat het hier helemaal niet tegen redden ..

Mooie informatievolle review trouwens ..
Keurig camerawerk ..
@lincoln: goeie vakantie gehad?
@davelepeef:

Nope .. Druk met werk ..
Thanks anyway ..

Jij een fijne vakantie kunnen genieten ??
Er komt nog een T8-versie toch?
@itsok: Ja maar dit jaar niet meer.
Foto 29 geeft precies het probleem van de digitale tellers aan. Beetje zon erop en je ziet niks meer. Jammer voor zo’n merk als volvo.( degelijkheid )
@gianpaolo: Ik kan natuurlijk niet voor deze auto spreken, maar ik rijd met regelmaat in een V60 met digitaal tellerhuis en daar vind ik het echt meevallen. In eerste instantie denk je “Als de zon erop komt te staan zie je geen steek meer”, maar in de praktijk zijn de schermpjes altijd goed afleesbaar.
@Edge: ik heb nu zo’n 140.000km naar zo’n display gestaard, en kan je vertellen, hij is altijd goed leesbaar. Wederom commentaar van de zijlijn dit….
Dit weekend bij evenement op de N’ring even geneusd bij een donkerblauwe V en S. Ben niks gewend maar vond het verschrikkelijke mooie auto’s, net ff wat anders dan de Duitsers qua styling. Interieur erg chique, maar waren wel erg dikke uitvoeringen. Lage vanafprijs is natuurlijk mooi, maar de vraag is dan wat je daarvoor krijgt?
Ach dat motorgeluid …. . Een S90 koop je voornamelijk om heerlijk mee te cruisen. Nergens last van dus.
Ik vind hem niet mooi. Als Estate al een stuk beter maar de overhang voor en achter vind ik veel te groot. Niet mijn ding. Ben benieuwd wat ie in de VS gaat doen zonder 6 pitter. Daar is men toch wat anders ingesteld, zeker als het om dit formaat auto gaat.
Zo met deze velgen toont hij schuin van voren wel erg stoer. De neus is nog best rechthoekig, waar een E-klasse wel erg glad en gestroomlijnd is.

De topsnelheid van 230 km/u lijkt mij wat laag, voor zovel pk’s. Een A6 met 250 pk loopt 250 km/u. Iemand enig idee hoe dat kan? Alhoewel 230 ook meer dan voldoende is…
@rrk147: Alle modellen zijn begrensd op 230 Kmh….
de vergelijking met 7-serie en A8 slaat echt nergens op. Niet qua prijs, qua ruimte, qua afwerking.

De S90 is welgeteld 6 cm langer dan de bejaarde 5-reeks, 3 cm langer dan de bejaarde A6 en 7 cm langer dan de E-klasse. Maar wel 13 cm korter dan de 7 en 15cm korter dan de S-klasse.

Volvo zit qua afmetingen en prijs altijd al een beetje tussen de segmenten in, maar de s90 is een pure E-segmenter.

Een Superb is toch ook niet opeens een Audi A6 concurrent omdat ‘ie wat langer is?
@poeperman: Casper geeft toch ook aan dat die auto’s een stapje verder zijn?

@willeme:

Dat is een Rolls Royce Phantom ook.

Wat voor nut heeft het om dat te zeggen als het gewoon een 5-serie/E-klasse concurrent betreft?
Ik vind die achterkant trouwens fantastisch.

Weer eens wat anders.
Prachtige auto, zonder meer. Maar een Volvo? Mwah.

Denk dat hele groepen mensen geen idee hebben of ze 4, 5 of 7 cilinders aan boord hebben. Ik heb een heel stille v6 en kan passagiers wijsmaken dat ik electrisch rijd. Dus de 4pitters zullen het succes niet in de weg staan. Voorbeeld: Renault bouwt een busje met een 1600 (voorheen een v6 3 liter) en die zie je ook vaak rijden.
De liefhebbers gaan echter voor multi-cilinders, vanwege het geluid en de powerreserves zonder amechtig klinkende motor. Zeker als je wel eens bv volbeladen rijdt (zoals tijdens vakanties) is dat wel fijn.
Het is echt een zeer verfrissend design, tov de steriele Duitsers! Zijn achterlichtpartij is wel wennen.

Maar toch: in een auto van dit formaat is een veelcilinder toch veel prettiger! Jammer Volvo. Jammer.
Benieuwd wanneer de eerste tuner met een reflecterend opplakstripje komt tussen die twee achterlichten in….
Mooie auto, vreselijke achterkant.
Veel mensen die hier zeuren over het feit dat het geluid tegenvalt (is ook zo), maar je kunt er gewoon niet omheen dat Volvo hier een mooie wagen voor een goede prijs neerzet. Het feit dat de auto enkel met ‘kleinere’ motoren leverbaar is geeft hem een achterstand op andere (Duitse) merken, maar als je eerlijk bent is 80% van alle 5-series en e-klasse’s ook een 520d/i of e220 o.i.d. Ook ik zou liever een heerlijke 6-in-lijn BMW met heel veel pk’s op de achterwielen rijden, maar voor mij is dat onbereikbaar. Als ik over 5 jaar een mooie S90 zou kunnen kopen, zou ik dol gelukkig zijn. Ik vind het een prachtige bak!
Volgens mij wordt er door die audio fabrikanten gigantisch veel verdient en volgens mij koop je vooral een product met een bekende naam.
Volgend jaar maar eens zien, welke beter rijdt……deze Volvo……of de splinternieuwe 5serie.
Lekker smoeltje, vreselijke reet. Zal vast goed rijden en ja de prijs is het wapen. Want als ie hetzelfde zou kosten dan als een bmw of mercedes dan stap je er niet in. Denk vooral dat audi rijders de stap gaan maken, die slikken zo’n kontje voor zoete koek ?
Hele fraaie auto, maar ik zou inderdaad een mooie zescilinder willen in zo’n cruiser. Mijn vorige wagen, E39 530i, vond ik vanwege het stukje motorbeleving en lineair koppel een geweldige relaxte cruiser. Nu ik een behoorlijk potente motorfiets heb, denk ik eraan om de Z4 Coupé weg te doen voor een E60 525/530/540… Een 520 kijk ik niet naar, en voor veel liefhebbers die op termijn een dergelijk formaat auto willen telt die motorbeleving toch echt. Ik denk dat zo’n S90 hierdoor toch wel redelijk gaat afschrijven…
Zonder meer een geslaagde auto. Imposant en chique, je zou het haast een Jaguar noemen. Weetje, ik vind “em zelfs fraaier dan een Jaguar…..

Doe maar de T5, lijkt me meer dan genoeg. Alleen hoor ik wel eens dat ze ontzettend veel peut lusten, die vier cilinders van Volvo en dat ze er maar een klein bezinetankje in stoppen. Is dat waar?
Het kan aan mij liggen, maar ik snap de aantrekkingskracht van deze auto niet goed. Wie veel ruimte en comfort wil voor weinig geld koopt een Skoda Superb, of eventueel een Passat of Mazda 6. Wie echt luxe wil gaat voor een E-klasse, 5-reeks of A6. Deze Volvo valt daar qua prijs zo’n beetje tussenin, en is daardoor noch een premium luxewagen, noch een prijs/kwaliteit topper.
Tegen een huidige 530d of vergelijkbare Benz nu al geen kans…..en dan moet de neue 5 nog komen.
Zeer mooie auto, maar het interieur lijkt toch (iig op het eerste gezicht) minder dan die van de Duitse concurrenten.

off topic: Goede review hoor, maar weet iemand wellicht wanneer Wouter weer wat video’s gaat maken?
Fijn filmpje. Goed commentaar. Zou graag een rondje met de S90 maken :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).