Volvo speelt zijn oude XC90-platform door naar Geely

Auteur: , 29 Reacties

In China zijn ze wel gewend aan het gebruiken van oude, afgedankte Europese platformen om er vervolgens hun eigen modellen op te bouwen. Het kost niks, en dat is precies wat de Chinezen willen. Binnenkort borduurt Geely voort op de 'oude' XC90 van hun eigen dochter Volvo.

In 2014 komt Volvo met een nieuwe XC90, terwijl het huidige model eind vorig jaar zijn laatste facelift kreeg. Met het platform is Geely van plan in eigen land een high end SUV op de markt te gaan zetten, en ik moet zeggen dat je wat mij betreft met de XC90 hier een prima basis voor hebt.

Volgens de National Business Daily heeft Volvo in maart het platform overgedragen, maar is niet bekend of het daarbij bleef, of dat er meer modellen doorgespeeld worden. Overigens is dit P2-platform niet meer piepjong, het debuteerde reeds in 1999. Tijdens Beijing 2012 introduceerde Geely zijn eerste SUV, de GX7. (via China Car Times)29 reacties

Nou hopen dat zon oud platform wat wordt. Het maakt die Chinezen toch niet uit.
Hopen dat zij een andere boite gebruiken.
over 20 jaar zijn die Chinese merken net zo goed als Hyundai en KIA
@kp92: nu.
Kwijl… na zoveel jaar nog steeds een prachtbak :)
Slim van Geely om dat platform te gebruiken. Daar ging het in the end ook om bij Geely.
Ik wacht nog steeds vol ongeduld op de eerste Geely designed by Volvo…
het is een bewezen platform, kan op de Chinese markt zeker nog wel een tijdje mee.
Moet zeggen dat de Xc90 zijn beste tijd wel gehad heeft maar nog steeds best aardig oogt. Stuk beter dan een ML of X5 uit diezelfde tijd.
Dank je sir_smokelot, je hebt mij weer duidelijk gemaakt wat het verschil is tussen een loonslaaf en een ondernemer:
“In China zijn ze wel gewend aan het gebruiken van oude, afgedankte Europese platformen om er vervolgens hun eigen modellen op te bouwen. Het kost niks, en dat is precies wat de Chinezen willen.”

Elk ras wilt liever niks betalen voor iets goeds, niet alleen chinezen, misschien wat minder roken, dat houdt je scherper en nee ik ben geen chinees dus ik heb het hier niet perse over racisme of iets dergelijks maar wel over de woordkeuze als “journalist”. Wat jij denkt over een ras boeit de gemiddelde lezer niks. Dit haat ik ook van bepaalde nieuwsprogrammas dat sommige nieuwslezers hun mening geven over een gebeurtenis, hou het professioneel en geef ons alleen het nieuws door, je mening deel je maar in de kantine.

Oh en een platform bepaalt niet perse het uiterlijk dus de kans is relatief klein dat er gerebadgde XC90’s zullen rondrijden.
@B3nk0: Wat een gejank zeg.
@kaasboerin: Janken is ongefundeerd klagen, jouw post is “whine” want het draagt niks bij zonder beargumentatie.
@B3nk0: is een “whine”…
@B3nk0: Hier is mijn argument: Ga lekker naar telegraaf.nl.. Lekker simpel.
@kaasboerin: ar·gu·ment het; o -en hetgeen men aanvoert ter ondersteuning ve bewering, een daad; bewijs(grond): een zwak ~

Wat jij doet is dus niet beargumenteren, zegt meer over jou dan mijn post als reactie op dit artikel ;)

http://www.vandale.nl is een tip van mij naar jou toe en die krijg je gratis en voor niks.
@B3nk0: Ja, leuk allemaal, en jij browst een beetje rond op internet tot je een artikel vind waar je zulk nutteloos gezeik neer kan plaatsen. Alsof je invloed zal hebben op een blog die sinds 2004 volop schrijft.
@kaasboerin: Jouw posts zeggen teveel over jezelf, je begraaft jezelf alleen maar dieper.

Ik heb hier niet eens een gevatte opmerking voor nodig.
kaasboerin via iPhone app
@B3nk0: Ach, jouw mening is geen feit, hoe graag je dat ook op die manier over probeert te laten komen op de toeschouwers. Neemt niet weg dat je geen reet heb te doen en zit te zeiken om niets, stiekem verlangend naar negatieve aandacht, die ik je dan uit medelijden dan ook schenk. Moraalridder, van jou hebben we er al veelsteveel in ’t kabinet, daar winnen we nevernooit een oorlog mee.
@kaasboerin: Dit zal dan maar mijn laatste reactie zijn op jouw posts.

Ten eerste ben ik geen moraalridder maar kennelijk interpreteerde jij mijn post als een correctie op sir_smokalot’s bericht, als je nou echt de tijd nam en mijn post rustig leest zie je dat ik dat ook tracht te voorkomen dmv deze zin: “en nee ik ben geen chinees dus ik heb het hier niet perse over racisme of iets dergelijks maar wel over de woordkeuzeals “journalist”.” Ik viel hem niet aan en lees met genot over de absurde dingen die hij veelal vindt op het internet, ja hij is de blogger die rare vondsten hier post voor mensen zoals wij, dat is wat een blogger doet, heb je weer wat erbij geleerd.

Ten tweede zie ik dat jij jouw bericht vanaf jouw telefoon hebt geplaats en dus de deductie kan maken aan de hand van de tijd dat jij of in de garage stond en zonodig moest antwoorden voordat jij jouw auto bent ingestapt of dat jij niet in het bezit bent van een auto of dat jij het te duur vindt en keurig de OV gebruikt, zoals ik al eerder zei, jouw berichten zeggen teveel over jezelf. Wellicht heb je nog niet eens een rijbewijs en vindt je het leuk om naar ongrijpbare autos te kijken maar dat is jouw goed recht, dromen en hopen is goed voor een mens. ;)

Maar ik hou hier maar over op en zal eens jouw tip (en niet wat volgens jouw een beargumentatie is) opvolgen en eens een kijkje nemen op telegraaf.nl ;)
@B3nk0: zeg dames, doe dat gebitchfight gewoon op de site van de televaag, of ga on-topic reageren. Datgene waar deze mogelijkheid om te reageren voor bedoeld is.
@B3nk0:

ach joh ..
laat ze lekker laagdunkend over Chinezen doen als ze dat zo graag willen ..

dat is nu eenmaal een trekje van de Ikea/mediamarkt klanten ..

laat ze hun meester maar verachten zolang ze maar weten wie de meester is ..
kaasboerin via iPhone app
@lincoln: Hey boef, ik heb je gemist. Kusje van de lokale kaasboerin.
@B3nk0: Prfffffffffffdd……

Zal verder geen mening ventileren hoor maar als jij een autoblog zoekt dat volledig kleurloos, zonder satire en humor haar nieuws verspreidt dan lijkt mij jouw keuze voor AutoBlog.nl een heel onbegrijpelijke.
@B3nk0: Mooi gesproken!
@B3nk0:
Het is een blog, geen copy paste van persberichten.
Bovendien is smoke de beste schrijver van autoblog
@B3nk0: Vergeet je niet dat jouw reactie gewoon jouw mening is? ik vind het prima als een journalist (in dit geval smoke) zijn eigen mening geeft in zijn artikel..

Sterker, liever dat, dan dat ze een saai artikel met puur het nieuws voorschotelen.. dan koop ik wel een krant..
@dennisr: Als je een krant hebt waar alleen maar zulke artikelen instaan dan kun je net zo goed een Metro meepakken van het station.

OT: Wordt dat platform nu al voor andere modellen dan de XC90 gebruikt?
rage @ hierboven.
OT: Maakt het wat uit, Nieuwe Volvo’s zijn gewoon troep :/
240 tot de V70 versie 1 :mrgreen:!
@dennis245turbo: Zegguhh…. zit jij hier nu gewoon Volvo adepten te stoken? Of doe je het omdat het vrijdag is? ;)

Prachtige bakken van 240 tot aan de laatste V70.
Die XC90 ziet er zo lomp en gedateerd uit, vooral de voorkant.
Hoe lang gaat dat ding al wel niet mee?!
Nog even en je kunt hem als klassieker rijden.. Wel knap..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).