Volvo V40 D4: Rijtest en video

Auteur: , 68 Reacties

Een vijfdeurs hatchback die bouwde Volvo nog nooit. Maar laat dat nou net één van de grootste segmenten in de markt zijn. Raar dat de Zweden dat nog nooit eerder deden, want de nieuwe V40 is een dijk van auto geworden.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Waar de rest van de automobielbranche nieuwe modellen duidelijk als opvolgers van vorige modellen positioneerd, lijkt Volvo alleen maar te kijken tussen twee welke modellen ze de nieuweling in zullen plaatsen. De V40 is geen opvolger van de C30, geen opvolger van de V50 en zeker ook geen opvolger van de oude V40. De V40 komt in een markt waar het opeens heel druk is geworden: de premium hatchbacks. BMW lanceerde recent de vernieuwde 1-serie, Audi de nieuwe A3, Mercedes-Benz staat op het punt de nieuwe (en veel leukere) A-klasse te lanceren en Lexus heeft de hybride CT200h. Iemand gaat buikpijn krijgen door al deze nieuwelingen, maar dat zou ook best één van de non-premium concurrenten kunnen zijn.

Volvo V40

Vijf motoren met 20% bijtelling
De V40 is er meteen met een breed palet aan motoren, waarbij alleen de sterkste T5 niet in aanmerking komt voor het 20% bijtellingstarief. De T5 is (zoals het historisch gezien hoort) weer een vijfcilinder, 2,5 liter groot en met 254 pk en 360 Nm (400 Nm in overboost). Ongetwijfeld een snoepje van een auto, die zich qua vermogen zonder meer kan meten met de overige GTI’s in deze klasse. De andere twee benzinemotoren zijn beiden 1.6 liter groot en hebben ook allebei een turbo. De T3 heeft 150 pk en 240 Nm, de T4 heeft 180 pk en biedt nog 30 Nm extra tijdens de overboost functie. Nog leuker wordt het bij de diesels: de D3 en D4 zijn beiden vijfcilinders(!) van twee liter groot en bieden respectievelijk 150 en 177 pk en 400 Nm trekkracht. Met een verbruik van 4,4 liter per 100 km en CO2-uitstoot van 117 gram per km komen deze net als de T3 en T4 in aanmerking voor 20% bijtelling. Een echt zuinigheidswonder is de 1.6 liter grote D2 met 115 pk en 270 Nm. De D2 verbruikt slechts 3,4 liter per 100 km en is met 94 gram CO2 uitstoot ook nog eens wegenbelastingvrij.

Volvo V40

We reden de D4 met Geartronic automaat, een heerlijke combinatie die helaas wel 25% bijtelling heeft. De D4 overtuigt op (bijna) alle fronten. Het is een motor waarmee je (te) makkelijk te veel snelheid maakt. Het motor- en het overige geluid is goed weggefilterd, maar wat er van het vijfcilinder roffeltje doorklinkt is een streling voor het oor. In een segment waar bijna alleen nog maar viercilinders verkrijgbaar zijn, is het een genot om met meer cilinders op pad te zijn. In de heuvels rondom Verona had de D4 geen enkel probleem de V40 de helling op te slingeren. Alleen onder de 1500 tpm geeft de vijfcilinder niet thuis, wat wel een naar trekje van de automaat naar voren bracht. Bij een acceleratie vanaf stilstand rolt de V40 D4 eerst loompjes weg, waarna de volledige 400 Nm er iets later in klapt. Het maakt invoegen op tweebaans wegen iets spannender dan het zou moeten zijn. Met de handbak zal dat probleem er niet zijn, maar Volvo mag nog even naar de software kijken om de automaat ook lekker uit de startblokken te laten komen.

Volvo V40

Als de D4 eenmaal rolt heb je nooit meer het gevoel iets te kort komen, tenzij je de ultieme autobahn run aan het doen bent. Met handbak is de koek bij 220 km/u op, de automaat haalt 215 km/u. De sprint naar de 100 doet de handbak in 8,6 seconden, de automaat zou het klusje in 8,3 seconden moeten klaren.

Volvo V40

Rijeigenschappen
Dit is het deel van de test waar het echt leuk begint te worden: het is niet zo dat Volvo geen historie van fijn sturende auto’s heeft, maar ook niet zo dat ze de benchmark in hun klasse vormen. Met de V40 zou dat wel eens kunnen veranderen, want oh boy, sturen dat doet de V40 heerlijk. Voor de echte diehards is er ook nog een instelbare stuurbekrachtiging die in drie standen zwaarder of lichter kan worden ingesteld. In standje medium zit er al genoeg gevoel in, dan heb je in ieder geval niet het idee dat bij iedere hobbel je potentieel een andere koers inzet. In de zwaarste stand wordt het nog fijner, zonder dat je weken in de sportschool hoeft te trainen om de V40 een parkeervak uit te krijgen. Dat komt ook doordat de bekrachtiging varieert naar gelang de snelheid, dat is zo goed uitgevoerd dat je het niet bewust opmerkt.

Het onderstel is stevig, zonder dat het oncomfortabel of stuiterig wordt. Volvo biedt overigens twee onderstellen: standaard is het Dynamic onderstel gemonteerd en voor een meerprijs kan worden gekozen voor het 10mm lagere Sport onderstel. Zelfs met het Dynamic onderstel is het prima hoeken met de V40. Onderstuur treedt laat op en dat kun je prima temmen door van het gas af te gaan; de neus van de V40 duikt dan weer netjes naar binnen de bocht in.

Volvo V40

Helaas “gelooft” Volvo nog steeds niet in flippers achter het stuur om de automaat te bedienen. Het kan wel met de versnellingspook, maar zeker op echte bochtige wegen biedt het zo veel voordeel om dat direct vanaf het stuur te doen. Als pleister op de wonde kan je de versnellingspook dan wel weer in een variant met lichtjes krijgen. Maar als ik zou mogen kiezen, dan had ik liever dat de flippers er wel waren gekomen.

Volvo V40

De ontbrekende flippers zijn een kleine dissonant in een interieur waar heel veel denkwerk in lijkt te hebben gezeten. Eén van de Zweedse engineers liet me op de achterbank plaatsnemen. Met mijn 1,95m pas ik maar net, maar zeker niet achter mijzelf zittend. Dat mijn hoofd niet tegen de naar binnen en naar achter aflopende daklijn loopt heeft te maken met de keuzes die zijn gemaakt om de achterbank vorm te geven. De buitenste twee zitplaatsen zijn wat naar binnen geplaatst: daar is iets meer ruimte en heeft als additioneel voordeel dat je makkelijker naar voren kan kijken omdat je niet recht achter de hoofdsteunen van de voorstoelen zit. En ja de vraag die jij nu ook hebt, stelde ik ook: is het dan nog een echte vijfzitter. Ja en nee: in deze klasse zit je sowieso niet lekker met drie man op de achterbank, maar de enthousiaste Zweed demonstreerde wat ze er op hadden verzonnen om het toch draaglijk te maken. Op de middelste rij is de vulling van zitting en leuning wat dikker, zodat de middelste passagier iets meer naar voren zit en zijn/ haar schouders net voor de andere passagiers op de achterbak vallen. De achterbank leuning staat overigens schuiner dan in vele andere auto’s: beter voor het zitcomfort, maar het snoept wel enkele liter van de bagageruimte af. Vandaar dat andere fabrikanten vaak voor een rechtere leuning kiezen, want het staat zo geil in de specs als je de meeste liters bagageruimte kan claimen.

Volvo V40

Het weer in Verona was er niet naar om het te testen, maar de ijskrabber is weer zo’n detail waarin het doordenken blijkt. De natte ijskrabber ligt meestal te rammelen in één van de kaartenvakken, maar Volvo maakt er een speciaal afgewaterd(!) vakje voor. Zo briljant, dat ik me weer een afvraag waarom dat nog nooit eerder is uitgevonden. Overigens is de V40 ook met een verwarmbare voorruit te verkrijgen, zodat je nog minder hoeft te krabben.

Volvo V40

Stel dat de V40 ooit ingesneeuwd raakt, met of zonder jezelf erin, dan zijn er nog twee features die het leven leuker maken. De eerste is het optionele Volvo Oncall, waarmee de auto alarm kan slaan nadat een ongeluk is gebeurd, maar waar ook een app bij hoort. Met die app kan je de locatie van de auto opvragen, maar ook diverse andere functies checken zoals de nog overgebleven actieradius. Zit je nog in de V40 als je ingesneeuwd raakt, zorg dan dat je een USB-stickje met video’s in Divx bestanden bij je hebt. Die kan de V40 (zolang je stilstaat natuurlijk) gewoon afspelen, audio kan natuurlijk ook (tevens via Bluetooth).

Volvo V40

Veiligheidssystemen
Volvo en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de V40 gaat verder waar de S60/V60 zijn gestopt. De lijst met systemen is weer uitgebreid: de V40 heeft Lane Keeping Aid (via trillingen in het stuurwiel, veel fijner dan het akoestische systeem dat tot nu toe werd gebruikt, Park Assist Pilot voor automatisch inparkeren, automatische Road Sign Information, Active High Beam en een Cross Traffic Alert-radarsysteem aan de achterzijde. Dat laatste systeem werkt briljant: stel dat je met de neus naar voren staat ingeparkeerd tussen twee andere auto’s. Je kunt dan niet (of moeilijk) zien of de rijbaan achter je vrij is, dus geeft het systeem met een pieptoon aan als er iets aankomt. Het werkt feilloos, zelfs als een auto nog enkele seconden weg is geeft de pieptoon al aan dat er iets aankomt. Daarnaast is er ook Blind Spot Information System en Pedestrian Detection. Pedestrian Detection met Full auto brake detecteert voetgangers die voor de auto lopen, waarschuwt de bestuurder daarvoor en als die niet snel genoeg reageert, dan grijpt het systeem automatisch in met maximale remkracht. Mocht een aanrijding met een voetganger onvermijdelijk zijn, weet dan de V40 is uitgerust met ’s werelds eerste airbag voor voetgangers.

Volvo V40

Ook City Safety is present, het systeem kreeg een upgrade en werkt nu tot een snelheid van 50 km/u. Het eerdere systeem dat tot 30 km/u werkt heeft in de XC60 al bewezen dat het werkt: een vermindering van het aantal ongevallen met 22 procent – beschreven in een rapport van het IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Uit verzekeringsclaims waarbij de Volvo XC60 is betrokken, blijkt dat City Safety de kosten van letselclaims met 51 procent heeft verminderd. Tegelijkertijd zijn de kosten voor voertuigreparaties bij deze ongevallen met meer dan 20 procent verminderd.

Bij hogere snelheden kijkt het systeem Collision Warning en Auto brake met je mee. Helaas gaf dat systeem wat overduidelijke valse waarschuwingen gedurende de ritten om Verona. Langs de weg geparkeerde auto’s werden soms als gevaar zien. Het vormt een klein smetje op het verder indrukwekkende arsenaal aan veiligheidssystemen.

Volvo V40

Volvo Nederland heeft een verkoopdoelstelling van 1750 V40’s. Op de vraag hoe de order-intake tot nu toe verloopt, kreeg ik geen antwoord, maar wel een veelbetekenende glimlach: de V40 is blijkbaar nu al een schot in de roos bij Nederlandse autokopers. De prijzen zijn ook scherp genoeg: vanaf 25.995 euro kun je kiezen uit de D2 met 115 pk of de T3 met 150 pk. Voor 495 (of 995 bij de basismodellen) euro gooit Volvo er ook nog het Intro Line pakket op met Volvo’s RTI navigatiesysteem, Park Assist achter, Park Assist camera achter, versnellingspookknop met verlichting, High Performance audioinstallatie met USB aansluiting, Bluetooth telefoonsysteem met audiostreaming en het nieuwe Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel met drie instellingen. Over het TFT display heb ik het nog niet eens gehad, maar daarbij worden de tellers vervangen door een instelbaar (ECO, Sport, Elegance) TFT scherm waar diverse andere informatie kan worden getoond zoals bijvoorbeeld aanwijzingen van het navigatiesysteem. Filmpje!68 reacties

Man , wat een gedrocht , zal wel goed rijden maar ziet er echt niet uit !
@gorre: ik dacht er in het begin niet anders over. Maar nu ondertussen begin ik hem toch wel mooi te vinden. Het was even wennen, maar eigenlijk ziet hij er erg gaaf uit. Creatieve achterkant, wat niet snel went. Je bent er dus waarschijnlijk niet snel op uitgekeken.

Maar belangrijker: kijk eens naar de vanafprijzen en vergelijk dat met de Duitse concurrenten!! En zie vervolgens eens wat voor vermogen je beschikbaar hebt, zeker op de benzinevarianten. Je begint bij 150pk! Ik kan niets anders zeggen dan chapeau. Dit wordt een gegarandeerd succes!
pracht wagen zo wel binnen als buiten.

maar ik zou toch voor de S60 gaan daar komt die nieuwe volvo style iets meer tot zijn recht vind ik.
@the-budel-guy: Ik snap wel wat je bedoelt, maar de vanaf prijs ligt wel op bijna €33K, en daarbij vind ik persoonlijk de V60 vele male mooier dan de (S60)sedan.
Overigens vind ik de V40 wel echt een mooie auto, die zeer veel waar voor zijn geld biedt, in vergelijking met de concurrentie, als dat geen succes gaat worden…
Ideaal voor mensen die niet opletten in de stad bijvoorbeeld. Of als leswagen. Hoeft de rijinstructeur wat minder op te letten :P
Echt een prachtige auto, mag wat mij betreft vaak op de Nederlandse wegen verschijnen. @wouter: Mooie review! Waar was je trouwens gisteren, ik miste je ;) (Fast car festival Zandvoort). Ik dacht omdat jullie sponsor daarvan zijn + jullie er vorig jaar ook waren dat jullie wel zouden komen.
Geïntegreerde ijskrabber met lekbakje is vanaf 2002 standaard op de Saab 9-3 hoor! Met je ‘waarom is dat niet eerder uitgevonden…’
@Svenska_Aeroplan_AB: Wat is een Saab 9-3?
masterstig via Android app
@Mich: Ach, de techniek van tegenwoordig biedt ons Google, zo handig!
Wat een coole wagen! Ik hoop op een mooie toekomst voor deze V40!
Redelijk leuk, dat top-gear achtige intro. Jammer dat er verder niets vergelijkbaars in de video zit, waardoor de intro erg op zichzelf staat.
@rotarypowah: helemaal eensch!

Ik ben ondertussen al helemaal bijgedraaid voor wat het uiterlijk betreft. Nu blijkt die V40 ook nog eens goed te rijden dus dit wordt ongetwijfeld een schot in de roos.
Lijkt wel een Focus.
Waarom is tussen andere auto’s ‘met de neus naar voren’ verkeerd inparkeren? Volgens mij is dit zelfs een bijzondere verrichting die je bij rijles krijgt.
@alcantara:
Tegenwoordig wel ja.
Mijn generatie moest fileparkeren.
Moest netjes recht en niet meer dan 10cm van de stoep.
@alcantara: Omdat dan eerst je hele achterkant het vak uit moet voor je kan zien wat er aan komt. Met de neus naar de weg zie je meteen of de kust veilig is.
hoop dat Volvo er een verkooptopper aan heeft of nog beter .. een leasetopper ..

vind het bijna jammer dat ik niet in de markt ben voor dit segment ..
had nog niet eens een ander merk overwogen ..
Die mag er best wezen!
“Een vijfdeurs hatchback die bouwde Volvo nog nooit” Nooit van de Volvo 345 gehoord?
@hawa: Helemaal gelijk in! Hoewel de 345 echt schuin afliep en de V40 nogal verticaal loopt. Maar op papier zijn het beide hatchbacks idd!
@hawa:
En de 440.
Ok waren bejaarden mobielen misschien dat hij ze daarom verdrongen heeft.
Of gewoon te jong dat kan ook.

Ooit een verhaal gehoord van een Nissan verkoper die bij hoog en laag bleef volhouden dat ze NOOIT een sunny hadden gehad.
Ik moet nog aan het exterieur wennen, maar dat interieur vind ik prachtig. Net zoals bij de vorige V40 lekker strak, wat lichtere kleuren zouden het nog mooier maken!
Volvo, vergeet al die safety features en geef me gewoon een f***ing Navi/info scherm dat groter is dan een postzegel.
Een geweldige auto, maar die achterkant maakt hem zo lelijk. Echt zonde, het is zo misvormd
@wouter:
Ik neem aan dat alle safety meuk ook op de testbak zat: 26k klinkt lekker, maar inclusief uitrustingsniveau en automaat erbij zorgen die opties waarschijnlijk voor een prijs die richting de 45 mille gaat. Heb je een indicatie? Ben wel benieuwd, of Volvo dit onder een prijs van een volle A3 kan houden. Hoewel alles bij elkaar Volvo natuurlijk aardig wat USP’s heeft.
@phaeton:
edit: Hiermee… Of Volvo het *hiermee* onder de prijs van een vergelijkbaar volle A3 kan houden.
@phaeton:
Gaat zeker lukken met de optie prijzen die Audi hanteerd.
@phaeton: heb een D2 summum besteld met aardig wat opties (panorama dak, stoelverwarming, elektrische stoelen met geheugen etc.) alles voor onder de 37K vergelijkbare A3 zat al tegen de 39K aan
@phaeton: Zou me verbazen als de veiligheidssystemen optioneel zijn. Volvo kennende kun je daar niet omheen.
@jolig: Enkel “city safety” (automatisch stoppen voor voorligger) zit er standaard op. En de airbags ook natuurlijk.
Ik vind het geluid een beetje bagger dit keer, muziek staat te hard of de spraak te zacht. Moet steeds het volumeknopje draaien bij overschakelingen tussen muziek en spraak.
@mierenneuker: is bij elk filmpje, vind ik
Best een mooie bak… Die achterkant is wel wennen, maar wordt elke keer mooier.
volgens mij bouwt volvo alleen maar successen de laatste tijd, en deze v40 is geen uitzondering als je het aan mij vraagt
Ik vind het geen mooie auto. Maar die voetgangers-airbag is geniaal, normaal heb ik het niet zo met dure veiligheidsystemen om mijn mede-weggebruikers te redden (spring dan niet voor mijn auto)… Maarrr schijnbaar hebben ze de koets stijver kunnen maken doordat andere veiligheidseisen weer vervallen.
Chinezen steunen doe je niet. Punt.

Handrem is trouwens een fore lelijk ding.
@nomar: Got some bad news for ya bro, dat doe je al een tijdje. Of dacht je dat al je producten uit Europa en de US komen.
@nomar:

typische mediamarkt/ikea volk uitspraak ..
@lincoln: Hij heeft waarschijnlijk echte Bang&Philips thuis…
@E34M5Touring:

en is nu naar keihard bewijs aan het zoeken dat zijn computer niet uit China komt ..
@lincoln: Mijn computer mag gerust uit China komen. Het kan mij wat. Schoenen, kleren, whatever. Echter, zoiets belangrijk als een auto (als liefhebber) dat uit het land van Geely en god weet welke andere klonen komt??? Hell no. Zelfs niet al hangt er een Westerse badge op joh. Wie zwaait er bij Volvo de plak? Bij VAG/BMW/Daimler/GM/Toyota liggen er wss ook wel chinese onderdelen onder de kap, MAAR in the end zijn het maar halffabrikaten. Het eindproduct is niet communistisch. Nuance dacht ik dus. Maar ja zover denken wij niet na. Wat dat volkje van plan is met onze kennis, kan ons niet schelen, neen kijk ons maar, nieuwe volvo, mooi uitgerust voor 25 mille, kanjer. Sjonge jonge. Binnenkort mag jij ook rijst gaan eten en eeuwige trouw zweren aan de partij. Chinees kopen doe je niet, punt. EAT YOUR FOREIGN CAR!!!!
@nomar: Whahahahaha zelden zo’n knap staaltje lulwerk gezien. Gast, alles wat je koopt komt uit China of heeft daar onderdelen/productie etc. Kun je wel zeggen ja onderdeeltje dit halfproductje dat maar je koopt de gewoon Chinees. PUNT.
@nomar:

“het eindproduct is niet communistisch” ..

nou knul .. jouw “kennis” lijkt me niet echt jaloersmakend ..
@nomar: Maar dit is een Volvo: R&D in Zweden, Duitse onderstel techniek, eigen, Duitse en Franse motoren en In België gebouwd. Dat het merk in Chinese handen is doet niet ter zake.
@lincoln: En Sony klonk toch zo Engels :)
@E34M5Touring:

sterker nog .. ik zou het zo voor waar aannemen als Volvo bij de automerken zou horen met de minst Chinese toeleveranciers ..
@lincoln: Inderdaad. Maar lekker communistje schreeuwen is natuurlijk veel leuker.
Ik vind het interieur en de voorkant echt top… No doubt about it, Volvo is op de goeie weg…. Enkel, die achterkant.. Daar moet ik nog aan wennen…
Misschien als ik er een paar zie rondrijden dat ik misschien van mening verander…
Vind het echt een prachtige auto in deze uitvoering! Zou hem graag hebben me die heerlijke 5 cilinder!
Ik vind het een mooie auto en zou m zeker overwegen mocht ik in dit segment leasen.

Maarrr, wat ik me afvraag: hoe objectief is deze test als @wouter na een S60 nu een V60 met ongetwijfeld leuke regeling van Volvo NL rijdt? Had dan @CasperH laten testen…

Autoweek’s Roy Kleijwegt is toch wel wat kritischer, met name over het tergend langzame multimediasysteem (volgens hem), hij is dan wel ook weer lyrisch over het rijden.
@thomaz: Je hebt gelijk Thomaz… Ik rijdt namelijk een V60 D3 Geartronic en heb verschillende kritiekpunten: Navigatie infosysteem is zeer onhandig, langzaam en gevaarlijk slecht te bedienen, terwijl volvo hiermee loopt te pronken. De automaat is net een ouwe Daf automaat en het vermogen van 163 pk wordt totaal niet benut. Men geeft een top van 215 op maar hij loopt maar 200 op de teller… Ik ben een kale Mercedes C gewend, maar ik ben blij als ik weer mag wisselen. Duits is vele malen verfijnder!
@mbfanatic: Ik herken al je klachten, alhoewel dit de meest comfortabele auto is waar ik ooit mee gereden heb. Na een rit van 400km stap je nog even fris uit. Dat was bij mijn BMW wel anders. Het multimedia systeem is uitmuntend en de achteruitrijcamera kan ik niet meer missen. En er zitten nog zo’n paar handige opties op, die ik op mijn volgende auto ook wil. Of dat nog een Volvo is weet ik niet. Misschien eens Audi proberen. BMW kan me niet meer bekoren. PS: De nummering is aangepast. Model met 163PK is inmiddels de D4.
@mbfanatic: @thomaz: Tergend langzaam vind ik wat overdreven. Het Sensus systeem in onze auto (XC60) heeft mij positief verrast. Ik had (na het veel te dure en zwaar tegenvallende bmw navi) geen hoge verwachtingen van het systeem. Ik wilde het eerst niet hebben, maar zat ‘gratis’ in een pakket… Na een half jaar gebruik valt mij reuze mee (ik hoef nu geen extra Garmin naast het systeem te hebben). Snel is het niet, maar tergend langzaam… valt wel mee… Er schijnt trouwens nu een firmware update te zijn (SENSUS 3.0) waarin veel verbeterd is. Ga eens naar de dealer om te vragen naar een software update.

Automaat ben ik het met je eens, na een antal testritten heb ik vorig jaar voor de handbak gekozen, die meer dan goed is. De automaat voelt nogal overaktief aan, bij het minste gas geven, meteen terugschakelen. Bij de handbak voelt de motor veel krachter aan.
@renezzzz: Ik beweer zelf ook niet dat het traag is. Dit is wat Roy Kleijwegt van Autoweek beweert. Omdat deze jongens alle auto’s in de markt kennen valt het hun natuurlijk ook direct op dat een systeem traag is in vergelijking met concurrenten. Omdat jij eraan gewend bent zul je dit inmiddels niet meer zo heel erg ervaren. Zelf kan ik er niet over oordelen omdat ik nooit in een S/V60 of V40 heb gereden.
@thomaz: Ik val je er ook niet hard op aan…. Maar ik vond enige nuancering wel op z’n plaats: ‘tergend’ is het zeker niet… Sensus is acceptabel, maar zeker niet perfect. Ik zou er bv. geen 500Euro als optie voor willen betalen. Vooral als je de functionaliteit vergelijkt met een standaard TomTom/Garmin. Datzelfde geld voor die systemen in BMW, Mercedes en Audis. Voor het geld dat je daar voor neerteld verwacht je een perfect systeem. Is het echter niet! Ze vragen er grof geld voor. Verder ben ik van mening dat autobouwers nu eenmaal geen software kunnen maken. Bij mij zat het systeem er gratis bij als gevolg van een pakket.
@thomaz: Daarbij moet je ook nog eens rekenen dat die autojournalisten het navigatie/entertainment systeem niet uitgebreid testen. GUI is dan erg belangrijk, het moet lekker vlot scrollen en fancy eruit zien. Een goede kritische review van OEM autonavigatie systemen heb ik nog niet gevonden.
SAAI!
Erg mooie auto die nieuwe v40, vooral in dit kleurtje. Nu nog een door polestar aangepakte v40 ;’)
Ik zie dat bij het terugschakelen het pookje naar je toe wordt gehaald. Dat is toch behoorlijk onnatuurlijk. :? Het lijkt erop dat alleen BMW dit goed voor elkaar heeft met de M5. Alhoewel ze de schakelflippers vervolgens verkeerd aan het stuurtje monteren i.p.v. de stuurkolom. :|
@AutomotiveDesigner: Blijkbaar zijn er maar weinigen die het volledig snappen. BMW heeft (of had?) het ook verkeerd met de tuimelaars aan het stuur van de X6. Da’s ook zo’n systeem zoals Porsche met hun PDK, duwen om op te schakelen en trekken om naar beneden te schakelen. Het pookje reageert dan wel weer normaal, als ik me het goed herinner.. Erg vreemd, want het systeem uit de motorsport is toch het meest intuïtieve van allemaal?
Op het stuur ipv van op de stuurkolom kan er nog mee door, aangezien je anders van die heel lange flippers nodig hebt om het gebruiksgemak te behouden en dat ziet er niet altijd even mooi uit.
over die oude v40…

ik had vroeger een pre-facelift v40 1.9d met 90pk en die ging de hoek veel sneller om dan mn huidige e46 320d (pre-facelift)
@poeperman: Ging JIJ vroeger harder door de bocht of de auto…. :)
@E34M5Touring: die auto, met mij aan het stuur! (tot die achterwaarts in de vangrail ging :p)
@poeperman: Ai, das minder. Fijne wagens, al was de latere 1.9d met wat meer pony’s toch wel iets beter geschikt voor zijn taak.
Het is en zal altijd lelijk blijven!
Geely bouwt deze wagen in Gent, dus de Belgische economie wordt ook nog gestimuleerd bij aankoop van deze V40.
De D3 (150pk) heeft 350Nm koppel, de D4 (177pk) heeft wel 400Nm koppel.
De CO2 voor beide varianten komt op 114 g/km en niet 117 g/km.

Details, details,….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).