Volvo V40 racer doet het op biodiesel

Auteur: , 15 Reacties

De eerste V40's zijn nog niet eens uitgeleverd, of er is al een racevariant, en helemaal geen slecht ogende, al zeggen we het zelf. Hij is in elkaar geknutseld door Heico Sportiv, een bekende naam in Volvoland, en rijdt op dikke vette dieselolie, maar dan wel biodiesel.

De presentatie komt vroeg, we zeiden het al, want zijn vuurdoop beleeft deze race-V40 pas volgend jaar, tijdens de 2013-editie van de 24 uur van de Nürburgring (de 2012-editie is net geweest). Het grote publiek kan de auto echter binnenkort (begin juni) bekijken op de AMI in Leipzig, waar bijvoorbeeld ook de nieuwe BMW 3 Touring staat.

De V40 maakt gebruik van het bekende D5-motorblok, dat in deze confiuguratie 300 pk en 600 Nm levert. De keuze voor biodiesel is niet toevallig, Heico racet al jaren onder het mom „Green Racing“ (contradictio in terminis?).

Wat wel relevant is voor de Volvo-klandizie, is dat de bodykit van de racer een voorbode is van wat je later ook op je straat-Volvo kunt smijten. Minus de dikke vleugel dan, denken we. Hebben jullie trouwens al gezien hoe de retehandige voetgangersairbag van de V40 werkt? Nee? Klik dan even HIER, alstublieft, dankuwel?15 reacties

leuke bodykit maar 300pk en 600nm das zijn pas cijfers!
Over 15 jaar hebben alle V40jes deze bodykit.
@meneersander: Ik denk niet dat de V40 het stokje gaat overnemen van Golfjes III’tjes en IV’tjes en 3-series van twee generaties geleden.
@gijsso: Nja, de eerste generatie A3 begint nu ook al erg gesjonniet te worden.
@meneersander: dat wordt? dat zijn al sjonniebakken! veel mooie oude Audi’s worden vakkundig verkracht..
@hp525i: Nja die A4 uit de jaren 90 vind ik hondslelijk, maar de eerste A3 vind ik (origineel) erg mooi. jammer dat die het niet hun hele leven origineel redden.
@meneersander: Nja, ik vind de A3 niet bepaald een schoonheid, maar ik kan het altijd wel waarderen als mensen hun bolide op leeftijd tot op zeker hoogte in hun waarde laten.
@hp525i: Helemaal mee eens!
@meneersander: Over 15 jaar hebben alle V40’s een loshangende bodykit met een enorm kleurverschil en kippengaas.
Ziet er zeker dik uit!
Ik zie die wieltjes niet zo snel terug in de n24 volgend jaar denk ik;)
Mooie auto geworden en hij ziet er zo helemaal dik uit :D.
Kan niet wachten om hem in het echt te zien :D
Doe mij de BTTC T5-R Estate maar. Vind ik een stuk vetter.
@E34M5Touring: you said it.. wat een bak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).