Volvo XC60 facelift lacht je tegemoet

Auteur: , 35 Reacties

Volgend jaar staat er voor een hoop Volvo-modellen een gezichtslift klaar, waaronder voor het broertje van de XC90. En aan de neus van XC60 wordt best wel het een en ander gewijzigd.

Sinds 2008 probeert Volvo een plekje in de markt van de medium SUV’s te veroveren door de BMW X3 en de Audi Q5 weerstand te bieden met de XC60. Geen slecht ogende auto, en met een T6-motorisering een fijne reiskameraad. Maar mocht je afknappen op het ietwat drukke front, deze facelift trekt de boel weer strak. Weg zijn de aparte LED’jes naast de koplamp en de ‘bulten’ in de bumper. Het geheel oogt nu opeens strak met een brede koelopening opening onderin. Ook de grille is een stukje forser en de motorkap veranderde licht van vorm.

Achteraan lijkt het geheel iets minder ingrijpend te zijn veranderd, maar wat opvalt zijn de twee plattere uitlaatuiteinden – ze waren voorheen rond – naast het zilverkleurige ondergedeelte van de achterbumper. Aan de binnenkant zien we dat er instrumenten van V40 met Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel (voorbeeld) terugkomen.

Ter referentie: hieronder het huidige smoelwerk van de XC60.

Huidige XC60

Als onze info klopt wordt dit model eind januari onthuld, tot die tijd hebben we een viertal plaatjes uit Chinaland.

Dat de breedbekgrijns in meer toekomstige Volvo-facelifts terugkomt blijkt ook uit onderstaande lekplaatjes van de S80 – eveneens afkomstig uit China, maar wat wil je met Geely als eigenaar. Het gaat hier om een China-only verlengde versie (S80L), maar de kans is groot dat we deze cosmetische aanpassingen volgend jaar ook op ‘onze’ S80 zullen zien.35 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die xc60 wordt mij nieuwe! Vind volvo steeds mooiere auto’s maken
@banjaloeloe: zo op de eerste foto vond ik nou juist de facelift geen succes….
@3246cm252kw: ik inderdaad ook niet zo. En die S80 is helemaal niks!
De nieuwe grill van de xc60 gaat qua omvang een beetje de s klasse achterna. De trend van ‘steeds groter’ zet zich voort.
Ik dacht dat Volvo van z’n saaie imago af wilde?
Ik dacht dat het een Qashqai was…
@veloce: Oh ja, logisch zo met dat grote Volvo logo in de grille…
vind deze nou niet echt een succes… de v60 die is mooi…
Na de E-klasse levert de XC60 dus ook lampen in. Dubbele lampen zijn uit de mode begrijp ik hier uit? Hoop dat er eindelijk ook eens fatsoenlijke automaten komen, die geartronic begint toch wel erg achterhaald aan te voelen.
@kraakensmaak: heeft de xc60 ook last van die automaat?
Dit is inderdaad een effectieve methode om van je saaie imago af te komen. Dat ding lacht zo fel dat het eng is.
Blijft een prachtige auto de XC60! Met deze facelift lijkt het nog wat strakker te ogen. Goede zet!
De S80 is hoognodig toe aan vervanging! Ook de facelift kan dit niet meer verbloemen. Hoe lang loopt dat model eigenlijk al? Jaartje of 8-9?
@fiatsco: Nee man, sinds 2007. Vind zelf de S80 nog steeds de mooiste in de klas.
Het “made in China” straalt er werkelijk van af. Nee, die is de verkeerde kant op, Volvo!
@Griffin: Vind ik ook. Toen mijn oog op de foto viel had ik de titel dus nog niet gelezen en dacht ik dat het om 1 of andere Chinese kopie ging. Tot dat ik de titel zag. Maarja, maakt het mij eigenlijk uit. Heb nooit van Volvo gehouden.
Lelijk is ie niet maar het is en blijft een saaie auto.
Wat is er op de 2e foto van de s80L te zien?
@deniz0319: google translate?
Ook al een A-klasse smoelwerk. Ik denk toch dat Volvo en MB eens om tafel moeten om hun nieuwe voozijde te bespreken.
De pre facelift zag er vernieuwender uit dan de facelift
Hopelijk komt er nu eindelijk een 8-traps automaat, start-stop etc om het verbruik terug te dringen, en een moderne navi met live diensten etc.
Fijn dat ze die LED’s verplaatst hebben, maar de zijkanten van de bumper blijven er in de facelift wat gekunsteld uitzien – een euvel dat je ook terugvindt bij de S60/V60.
Wat LELIJK!!!!
Daar moet ik even aan wennen denk ik…
Na de 900’s hebben ze op de 855 na toch niet echt veel moois gemaakt vind ik…
ik was van plan om de xc60 nieuw aan te schaffen maar dit zet me aan het denken.
Wat Volvo heel goed doet naar mijn mening, is het bouwen van tijdloze auto’s. En dat is een uitstervend ras in deze dagen.
Ik schrok me kapot van de XC60 destijds, maar dat is nu goed gecorrigeerd.
Nu kan deze wagen weer een heel aantal jaren mee. En dat is goed voor de restwaarde (privérijder) en dus ook voor de leaseprijs (zakelijke rijder).

Naar mijn idee heeft Volvo toch wel een bijzonder groot aantal tijdloze auto’s in haar gamma. Strak, helder en niet vervelend. Wel redelijk neutraal, maar dat is toch wel een verademing tussen

De XC90 is er al zo’n 10 jaar in vrijwel ongewijzigde vorm. De S40/V50 is er 8 jaar geweest, zonder al te veel wijzigingen. De V70 is zonder enige wijziging (ext.) al bijna 6 jaar in productie.

Het valt me op dat er maar weinig modellen zijn die tegenwoordig nog als tijdloos te boek staan c.q. lang mee (kunnen) gaan zonder noemenswaardige facelift.
@rjmb: Helemaal met je eens. Een goed ontwerp kan ook makkelijk een kleine tien jaar meegaan zonder al te grote ingrijpende wijzigingen. En zulke ontwerpen worden ook vaak mooi oud. Zelf vind ik een 850 en een 760 Estate nog steeds ontzettend mooi, gewoon omdat het van die nuchtere stoere onverzettelijke Zweedse hokken zijn.
Nu al afstappen van de DNA-lights?

Bij de s60 is het juist stoer naast de koplampen
Zou het niet gaan om zo’n aanpassing voor de Chineze markt waar Volvo enige tijd geleden over berichte?
Er komt geen s80 facelift, in de zomer komt er een facelift van de xc60 v60 en s60!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).