Aanschaf verbeterde remmen; waarop letten?

VraagbaakCategorie: AlgemeenAanschaf verbeterde remmen; waarop letten?
Nick vroeg 3 jaar geleden

Ik zou mijn auto graag voorzien van een verbeterd remsysteem. Ik heb helemaal geen ervaring met tuning. Ik weet ook niet wat nu juist de beperkende factor is op mijn remsysteem. Helpt het als ik gewoon een nieuw setje geperforeerde, grotere schijven koop met betere blokken, of is de remleiding + vloeistof net belangrijker. Of gaat dit allemaal samen en ben je dus altijd duizenden euro’s kwijt? Hoe groot mag en kan ik gaan? Hangt dit gewoon af van de velgmaat, of zijn er ook wettelijke marges. Heb ik altijd een speciaal keuringsattest nodig bij het aanpassen van mijn wagen?

2 Antwoorden
reistje 3 jaar geleden beantwoord

Grotere schijven en andere blokken is een optie. Een goedkoop alternatief op een dure aftermarket set is simpelweg de remmen (schijven en klauwen) van een snellere versie overzetten. Of eventueel van een ander model/merk met de zelfde steekmaat, je zal dan wel zelf een adapter plaatje moeten maken voor de nieuwe remklauw.

Verder is er volgens mij geen wetgeving over het aanpassen van je remmen. Behalve de standaard dingen dan, zoals dat het degelijk moet functioneren en aan de minimale remvertraging moet voldoen.

reistje 3 jaar geleden beantwoord
Hoe groot mag je dus zelf weten. Al zit je stiekem vrij snel met je remklauw tegen je velg met standaard formaat velgen.
willeme Staf 3 jaar geleden beantwoord

Hallo Nick,

Als je gaat tunen is een remmenupgrade een goed startpunt. Zoals @Reistje hierboven stelt is het een goed advies om te kijken naar een model met een groter setje remmen. Vaak zijn deze relatief gemakkelijk te monteren. Dus als je een Subaru Impreza WRX hebt, is het een logische stap om te kijken naar de remmen van de WRX STI. Echter, als je al het topmodel hebt kan dit niet. Merken als BMW hebben remmenupgrades via de M performance catalogus leverbaar.

Merken als Alcon, Stoptech en Brembo bieden vaak upgrades aan voor diverse auto’s. Echter, de keuze is enorm. Aanrader: ga even kijken bij een merktuner. Deze hebben het kaf van het koren al gescheiden of hebben hun eigen remmensets.

Houd er rekening mee dat grotere remmen het soms noodzakelijk maken dat je velgen met een grotere diameter moet aanschaffen.

Veel succes!

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).