Aansprakelijkheid Nürburgring

VraagbaakCategorie: AlgemeenAansprakelijkheid Nürburgring
mperformance vroeg 3 jaar geleden

Hoe zit dat met aansprakelijkheid op de Nürburgring met Touristenfahrten? Als jij een Ferrari aantikt en die crasht moet jij dan betalen? Of is dat iedereen z’n eigen verantwoordelijkheid?

2 Antwoorden
willeme Staf 3 jaar geleden beantwoord

Hallo @mperformance,

Officieel is de Nordschleife van de Nürburgring een openbare weg. Echter ziet de verzekeringsmaatschappij dit duidelijk anders. Je bent dus niet verzekerd.

Elk ongeluk dat je veroorzaakt is dus voor eigen rekening. Dus als je een Ferrari aantikt kan dit grote financiële gevolgen hebben. Daarom is het aan te raden om niet voluit over de ‘Ring te gaan en goed uit te kijken. De regel is dat je links inhaalt en dat je altijd op let op het geen wat er voor je gebeurd. Daarbij moet je goed uitkijken in de spiegels, zeker in snellere bochten dat je je eigen auto niet voor een aanstormende Porsche of BMW parkeert.

In sommige situaties is de schuld minder duidelijk, maar houdt er rekening mee: het gaat veel geld kosten. Je hebt niet alleen je eigen auto en die van de ander, maar ook de baan zelf. Als je tegen een vangrail aan komt en je dient weggesleept te worden, is dit ook voor eigen rekening.

reistje 3 jaar geleden beantwoord

Wat mij betreft is dit ook een van de grootste problemen van de ring. De meeste NL verzekeringen hebben een aparte clausule over de Nurburgring dat ze niet zullen uitkeren, en zelfs hebben ze die niet zullen ze waarschijnlijk niet uitkeren

reistje 3 jaar geleden beantwoord
Ik klikte per ongeluk op indienen….

“en zelfs als ze die niet hebben zullen ze waarschijnlijk niet uitkeren en zeggen dat valt onder bijvoorbeeld circuit-gebruik”. Er zijn in Nederland al een aantal rechtzaken over geweest en ik heb nog nooit gehoord dat de verzekering deze niet won.
Het probleem is dat het toch nog steeds wel een openbare weg is en dat jij nog steeds aansprakelijk bent voor schade aan andere volgens de wet. Als je een junkyardrace auto van 500euro er af rijd komt dat vast wel goed maar een 911 GT3 of een motorrijder letsel toebrengen word toch een dure grap.

In tegenstelling tot trackdays, daar geldt bijna altijd dat je niet aansprakelijk bent voor schade aan andermans auto en zij niet aan jouw auto. Wie zijn schuld of fout het ook is.
mperformance 3 jaar geleden beantwoord
Ja dat is inderdaad ook mijn probleem. En een trackday verzekering lijkt alleen je eigen auto en schade aan circuit te dekken. Iemand een andere oplossing behalve voorzichtig doen? :)
reistje 3 jaar geleden beantwoord
De Nurburgring heeft ook trackdays, al weet ik niet wat dat kost en welke regels je dan aan moet voldoen. Verder heb ik helaas niet echt een oplossing.

Misschien dekt zo’n rent car MX5/Swift het deels?
Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).