Actieradius Egolf 2019 bij volle accu

VraagbaakCategorie: AlgemeenActieradius Egolf 2019 bij volle accu
Rick vroeg 3 maanden geleden

Ik rij nu 3 weken met me nieuwe Egolf, nu ben ik benieuwd naar jullie ervaring bij het laden van de auto. Toen ik de auto mocht ophalen bij de dealer was de accu vol geladen en gaf de auto aan dat de actieradius 204 km was. Dit viel me toen niet direct op maar dit was ook direct de laatste keer dat deze actieradius in mijn scherm heeft gestaan. Iedere dag rij ik binnen de bebouwde kom max. 20 km en laat ik de auto via de laadpaal voor verwarmen maar de auto geeft na een laadbeurt maar een actieradius tussen de 180km en 160 km (in display geeft hij dat de accu vol geladen is).
Herkennen andere Egolf rijders zich in dit verhaal? ik vind het nogal mager en ik lees her en der toch andere verhalen over de actieradius..

1 Antwoorden
willeme Staf 3 maanden geleden beantwoord

Hallo Rick,

De actieradius van een elektrische auto is véél afhankelijker van de omstandigheden, dan dat bij een auto met verbrandingsmotor het geval is.

Het is nu nog winter, in nauwe condities scoort een elektrische auto altijd slechter. De accu raakt veel sneller leeg dan onder warme omstandigheden. Wacht even de zomer af, dat gaat wel iets schelen.

In een elektrische auto moet je ‘leren’ rijden om het maximale eruit te halen. Boven de 120 km/u gaat het rendement hard achteruit, zeker in vergelijking met een Golf TDI of Golf TSI. Je moet veel meel anticiperen en minder op de remmen remmen, maar op de motor afremmen. Dat levert energie op waar je later profijt van hebt.

Houd het koetswerk zo schoon mogelijk en controleer geregeld de bandenspanning. Dat kan ook een kleinigheidje schelen in verbruik.

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).