Air intake aanpassen zinvol?

VraagbaakCategorie: TechniekAir intake aanpassen zinvol?
rutger97 vroeg 12 maanden geleden

Ik zit er aan te denken om de airintake van m’n Swift 1.3 aan te passen. Dit kan met een openluchtfilter plaatsen. Maar ik las dat dit wel kan resulteren in rommel in de motor als het filter niet tijdig verschoont wordt.

Is het ook een idee om de huidige buis van de intake te verleggen naar beneden, zodat er meer rijwind wordt gezogen? En moet er dan een filter op aan om te voorkomen dat hij steentjes pakt oid. Nu zit het uiteinde vrij bovenaan in de motorkap en is dit volledig open.
Graag hoor ik van jullie.

agdesigns 12 maanden geleden beantwoord
Exact wat ik NET aan het googlen was. Of het nut heeft een cold air intake te plaatsen zoals deze: https://www.knfilters.com/cold_air_intake/citroen_c2.aspx
Ben ook benieuw naar antwoord van de kenners hier (in mijn geval Citroen C2 1.6 VTS)
1 Antwoorden
willeme Staf 12 maanden geleden beantwoord

Hallo Rutger,

Het aanpassen van het inlattraject kan voordelen hebben. Een openlucht filter is een veel voorkomende optie. Het is eenvoudig, voordelig en vrij effectief. Qua pk’s maakt het niet zo veel uit, maar het klinkt iets beter en gevoelsmatig hangt de motor net wat lekkerder aan het gas. Als je meerdere dingen gaat aanpassen kan het zinvol zijn om de auto te chippen, zodat de motor ‘weet’ dat er betere onderdelen aanzitten.

Ik zou de locatie absoluut niet veranderen. Een fabrikant moet zorgvuldig een motor (en diens inlaattraject) ontwerpen om te zorgen voor de meest optimale flow. Ook is het de bedoeling dat er voldoende (schone) lucht naar de motor gaat. Als je de pijp een andere locatie geeft kun je dat teniet doen. Als je dat gaat doen, moet je echt goed weten waarmee je bezig bent. Vaak kost dat meer tijd, moeite en geld waardoor een open K&N filter (zoals asdesigns aangeeft) een betere optie is.

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).