Bijtelling cataloguswaarde

VraagbaakCategorie: AutoverkoopBijtelling cataloguswaarde
Niels Brouwer vroeg 3 weken geleden

Hallo,
Voor mijn werk mag ik een lease-auto uitkiezen. Nu ben ik mij al flink aan het oriĆ«nteren en heb ik wel enigszins een schifting kunnen maken. Nu ben ik echter iets ‘geks’ tegengekomen waar ik graag wat helderheid in zou willen.

Ik heb een auto gezien die zeker in de smaak valt. Nu zou ik eigenlijk niet zo snel opteren voor die auto met die uitrusting in verband met de bijtelling, maar dit exemplaar is een vreemde eet in de bijt. De auto, een Volkswagen Golf uit 2018, kent volgens RDW een catalogusprijs van om en nabij de 21.000 Euro. Dit terwijl alle soortgelijke Golfjes rond de 38-40k zitten. Het gaat om een Highline met 150 pk en DSG, bomvol opties.
Nu is het vrij evident dat er bij RDW een fout is gemaakt en zien jullie de vraag al aankomen;
Ga ik dan bijtelling betalen over de 21.000 waarvoor hij bij het RDW geregistreerd staat? Of gaan ze een tweede check doen en wordt de cataloguswaarde bij RDW bijgesteld? Indien het eerste, wat is de kans dat iemand bij RDW/de Belastingdienst erachter komt en dat ik het, stel, over een tijd met terugwerkende kracht moet bijbetalen?
Ik heb al contact gehad met de dealer; die had het nog nooit eerder gezien en zij ook dat het chassisnummer van het kenteken en de auto overeenkomen. Het is dus geen verwisseling, maar echt een fout bij RDW. Het betreft ook geen schade-auto of dergelijk. De dealer is dan ook een erkend merkdealer (onderdeel van Pon), helaas kon diegene mij ook geen uitsluitsel geven.

Hoor graag, ben benieuwd!

Geef een antwoord:

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden, registreren kan HIER (ook via Facebook).